Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 octombrie 2011

52 de beneficii incredibile ale ceaiului verde

52 de beneficii incredibile ale ceaiului verde Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat, frunzele de ceai verde asigura conservarea de antioxidanti, taninuri si flavonoide. Ceaiul verde chinezesc este popular mai ales pentru proprietatile sale terapeutice si detoxifiante.


Beneficii ale ceaiului verde


Dintre toate beneficiile pentru sanatate ale ceaiului verde, pierderea in greutate este cel mai cunoscut. De asemenea, ceaiul verde este folosit pentru detoxifierea organismului. Licoarea mai este utilizata si in alte scopuri mai putin cunoscute. Iata cateva dintre beneficiile oferite de ceaiul verde, sfaturi si modalitati de preparare ale acestuia:

1. Specialistii in nutritie mentioneaza ca polifenolii continuti de ceaiul verde produc caldura suplimentara in organism si ajuta la arderea caloriilor.

2. Frunzele de ceai verde contin epigallocatechin gallate (EGCG) care ajuta in lupta organismului cu celulele canceroase fara a influenta in mod negativ tesuturile invecinate.

3. Cercetatorii au confirmat in urma unor studii aprofundate ca oamenii care includ ceaiul verde in dieta lor au mai putine sanse sa aiba o greutate crescuta decat cei care nu folosesc ceaiul verde.

4. Epigallocatechinele gallate (EGCG) ajuta la moderarea pierderilor de energie pe parcusul unei zile

5. Ceaiul verde reduce riscul de aparitie al accidentului vascular cerebral.

6. De asemenea, ceaiul verde are un efect favorabil asupra hipertensiunii arteriale si a colesterolului rau LDL.

7. Ceaiul verde contine catechinie, polifenoli care diminueaza viteza de reactie a lipazelor gastrice si pancreatice - enzime responsabile de conversia caloriilor in grasimi.

8. Catechinele distrug bacteriile care pot provoca intoxicatii alimentare. Sunt eradicate inclusiv toxinele produse de aceste bacterii.

9. O alta actiune a catechinelor este de a opri evolutia si cresterea celulelor canceroase.

10. Ceaiul verde contine cofeina in cantitati moderate, actionand prin supresia poftei de mancare (cantitatile mari de cafeina, cum sunt cele existente in cafea, pot cauza probleme medicale, incluzand hipertensiunea si insomnia).

11. Ceaiul verde este indicat pentru mentinerea unei igiene orale adecvate. Acesta contine fluor care are rolul de a preveni aparitia cariilor. Acesta contine inclusiv ingrediente care suprima formarea placii bacteriene si a bacteriilor care cauzeaza respiratia neplacuta.

12. Polizaharidele si alte componente din ceaiul verde ajuta la mentinerea unor niveluri scazute de zahar in sange.

13. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, mai ales vitamina E care incetineste procesul de imbatranire.

14. In urma unor studii care au implicat subiecti ce au consumat cate patru cesti de ceai verde in fiecare zi, s-a constatat ca acesta previne declansarea poliartritei reumatoide si poate reduce simptomele la persoanele care au deja aceasta afectiune.

15. De peste patru mii de ani, chinezii folosesc ceaiul verde pentru tratarea durerilor de cap si chiar a depresiei.

16. Comparativ cu ceaiul negru ale caror frunze sunt oxidate (fermentate) frunzele de ceai verde sunt aburite si isi pastreaza capacitatile naturale de vindecare.

17. Ceaiul verde este indicat ca adjuvant in tratarea a multiple boli cardiovasculare.

18. La persoanele care consuma constant ceai verde s-a constatat o consolidare a sistemului imunitar.

19. Ceaiul verde are in compozitie anumite substante care pomoveaza termogeneza in organism.

20. Compusii din ceaiul verde ajuta la reglarea metabolismului si suprima pofta de mancare. Acesta este principalul motiv pentru care ceaiul verde este considerat o componenta importanta a unei diete.

21. S-a constatat ca la persoanele care au consumat in mod constant ceai verde a crescut nivelul de energie care ar putea fi consumat pe parcursul a 24 de ore.

22. De asemenea, organismul arde grasimile cu o mai mare usurinta in cazul in care ceaiul verde este inclus in regimul alimentar.

23. In cadrul altor studii, s-a demonstrat ca persoanele care nu au inclus ceaiul verde in dieta lor au avut un metabolism scazut iar grasimile din organismul lor nu erau topite cu aceeasi usurinta ca in cazul celor care utilizau ceaiul verde.

24. Unele substante din ceaiul verde modifica modul in care organismul utilizeaza hormonul numit noradrenalina sau noepinefrina care este responsabila de accelerarea metabolismului si care, prin urmare, este deosebit de benefica in cazul unei diete pentru slabit.

25. Ingredientele din ceaiul verde ajuta la cresterea vitezei arderii grasimii si caloriilor si sunt un real ajutor in cazul oricarei diete.

26. Mega-T un alt tip de ceai verde contine o mare cantitate de extract de ceai verde care ajuta la diminuarea poftei de mancare.

27. Ceaiul verde Mega-T contine crom.

28. Cromul din ceaiul Mega-T ajuta la diminuarea depozitelor de grasime din organism si stimuleaza metabolismul. Prin urmare, in urma consumului acestuia, grasimile vor fi arse mai rapid ca de obicei.

29. Un alt ingredient util regasit in ceaiul verde Mega-T este planta garcinia cambogia care ajuta la suprimarea cu succes a apetitului alimentar.

30. Persoanele care consuma cu regularitate ceai verde, nu trebuie sa-si faca griji legate de supraalimentare, intrucat ceaiul verde induce rapid senzatia de satietate. Acest lucru inseamna ca oricine va stii atunci cand consuma alimente in mod suplimentar. Iar mai putine alimente inseamna mai putine grasimi.

31. Acumularea de cat mai putine calorii inseamna un nivel mai scazut de energie, de obicei, iar exercitiile fizice necesare pentru diminuarea kilogramelor in plus vor fi mai dificil de realizat. Dar cu ajutorul ceaiului verde energia va fi stimulata de continutul de guarana.

32. In acest fel, ceaiul verde va putea furniza oricui energia necesara pentru desfasurarea activitatilor fizice care ajuta la scaderea in greutate.

33. Ginsengul siberian din ceaiul verde ofera rezistenta in cazul activitatilor dificile.

34. Mai multa rezistenta, inseamna mai multe activitati finalizate.

35. Acesta creste inclusiv nivelul de energie.

36. Alte proprietati ale ceaiului de ginseng siberian ar fi cele diuretice care induc transpiratia si implicit pierderea de lichid, in timpul activitatilor fizice.

37. In multe cazuri, ceaiul verde este comercializat alaturi de sugestii pentru o dieta si exerciti fizice care ar putea reprezenta metode originale de pierdere in greutate.

38. Dieta cu ceai verde este o sursa excelenta de polifenoli mai exact policatechine un grup de antioxidanti care actioneaza asupra radicalilor liberi.

39. Radicalii liberi au efecte nocive asupra organismului intrucat acestia sunt o cauza majora a bolilor si a imbatranirii.

40. Prezenta in dieta cu ceai verde a polifenolilor policatechine, ofera oricui sanse mai mari de a trata anumite afectiuni si de a mentine sanatatea optima, o perioada indelungata de timp.

41. EGCG-ul dintr-o dieta care contine ceai verde interactioneaza cu substanta numita cafeina. Interactiunea dintre acesti doi compusi incurajeaza termogeneza din organism (mentinerea unei temperaturi inalte a organismului).

42. Totusi nici o dieta nu poate functiona ca un miracol. Dieta cu ceai verde, la fel ca toate celelalte functioneaza cel mai bine alaturi in functie de alte eforturi personale si dietetice ale celor car doresc sa slabeasca.

43. Dieta cu ceai verde implica retinerea de la consumul unora dintre alimente pentru a se atinge obiectivul dorit, si anume, pierderea in greutate.

44. Extractul de ceai verde este cel mai concentrat produs de ceai verde care poate fi achizitionat.

45. Ceaiul verde a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca un remediu pentru indigestie, depresie si dureri de cap.

47. Ceaiul verde este considerat o alternativa excelenta, naturala la alte suplimente pentru scaderea in greutate.

48. Conform unor studii recente privind beneficiile pentru sanatate ale plantelor, s-a demonstrat ca oamenii care utilizeaza extract de ceai verde, ca supliment pentru diminuarea numarului de kilograme, reusesc sa piarda intre 1-2 kilograme pe luna.

49. Suplimentele de ceai verde sunt disponibile sub forma unor tablete sau capsule standard.

50. Pentru pierderea in greutate sunt recomandate in mod special suplimentele din extract de ceai verde care cotin 90 mg de EGCG si 50 mg de cafeina.

51. Suplimentele de ceai verde trebuie sa se administreze constant, de trei ori pe zi inainte de mese.

52. Desi consumul de ceai verde nu are efecte adverse, se va consulta medicul inainte de a-l utiliza in mod constant.



Plan de dieta cu ceai verde

Timp de secole, anumite culturi, in mod special cele din China si Japonia au consumat ceaiul verde pentru beneficiile pe care acesta le ofera pentru sanatate. Printre calitatile ceaiului verde se numara efectul sau antioxidant, proprietatile anticarcinogenice si metabolice. Multe dintre aceste beneficii se datoreaza continutului ridicat de polifenoli, mai ales al celui numit EGCG. Exista foarte multe mituri legate de pierderea in greutate.

Rata obezitatii este in crestere la nivel mondial si este nevoie de tot mai multe modalitati de incurajare pentru ca oamenii sa fie determinati sa urmeze un stil de viata sanatos, avand in vedere ca majoritatea timpului este petrecut la birou iar cele mai multe dintre alimentele consumate se incadreaza in categoria fastfood. Multe persoane isi petrec timpul in fata televizoarelor sau a computerelor, chiar si la locul de munca este dificil pentru multi oameni sa fie activi, de cele mai multe ori.

Abonamentele la salile de gimnastica expira fara ca majoritatea care doresc sa slabeasca sa fi vazut vreodata chipul instructorului. Obezitatea nu este doar o problema din cauza aspectului inestetic al unei persoane ci si din cauza complicatiilor pentru sanatate. Depresia, palpitatiile, hipertensiunea arteriala, accidentele vascualare cerebrale sunt doar cateva dintre acestea. Cu toate acestea multora le este dificil sa inlature din viata de zi cu zi alegerile nesanatoase.

Principalul motiv al cresterilor vanzarilor de ceai verde este, fara indoiala utilitatea acestuia in industria pierderii in greutate. Dieteticienii au conceput programe bazate pe consumul de ceai verde, care ofera posibilitatea de a pierde in mod constant si sanatos in greutate. Cu putina disciplina si alegerea unor planuri adecvate de eliminare a kilogramelor in plus, ceaiul verde aduce oricui multiple beneficii. Majoritatea dietelor vor recomanda inlaturarea ceaiului si cafelei, care au devenit o rutina din viata multora dintre oameni.

Este dificil sa fie inlaturate cafeaua si ceaiul, iar nivelul de energie sa fie ridicat, mai ales atunci cand se vor face exercitii fizice in mod constant. Cu ajutorul ceaiului verde, organismului i se aduce aportul necesar de cofeina fara ca acesta sa ingrase.

Printre cele mai faimoase diete in care poate fi inclus ceaiul verde se enumera:

- Dieta Atkins - Este una dintre cele mai faimoase diete bazate pe consumul de alimente cu un nivel scazut de carbohidrati, conceputa de dr. Atkins. Aceasta diete functioneaza cel mai bine daca in timpul ei se bea ceai verde. Principiul de baza al acestei diete este sa se consume toate tipurile de produse alimentare cu exceptia carbohidratilor.

- Dieta Zone - Acest plan dietetic a fost alcatuit de cercetatorul Barry Sears. Dieta se bazeaza pe echilibrul nivelurilor de insulina din organism. Exista si cateva puncte slabe ale acestei diete care pot fi gestionate cu ajutorul ceaiului verde. Acest plan de dieta prespune sa nu se consume deloc zahar si acesta sa fie inlocuit cu indulcitori artificiali, iar lactatele sa fie degresate.

- Dieta Sugar Busters (eliminarea zaharului) - Presupune utilizarea de indulcitori artificali, desi principalul scop al dietei este de a se reduce cat mai mult consumul de zaharuri. Ceaiul verde poate avea rol adjuvant si in aceasta dieta.

- Dieta grupelor sanguine - Unul dintre cele mai populare si cunoscute planuri de dieta presupune consumul de alimente, intr-un mod personal, in functie de grupa sanguina a unei persaone. Este mult mai restrictiva in comparatie cu alte diete si incurajeaza pe cei care au grupele de sange A si AB sa consume cafea, iar pe cei cu grupa O sa o evite. Totusi, ceaiul verde este permis pentru toate grupele de sange. Din nou, se vor evita indlcitorii cum ar fi imirea, zaharul si alte siropuri dulci.

- Dieta paleolitic - Este axata pe consumul de alimente simple, neprocesate. Poate fi sustinuta de consumul de ceai verde, totusi consumul de cafea este complet interzis. Se vor evita zaharurile, mai ales cele rafinate.

Cum se poate prepara ceaiul verde

Respectarea sfaturilor pentru prepararea ceaiului din frunze de ceai verde pot avea ca rezultat obtinerea unei bauturi sanatoase. Ideea este sa nu se obtina doar un gust minunat dar sa se si pastreze in continutul bauturii incredientele sanatoase. Cel mai bun mod de a obtine o ceasca de ceai verde sanatos este sa se respecte temperatura apei in care se vor introduce frunzele.

Ca regula generala apa va avea o temperatura intre 60-75 grade celsius. In cazul in care temperatura apei este prea ridicata, gustul ceaiului va fi amar si aroma delicata se va pierde. Pe de alta parte, o temperatura prea scazuta nu va extrage pe deplin, aroma din ceai. Daca se doreste obinerea unei arome puternice, se vor lasa frunzele sa infuzeze o perioada mai lunga in apa cu temperatura scazuta.

Plasturii de ceai verde

Popularitatea si succesul plasturilor cu nicotina a inspirat si aparitia plasturilor pentru scaderea in greutate. Acestia sunt, in esenta o idee buna pentru cei care uita sau au dificultati in a-si aminti sa utilizeze suplimentele pentru slabit. Compozitia plasturilor fac parte ingrediente cum ar fi algele marine care suprima pofta de macare. In prezent, inclusiv plasturii care contin ceai verde sunt destul de comercializati, avand rol adjuvant in scaderea in greutate.

Despre colon

Corpul tau este casa in care traiesti. In casa ta trebuie mentinuta curatenia atat in exterior cat si in interior: Curatenia exterioara a corpului este relativ bine pastrata de catre oameni, dar cati dintre noi mentinem si interiorul corpului curat? Cati dintre noi cunoastem importanta acestui fapt?Se spune ca sanatatea este ceea ce mananci, ceea ce introduci in interiorul corpului. Alimentatia societatii civilizate este o alimentatie denaturata, mult prea fiarta, cu multe grasimi, coloranti chimici, conservanti, fara suficiente fructe si legume proaspete. Astfel se explica si fenomenul constipatiei- boala cea mai frecventa a ultimului secol.Constipatia este de fapt boala care se ascunde in spatele multor boli. In cazul in care suferim de constipatie, organismul nostru nu mai poate elimina in intregime resturile alimentare de pe peretii tubului digestiv, acestea intrand intr-un proces de putrefactie, devenind foarte toxice pentru organism (ganditi-va cat de rapid se face absorbtia unui supozitor), reintrand in circulatia organismului; de asemenea vor fi impiedicate miscarile peretilor intestinali in vederea eliminarii materiilor fecale, astfel, starea de constipatie agravandu-se.Ne intrebam care poate fi legatura intre colon si piele sau ochi, urechi, gat, ficat, pancreas si alte organe din corp? La nivelul colonului se gasesc proiectii nervoase si energetice ale tuturor organelor si glandelor principale din corp. Stagnarea mizeriilor la un anumit nivel al colonului va afecta organul ce-si gaseste proiectia pe acea zona- dupa cum se vede si din figura de mai jos.

Colonul este legat de fiecare celula si tesut al corpului nostru. Mijlocul colonului transvers este legat direct de hipotalamus- centrul de supraveghere al organismului si de comanda a tuturor functiilor principale. Daca aceasta parte a colonului este afectata, se opreste capacitatea de absorbtia a lichidelor si a substantelor hranitoare.Cecumul este legat direct de glanda pituitara- raspunzatoare de ciclurile vietii, de reglarea cantitatii de apa din organism. Mentinerea indelungata a reziduurilor alimentare la nivelul cecumului duce la aparitia oboselii, a diareei sau a constipatiei, caz in care este foarte indicata spalarea colonului.Valva cecumului este zona unde se reflecta legatura intre colon si ochi. Spalarea colonului, consumul de sucuri de telina, morcov sau andive imbunatateste capacitatea noastra vizuala- durerile de ochi, vederea in ceata, dispar.Putin mai sus de valva cecumului se gaseste proiectia urechilor. Ulceratia in aceasta zona a colonului duce la slabirea auzului, la aparitia durerilor de urechi.La nivelul colonului ascendent gasim legatura cu doua afectiuni foarte des intalnite: gripa si astmul.Supraincarcarea colonului poate duce si la aparitia amigdalitei, faringitei, laringitei. Amigdalele sunt in legatura cu ovarele la femei si cu testicolele la barbati. Eliminarea amigdalelor produce tulburari ale ciclului menstrual, scurgeri vaginale, scaderea activitatii sexuale, stari de oboseala, lene in viata sociala si in casnicie. Este surprinzator ca simpla spalare periodica a colonului previne si aparitia amigdalitei.Starea de sanatate a aparatului respirator- de la cavitatea nazala pana la alveolele pulmonare, depinde si de starea de curatenie a colonului.Restul sistemului digestiv, inclusiv glandele aferente sunt de asemenea puternic influentate de starea colonului.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare