sâmbătă, 21 iulie 2012

Curăţarea ficatului, a sângelui şi a limfei


Detoxifierea, o necesitate a omului modern (II)

* Curăţarea organismului de toxine, pentru a fi completă şi corect realizată, trebuie să parcurgă 3 etape principale. Se începe cu curăţarea colonului, care este principala poartă de eliminare a materiilor reziduale din organism, se continuă cu detoxifierea ficatului, organul cheie în metabolizarea şi neutralizarea substanţelor toxice pe care le ingerăm, şi apoi cu purificarea sângelui şi a limfei, care transportă aceste substanţe în întregul corp *

CURĂŢAREA FICATULUI

În primul text publicat în "Formula AS”, v-am vor­bit despre debutul detoxifierii, care se face

prin cură­ţarea colonului. A doua etapă este curăţarea ficatului. Conform datelor oferite de Food and Drug Adminis­tration, suntem expuşi zilnic unui număr de 70.000 de substanţe chimice diferite, de la cosmetice şi deter­genţi, la medicamente, la poluarea din aer şi apă, la adi­tivii din alimente. Toate aceste substanţe chimice ajun­se în organism afec­tează în mod direct fica­tul, or­ga­nul cheie respon­sabil de metabo­li­zarea şi eliminarea lor. Con­­se­cinţa în timp este apa­riţia stărilor de obo­seală, lipsa de energie, chiar senza­ţii de sfârşeală, ame­ţeli, migre­ne şi dureri de cap, limbă încărcată, miros urât al respiraţiei, digestie difi­cilă, balonări şi gaze de fermentaţie în exces, alergii, culoarea gălbui palidă a pielii, apariţia de pete maronii (de "bătrâneţe”) pe faţă sau mâini, pri­vire obo­sită, precum şi congestia perma­nentă a albului ochilor ("ochii roşii”). Chiar dacă anali­zele de labo­rator ies bine, este necesară o cură de de­toxifiere a fica­tului pen­tru a preveni instalarea unor dezechilibre şi boli pre­cum intoxicaţiile hepatice, fi­catul gras, hepa­titele, con­sti­paţia, depunerile de grăsi­me sub formă de lipoame, xantelasma (depunere găl­buie în colţul ochi­lor), obe­zitatea, dislipidemiile, tulbu­rările cardio-vas­culare şi multe altele. La fel ca şi colo­nul, curăţarea fi­catului se poate realiza eficient cu aju­torul unui com­plex din plan­te medicinale realizat în depar­tamentul de cerce­tare de la Fares, care are acţiune de protecţie şi re­ge­ne­rare a celulelor hepatice, de îm­bunătăţire a func­ţiei anti­toxice a ficatului. Vă prezen­tăm în continuare compoziţia şi eficienţa lui.

Ce este şi cum acţionează complexul na­tu­ral din plante medicinale pentru purifi­carea ficatului?

Reţeta Fares
Ingrediente: fructe de armurariu, rădăcină de păpădie, fructe de cătină, fructe de schinduf, fruc­te de fenicul, sulfină, Shiitake, iască, rădă­cină de lemn-dulce, fructe de măceş.

Mecanismele prin care acţionează plantele din acest complex natural sunt multiple:

* hepatoprotectoare, hepatoregeneratoare, anti­he­pato­toxice - conferite de armurariu, care inhibă intra­rea toxinelor în celula hepatică şi împiedică alterarea membranei hepatocitare. Sulfina stimulează refacerea ţesuturilor prin înlocuirea celor distruse cu altele iden­tice, nou formate morfofuncţional, şi prin aceasta regenerează ţesutul hepatic.

* decongestive şi antiinflamatoare hepatice. Mai multe studii clinice au constatat că silimarina din armu­rariu şi glicirizina din lemnul-dulce au redus nivelurile de enzime hepatice la pacienţi cu hepatită cronică.

* coleretic-colagoge - păpădia, schinduful şi feni­culul stimulează secreţia şi eliminarea de bilă în intestin, combat balonarea şi durerile colicative.

* hipocolesterolemiante - păpădia şi ciuperca Shiitake reduc biosinteza de colesterol în organism, sti­mulează buna funcţionare a ficatului şi a vezicii biliare, favorizând digestia grăsimilor.

* antioxidante - cătina, măceşele, armurariul, Shiitake previn degradarea celulelor prin proprietăţile lor de a neutraliza radicalii liberi.

* imunostimulatoare. Încă din 1980, mai multe teste efectuate în 16 clinici din Japonia au investigat eficienţa ciupercii Shiitake asupra hepatitei B şi C. Unui număr de 40 de pacienţi cu hepatită B cronică li s-au administrat 6 grame de Shiitake, timp de 4 luni. Toţi pacienţii au înregistrat dispariţia simptomelor de hepatita B, iar la 15 dintre ei, virusul a fost inac­tivat. De ase­menea, iasca, conform mai multor stu­dii recente, prezintă un puternic efect anti­viral, antibacterian şi imuno­stimulent.

* nutritive şi tonice generale - aduce aminoacizi (Shiitake, iască, schinduf) şi vitamine (cătină, măceşe) necesare bunei funcţionări a ficatului.

Mod de administrare:

Se iau câte 1-2 linguri de 2 ori pe zi cu iaurt, suc de fructe sau apă, de preferinţă dimineaţa şi seara, pe stomacul gol. Durata unei cure este de 2-3 luni.

CURĂŢAREA SÂNGELUI ŞI A LIMFEI

Toxinele absorbite de la nivelul tubului digestiv trec în limfă şi în sânge, circulând apoi în întregul corp. Ele se pot acumula la nivelul pielii, în articulaţii, în ficat sau splină, determinând boli cutanate precum urticarie, acnee, eczeme, psoriazis, afecţiuni hepatosplenice, gută etc. Sângele transportă substanţele reziduale pro­duse în timpul metabolismului către rinichi, de unde sunt eliminate prin urină. Sistemul limfatic, o reţea com­plexă, formată din ganglioni, glande, vase şi capi­lare limfatice, funcţionează ca un filtru care înlătură celulele moarte, microbii, diversele toxine, dar în ace­laşi timp produce macrofage şi limfocite, celule de apă­rare a organismului. Acumularea în exces a rezi­duurilor în corpul nostru afectează funcţionarea nor­mală a sistemului limfatic şi conduce în timp la slăbirea imu­nităţii, creşterea în greutate şi la instalarea unor afec­ţiuni grave, precum limfedem, limfangioame. De­toxi­fierea periodică a sângelui şi a limfei este, prin ur­mare, foarte importantă, şi se poate realiza eficient cu ajutorul unui alt complex din plante medicinale, rea­lizat de spe­cialiştii de la Fares.

Ce este şi cum acţionează complexul na­tural din plante medicinale pentru purificarea sângelui şi a limfei?

Reţeta Fares

Ingrediente: rădăcină de brusture, urzică, rădă­cină de cicoare, rădăcină de păpădie, trei-fraţi-pătaţi, sânziene, lipicioasă, rocoină, flori de soc, coada-şori­celului, ventrilică.

Beneficii ale utilizării:

* Detoxifierea sângelui şi a limfei - rădăcina de brusture şi cea de cicoa­re purifică sângele, fiind atât depurative, cât şi trofice şi pro­tec­toare asupra pielii; sânzie­nele, lipicioasa şi rocoina sunt plante care curăţă în mod par­­ti­cular limfa, îmbună­tă­ţind circulaţia sangui­nă şi lim­fa­tică, reduc congestia limfatică şi ajută în caz de umflare a gan­glionilor, amig­dalelor, dar are efecte benefice şi asupra mastozei fibrochistice.

* Îmbunătăţirea stării pie­lii - rădă­cina de brusture are ac­ţiune antimicrobiană şi anti­fun­gică, calmantă şi antipru­ri­ginoasă la nivelul pielii, fiind utilă alături de cicoa­re, păpădie, sân­ziene în afecţiunile cutanate (der­matite, seboree, acnee, furunculoză, psoriazis, im­pe­­tigo, alo­pecie).* Previne îmbătrânirea prematură a pielii prin efectul antioxidant - ventrilica conţine o mare canti­tate de principii active cu rol antioxidant, fiind mai puternică decât orzul verde în lupta contra radicalilor liberi care atacă membranele celulare.

* Susţinerea sistemului imunitar. Funcţionarea normală a ganglionilor limfatici şi buna circulaţie a lichidului limfatic formează baza sistemului imunitar.

* Ajută eliminarea recţiilor alergice prin acţiu­nea directă antialergică a plantelor: trei-fraţi-pătaţi şi coada-şoricelului, împreună cu plantele depurative (rădăcină de brusture, cicoare şi urzică).

* Elimină mirosul neplăcut al corpului. Absorbţia în fluxul sanguin a unor substanţe rezultate în urma procesului digestiei de la nivelul intestinului (indoli, scatoli, amoniac, amino-etil-mercaptanul) este respon­sa­bilă de mirosul greu al corpului şi al produşilor rezi­duali (urină, fecale, transpiraţie). Aceste substanţe sunt eliminate cu ajutorul complexului Curăţarea Sângelui.

* Ajută eliminarea edemelor, reduce retenţia de apă prin acţiunea diuretică a rădăcinii de brusture, păpădie şi cicoare, a sânzienelor,

urzicii şi a florilor de soc.

* Contribuie la reducerea durerilor articulare din reumatism şi gută. Inflamaţia articulaţiilor poate fi cauzată de precipitarea microcristalelor de urat de sodiu şi formarea unor cristale care dau dureri foarte intense, ca şi în cazul gutei. Aceşti uraţi pot fi însă eliminaţi din organism, pe cale renală, prin stimularea diurezei de către plantele din Complexul Curăţarea Sângelui.

Mod de administrare:

Se iau cate 1-2 linguri, de 2-3 ori pe zi, cu iaurt, suc de fructe, miere sau apă, de preferinţă cu o jumatate de oră înainte de masă. Durata unei cure este de 2-3 luni.

Bine de ştiut!Dr. Dalia Faur

* În prima săptămână este posibil să observaţi că urina şi scaunul au un miros puternic, sau o culoare mai închisă, iar transpiraţia este mai abundentă, semn că dezintoxicarea organismului a început.

* Sfatul doctorului: nu vă speriaţi, continuaţi cura, aceste simptome vor dispărea după ce marea parte a toxinelor vor fi evacuate! În timpul curei de deto­xifiere, nu uitaţi să consumaţi cel puţin 2 litri de lichide pe parcursul zilei, pentru a ajuta drenarea substanţelor care trebuie eliminate! Pentru potenţarea efectului de purificare, vă recomand să folosiţi 2-3 căni de ceai Curăţarea sângelui.

CURĂŢAREA ORGANISMULUI

complex din plante medicinale şi argilă

Este un alt produs marca Fares, dedicat persoanelor care au alergii şi afecţiuni cutanate însoţite de con­stipa­ţie cronică, sau celor ca­re nu suferă de anumite boli, dar ţin la sănătatea lor şi doresc să facă preventiv o cură de puri­ficare.

Reţeta Fares


Ingrediente: rădăcină de brusture, rădăcină de păpă­die, ar­gilă verde, frunze de senna, urzică, flori de soc, lucernă, trei-fraţi-pătaţi, rădăcină de lemn-dulce, fructe de soc, volbură, sânziene, rădăcină de cicoare, fructe de cardamom, fructe de chimion, cui­şoare, rizomi de ghimbir, ulei esenţial de grapefruit.

Acest produs absoarbe gazele şi substanţele toxice ingerate sau rezultate în urma metabolismului, prin intermediul argilei şi a lucernei, favorizează eliminarea produşilor reziduali din colon (prin senna, fructe de soc, volbura şi lemn-dulce), ajută buna funcţionare a fi­catului şi a vezicii biliare (păpădie, lemn-dulce, ci­coa­re), stimulează diureza şi eliminarea uraţilor din orga­nism (brusture, păpădie, sânziene, urzică), reduce reac­ţiile alergice (trei-fraţi-pătaţi), îmbunătăţeşte di­ges­tia (cardamom, ghimbir, cuişoare), îndepăr­tea­­ză paraziţii intestinali (senna, cuişoare, ghimbir).

Mod de folosire: Se administrează 1-3 linguri, de 2 ori pe zi, cu iaurt, suc de fructe sau apă, de preferinţă dimineaţa şi seara, pe stomacul gol. Pentru eficienţă ma­ximă, se recomandă consumul zil­nic a cel puţin 2 litri de lichide. Durata unei cure este de 1-2 luni.

medic specialist medicină de familie, cu competenţă în apifitoterapie

articol din Formula AS...

Arhivă blog

c3

Etichete

10 motive pentru care e bine să bei cafea (1) 100 de alimente miraculoase pentru organism (1) 20 de plante vindecatoare pe care le puteti cultiva acasa (1) 7 moduri ca sa dai jos burta fara sa mergi la sala (1) 8 remedii naturale pentru a invinge alergiile de primavara (1) 90 de alimente miraculoase pentru organism (2) Adevarul despre plastic (2) ADRESE UTILE (1) AFECTIUNI GASTRICE (1) AFTE BUCALE (1) ALERGIILE (1) ALOE VERA (4) ALTARUL ORTODOX (1) ANEMIE (2) ANTIBIOTICE (1) APA CA TRATAMENT (3) Apa cu Miere si Lamaie in Fiecare Dimineata (1) Apa din sticla de plastic (1) APA IN CORP (4) APA OXIGENATA (1) ARGILA (1) ARGINT (2) ARMURARIUL (2) articulatii (1) Artrită (1) Aspectul limbii (1) ASPIRINA (3) ASTMUL BRONSIC (2) ATACURILE ENERGETICE (1) ATENTIE..PERICULOS (7) AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU (1) Bautura care Ucide Cancerul (1) BICARBONATUL DE SODIU (4) Bicarbonatului de sodiu (1) BITERUL SUEDEZ (1) BOLI INFLUENŢATE DE VREME (1) Bolile de tiroidă și de ficat se văd pe piele (1) BOLILE OASELOR (1) BRUSTURELE (1) BUSUIOCUL (1) CADOUL AMERICII PENTRU LUME (1) CAFEAUA SI FICATUL (1) CANCERUL (4) CAPSUNELE (1) CARTI (1) CARTI DE MEDICINA ALTERNATIVA (1) CARTI PE INTERNET (1) CARTOFUL (2) CAUZELE BOLILOR (8) Ce se întâmplă când bei apă pe stomacul gol? (1) CEAIURI (8) CHIMENUL NEGRU (1) CIROZA (4) COCA-COLA....BAUTURA RACORITOARE SAU LICHID DETERGENT...!!!? (1) COJI de CEAPA (1) CONFERINTE ...CARTI SI FILME DESPRE SANATATE (1) CONOPIDA (1) CONTRAINDICATII (1) CORPUL OMENESC (1) Cum iti dai seama daca suferi de o boala (1) Cum pot fi folosite altfel alimentele din cămară (1) Cum sa eliminati fara durere (1) CUM SA SCAPI DE MOLII (1) CUM SE FOLOSESC PLANTELE MEDICINALE (3) CUPTORUL CU MICROUNDE (1) CURA DE DEZINTOXICARE (1) CURIOZITATI ALIMENTARE (2) CURIOZITATI ALE CORPULUI (2) CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le stii! (1) DEODORANTE (1) DEPARAZITAREA CORPULUI UMAN (2) DEPRESIA (1) DEPRESIE (2) DESHIDRATAREA (1) DESPRE ACNEE (1) DESPRE ALCOOL (3) DESPRE ANALIZE SI TESTE MEDICALE (3) DESPRE ARSURI (2) DESPRE BACTERII (3) DESPRE BANANE (7) DESPRE BATATURI (1) DESPRE CADEREA PARULUI (1) DESPRE CAFEA (4) DESPRE CANCER (25) DESPRE CANDIDA (3) DESPRE CARBOHIDRANTI (1) DESPRE CATINA (5) DESPRE CÂTEVA PLANTE AMINTITE ÎN SFÂNTA SCRIPTURĂ (1) DESPRE CEAPA (7) DESPRE CEARCANE (1) DESPRE COLESTEROL (11) DESPRE COLON (1) DESPRE CONDIMENTE (1) DESPRE DANTURA (1) DESPRE DIETE (21) DESPRE E-URI (2) DESPRE FICAT (2) DESPRE FRUCTE SI BENEFICIILE LOR (11) DESPRE GALBENELE (2) DESPRE GLANDA TIROIDA (2) DESPRE GREATA (1) DESPRE HERPES (5) DESPRE INIMA (6) DESPRE IUBIRE SI VINDECARE (1) DESPRE LEUSTEAN (2) DESPRE MAINI (2) DESPRE MARUL LUPULUI (1) Despre mucegai (1) DESPRE NUCI (6) DESPRE OBOSEALA (1) DESPRE OTET (3) DESPRE PLANTE (15) DESPRE POST (4) DESPRE ROSII (1) DESPRE SANZAIENE (2) DESPRE SARE (2) DESPRE SILICIUL ORGANIC. (1) DESPRE STRUGURI (2) DESPRE TELINA (1) DESPRE TRANSPIRATIE (1) DESPRE TUSE (7) DESPRE UNGHII (1) Despre vaccinuri (1) DESPRE VARICE (1) DESPRE VITAMINE (13) DETOXIFIERE (4) DIAREE (1) DIVERSE (2) DOVLEAC (1) DROGUL DIN ALIMENTE (2) DROJDIA DE BERE (4) DULCEATA (1) DURERE DE CAP (3) DUREREA IN GAT (1) DURERI DE DINTI (4) DURERI DE INCHEIETURI (1) Dureri de spate (1) EFECTELE BENEFICE ALE LEGUMELOR (5) ELECTRONICE (1) EUGEN GIURGIU (1) FICAT (39) FIECARE POFTA...ARE O CAUZA (1) FIERUL IN ORGANISM (2) FISURA ANALA (1) FLORI DE SOC (1) FOLIA DE ALUMINIU (1) FRUMUSETE (1) FUMATUL (3) GALBENELE (2) GHIMBIRUL (1) GIMNASTICA (1) GLICEMIE (1) GLUME SI ZAMBETE (2) Goji – efecte benefice şi contraindicaţii (1) Grapefruitul (1) GRAUL (1) GRIPA (10) GUMA DE MESTECAT (1) GUTUIILE (3) GUTURAIUL (1) Helicobacter pylori (1) HEMOROIZI (2) HEPATITA C (2) Hofigal... (1) IERBURI DE LEAC (1) IMPORTANT DE TINUT MINTE (1) IMUNITATE (4) Inchide pungile ermetic (1) Infectia cu Chlamydia trachomatis (1) INFECTII URINARE (4) INSECTE PERICULOASE..CAPUSELE (7) INVĂTĂTURI ORTODOXE (1) LAMAIILE (12) LĂMAIA (1) LEACURI MAGICE PENTRU BOLI (1) LEACURI PENTRU IARNA (1) LEACURI RUSESTI (1) LECŢIA DOCTORULUI YOLLOK (1) LEUCEMIE (1) LEURDA (3) LEUSTEANUL (1) Lista substantelor toxice folosite in industria cosmetica (1) MACERAT DIN COAJE DE OU (1) MACUL ROSU (1) MAGNEZIU (3) MARGARINA SAU UNT (1) MASTI PENTRU TEN (1) Mâinile îţi pot arăta semnele unei boli. (1) MEDICAMENTE SAU OTRAVA (19) MEDICINA CHINEZEASCA (1) Meiul (1) MENTA (2) MICROBI SI VIRUSI (1) MIEREA DE ALBINE SI SCORTISOARA (10) MIRODENII (4) MIROSURI URATE (1) MORCOVUL (1) NEMURIRE (1) NOUTATI MEDICALE (6) Noutăţi de la JOHN HOPKINS-- BINE DE RETINUT (1) O simplă înțepătură poate salva viața unui om (1) OBICEIURI SI TRADITII (1) ORARUL ORGANELOR NOASTRE (1) ORICE BOALA PORNESTE DIN MINTE (1) OSTEOPOROZA (1) PADUCELUL (1) PAPADIA (4) PARACETAMOLUL (1) Parintele Arsenie Boca - marturii si tratamente naturale (1) PASTE (1) PATRUNJELUL SI ALTE LEGUME (2) Păpădia (1) Pătrunjelui (1) PELINUL (1) PENTRU SANATATE (7) PESTICIDE (1) PIETRE LA FIERE. (3) PIETRE LA RINICHI (7) pietrele din fiere sau ficat (1) PILDE (1) PLANTE BIBLICE (11) Plante care ţin locul antibioticelor (1) PLANTE OTRAVITOARE (3) PNEUMONIA (1) PROBLEME DIGESTIVE (1) Probleme respiratorii (1) PURIFICAREA LIMFEI (2) REFLEXOLOGIE (2) REGIM ALIMENTAR (2) reteta Valeriu Popa (1) RETETE CULINARE (1) RETETE FOLOSITOARE (24) RETETELELE LUI VALERIU POPA (1) REUMATISM (2) ROSTOPASCA (1) SALVIA (1) SARE AMARA (1) SCLERODERMIA (1) SEL.ENIUL (1) SENTIMENTELE BUNE (1) SFATURI (17) SFATURI UTILE (3) SFATURI PENTRU CASA TA (22) SFATURI PENTRU FEMEI (5) SFATURI PENTRU GOSPODARIA TA (3) SFATURI PENTRU SANATATE (37) SFATURI VALERIU POPA (1) SFATURILE BIOTERAPEUTULUI DJUNA (1) SFECLA ROSIE (5) SISTEMUL IM UNITAR (1) SOARE SI PLAJE (1) SPONDILOZA (1) SPREIURI (1) STEATOZA (4) STEVIA (1) SUCUL DE SFECLA ROSIE MORCOV SI MAR (1) SUCURI (1) SUNATOARE (2) TELEFONUL MOBIL (3) TERAPIA CU SEMINTE (1) TERAPIA CU URINA (2) TERAPII ALTERNATIVE. (1) TOTUL DESPRE COCA- COLA (1) TOTUL DESPRE OUA (4) TOTUL DESPRE VERDETURI (3) TRATAMENT NATURAL al tuturor bolilor (1) TRATAMENT OUA DE PREPELITA (1) TRATAMENT PENTRU LUPUS (1) TRUCURI (2) TULBURARI DE VEDERE (4) ULEI DE MASLINE (5) ULEI DE OREGANO (1) ULEI DE RICIN (2) Un ucigas nevazut: gandurile negre (1) URZICILE (3) USTUROIUL (14) UTILE PENTRU TINE (3) VARZA ALBA (3) VARZA ALBA SI ROSIE (1) VIBRATIA VINDECARII (1) VITILIGO (1) ZERUL (1)

CITATELE ZILEI

Lista mea de bloguri

Postări populare