-
Pentru îmbunătăţirea schimbului de substanţe în organism, în caz de oboseală şi anemie, medicina populară recomandă: o linguriţă de măceşe tăiate mărunt se pun în 200 ml de apă fierbinte, se fierb 10 minute la foc mic, apoi se lasă la infuzat 24 de ore; se strecoară, se adaugă o lingură de miere, se ia câte o lingură de decoct de 3 ori/zi, cu 15-20 de minute înainte de masă.
Ca mijloc fortifiant în cazul oboselii şi al tulburărilor metabolice este recomandată următoarea infuzie: 10 g de roiniţă se pun în 400 ml de apă fierbinte, se lasă la infuzat, apoi se strecoară; se bea câte o jumătate de pahar, de 3 ori/zi. În acest caz sunt indicate şi băile cu decoct de roiniţă şi menta.
http://www.evenimentul.ro -
Remediu pentru buna circulaţie a sângelui
Se macină 20 căţei de usturoi şi se amestecă în sucul de la o lămâie şi două linguri de miere de albine. Se agită bine şi se lasă la macerat câteva ore. Se strecoară, după care se iau zilnic, dimineaţa şi seara, câte 2-3 linguri.
În acelaşi scop, se poate folosi următoarea reţetă: 3 l de vin se amestecă cu 400 g miere de albine. Se pun la fiert pe foc mic, iar când clocoteşte, se adaugă 150 ml suc de pelin. Amestecul se mai fierbe câteva minute, după care se răceşte, apoi se toarnă în sticle sterilizate. Chiar dacă gustul nu este prea plăcut, se beau din două în două zile, dimineaţa, câte 1-2 păhărele.
Efectul ambelor reţete este de stimulare a circulaţiei sanguine şi de irigare maximă cu sânge a ţesuturilor.
http://www.evenimentul.ro -
Miere, propolis şi usturoi pentru combaterea aterosclerozei
Din vechime, mierea de albine s-a dovedit un bun remediu în afecţiunile digestive şi gastro-intestinale, stimulând activitatea intestinului - având în acest sens un efect mai bun decât al fructelor - favorizând eliminarea substanţelor toxice din organism. Mierea are şi un efect diuretic, influenţând în mod deosebit rinichiul. Folosită în tratarea ulcerului stomacal, mierea de albine a dus la dispariţia durerilor, senzaţiilor de arsură şi greţurilor. Prin consumul de miere, s-a observat o creştere a valorilor hemoglobinei sanguine, mierea având reale calităţi de stimulare a procesului de hematopoieză.
Analizele de laborator au confirmat că, în mierea de albine se regăsesc 22 din cele 24 elemente principale ale sângelui. De aceea, foarte multe efecte benefice ale mierii s-au constat şi în afecţiunile cardiovasculare.
Materii prime necesare
Pentru prevenirea dar şi combaterea sclerozei sau a altor afecţiuni cardiovasculare, medicina chinezească recomandă un preparat natural bazat pe o tinctură din usturoi (extras cu o soluţie hidroalcoolică concentrată), cu adaos de miere şi extract de propolis. În primul rând, este nevoie de 50 g miere de salcâm. Apoi, pentru prepararea maceratului de usturoi în alcool, se curăţă şi se toacă 125 g de usturoi, care se adaugă în 125 g alcool 96°. Din această cantitate, după 10-15 zile de macerare, se obţine, prin strecurare şi presare, 175 g macerat usturoi în alcool. Pentru obţinerea extractului moale de propolis, 43 g de propolis brut, natural, fără impurităţi, se dizolvă în 57 g alcool 96°. Se ţine o săptămână lângă o sursă de căldură, apoi se desface dopul pentru a se evapora alcoolul, până se obţine o pastă moale cântărind aproximativ 50 g extras de propolis sub formă de pastă. Pentru a obţine un extract alcoolic în concentraţie de 30 la sută, se procedează astfel: din extractul de propolis sub formă de pastă, se iau 30 g şi se amestecă în 70 g alcool 96°, din care, după omogenizare prin amestec, se folosesc doar 25 g, pentru o doză de tratament.
Modul de preparare
O doză de tratament pentru 100 de zile este de 250 ml preparat (cca 3.000 de picături). Pentru aceasta, se amestecă maceratul de usturoi rezultat (175 g), cu extractul alcoolic de propolis în concentraţie 30 la sută (25 g) şi mierea de salcâm (50 g); total preparat 250 g. Această cantitate echivalează cu 2.700-3.000 de picături necesare unui tratament pentru o perioadă de 100 de zile, fără întrerupere.
Mod de administrare
Preparatul se administrează timp de 100 de zile, neîntrerupt, după următoarea schemă: se începe dimineaţa, cu o picătură şi se continuă la prânz cu 2 picături şi seara cu 3 picături; a doua zi dimineaţa se iau 4 picături, la prânz 5 picături, seara 6 picături şi tot aşa până în seara zilei a cincea, când se ajunge la 15 picături; în dimineaţa zilei a şasea se iau tot 15 picături şi se continuă administrarea acestora descrescător, până în seara zilei a zecea, când se ajunge la o singură picătură; în ziua a unsprezecea, dimineaţa, la prânz şi seara se ia câte o "doză şoc" de 25 de picături; din ziua a doisprezecea se începe iarăşi cu o picătură dimineaţa şi se continuă, după modul descris, timp de 100 de zile, respectând cu stricteţe zilele în care se iau dozele şoc de câte 25 de picături.
Picăturile se administrează în puţină apă (o linguriţă), cu o jumătate de oră înainte de mese. La fiecare administrare se agită flaconul înainte de a trage cu pipeta preparatul.
După 100 de zile de tratament continuu, cu doza variabilă din schemă, se face o pauză de 60 de zile, după care se poate reîncepe tratamentul, acesta fiind de întreţinere.
http://www.evenimentul.ro

Visul unui copil sărman
-
Vreau să te rog Moșule drag,
Să vii și la mine-n prag
Nu vreau jocuri, telefoane,
Vreau să nu mai rabd de foame.
Niște ghete călduroase,...
Acum 12 ore



Au trecut timpurile cand domina o teorie gresita, precum ca ouale contin colesterol daunator. Ultimele cercetari medicale arata ca in componenta lor se gasesc lecitina, holina si colesterol "bun". Ficatul nostru foloseste colesterolul din ou pentru producerea de secretii biliare si formarea de celule noi; lecitina hraneste creierul si dizolva depunerile aterosclerotice din vasele sanguine, iar holina este foarte importanta pentru imbunatatirea memoriei si eliminarea toxinelor din ficat.
Ouale sunt un depozit adevarat de vitamine A, K, E, grupa B, niacina, biotina si acid folic. Dupa cantitatea de vitamina D, de care ducem lipsa aproape toti, ouale sunt pe locul doi dupa uleiul de peste. In ou se afla combinatia optima de microelemente: fosfor, fier, cupru, mangan si cobalt, iar in coaja - Ca si Mg. Ouale contin si niste fermenti cu efect antimicrobian, antiedemic si antiinflamator.
Dar asta nu inseamna ca de acum inainte trebuie sa incepem ziua cu omleta, ou fiert sau ochiuri, ca sa nu epuizam pancreasul si tractul digestiv, care inca nu "s-au trezit".
Nutritionistii recomanda:
* Sa mancam ouale dupa ora 14, cand organismul asimileaza mai bine nutrientii din ou, mai ales in perioada septembrie-iunie, cand organismul are nevoie crescuta de vitamine.
* Pentru intarirea imunitatii si imbogatirea organismului cu vitamine si microelemente se prepara bucate in care ouale se combina cu zarzavat, legume si frunze verzi de papadie, trifoi, podbal, tei, artar dulce si urzica.
* Pentru copii si tineri este util consumul zilnic de ou, iar la varsta a III-a, sunt de ajuns 2-3 oua pe saptamana.
* Ca sa pastram nutrientii din ou si sa asiguram asimilarea lor, ouale de gaina se tin pe foc un timp scurt, pana se intaresc putin (omleta sau oua fierte).
* Ouale crude nu sunt sterile. Coaja lor are multi pori prin care respira viitorul pui, dar si prin care microbii patrund inauntru. De aceea, se recomanda sa spalati bine ouale, chiar si inainte de fierbere, ca sa preveniti salmoneloza.
Vindecatorii recomanda:
Din mosi-stramosi ouale au fost folosite de romani atat pentru vindecare, cat si pentru indeletniciri magice.
1. Pentru tratarea arsurilor , vracii de la tara amestecau doua albusuri cu o lingura de ulei si o lingura de frisca. Cu acest amestec se ungea locul afectat de cateva ori pe zi.
2. Pentru tusea provocata de o raceala puternica se amesteca bine doua oua crude, doua capatani de usturoi pisate si 100 g de osanza topita.. Se frectioneaza cu alifia obtinuta talpile, apoi gleznele si in continuare pana la genunchi, timp de 3 zile.
3. Furunculoza si abcesul se trateaza cu efect bun folosind un "aluat" obtinut din doua galbenusuri crude, o lingura miere de albine, 1/2 lingurita de sare si putina faina. Se obtine un amestec asemanator cu argila umeda. Se modeleaza o turtita care se aplica pe furuncul si se tine pana la spargerea lui, datorata antibioticului natural din ou.
4. Pentru vindecarea ranilor si arsurilor se foloseste si o alifie preparata din oua fierte tari. Se scot galbenusurile din 5 oua si se prajesc in 100 g de unt topit sau untura, pana se obtine o masa omogena, de culoare maro, cu care se ung de doua ori pe zi locurile bolnave, ranile, ulceratiile, arsurile etc. Alifia se pastreaza la frigider, in sticluta de culoare inchisa.
5. In tratarea psoriazisului se foloseste alifie care contine albus de ou. Intr-un vas de sticla se amesteca 5 linguri de vaselina curata, 1 lingura crema de corp pentru copii, 1 lingura miere de albine si un albus de ou. Toate componentele se bat 20 minute cu furculita sau se amesteca cu mixerul, pana se obtine un unguent solid, care se va pastra in borcane inchise etans, in frigider. Locurile afectate se freaca cu alifia obtinuta, de 2 ori pe zi, un timp indelungat. In primele doua luni, efectul nu se observa, iar apoi pielea se curata repede. Pe locul afectat ramane o pata pigmentata diferit de culoarea naturala, dar cu timpul pata dispare.
6. Pentru diminuarea durerii in articulatiile inflamate se prepara un amestec din doua linguri de sare si un ou. Ingredientele se bat bine, se intind pe o bucata de tifon impaturit sau pe un prosopel de bumbac si se infasoara articulatiile bolnave. Pe masura ce pansamentul se usuca, se mai aplica din amestec, de 3-4 ori.
7. Persoanele cu ulcer stomacal sau duodenal pot sa-si rezolve problema cu un amestec din doua albusuri de ou crude, 1,5 linguri miere de albine si 15 g de unt.. Amestecul incalzit pe baie de aburi se bea cu 2 ore inainte de ora obisnuita de trezire, dupa care se mai sta in pat 2 ore, intai pe partea dreapta, apoi pe spate si pe partea stanga. Regimul dureaza 6 luni.
8. Pentru vindecarea ranilor, taieturilor, mai ales pe degete, batranii folosesc si acum o metoda straveche. Se sparge un ou crud, se desprinde de coaja pielita alba si se infasoara taietura cu ea (pe partea umeda). Se panseaza cu o fasa de tifon. Pielita se lipeste strans de deget dupa ce se usuca, protejeaza rana de infectie si favorizeaza procesul de granulare. In functie de gravitatea problemei, se lasa pe deget 7-10 zile.
Leacuri cu coaja de ou
Au trecut timpurile cand se considera ca lipsa de calciu provoaca numai rahitism la copii si osteoporoza la batrani. Cercetarile medicale au dovedit ca insuficienta de calciu afecteaza sistemul cardio-vascular, provoaca aparitia celulelor canceroase, nervozitate, scadere de memorie, insomnie, iar la femeile aflate la menopauza apar crampe la muschii pulpei. Dar calciul din ou regleaza si procesul de crestere a celulelor, tesuturilor, participa in procesul de metabolism, este indispensabil in activitatea corecta a sistemului nervos si in contractia musculara. Calciul asigura coagularea sangelui si o imunitate buna. El este elementul principal care asigura PH-ul corect in organism. Toate calitatile enumerate ne ajuta sa mentinem o stare de sanatate buna.
Concomitent cu descoperirile medicale, farmaciile s-au umplut cu tot felul de preparate de calciu, mai ieftine si mai scumpe, dar numarul de bolnavi tot nu scade, deoarece noi nu avem nevoie de orice fel de calciu, avem nevoie doar de calciu organic, usor asimilabil. In vvnatura exista doua feluri de asemenea calciu - in corali si in coaja de ou. Atata timp cat in Romania nu exista corali, ramane sa ne indreptam atentia asupra cojilor de ou, care contin aproape 90% din elementul-minune calciu.
Preparate din coaja de ou
* Cea mai simpla metoda de imbogatire a organismului cu microelementul calciu este prepararea citratului de calciu, obtinut din 2 g de coaja pisata, amestecata cu o lingura de suc de lamaie proaspat stors. In varianta asta, calciul se asimileaza aproape in totalitate si nu provoaca aparitia de pietre la rinichi si in vezica biliara sau depuneri in articulatii si in vasele sangvine.
Cea mai potrivita perioada pentru luarea citratului este intre orele 19-20, deoarece calciul se asimileaza mai bine pe timpul noptii. Este bine ca toti oamenii peste 40 de ani, mai ales femeile in perioada de premenopauza, sa consume regulat, in mod deosebit iarna, citratul de calciu, nu neaparat pentru profilaxia osteoporozei, dar mai ales pentru intarirea tuturor sistemelor organismului.
* Pulberea de ou (obtinuta prin pisarea si cernerea cojilor bine spalate) se da copiilor incepand de la varsta de 6 luni, adolescentilor si neaparat femeilor insarcinate.. O cura dureaza o luna, cu pauza de o luna. Curele se repeta.
* Balsam din ou. Li se recomanda persoanelor cu boli ale aparatului locomotor, cardio-vascular, astm bronsic, parodontoza, exfolierea unghiilor, alopecie (caderea parului), crampe musculare nocturne si insomnie. Un borcan de 3 litri se umple cu oua de casa, dar mai bine cu oua de prepelita bine spalate si uscate. Peste oua se toarna suc de lamaie, ca sa fie cu 2 degete deasupra lor.
Borcanul se inchide cu capac de plastic si se lasa 2 saptamani la racoare. Dupa dizolvarea cojilor, amestecul se agita energic cu o lingura de lemn, in asa fel ca peliculele sa se rupa. Amestecul se strecoara prin sita, peliculele si bucatelele de coaja ramasa nedizolvata se arunca, iar in lichid se adauga 250 ml de coniac de calitate (in loc de conservant) si, dupa dorinta, 200 g miere de albine. Se consuma cate o lingura, de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa sau la 40-60 minute dupa masa. Balsamul se foloseste cu succes si in caz de fractura, deoarece ajuta la formarea rapida a calusului osos.
Culoarea cojii nu are importanta, conditia principala este ca ouale sa fie proaspete, de la gaini sau prepelite sanatoase, cel mai bine sa fie din gospodaria proprie. Efectul maxim se obtine daca se folosesc oua de prepelita, care au o componenta mai bogata de microelemente.
ATENTIE: ouale de rata, gasca sau de la pasarile salbatice nu se folosesc pentru tratamente