Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 februarie 2011

Fortifiante naturale

 

  • Pentru îmbunătăţirea schimbului de substanţe în organism, în caz de oboseală şi anemie, medicina populară recomandă: o linguriţă de măceşe tăiate mărunt se pun în 200 ml de apă fierbinte, se fierb 10 minute la foc mic, apoi se lasă la infuzat 24 de ore; se strecoară, se adaugă o lingură de miere, se ia câte o lingură de decoct de 3 ori/zi, cu 15-20 de minute înainte de masă.

    Ca mijloc fortifiant în cazul oboselii şi al tulburărilor metabolice este recomandată următoarea infuzie: 10 g de roiniţă se pun în 400 ml de apă fierbinte, se lasă la infuzat, apoi se strecoară; se bea câte o jumătate de pahar, de 3 ori/zi. În acest caz sunt indicate şi băile cu decoct de roiniţă şi menta.
    http://www.evenimentul.ro
  • Remediu pentru buna circulaţie a sângelui

    Se macină 20 căţei de usturoi şi se amestecă în sucul de la o lămâie şi două linguri de miere de albine. Se agită bine şi se lasă la macerat câteva ore. Se strecoară, după care se iau zilnic, dimineaţa şi seara, câte 2-3 linguri.

    În acelaşi scop, se poate folosi următoarea reţetă: 3 l de vin se amestecă cu 400 g miere de albine. Se pun la fiert pe foc mic, iar când clocoteşte, se adaugă 150 ml suc de pelin. Amestecul se mai fierbe câteva minute, după care se răceşte, apoi se toarnă în sticle sterilizate. Chiar dacă gustul nu este prea plăcut, se beau din două în două zile, dimineaţa, câte 1-2 păhărele.

    Efectul ambelor reţete este de stimulare a circulaţiei sanguine şi de irigare maximă cu sânge a ţesuturilor.
    http://www.evenimentul.ro
  • Miere, propolis şi usturoi pentru combaterea aterosclerozei

    Din vechime, mierea de albine s-a dovedit un bun remediu în afecţiunile digestive şi gastro-intestinale, stimulând activitatea intestinului - având în acest sens un efect mai bun decât al fructelor - favorizând eliminarea substanţelor toxice din organism. Mierea are şi un efect diuretic, influenţând în mod deosebit rinichiul. Folosită în tratarea ulcerului stomacal, mierea de albine a dus la dispariţia durerilor, senzaţiilor de arsură şi greţurilor. Prin consumul de miere, s-a observat o creştere a valorilor hemoglobinei sanguine, mierea având reale calităţi de stimulare a procesului de hematopoieză.

    Analizele de laborator au confirmat că, în mierea de albine se regăsesc 22 din cele 24 elemente principale ale sângelui. De aceea, foarte multe efecte benefice ale mierii s-au constat şi în afecţiunile cardiovasculare.

    Materii prime necesare

    Pentru prevenirea dar şi combaterea sclerozei sau a altor afecţiuni cardiovasculare, medicina chinezească recomandă un preparat natural bazat pe o tinctură din usturoi (extras cu o soluţie hidroalcoolică concentrată), cu adaos de miere şi extract de propolis. În primul rând, este nevoie de 50 g miere de salcâm. Apoi, pentru prepararea maceratului de usturoi în alcool, se curăţă şi se toacă 125 g de usturoi, care se adaugă în 125 g alcool 96°. Din această cantitate, după 10-15 zile de macerare, se obţine, prin strecurare şi presare, 175 g macerat usturoi în alcool. Pentru obţinerea extractului moale de propolis, 43 g de propolis brut, natural, fără impurităţi, se dizolvă în 57 g alcool 96°. Se ţine o săptămână lângă o sursă de căldură, apoi se desface dopul pentru a se evapora alcoolul, până se obţine o pastă moale cântărind aproximativ 50 g extras de propolis sub formă de pastă. Pentru a obţine un extract alcoolic în concentraţie de 30 la sută, se procedează astfel: din extractul de propolis sub formă de pastă, se iau 30 g şi se amestecă în 70 g alcool 96°, din care, după omogenizare prin amestec, se folosesc doar 25 g, pentru o doză de tratament.

    Modul de preparare

    O doză de tratament pentru 100 de zile este de 250 ml preparat (cca 3.000 de picături). Pentru aceasta, se amestecă maceratul de usturoi rezultat (175 g), cu extractul alcoolic de propolis în concentraţie 30 la sută (25 g) şi mierea de salcâm (50 g); total preparat 250 g. Această cantitate echivalează cu 2.700-3.000 de picături necesare unui tratament pentru o perioadă de 100 de zile, fără întrerupere.

    Mod de administrare

    Preparatul se administrează timp de 100 de zile, neîntrerupt, după următoarea schemă: se începe dimineaţa, cu o picătură şi se continuă la prânz cu 2 picături şi seara cu 3 picături; a doua zi dimineaţa se iau 4 picături, la prânz 5 picături, seara 6 picături şi tot aşa până în seara zilei a cincea, când se ajunge la 15 picături; în dimineaţa zilei a şasea se iau tot 15 picături şi se continuă administrarea acestora descrescător, până în seara zilei a zecea, când se ajunge la o singură picătură; în ziua a unsprezecea, dimineaţa, la prânz şi seara se ia câte o "doză şoc" de 25 de picături; din ziua a doisprezecea se începe iarăşi cu o picătură dimineaţa şi se continuă, după modul descris, timp de 100 de zile, respectând cu stricteţe zilele în care se iau dozele şoc de câte 25 de picături.

    Picăturile se administrează în puţină apă (o linguriţă), cu o jumătate de oră înainte de mese. La fiecare administrare se agită flaconul înainte de a trage cu pipeta preparatul.

    După 100 de zile de tratament continuu, cu doza variabilă din schemă, se face o pauză de 60 de zile, după care se poate reîncepe tratamentul, acesta fiind de întreţinere.
    http://www.evenimentul.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare