Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 iulie 2012

„Apa vie“ – o minune 100% românească: salvează vieţi, întârzie îmbătrânirea

Apa săracă în deuteriu este creaţia „gulerelor albe“ de la Institutul Naţional de Cercetare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice, din Râmnicu Vâlcea n Foto: Gândul/Valeriu Tanasof


Apa săracă în deuteriu a fost inventată de români şi premiată în străinătate. Un doctor din Timişoara o foloseşte pe bolnavii de cancer, pentru a le dubla durata de viaţă. NASA a studiat-o ca să o ia pe Marte. O jumătate de litru costă 15 lei şi nu e medicament. Se cumpără mai mult online
Gianina M. din Lugoj ar fi trebuit să fie demult pe lumea cealaltă. La 17 ani are un cancer mai vechi. Au trecut deja trei ani, boala ei e perfect stabilă şi fata trăieşte ca tot omul sănătos. S-a făcut bine bând în fiecare zi "apa vie", produsă la Râmnicu - Vâlcea de gulerele albe ale Institutului Naţional de Cercetare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice. Apă sărăcită în deuteriu, au numit-o cercetătorii; lumea i-a zis direct "apă miraculoasă".
"De trei ani, Gianina bea numai apă din aceasta, cam un litru jumătate pe zi şi nu mai foloseşte deloc citostatice. Mama îi prepară şi supa cu apa respectivă. Nu a făcut metastază, deci practic e ca şi vindecată", ne-a spus doctorul Nicola Trăilă, şeful Clinicii de chirurgie oncologică din Spitalul Municipal Timişoara. Numai cu apa a prelungit vieţile a câteva zeci de canceroşi. "La cazurile avansate nu a vindecat boala, ci a dublat durata de viaţă. Cele mai bune rezultate au fost la cazurile incipiente, la copii şi la tineri. Iar la chimioterapie taie greaţa, bolnavul nu mai varsă şi e mai puternic. Atenţie, nu este un medicament, ci doar completează medicamentaţia", ne-a mai explicat doctorul Trăilă. Şi el bea zilnic apă, dimineaţa, în ceai. Ca să aibă efect, trebuie să bei fără pauze.
Japonez îndrăgostit de apa miraculoasă: a luat 20 de tone
Există, însă, un japonez care se şi îmbăiază în "apă vie" cumpărată din România. Avea un cancer esofagian şi doctorii îi mai dăduseră câteva luni. Profesor universitar fiind, ştia de apă. A luat avionul din Tokyo, s-a dus la Râmnicu - Vâlcea, s-a întors acasă cu promisiunea că i se pun rapid 20 de tone pe vapor. Au trecut opt ani, omul se simte ca şi cum n-ar fi fost bolnav niciodată. "A ajuns cel mai înfocat fan al apei. Zice că se îmbăiază în ea fiindcă e bună pentru epidermă, ba chiar îşi face şi sake din ea", râde profesorul Ioan Ştefănescu, directorul institutului. Şi el bea de vreo 15 ani, la cafea.
"Aproape toată lumea din secţie consumă şi de aia sunt toţi foarte zglobii şi cu poftă de viaţă", zice. S-au făcut cercetări pe şoareci şi pe găini; rezultatul a fost că cei adăpaţi cu apă vie au trăit mai mult şi au fost mai sănătoşi. Deuteriul este un izotop al hidrogenului considerat responsabil pentru îmbătrânire şi nu numai. Cu cât ai mai puţin deuteriu în sânge, cu atât e mai bine, zic cercetătorii.
Doctorul dermatolog Ioan Nedelcu a folosit apa pe pacienţii săi. A şi creat o gamă de creme pentru întreţinere pe bază de apă echilibrată în deuteriu. "Încetineşte îmbătrânirea cutanată, e spectaculoasă. Şi pentru acnee e grozavă, şi pentru psoriazis. Mi-a luat patru ani să realizez această gamă, iar acum conţine 19 produse diferite pe bază de apă. Produsele sunt unice, dar nu foarte cunoscute. Pentru a populariza linia este nevoie de multe sute de mii de euro, dar nu am aceşti bani", spune doctorul Nedelcu.Mai demult au ajuns la institut şi nişte cercetători de la NASA, dornici să ia apa pe Marte, pentru "un transport de fiinţe vii". Au studiat, s-au minunat, dar urmarea nimeni n-o ştie. Asta s-a întâmplat după ce invenţia fusese copleşită de premii şi medalii, la Saloanele de la Bruxelles, Geneva, Londra şi Budapesta.
Ungurii cumpără jumate din producţie, japonezii - 15%
Cum s-a "născut" apa? S-a întâmplat prin anii '80 şi a avut doi "tătici"; unul este chiar directorul institutului de astăzi. Atunci ei studiau apa grea. La apa vie au ajuns fără să vrea, că intra în tehnologia de producere a apei grele. Abia după patru ani au obţinut... un litru de apă săracă în deuteriu. "Primul nostru şoc: nu avea nici un element de toxicitate, nici o urmă de nenatural. Prin '86 am obţinut şi brevetul, iar bolnavii au început să curgă la uşa institutului", zice profesorul Ştefănescu.
Afacerea a început odată cu un anunţ - un ungur cumpăra sute de tone de apă. "Noi ne chinuiam cu un litru... ce să facă, ăla, domne, cu sute de tone? Ne-a cumpărat o tonă, a doua şi am început să ne dezvoltăm. Noi, până la el, nu ştiam că e atât de bună pentru sănătate. Prin 2000 exportam până la 150 de tone pe an (adică 150.000 de litri). El o cumpăra de la noi ca apă distilată, îmbuteliată sub un nume ales de el, şi o vindea bolnavilor ca apă potabilă, terapeutică". Pe sticlă nu scria unde e făcută. Când ungurul n-a mai putut plăti, directorul şi-a luat alt partener. Inginerul Cristian Mladin s-a angajat să cumpere şi să plătească regulat. Directorul i-a făcut şi un transfer de brevet, legal, iar acum partenerul său este cel care o produce în institut şi o vinde mai departe sub numele de Qlarivia. O jumate de litru costă 15 lei şi conţine de cinci ori mai puţin deuteriu decât apa obişnuită.
Cel mai mult o cumpără tot ungurii (40%-50%) şi japonezii (10-15%). Restul se duce la românii bolnavi şi la câţiva pacienţi din SUA, Germania şi Turcia. Însă un american a cumpărat 180 litri fără a fi bolnav, numai pentru întreţinere. "Ne aflăm exact unde trebuie. Procentul vânzărilor în ţară e în creştere, mergem cu paşi mărunţi, pentru a testa piaţa. Exportăm maximum 150 de tone pe an fiindcă e încă afacere la scală mică", zice inginerul Mladin. E scumpă fiindcă se face puţină apă, iar 60% din preţul de cost e energie pură. "Una e să distribui cu furgoneta, alta cu camionul. E mai mult un hobby, deocamdată trăiesc din alte afaceri", zice stăpânul afacerii.
Dacă respiri pe instalaţia de îmbuteliere, o speli opt ore
La institut, apa se produce continuu, zi şi noapte, într-un turn înalt de 30 de metri care "munceşte" 8.000 de ore pe an, cu cinci angajaţi. E ca un imens cazan: se pompează apă normală de Bistriţa, urcă pe conducte până în vârf, este distilată, curăţată de deuteriu şi revine jos, în jet anemic, pe un furtunaş. Se pune în nişte containere din plastic alb, se ozonifică, se decontaminează, apoi merge în altă parte, la instalaţia de îmbuteliere. Asta e ca-n filmele SF, a costat 70.000 de euro - e un soi de vitrină perfect curată, cu comandă computerizată şi plină de tot soiul de ţevi, furtune şi orificii.
Vreo patru oameni îmbrăcaţi în alb, cu măşti, mişună concentraţi pe lângă ea.
Dacă respiră vreunul pe instalaţie, dacă strănută sau dacă lasă o amprentă pe anumite piese, trebuie spălată toată instalaţia! Iar spălarea durează opt ore. În alt birou se face analiză izotopică a apei, cu nişte aparate de o "tehnologie incredibilă"; nişte fire ultrasubţiri, de abia le vezi cu ochiul liber. Prin ele circulă tot felul de substanţe. Numai instalaţia asta a mai costat un milion de euro. Scump, dar merită. Căci "părinţii" apei vii sunt siguri că invenţia lor va salva multe vieţi, de aici încolo.

sâmbătă, 21 iulie 2012

Curăţarea ficatului, a sângelui şi a limfei






Detoxifierea, o necesitate a omului modern (II)

* Curăţarea organismului de toxine, pentru a fi completă şi corect realizată, trebuie să parcurgă 3 etape principale. Se începe cu curăţarea colonului, care este principala poartă de eliminare a materiilor reziduale din organism, se continuă cu detoxifierea ficatului, organul cheie în metabolizarea şi neutralizarea substanţelor toxice pe care le ingerăm, şi apoi cu purificarea sângelui şi a limfei, care transportă aceste substanţe în întregul corp *

CURĂŢAREA FICATULUI

În primul text publicat în "Formula AS”, v-am vor­bit despre debutul detoxifierii, care se face

prin cură­ţarea colonului. A doua etapă este curăţarea ficatului. Conform datelor oferite de Food and Drug Adminis­tration, suntem expuşi zilnic unui număr de 70.000 de substanţe chimice diferite, de la cosmetice şi deter­genţi, la medicamente, la poluarea din aer şi apă, la adi­tivii din alimente. Toate aceste substanţe chimice ajun­se în organism afec­tează în mod direct fica­tul, or­ga­nul cheie respon­sabil de metabo­li­zarea şi eliminarea lor. Con­­se­cinţa în timp este apa­riţia stărilor de obo­seală, lipsa de energie, chiar senza­ţii de sfârşeală, ame­ţeli, migre­ne şi dureri de cap, limbă încărcată, miros urât al respiraţiei, digestie difi­cilă, balonări şi gaze de fermentaţie în exces, alergii, culoarea gălbui palidă a pielii, apariţia de pete maronii (de "bătrâneţe”) pe faţă sau mâini, pri­vire obo­sită, precum şi congestia perma­nentă a albului ochilor ("ochii roşii”). Chiar dacă anali­zele de labo­rator ies bine, este necesară o cură de de­toxifiere a fica­tului pen­tru a preveni instalarea unor dezechilibre şi boli pre­cum intoxicaţiile hepatice, fi­catul gras, hepa­titele, con­sti­paţia, depunerile de grăsi­me sub formă de lipoame, xantelasma (depunere găl­buie în colţul ochi­lor), obe­zitatea, dislipidemiile, tulbu­rările cardio-vas­culare şi multe altele. La fel ca şi colo­nul, curăţarea fi­catului se poate realiza eficient cu aju­torul unui com­plex din plan­te medicinale realizat în depar­tamentul de cerce­tare de la Fares, care are acţiune de protecţie şi re­ge­ne­rare a celulelor hepatice, de îm­bunătăţire a func­ţiei anti­toxice a ficatului. Vă prezen­tăm în continuare compoziţia şi eficienţa lui.

Ce este şi cum acţionează complexul na­tu­ral din plante medicinale pentru purifi­carea ficatului?

Reţeta Fares




Ingrediente: fructe de armurariu, rădăcină de păpădie, fructe de cătină, fructe de schinduf, fruc­te de fenicul, sulfină, Shiitake, iască, rădă­cină de lemn-dulce, fructe de măceş.

Mecanismele prin care acţionează plantele din acest complex natural sunt multiple:

* hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, anti­he­pato­toxice - conferite de armurariu, care inhibă intra­rea toxinelor în celula hepatică şi împiedică alterarea membranei hepatocitare. Sulfina stimulează refacerea ţesuturilor prin înlocuirea celor distruse cu altele iden­tice, nou formate morfofuncţional, şi prin aceasta regenerează ţesutul hepatic.

* decongestive şi antiinflamatoare hepatice. Mai multe studii clinice au constatat că silimarina din armu­rariu şi glicirizina din lemnul-dulce au redus nivelurile de enzime hepatice la pacienţi cu hepatită cronică.

* coleretic-colagoge - păpădia, schinduful şi feni­culul stimulează secreţia şi eliminarea de bilă în intestin, combat balonarea şi durerile colicative.

* hipocolesterolemiante - păpădia şi ciuperca Shiitake reduc biosinteza de colesterol în organism, sti­mulează buna funcţionare a ficatului şi a vezicii biliare, favorizând digestia grăsimilor.

* antioxidante - cătina, măceşele, armurariul, Shiitake previn degradarea celulelor prin proprietăţile lor de a neutraliza radicalii liberi.

* imunostimulatoare. Încă din 1980, mai multe teste efectuate în 16 clinici din Japonia au investigat eficienţa ciupercii Shiitake asupra hepatitei B şi C. Unui număr de 40 de pacienţi cu hepatită B cronică li s-au administrat 6 grame de Shiitake, timp de 4 luni. Toţi pacienţii au înregistrat dispariţia simptomelor de hepatita B, iar la 15 dintre ei, virusul a fost inac­tivat. De ase­menea, iasca, conform mai multor stu­dii recente, prezintă un puternic efect anti­viral, antibacterian şi imuno­stimulent.

* nutritive şi tonice generale - aduce aminoacizi (Shiitake, iască, schinduf) şi vitamine (cătină, măceşe) necesare bunei funcţionări a ficatului.

Mod de administrare:

Se iau câte 1-2 linguri de 2 ori pe zi cu iaurt, suc de fructe sau apă, de preferinţă dimineaţa şi seara, pe stomacul gol. Durata unei cure este de 2-3 luni.

CURĂŢAREA SÂNGELUI ŞI A LIMFEI

Toxinele absorbite de la nivelul tubului digestiv trec în limfă şi în sânge, circulând apoi în întregul corp. Ele se pot acumula la nivelul pielii, în articulaţii, în ficat sau splină, determinând boli cutanate precum urticarie, acnee, eczeme, psoriazis, afecţiuni hepatosplenice, gută etc. Sângele transportă substanţele reziduale pro­duse în timpul metabolismului către rinichi, de unde sunt eliminate prin urină. Sistemul limfatic, o reţea com­plexă, formată din ganglioni, glande, vase şi capi­lare limfatice, funcţionează ca un filtru care înlătură celulele moarte, microbii, diversele toxine, dar în ace­laşi timp produce macrofage şi limfocite, celule de apă­rare a organismului. Acumularea în exces a rezi­duurilor în corpul nostru afectează funcţionarea nor­mală a sistemului limfatic şi conduce în timp la slăbirea imu­nităţii, creşterea în greutate şi la instalarea unor afec­ţiuni grave, precum limfedem, limfangioame. De­toxi­fierea periodică a sângelui şi a limfei este, prin ur­mare, foarte importantă, şi se poate realiza eficient cu ajutorul unui alt complex din plante medicinale, rea­lizat de spe­cialiştii de la Fares.





Ce este şi cum acţionează complexul na­tural din plante medicinale pentru purificarea sângelui şi a limfei?

Reţeta Fares

Ingrediente: rădăcină de brusture, urzică, rădă­cină de cicoare, rădăcină de păpădie, trei-fraţi-pătaţi, sânziene, lipicioasă, rocoină, flori de soc, coada-şori­celului, ventrilică.

Beneficii ale utilizării:

* Detoxifierea sângelui şi a limfei - rădăcina de brusture şi cea de cicoa­re purifică sângele, fiind atât depurative, cât şi trofice şi pro­tec­toare asupra pielii; sânzie­nele, lipicioasa şi rocoina sunt plante care curăţă în mod par­­ti­cular limfa, îmbună­tă­ţind circulaţia sangui­nă şi lim­fa­tică, reduc congestia limfatică şi ajută în caz de umflare a gan­glionilor, amig­dalelor, dar are efecte benefice şi asupra mastozei fibrochistice.

* Îmbunătăţirea stării pie­lii - rădă­cina de brusture are ac­ţiune antimicrobiană şi anti­fun­gică, calmantă şi antipru­ri­ginoasă la nivelul pielii, fiind utilă alături de cicoa­re, păpădie, sân­ziene în afecţiunile cutanate (der­matite, seboree, acnee, furunculoză, psoriazis, im­pe­­tigo, alo­pecie).



* Previne îmbătrânirea prematură a pielii prin efectul antioxidant - ventrilica conţine o mare canti­tate de principii active cu rol antioxidant, fiind mai puternică decât orzul verde în lupta contra radicalilor liberi care atacă membranele celulare.

* Susţinerea sistemului imunitar. Funcţionarea normală a ganglionilor limfatici şi buna circulaţie a lichidului limfatic formează baza sistemului imunitar.

* Ajută eliminarea recţiilor alergice prin acţiu­nea directă antialergică a plantelor: trei-fraţi-pătaţi şi coada-şoricelului, împreună cu plantele depurative (rădăcină de brusture, cicoare şi urzică).

* Elimină mirosul neplăcut al corpului. Absorbţia în fluxul sanguin a unor substanţe rezultate în urma procesului digestiei de la nivelul intestinului (indoli, scatoli, amoniac, amino-etil-mercaptanul) este respon­sa­bilă de mirosul greu al corpului şi al produşilor rezi­duali (urină, fecale, transpiraţie). Aceste substanţe sunt eliminate cu ajutorul complexului Curăţarea Sângelui.

* Ajută eliminarea edemelor, reduce retenţia de apă prin acţiunea diuretică a rădăcinii de brusture, păpădie şi cicoare, a sânzienelor,

urzicii şi a florilor de soc.

* Contribuie la reducerea durerilor articulare din reumatism şi gută. Inflamaţia articulaţiilor poate fi cauzată de precipitarea microcristalelor de urat de sodiu şi formarea unor cristale care dau dureri foarte intense, ca şi în cazul gutei. Aceşti uraţi pot fi însă eliminaţi din organism, pe cale renală, prin stimularea diurezei de către plantele din Complexul Curăţarea Sângelui.

Mod de administrare:

Se iau cate 1-2 linguri, de 2-3 ori pe zi, cu iaurt, suc de fructe, miere sau apă, de preferinţă cu o jumatate de oră înainte de masă. Durata unei cure este de 2-3 luni.

Bine de ştiut!



Dr. Dalia Faur

* În prima săptămână este posibil să observaţi că urina şi scaunul au un miros puternic, sau o culoare mai închisă, iar transpiraţia este mai abundentă, semn că dezintoxicarea organismului a început.

* Sfatul doctorului: nu vă speriaţi, continuaţi cura, aceste simptome vor dispărea după ce marea parte a toxinelor vor fi evacuate! În timpul curei de deto­xifiere, nu uitaţi să consumaţi cel puţin 2 litri de lichide pe parcursul zilei, pentru a ajuta drenarea substanţelor care trebuie eliminate! Pentru potenţarea efectului de purificare, vă recomand să folosiţi 2-3 căni de ceai Curăţarea sângelui.

CURĂŢAREA ORGANISMULUI

complex din plante medicinale şi argilă

Este un alt produs marca Fares, dedicat persoanelor care au alergii şi afecţiuni cutanate însoţite de con­stipa­ţie cronică, sau celor ca­re nu suferă de anumite boli, dar ţin la sănătatea lor şi doresc să facă preventiv o cură de puri­ficare.

Reţeta Fares


Ingrediente: rădăcină de brusture, rădăcină de păpă­die, ar­gilă verde, frunze de senna, urzică, flori de soc, lucernă, trei-fraţi-pătaţi, rădăcină de lemn-dulce, fructe de soc, volbură, sânziene, rădăcină de cicoare, fructe de cardamom, fructe de chimion, cui­şoare, rizomi de ghimbir, ulei esenţial de grapefruit.

Acest produs absoarbe gazele şi substanţele toxice ingerate sau rezultate în urma metabolismului, prin intermediul argilei şi a lucernei, favorizează eliminarea produşilor reziduali din colon (prin senna, fructe de soc, volbura şi lemn-dulce), ajută buna funcţionare a fi­catului şi a vezicii biliare (păpădie, lemn-dulce, ci­coa­re), stimulează diureza şi eliminarea uraţilor din orga­nism (brusture, păpădie, sânziene, urzică), reduce reac­ţiile alergice (trei-fraţi-pătaţi), îmbunătăţeşte di­ges­tia (cardamom, ghimbir, cuişoare), îndepăr­tea­­ză paraziţii intestinali (senna, cuişoare, ghimbir).

Mod de folosire: Se administrează 1-3 linguri, de 2 ori pe zi, cu iaurt, suc de fructe sau apă, de preferinţă dimineaţa şi seara, pe stomacul gol. Pentru eficienţă ma­ximă, se recomandă consumul zil­nic a cel puţin 2 litri de lichide. Durata unei cure este de 1-2 luni.

medic specialist medicină de familie, cu competenţă în apifitoterapie

articol din Formula AS...

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare