Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 februarie 2011

9 sucuri vindecatoare


Legumele consumate proaspete, sub formă de sucuri, sunt excelente pentru a-ţi menţine sau reda sănătatea. Află care sunt cele mai hrănitoare sucuri de legume şi ce poţi trata cu ele!

1. Sucul de ridiche neagră te scapă de tuse
Un remediu dulce şi reconfortant, sucul de ridiche neagră este ideal în caz de bronşite, tuse, viroze sau de gripe, datorită conţinutului mare de vitamina C şi de calciu.
Cum să-l foloseşti: Dai o ridiche prin răzătoare, o laşi trei ore, iar la sfârşit o storci pentru a obţine sucul. Este de ajuns să iei şase linguriţe de suc de ridiche neagră pe zi, ca să-ţi calmeze tusea şi să scapi de răceală sau de gripă.
Extra sfat: Copiii ar fi bine să ia câte trei linguriţe de suc pe zi.

2. Sucul de ţelină, depurativ natural
Pentru a elimina toxinele din organism, sucul de ţelină este exact ce ai nevoie. Stimulează transpiraţia, drenarea bilei şi elimină gazele intestinale.
Cum să-l foloseşti:În fiecare zi, bea câte trei pahare de suc de ţelină.
Extra sfat: Pentru eficacitate maximă, cura cu suc de ţelină este bine să fie ţinută timp de 15-20 de zile.

3. Sucul de castraveţi dizolvă pietrele la rinichi
Răcoritor, sucul de castraveţi este un bun diuretic şi dă rezultate în bolile de rinichi, cum este litiaza renală.
Cum să-l foloseşti: Amesteci 200 ml de suc de castraveţi cu 200 ml de suc de morcovi şi de ridiche neagră, plus puţină miere.
Extra sfat: La fel de bun este amestecul de suc de castraveţi, morcovi şi de sfeclă roşie.

4.Sucul de cartofi tratează ulcerul
Băut crud, sucul de cartofi cicatrizează mucoasele aparatului digestiv, îndeosebi mucoasa stomacală, datorită mineralelor pe care le conţine (cupru, calciu, magneziu), dar şi unei enzime din celulele vegetale.
Cum să-l foloseşti: Pentru un gust uşor de suportat, bea acest suc în amestec cu suc de morcovi. Pentru ulcer gastroduodenal, timp de o lună bea o jumătate de pahar cu suc, de patru-cinci ori pe zi.
Extra sfat: Pentru diabetici, este indicată o cură de zece zile cu acest suc.

5. Sucul de ardei gras întăreşte firele de păr
Datorită conţinutului său de siliciu, sucul de ardei gras întăreşte unghiile şi rădăcina părului. De asemenea, îl poţi încerca şi atunci când te supără crampele sau când te simţi balonat.
Cum să-l foloseşti: Cu o jumătate de oră înainte de mesele principale, bea câte un pahar cu suc de ardei gras, cu înghiţituri mici.
Extra sfat: Sucul este mai eficient dacă îl combini astfel: o parte suc de ardei gras, două părţi de suc de spanac şi două de suc de morcovi.

6. Sucul de ceapă combate ateroscleroza
Una dintre cele mai răspândite afecţiuni, ateroscleroza, manifestată prin îngroşarea pereţilor arterelor, poate fi combătută cu ajutorul sucului de ceapă.
Cum să-l foloseşti: În sucul obţinut dintr-un kilogram de ceapă roşie adaugi 300 de grame de miere. Ţii sucul la frigider şi iei din el 50 ml pe zi, timp de trei-patru luni.
Extra sfat: Un pahar de suc de ceapă pe zi, diluat cu puţină apă, suc de ţelină sau de morcovi, alungă astenia.

7. Sucul de roşii, bun pentru inimă
Acest suc are proprietatea de a micşora vâscozitatea sângelui, prin urmare reduce riscul afecţiunilor vasculare, precum cardiopatia ischemică sau insuficienţa cardiacă.
Cum să-l foloseşti: Ţine o cură de o lună, în care bei câte 200 ml de suc de roşii de trei ori pe zi.
Extra sfat: Sucul se bea imediat după preparare.

8. Sucul de sfeclă scade tensiunea
Conţinutul mare de nitraţi naturali pe care îl are sucul de sfeclă roşie dilată vasele de sânge şi-ţi este de ajutor dacă ai hipertensiune arterială.
Cum să-l foloseşti: Bea câte un pahar de suc pe zi, în trei reprize.
Extra sfat: Bea suculcombinat cu alte sucuri, precum cel de morcovi.

9. Sucul de sparanghel, un bun diuretic
Cura cu suc de sparanghel este eficientă în cazul tulburărilor renale. Are acţiune diuretică datorită unei substanţe numite sparanghină.
Cum să-l foloseşti: Se bea un pahar pe zi, îndoit cu puţin suc de morcovi.
Extra sfat: În combinaţie cu suc de ţelină, alungă oboseala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare