Faceți căutări pe acest blog

luni, 6 iunie 2011

Te chinui să slăbeşti? Iată regulile minune care nu dau greş

Kilogramele în plus pot dispărea cu multă ambiţie
Kilogramele în plus pot dispărea cu multă ambiţie
Dacă gândul că mergi la plajă nu te încântă din cauza celor câteva kilograme în plus, e cazul să urmezi sfaturile super-antrenoarei Cori Grămescu.
Îţi doreşti să slăbeşti, dar dietele încercate până acum mai mult te-au chinuit decât ajutat? Ar trebui să ştii că acum este cea mai bună perioadă să te apuci de o dietă, pentru că ai la îndemână toate alimentele «de aur» ale sezonului: legume şi fructe de sezon, plus mult soare pentru bună dispoziţie.
Cum s-a ambiţionat să slăbească? La 140 de kg, şi-a luat o rochie de mireasă cu 18 măsuri mai mică!
Iată cum a slăbit DJ Wanda 10 kilograme! VIDEO
Iată regulile «sfinte» propuse de Cori Grămescu pentru o siluetă de invidiat, pe perfecte.ro:
1. Bea cât mai multe lichide! Apă, ceai, limonadă - încearcă de toate pentru o hidratare ca la carte.
2. Optează pentru ouă şi lactate cât mai naturale, plus fructe şi legume de sezon.
3. Nu neglija carnea: pui, curcan, peşte vită - toate merg de minune fierte sau pe grătar.
4. Trei mese plus două gustări - acesta a programul ideal: ”Prima gustare este ideal să fie compusă din fructe (nu mai mult de 250 de grame), pe care sa le consumi la minimum două ore de la micul-dejun. La a doua gustare (între prânz şi cină) poţi sa ronţăi morcovi sau alune de pădure, nuci, migdale, caju, cu conditţa să nu fie prăjite", a declarat Cori Grămescu.
5. Nu mânca mereu aceleaşi lucruri! Monotonia duce la plictis, ceea ce te va face să cedezi mai repede în faţa tentaţiilor culinare nesănătoase.
6. Dacă ţi-e poftă de dulce, nu te  «arunca» în prăjituri sau ciocolată. Mănâncă fructe şi bea limonade cu mentă sau portoală, plus o lingură de miere.

vineri, 3 iunie 2011

Cum să scapi de alcool cu leacuri din natură

Începem să consumăm alcool la petreceri onomastice sau când sărbătorim vreun succes. Apoi, ca să uităm de necazuri. Şi continuăm să „gustăm“ din toate sortimentele de licori ameţitoare, fără să ţinem cont de măsură, dar mândrindu-ne de cât de rezistenţi suntem.
Alcoolismul este tot mai des întâlnit în rândurile tinerilor, la adulţi şi la cei în vârstă. Dependenţa de alcool nu este numai o problemă medicală. Ea îşi pune amprenta şi în viaţa socială, economică şi etică. Iar atunci când te confrunţi cu o diminuare a rezistenţei fizice, a celei intelectuale şi, în general, cu probleme de sănătate, atunci trebuie să recunoşti că ai nevoie de ajutor. Mergi la un control specializat şi urmează întocmai recomandările medicului.
Iată câteva remedii naturiste de folos în lupta cu dependenţa de alcool!
Drojdia de bere te poate scăpa de patima băuturilor alcoolice, dar trebuie să te înarmezi cu puţină ambiţie şi perseverenţă ca să-i vii de hac. Mestecă zilnic între 50 - 80 de grame de drojdie proaspătă, până când crezi că te-ai vindecat de dorinţa de a bea.
Cimbrul poate combate şi el pofta de alcool. Este de ajuns să prepari o infuzie de cimbru, din 20 de grame de plantă la 1 litru de apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat aproximativ 5 minute, după care se consumă din el câte o lingură, din sfert în sfert de oră. Pot apărea reacţii adverse ca: vomă, diaree, transpiraţie abundentă.
Mierea de albine ajută în cazul în care trebuie să faci o cură urgentă de detoxifiere. Dacă iei de trei ori pe zi câte două linguri cu miere, în care ai adăugat două cu oţet de mere, este posibil ca după numai câteva zile să respingi alcoolul.
Pătrunjelul, pe lângă toate proprietăţile terapeutice, poate inhiba cu succes pofta de alcool. Fierbe într-un litru de apă 50 de grame de pătrunjel, o coajă de la un grepfruit şi una de la o portocală şi îndulceşte totul cu puţin zahăr. Înainte de a mânca de dimineaţă, bea câte o lingură cu acest lichid. Şi continuă până când consideri că nu mai ai nevoie să bei alcool.
Pedicuţa este eficientă în combaterea dependenţei de alcool. Urmează un tratament de trei săptămâni cu ceai de pedicuţă astfel: bea o cană cu ceai în fiecare dimineaţă, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, şi una cu o oră înainte de masa de prânz.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare