Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 noiembrie 2011

Semne ca ai baut prea multa cafea


Cofeina are nenumarate beneficii asupra sanatatii tale, insa atunci cand o consumi in exces va provoca o serie de reactii adverse corpului tau. Iata cum anume iti poti da seama daca bei prea multa cafea si daca ar trebui sa incerci sa reduci cantitatea consumata.

Incepi sa tremuri

In situatia in care ai baut deja doua cesti de cafea si incepi sa ai o senzatie de tremur sau nu iti mai poti controla mainile este posibil sa te confrunti cu un efect al consumului de cafea in exces. Incearca sa reduci pana la jumatate consumul de cafea si sa tii acest ritm cel putin o saptamana. In cazul in care intr-adevar problema era povocata de cafea, nu vei mai avea acele stari de tremur.

Urina este portocalie

Urina portocalie poate fi si ea un semnal de alarma pentru consumul de cafea in exces. Mai exact, cafeaua este un lichid care iti deshidrateaza corpul si care, din acest motiv, provoaca anumite simptome printre care si modificarea culorii urinei.

Nu poti dormi

In mod clar, insomniile sunt semn al unui consum prea mare de cafea. In acest sens nu poti decat sa reduci consumul de cafea la jumatate si sa eviti sa mai bei cofeina dupa ora 17. Cel mai bine este ca seara sa te relaxezi in compania unui ceai de tei sau a unei cani cu lapte.

Ai senzatia de anxietate

Starile de anxietate sunt un rezultat al combinatiei de stres, grija si chiar consum excesiv de cafea. Daca te afli intr-o perioada mai dificila in care te confrunti cu emotii negative si stres, ar fi bine sa reduci consumul de cafea sau sa bei cafea decofeinizata.

Ai probleme cu ritmul cardiac

Cardiologii recomanda pacientilor consumul de cafea, dar numai in cantitati reduse. Cafeaua actioneaza ca niste mici electrosocuri la nivelul cordului si il face pe aceasta sa aiba o activitate mult mai intensa. daca ai probleme cu inima ar fi bine sa bei cei mult o cana de cafea pe zi. In situatia in care nu stii daca ai sau nu probleme cu inima este recomandat sa mergi si sa iti faci un set de analize. Astfel, vei putea preveni o serie de probleme care se pot agrava cu fiecare zi care trece.

http://sanatate.acasa.ro


Cum se fierb pastele?



 
Ce poate fi mai simplu decat sa fierbi paste? Le arunci doar in apa si le lasi sa fiarba. Dar totusi acasa nu iti ies la fel de gustoase ca si cele pe care le-ai mancat la restaurantul italian din centru. 

Pentru ca pastele sa iti iasa bune trebuie sa stii cateva lucruri inainte de a te apuca de urmatoarea portie de carbonarra ori bolognese. In primul si in primul rand trebuie sa stii ca o portie obisnuita de paste reprezinta 100 de grame. Stiu ca ti se pare putin, dar cand le vei vedea in farfurie acoperite cu sos, cu siguranta vei constata ca este suficient. In plus nu trebuie sa mananci pana nu te mai poti ridica de la masa. 

Cand pui apa la fiert trebuie sa iei in considerare faptul ca la fiecare 100 de grame de paste pe care doresti sa le fierbi trebuie sa pui 1 litru de apa. Ca atare daca gatesti pentru familia ta de 4 persoane vei fierbe 400 de grame de paste in 4 litri de apa. In apa care fierbe vei pune si o lingura mare de sare, iar cand incepe sa fiarba apa pui si o lingura mare de ulei de masline. 

Nu fierbe pastele pana sa dezintegreaza. 

Urmeaza indicatiile de pe ambalaj si fierbe-le pana cand sunt al dente. Daca faci un sos cu mai multa zeama, poti sa le fierbi mai putin in apa si sa le lasi sa stea in sosul fierbinte cateva minute. Astfel pastele vor absorbi din sos si vor fi mult mai aromate. 

Dupa fierbere nu clati pastele! 

Daca le-ai fiert in suficient de multa apa, nu vor avea nevoie de niciun fel de clatire ori racire. Dupa ce ai scurs apa, daca nu le amesteci imediat cu sos, pune-le intr-un bol si amesteca-le cu o lingura de ulei de masline, astfel nu se vor lipi. 

In fine daca vrei sa mananci ceva cu adevarat bun, fa-ti pastele in casa. E mult mai simplu decat ti-ai imagina. Reteta e simpla si usor de retinut. Pentru patru portii amesteci 4 oua de casa cu 400 g de faina (cate protii atatea sute de grame si atatea oua-daca vrei sa le faci de post pune in loc de oua apa). Atat! Sigur trebuie sa dai o forma pastelor, insa la preturi extrem de mici (chiar si 30 de lei) poti gasi un aparat pentru facut taietei in orice mare magazin. Crede-ma merita efortul. Sunt atat de gustoase ca nu vei mai dori sa mananci paste ambalate niciodata. 

Cum se recunosc pastele fainoase expirate 

Pastele fainoase nu trebuie sa aiba urme vizibile de tarite, miros de ou alterat, mucegai sau urme de infestare, au suprafata neteda, fara fisuri, fara urme de faina nesfarimata, iar in sectiune aspectul sa fie sticlos. 

Atentie! Pastele fainoase fierte in apa trebuie sa fie elastice, sa nu se lipeasca intre ele, sa nu formeze cocoloase, apa in care au fiert putind fi opalescenta, dar nu cu sediment. 

http://www.culinar.ro/articole/citeste/2046/cu...

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare