Faceți căutări pe acest blog

duminică, 29 iulie 2012

5 obiceuri proaste care NU dăunează sănătății

Când vine vorba despre îngrijire, există anumite așa-zise greșeli care mai degrabă ajută la păstrarea sănătății decât să contribuie la distrugerea ei. Anumite astfel de erori, pentru care uneori ne simțim vinovați, pot oferi mai multă energie și o vizibilă stare de bine.

Putem răsufla ușurați: există și obiceiuri proaste care nu dăuneaza grav sănătății! Iată un top 5 al acestor obiceiuri rele dar sănătoase, potrivit site-ului depici.ro:

1. Bei o cană mare de cafea dimineața. Apoi mai câteva, pe parcusul zilei

Cafeina, în cantități mari, poate provoca anumite probleme organismului, mai ales în cazul unor suferințe specifice, în care consumul de cofeină este contraindicat. Pentru cei care nu au o astfel de afecțiune, câteva cești de cafea pe zi contribuie la inducerea unei stări generale de bine. Substanțele antioxidante din ceașcă vor activa celulele cerebrale care controlează stările emotionale și vor combate celulele canceroase.

2. Uiți să iei vitaminele

Cu toate cp suplimentele alimentare pot umple golurile lăsate de alimentația precară și săracă în nutrienți, ele au și anumite efecte negative asupra organismului. Vitaminele îți pot mări apetitul și te pot îndemna să mănânci alimente nesănătoase. Nu te baza pe pastile, ci optează pentru mâncăruri care îți oferă în mod natural nutrienții de care ai nevoie.

3. Te enervezi în mod vizibil și activ

Furia este un emotie constructivă, pe care oamenii au tendința să o reprime, în urma educației sociale. Conform medicilor, furia îi îndeamnă pe indivizi să ia atitudine și să îndrepte greșelile pe care le fac, sau care le-au fost făcute. Secretul transformării ei într-un element pozitiv este acela de a învața că furia trebuie corect canalizată.

4. Bei bere

Când vine vorba de băuturi alcoolice care aduc beneficii organsimului, vinul este cel care ia toți laurii. Multe persoane nu stiu însă că și berea este extrem de sănătoasă. Bogată în antioxidanți, fier și minerale, berea contribuie la întarirea densității oaselor și tine la distanta osteoporoza.

5. Te stresezi pentru lucrurile mărunte

Stresul cronic este strâns legat de afecțiunile cardiace. Stresul pe termen scurt însă nu este atat de rău și se transformă într-un impuls psihologic de nădejde. El te îndeamnă să rezolvi problemele eficient și să dai randament in situatii care in alte momente te-ar fi speriat.

http://www.ghimpele.ro/2012/07/5-obiceuri-proa...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare