După îndelungi studii, mai mulţi specialişti germani au picat de acord asupra celor mai bune 85 de alimente pentru organism. Ei susţin că eficienţa acestora e mai mare dacă sunt consumate în anumite perioade ale zilei.În timpul nopţii, organismul pierde multă energie, aşa că specialiştii vă îndeamnă ca la micul dejun să aveţi un meniu bogat în carbohidraţi şi proteine. Apoi, la gustare, mâncaţi câteva fructe, nuci sau alune. La prânz, organismul are nevoie de mai mulţi carbohidraţi, dar nu la fel de mulţi precum dimineaţa. Corpul îşi va lua restul de energie din rezervele de grăsime care se găsesc în organism. Prin urmare, combinaţi proteine (de exemplu, piept de pui) cu carbohidraţi (de exemplu, fidea sau orez). Chiar şi una-două linguri de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline, sunt permise. Această combinaţie alimentară menţine nivelul zahărului din sânge stabil şi astfel se evită anumite pofte. După masa de prânz, e momentul pentru mici “păcate”. Puteţi mânca, în cantităţi moderate, tort sau ciocolată. La gustarea de după-amiază se recomandă proteine, cum ar fi o ceaşcă de lapte degresat sau un iaurt. La cină, evitaţi carbohidraţii, cu excepţia legumelor.Carbohidraţii (glucidele) se găsesc în cereale, fructe şi legume; Proteinele se găsesc în carne, ouă, lactate, fasole sau mazăre; Lipidele (grăsimile) se găsesc în carne, unt, smântână sau în seminţe de floarea-soarelui.Mic dejun (orele 8.00-10.00)
GUSTARE DE DIMINEAȚĂ (orele 10.00-11.00)
PRÂNZ (orele 12.00-14.00)
După masa de prânz (orele 16.00-17.00)
CINĂ (orele 18.00-20.00)
După îndelungi studii, mai mulţi specialişti germani au picat de acord asupra celor mai bune 85 de alimente pentru organism. Ei susţin că eficienţa acestora e mai mare dacă sunt consumate în anumite perioade ale zilei.
În timpul nopţii, organismul pierde multă energie, aşa că specialiştii vă îndeamnă ca la micul dejun să aveţi un meniu bogat în carbohidraţi şi proteine. Apoi, la gustare, mâncaţi câteva fructe, nuci sau alune. La prânz, organismul are nevoie de mai mulţi carbohidraţi, dar nu la fel de mulţi precum dimineaţa. Corpul îşi va lua restul de energie din rezervele de grăsime care se găsesc în organism. Prin urmare, combinaţi proteine (de exemplu, piept de pui) cu carbohidraţi (de exemplu, fidea sau orez). Chiar şi una-două linguri de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline, sunt permise. Această combinaţie alimentară menţine nivelul zahărului din sânge stabil şi astfel se evită anumite pofte. După masa de prânz, e momentul pentru mici “păcate”. Puteţi mânca, în cantităţi moderate, tort sau ciocolată. La gustarea de după-amiază se recomandă proteine, cum ar fi o ceaşcă de lapte degresat sau un iaurt. La cină, evitaţi carbohidraţii, cu excepţia legumelor.
Carbohidraţii (glucidele) se găsesc în cereale, fructe şi legume; Proteinele se găsesc în carne, ouă, lactate, fasole sau mazăre; Lipidele (grăsimile) se găsesc în carne, unt, smântână sau în seminţe de floarea-soarelui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu