Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 februarie 2011

Ouăle de prepeliţă



Ouăle de prepeliţă nu au contraindicaţii, astfel că oricând este benefică o cură cu ouă de prepeliţă. Faţă de oul de găină, cel de prepeliţă conţine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multă vitamina B2 şi de şase ori mai multă mai multă vitamina B1. Mai mult, ouăle de prepeliţă mai conţin şi calciu, zinc, sulf şi potasiu. Sunt excelente pentru revitalizarea organismului la orice vârstă, au efect benefic în perioada postnatală, după intervenţiile chirurgicale şi radioterapii, în cazurile de anemie, spasmofilie, migrene şi astenie nervoasă. Totodată, ouăle de prepeliţă sunt recomandate şi persoanelor care nu suferă de vreo afecţiune, numai pentru menţinerea stării de sănătate. Ele pot înlocui perfect oul de găină. În acest caz se indică administrarea unui ou de prepeliţă fiert moale, o dată pe zi, chiar şi pe perioade lungi de timp. 

Beneficiile consumului de ouă de prepeliţă
Reglează şi îmbunătăţesc funcţionarea inimii
Întăresc aparatul cardiovascular
Scad nivelul colesterolului
Reglează aciditatea gastrică şi digestia
Ajută în tratarea bolilor renale şi de ficat
Ajută foarte mult şi în cazurile de rinită alergică, alergii şi eczeme 
Sunt benefice în afecţiunile oftalmologice şi ORL
Reglează nivelul zahărului din sânge în cazurile de diabet
Acţionează pozitiv asupra creierului şi întârzie procesele degenerative de îmbătrânire. 
Cura cu ouă de prepeliţă

În funcţie de afecţiune, specialiştii recomandă ca aceste cure să se desfăşoare pe perioade de 25 sau 49 de zile. 

Cura de 25 de zile cu 120 de ouă: 

- prima zi - trei ouă
-    a doua zi - trei ouă
-    a treia zi - patru ouă
-    începând cu a patra zi până în a 25-a zi, câte cinci ouă pe zi

Cura de 49 de zile cu 240 de ouă:

-    prima zi – trei ouă
-    a doua zi – trei ouă
-    a treia zi – patru ouă
-    începând cu a patra zi până în a 49-a zi, câte cinci ouă pe zi

Cum se administrează cura la copii 
Copiilor şi adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 11 şi 17 ani li se recomandă cura de 120 de ouă, fără a depăşi însă patru ouă pe zi, iar cura cu 240 de ouă este recomandată numai adulţilor. Cura cu ouă de prepeliţă este benefică şi pentru copii de vârste mai mici. Astfel, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 1 şi 3 ani este potrivită o cură de 60 de ouă în 30 de zile, timp în care li se vor administra câte două ouă pe zi. Copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 7 ani pot urma cura de 60 de ouă în 20 de zile, câte trei ouă pe zi, în timp ce pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 10 ani, cura potrivită este cea de 90 de zile, în care se pot administra câte trei ouă zilnic.  

Taie pofta de mâncare

Persoanele care doresc să dea jos numai câteva kilograme nu trebuie să mai ţină cură de slăbire dacă vor decide să consume ouă de prepeliţă. Dacă bei câte cinci ouă crude dimineaţa, pe stomacul gol, până la orele 15 sau 16 nu-ţi va mai fi foame. Ele taie pofta de mâncare, dar în acelaşi timp te hrănesc şi îţi furnizează energia de care ai nevoie în fiecare zi. În funcţie de metabolismul fiecăruia, cura pentru slăbit cu ouă de prepeliţă se poate ţine până când ai ajuns la greutatea pe care ţi-o doreşti. În schimb, în cazurile de obezitate trebuie ţinută totuşi cura cu 240 de ouă pentru ca rezultatele să fie vizibile.

Ouăle trebuie consumate crude

Ouăle trebuie să fie foarte proaspete, se beau crude, dimineaţa pe stomacul gol, în locul cafelei, cu o oră sau două înainte de micul dejun. Persoanele care nu pot înghiţi ouăle crude le pot amesteca cu puţină miere de albine, brânză proaspătă de vaci sau cu lămâie. 

Atenţie! 
În timpul curei cu ouă de prepeliţă este interzis consumul oricăror băuturi alcoolice! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare