Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 august 2011

MENTA



Menta este o planta des folosita ca remediu natural, pentru proprietatile sale calmante si revigorante. Menta a inceput sa fie recunoscuta ca remediu natural de abia in secolul al 18-lea, cand era folosit cu succes in tratarea durerilor de stomac. In Evul Mediu, menta era folosita ca remediu impotriva halenei si pentru albirea dintilor. Acum, menta este cunoscuta ca remediu natural pentru digestie, durerile de cap, raceala si gripa.



Astazi, menta are foarte multe intrebuintari. Datorita unei substante numite mentol, ingredientul activ din menta, aceasta planta ajuta la alinarea multor probleme de sanatate si in cosmetica.

Menta, remediu natural pentru digestie
Menta este renumita pentru capacitatea sa de a alina durerile stomacale. Actionand ca un antispasmodic, menta ajuta in problemele de digestie cum ar fi gazele, balonarea, greata, indigestia si crampele. Studiile arata ca menta ajuta ca remediu natural si in sindromul colonului iritat. Menta actioneaza eficient, relaxand muschii tractului digestiv.

Durerile de cap
O alta calitate vestita a mentei este capacitatea sa de a calma durerile de cap. Menta calmeaza durerile de cap in doua moduri: fie prin frecarea frunzelor la tample, fie prin masarea cu ulei de menta, care relaxeaza muschii. Daca este inhalat, uleiul de menta poate curata sinusurile si aduce o stare de bine.

Menta, ca adjuvant in lupta cu raceala si gripa
Mentolul, ingredientul activ din menta, subtiaza mucusul, reduce congestia sinusurilor, usureaza respiratia si ajuta la eliminarea mucusului din corp. Menta calmeaza durerile de gat. Adauga cateva picaturi de ulei de menta intr-unumodificator si vei putea respira mai bine.

Menta calmeaza pielea iritata
Datorita proprietatilor sale de calmare, menta poate allina pielea iritata de muscaturile de tantar, albine, paianjen sau alte insecte, arsurile, mancarimile si urzicaturile. Atentie insa! La fel ca toate celelalte uleiuri esentiale, uleiul de menta poate irita pielea si trebuie diluat inainte de orice aplicare.

Halena sau respiratia urat mirositoare
Datorita proprietatilor sale antibacteriale antimicrobiene, mestecarea catorva frunze de menta sau clatirea gurii cu apa ce contine menta, iti va face respiratia placut mirositoare si va tine la distanta problemele de igiena dentara cauzate de inmultirea bacteriilor din gura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare