Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 decembrie 2010

Cat timp poti pastra alimente in congelator?



Cand vine vorba de prepararea mancarurilor acasa, congelatorul este indispensabil. Acest simplu mecanism este responsabil pentru conservarea alimentelor pentru o perioada lunga de timp si te poate scuti de o vizita la supermarket cand esti presata de timp.

Fie ca vrei sa stochezi cantitati mari de alimente pentru iarna, precum fructe sau legume, ori sa beneficiezi de discount-uri la produsele tip 5 + 2 gratis, congelatorul te ajuta sa pastrezi mancarea pe care altfel, ai ajunge sa o arunci.

Si totusi, cat timp poti sa pastrezi alimentele congelate? Multe dintre noi stim doar ceea ce companiile producatoare ne spun, si anume ca alimentele pot fi conservate pe o perioada nelimitata. Dar asta nu inseamna si ca textura si gustul vor ramane la fel. Urmareste acest sfaturi si vei stii cat timp poti pastra alimentele in congelator fara sa sacrifici calitatea gustului.

Mai intai trebuie sa ai in vedere:
- Depoziteaza alimentele in cogelator imediat ce ajungi acasa de la supermarket - cu cat produsele sunt mai proaspete cand le depozitezi, cu atat vor fi mai gustoase dupa dezghetare;
- Nu incerca sa ingheti conserve sau oua in coaja, pentru ca pot crapa si permite accesul bacteriilor;
- Daca vrei sa pastrezi mancarea proaspat gatita in congelator, asteapta mai intai ca aceasta sa se raceasca, pentru a ingheta mai rapid si a se pastra calitatea;
- Poti sa congelezi carnea in ambalajul original, dar daca vrei o pastrezi pentru o perioada lunga de timp, ar fi indicat sa o impachetezi folosind inca o punga;
- In cazul legumelor, e de preferat ca inainte de congelare sa le fierbi pentru o perioada scurta de timp pentru a pastra culoarea, gustul si textura.

Perioada de congelare recomandata pentru diferite alimente:
- Bacon: 1-2 luni
- Blatul prajiturilor: 3 luni
- Carnati: 1-2 luni
- Carne tocata: 3-4 luni
- Carne cruda de porc / vita : 4-12 luni
- Fructe: 8-12 luni
- Hot dog / Burger: 1-2 luni
- Legume: 8-12 luni
- Mancare gatita de porc sau vita: 2-3 luni
- Mancare gatita de pui: 4 luni
- Paine: 2-3 luni
- Pui crud: 9 luni - 1 an
- Supe si tocana / ghiveci: 2-3 luni

In concluzie, propun sa multumim celui care a inventat frigiderul/ congelatorul, pentru ca iata, ne ofera posibilitatea sa mancam capsuni si cirese in mijlocul lunii decembrie!

http://www.intrefete.ro/sanatate/alimentatie-s...

Vitamina E



Vitamina E poate creste riscul accidentelor vasculare cerebrale

Un studiu recent, publicat in British Medical Journal, dezvaluie lucruri surprinzatoare despre vitamina E. Desi a fost demonstrat stiintific ca suplimentele de vitamina E reduc riscul afectiunilor cardiace, se pare ca intr-o anumita privinta, vitamina E prezinta riscuri serioase.

9 studii vaste legate de efectele vitaminei E asupra organismului uman au fost efectuate pe un esantion de 1,2 milioane de oameni. In urma acestora, s-a observat ca in randul celor care au luat suplimentele, riscul de accident vascular cerebral a fost mai ridicat cu 22% fata de cei care nu le-au luat.

Accidentul vascular cerebral este o sangerare la nivelul creierului, care are loc atunci cand fluxul sanguin este redus pentru o perioada de timp. Daca aceasta perioada se prelungeste mai mult de cateva minute, are loc moartea tesutului cerebral.

In timpul experimentului, dozele de vitamina E au fost mai mari decat doza zilnica recomandata de Uniunea Europeana (12 mg), prin urmare, concluzia logica care se impune este aceea de a nu face excese, chiar daca ceea ce luam par niste suplimente nutritive nevinovate.

O alternativa sanatoasa si sigura este reprezentata de consumul alimentelor bogate in vitamina E, cu rezultate benefice neconditionate asupra organismului uman: uleiurile presate la rece (soia, porumb, floarea soarelui, masline), germenii de cereale, legume verzi, fructe uscate, ciocolata, galbenus de ou, unt.

Sursa: Daily Mail

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare