Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 noiembrie 2011

Cum se fierb pastele?



 
Ce poate fi mai simplu decat sa fierbi paste? Le arunci doar in apa si le lasi sa fiarba. Dar totusi acasa nu iti ies la fel de gustoase ca si cele pe care le-ai mancat la restaurantul italian din centru. 

Pentru ca pastele sa iti iasa bune trebuie sa stii cateva lucruri inainte de a te apuca de urmatoarea portie de carbonarra ori bolognese. In primul si in primul rand trebuie sa stii ca o portie obisnuita de paste reprezinta 100 de grame. Stiu ca ti se pare putin, dar cand le vei vedea in farfurie acoperite cu sos, cu siguranta vei constata ca este suficient. In plus nu trebuie sa mananci pana nu te mai poti ridica de la masa. 

Cand pui apa la fiert trebuie sa iei in considerare faptul ca la fiecare 100 de grame de paste pe care doresti sa le fierbi trebuie sa pui 1 litru de apa. Ca atare daca gatesti pentru familia ta de 4 persoane vei fierbe 400 de grame de paste in 4 litri de apa. In apa care fierbe vei pune si o lingura mare de sare, iar cand incepe sa fiarba apa pui si o lingura mare de ulei de masline. 

Nu fierbe pastele pana sa dezintegreaza. 

Urmeaza indicatiile de pe ambalaj si fierbe-le pana cand sunt al dente. Daca faci un sos cu mai multa zeama, poti sa le fierbi mai putin in apa si sa le lasi sa stea in sosul fierbinte cateva minute. Astfel pastele vor absorbi din sos si vor fi mult mai aromate. 

Dupa fierbere nu clati pastele! 

Daca le-ai fiert in suficient de multa apa, nu vor avea nevoie de niciun fel de clatire ori racire. Dupa ce ai scurs apa, daca nu le amesteci imediat cu sos, pune-le intr-un bol si amesteca-le cu o lingura de ulei de masline, astfel nu se vor lipi. 

In fine daca vrei sa mananci ceva cu adevarat bun, fa-ti pastele in casa. E mult mai simplu decat ti-ai imagina. Reteta e simpla si usor de retinut. Pentru patru portii amesteci 4 oua de casa cu 400 g de faina (cate protii atatea sute de grame si atatea oua-daca vrei sa le faci de post pune in loc de oua apa). Atat! Sigur trebuie sa dai o forma pastelor, insa la preturi extrem de mici (chiar si 30 de lei) poti gasi un aparat pentru facut taietei in orice mare magazin. Crede-ma merita efortul. Sunt atat de gustoase ca nu vei mai dori sa mananci paste ambalate niciodata. 

Cum se recunosc pastele fainoase expirate 

Pastele fainoase nu trebuie sa aiba urme vizibile de tarite, miros de ou alterat, mucegai sau urme de infestare, au suprafata neteda, fara fisuri, fara urme de faina nesfarimata, iar in sectiune aspectul sa fie sticlos. 

Atentie! Pastele fainoase fierte in apa trebuie sa fie elastice, sa nu se lipeasca intre ele, sa nu formeze cocoloase, apa in care au fiert putind fi opalescenta, dar nu cu sediment. 

http://www.culinar.ro/articole/citeste/2046/cu...

8 aliati pentru scaderea glicemiei


Înainte de a recurge la medicamente care scad glicemia, încearcă leacurile din natură, care au avantajul de a aduce zahărul din sânge la concentraţia normală fără efecte adverse.

Creşterea glicemiei (concentraţia de glucoză din sânge şi urină) peste 110 mg la o sută de mililitri de sânge poate duce la dezechilibre importante în organism, care produc apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat. Hiperglicemia poate fi tratată cu ajutorul plantelor, legumelor şi al produselor apicole.




Frunzele de afin

Acestea sunt printre cele mai eficiente remedii în combaterea hiperglicemiei, datorită neomirtilinei, un compus de origine vegetală extras din frunzele de afin recoltate înaintea coacerii fructelor. Din aceste frunze, care au fost uscate şi mărunţite în prealabil, iei o lingură şi o pui într-o cană cu apă clocotită. Două-trei căni pe zi din infuzia astfel obţinută vor scădea cu siguranţă nivelul glicemiei.

Tecile de fasole

Zilnic, două-trei căni de decoct din teci de fasole îţi vor aduce glicemia la un nivel optim. Îl pregăteşti din câteva teci şi o cană cu apă pe care le fierbi timp de 20 de minute. Pentru un efect sporit ai nevoie de o mână de teci pe care le laşi să se macereze pe timpul nopţii într-un litru de apă. După aceea, fierbi compoziţia până scade la jumătate şi o bei treptat de-a lungul zilei. 

Cicoarea, salvia şi urzicile

Din toate cele trei plante separate poţi obţine infuzii benefice contra hiperglicemiei. Ai nevoie de o lingură de plantă şi o cană de apă. Acestea le laşi la fiert 20 de minute, apoi bei două-trei căni zilnic. Rădăcinile de cicoare sălbatică pot fi folosite şi în mâncăruri, dar şi sub forma unui decoct, din 750 ml de apă şi două sau trei linguri de plantă care se lasă la fiert 15 minute. Decoctul îl bei treptat de-a lungul unei zile. Are efectul de a transforma glucoza în glicogen, un zahar prelucrat la nivelul ficatului şi convertit în energie.

Frunzele de nuc

O infuzie care scade garantat glicemia este cea preparată dintr-o linguriţă de frunze de nuc la o cană de apă. Bei două căni de infuzie pe zi şi, într-o săptămână, nivelul glicemiei revine la normal. La fel de utilă este şi tinctura din frunze de nuc cu care umpli o sticlă de un litru. Peste acestea adaugi alcool alimentar. Laşi la macerat două săptămâni, apoi iei câte patru picături de trei ori pe zi.

Seminţele de in

Acestea pot fi incluse printre ingredientele unui decoct dietetic. Peste patru linguriţe de seminţe adaugi alte patru de teci de fasole mărunţite şi de frunze de afin în cantităţi egale. Decoctul este pregătit un timp mai lung (trebuie să fiarbă aproximativ o oră) şi se bea înaintea meselor, de două-trei ori pe parcursul unei zile.

Merele


Au un conţinut mare de fibre alimentare, apă şi antioxidanţi, cei din urmă aflaţi mai ales în coaja merelor. Toate aceste substanţe reuşesc să pună în mişcare glucoza din sânge şi participă la eliminarea excesului de zahăr prin urină. Merele pot fi consumate şi de diabetici, datorită fructozei, zahăr natural care se eliberează treptat în sânge.

Frunzele de mesteacăn

Acestea trebuie incluse într-un amestec a câte trei linguri de frunze de mesteacăn, de coacăz negru, de eucalipt, respectiv de fumăriţă, o plantă cu proprietăţi tonice şi depurative recunoscute. Pregăteşti infuzia dintr-o linguriţă de amestec şi 200 ml de apă. Este recomandat să bei două sau trei căni pe zi pentru a obţine toate beneficiile ceaiului.

Anghinarea

Frunzele de anghinare au efect de reducere a nivelului de zahăr din sânge cu condiţia să fie folosite sub forma unei infuzii care se pregăteşte dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă. Ceaiul îşi manifestă beneficiile asupra sănătăţii numai în măsura în care se beau două-trei căni pe zi în cure de câte 20-30 de zile cu pauze scurte şi egale. În cazul în care se depăşesc aceste cantităţi, pot apărea efecte adverse.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Anumite substanţe existente în plante acţionează ca antidiabetice, ajutând la reducerea glicemiei. Printre ele se numără şi prazul care, ca şi ceapa, usturoiul şi varza, conţin compuşi sulfuraţi cu efect hipoglicemiant, asemănător tolbutamidei, un medicament folosit multă vreme în tratamentul diabetului zaharat. Acţiunea acestor substanţe este însă modestă: nu pot înlocui tratamentul medicamentos (antidiabetice orale sau insulină) la majoritatea diabeticilor. Totuşi, sunt un adjuvant util alături de dietă şi de activitatea fizică.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare