Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 iulie 2012

Vitamina D




Cercetările anterioare au demonstrat că deficienţa de vit. D îi poate afecta pe cei cu hepatita C. Această asociaţie a trezit interes în cum poate ajuta vit. D în tratarea hepatitelor virale. Suplimentul de vit. D poate ajuta în prevenirea unor complicaţii ale bolilor ficatului, rolul acetei vitamine a fost relativ limitat, până acum.
Aproximativ 15% din cei infectaţi, au un sistem imunitar care le permite să elimine virusul. Din nefericire, rămâne 85% de infectaţi care fac boli cronice care nevindecate pot progresa în forme grave cum ar fi ciroza, cancerul hepatic şi insuficienţa hepatică.
Aproape jumătate din pacienţi nu răspund la terapia combinată. Consecvent, industria farmaceutică a alocat resurse enorme pt. descoperirea unui tratament. Motivaţi de succesul obţinut cu controlarea HIV/SIDA, cele mai multe resuse au fost concentrate pe descoperirea unui al treilea medicament care să fie adăugat la interferon pegilat şi ribavirină, creând o triplă combinaţie eficace de vindecare a hepatitei C.
Bazată pe rezultatele unor studii preliminare efectuate în Israel, vit. D reprezintă cel mai bun posibil candidat ca a 3-a substanţă cuprinsă în tripla combinaţie. La AASLD 2009, a fost raportat faptul că adăugarea unei doze zilnice de vit. D alături de terapia cu INF şi RVB a mărit ratele de răspuns.
"Aceste studii preliminare au confirmat beneficiile aduse de vit. D adăugat terapiei convenţionale" a spus Saif M. Abu-Mouch, M.D., de la Departmentul de Hepatologie, Hillel Yaffe Medical Center în Hadera, Israel.
Studiul a avut 89 participanţi.
- 58 pacienţi au primit peginterferon-alfa 2b 1.5 ug/kg odată pe săptămână şi ribavirină 1000-2000 mg pe zi (grupul de control).
- 31 pacienţi au primit acelaşi tratament plus Vitamina D 1000-4000 IU pe zi.
- după 4 săptămâni de tratament, un rapid răspuns virusologic a văzut la 44% din pacienţii care au primit Vit. D şi 18% în grupul de control.
- după 12 săptămâni de tratament 96% din grupul care a primit vit. D şi 48% din pacinţii din grupul de control au ieşit negativ la testul viremiei HCV.
Aceste rezultate se vrea extrapolate şi aplicate, adăugarea de vit. D aproape dublând rata de succes a terapiei antivirale.

Sursa: http://www.hcvadvocate.org/news/newsRev/2009/NewsRev-337.html#_Vitamin_D_Boosts

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare