Acum citeva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra
si nasuc mucios, rugindu-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau
"michimente" ca a racit...Dupa ce i-am dat lingurita de siropel
panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact
linga perna copilei... 5 ore mai tirziu, la ora 8 cind ne-am trezit,
nu mai avea febra , doar nasuc un pic mucios, iar ceapa arata
ingrozitor - galben-verzui si mirosea de ziceai ca a putrezit demult.
Ce e scris
mai jos nu e poveste: sunt intimplari reale.
Din studiile efectuate asupra proprietatilor si efectelor Cepei si
Usturoiului, se pare ca aceste doua vegetale deosebite au proprietatea
de a "absoarbe" virusii si bacteriile, in momentul in care sunt
"activate", adica in momentul in care intra in contact cu aerul.
Astfel, in trecut, in traditia romaneasca Ceapa si Usturoiul se
"desfaceau" la masa si se mancau direct, ca atare, pe loc. Nu se
preparau spre a se lasa "pe mai tarziu".
Si de ce se facea asa?... In momentul in care Ceapa si Usturoiul sunt
"activate" (intra in contact cu aerul), ele incep sa "absoarba" din
mediul inconjurator virusii si bacteriile.
Cind se mananca direct, pe loc, ea intra direct in organism. Astfel,
procesul de absorbtie al virusilor si bacteriilor se produce doar in
interiorul organismului, preluand de acolo virusi si bacterii.
In cazul in care Ceapa si Usturoiul nu se consuma "pe loc", in contact
cu aerul ele incep "absorbirea" de virusi si bacterii din mediul
inconjurator (pana la momentul in care le mancam), pe care noi apoi le
introducem in organismul nostru gata "impanate".
Astfel, putem alege:
- folosim Ceapa sau Usturoiul spre a atrage virusii si bacteriile din
atmosfera, pe care apoi sa le introducem in organism, sau
- folosim Ceapa si Usturoiul sa absoarba doar virusii si bacteriile
din organism?...
De noi depinde...
CEAPA
In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita
fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si
familiile lor o contractasera si multi chiar murisera.
Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti
membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce
facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa
curatata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea
aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una
din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a
descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit
virusul pastrand familia sanatoasa.
Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum
multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre
clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon.
Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba
functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa)
Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in
fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unu sub birou
sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul
trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe
voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca
totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti de
pierdut? Doar cateva cepe!!!!
Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena
din Oregon care de obicei imi trimite contributii la articolele pe
tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa:
"Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu personal
am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care
spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o
furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol...
iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte.
Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor...
si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru, dar eu
déjà ma simteam mai bine.
Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa, cat si
usturoiul, distribuite prin camera, au salvat pe multi de la ciuma
neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice."
Si acum inca o nota
CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE.
Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu folosesc
o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai
tarziu.
Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat parerea... si pe
viitor voi cumpara cepe mai mici.
Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de
fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11 frati
si surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo.
A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le
impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist.
Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era unul
dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implicat in
dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pt
McDonald's
Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare. In timpul
vizitei cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem griji cu
privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza
se va strica. Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata
maioneza produsa comercial este sigura.
"Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa fie
pusa, dar nu e neaparat necesar". El a explicat ca pH-ul maionezei
este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravietui in
mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de
salata de cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand
cuiva ii este rau.
Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara, primul
lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a mancat bolnavul
ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de
cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa)
este cea care se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa, iar daca
nu ceapa, atunci CARTOFII.
El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii,
in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o
bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga
etansa si o bagi la frigider.
Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la
aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o ingereaza
(asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa in hotdog la
meciurile de baseball!)
Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste
s-ar putea sa fii in regula... dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui
in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si
cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza
inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata
comercial.
Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul) am de
gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai multe motive
acord credibilitate unui chimist si unei companii care produce
milioane de tone de maioneza pe an.
De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA. Stomacul
lor nu o poate metaboliza.
Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si s-o folosesti
pentru gatit a doua zi. Devine otravitoare intr-o singura noapte si
creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza
excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.
Si inca un lucru foarte important : nu achizitionati ceapa sau usturoi
la care le-au fost retezate "mustatile''- radacinile , cu o portiune
din bulb . Acolo , este deja portita deschisa ...
"Ingrijeste-te de gandurile tale- ele devin vorbe
Ingrijeste-te de vorbele tale-ele devin actiuni
Ingrijeste-te de actiunile tale-ele devin obiceiuri
Ingrijeste-te de obiceiurile tale-ele devin caracter
Ingrijeste-te de caracterul tau-el devine destin"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu