Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 23 februarie 2013

Află de la Dr. Oz câteva reţete care combină alimente puternic anticancerigene.


5 reţete anticancer recomandate de Dr. Oz. Învaţă să găteşti sănătos!

PUBLICATLuni, 29 Octombrie 2012 07:32

ACTUALIZATLuni, 29 Octombrie 2012 07:32

SURSAREALITATEA.NET

COMENTEAZĂ

Numeroase studii au scos la iveală legătura evidentă dintre modul în care te alimentezi şi riscul de a face cancer.



Ceaiul verde și usturoiul au cel mai puternic efect benefic pentru sistemul imunitar
http://www.frunza-verde.ro

Ca să mănânci sănătos şi să te fereşti de cancer, lista ta de cumpărături săptămânale trebuie să conţină:

legume proaspete şi congelate (ceapa roşie, usturoiul, broccoli, varza, morcovii, prazul şi roşiile printre cele mai eficiente);
fructe proaspete (fructele de pădure, citricele şi rodia, printre cele mai eficiente);
mirodenii şi verdeţuri proaspete (turmeric, ghimbir, scorţişoară, rozmarin, curry, busuioc, mărar, pătrunjel, ţelină, menta, tarhonul);
proteine din somon, macrou, fructe de mare, ton, soia;
cereale integrale: ovăz, quinoa, amaranth, hrişcă, mei, secară;
nuci, seminţe şi uleiuri extrase la rece din ele: nuci, migdale, alune de pădure, seminţe de dovleac, seminţe de floarea-soarelui, nuci braziliene, seminţe de susan, seminţe de in, seminţe de chia, germeni de grâu, ulei de măsline, ulei de in, ulei de rapiţă;
deserturi sănătoase fără zahăr şi făină rafinate. De exemplu, ciocolata neagră. Datorită conţinutul ridicat în polifenoli şi antioxidanţi împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene. Poţi să consumi zilnic 20 de grame, iar în combinaşie cu o ceaşcă de ceai verde proprietăţile anticancerigene cresc, sugerează Dr. Oz;
băuturi precum ceaiul verde, ceaiul de ghimbir, apa plată şi vinul roşu consumat cu moderaţie.

Dintr-o listă atât de mare, poţi să faci o grămadă de combinaţii. Iată care sunt reţetele recomandate de Dr. Oz:

1. Paste cu ton, reţetă anticancerigenă

2 conserve cu pastă de tomate sau roşii proaspete
4 linguri de ulei de măsline presat la rece
1 linguriţă boia iute
2 linguri de capere
1/2 cană cu măsline negre, fără sâmburi şi feliate
3 căţei de usturoi pisaţi
2 linguri cu busuioc uscat sau frunze proaspete
450 grame de paste integrale
1/4 cană cu parmezan ras
1 conservă de ton bucăţi în ulei.

Se amestecă pasta de tomate cu ulei de măsline, boia, capere, măsline, usturoi şi busuioc. Se lasă sosul la temperatura camerei o oră, după care se adaugă tonul mărunţit.
Se fierb pastele al dente, se scurg de apă şi se amestecă cu sosul şi parmezanul ras.

Continuarea pe eva.ro


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/5-retete-anticancer-recomandate-de-dr-oz-invata-sa-gatesti-sanatos_1040955.html#ixzz2Lk5kJqAp

luni, 18 februarie 2013

5 moduri prin care poţi controla mâncatul la ore târzii


Mâncatul nesănătos la ore târzii este cel mai răspândit factor de îngrăşare în cazul persoanelor supraponderale sau obeze.


Caloriile ingerate înainte de culcare se transformă rapid iîn depozite de grăsime, comparativ cu cele pe care organismul le primeşte dimineaţa şi pe care le poate arde pe tot parcursul zilei, prin consumul de energie. Iată câteva metode de prevenire a mâncatului la ore târzii.
1. Fixează-ţi un meniu zilnic saţios

Majoritatea persoanelor supraponderale cred că amânarea mesei principale cât mai târziu în timpul zilei ajută la scăderea în greutate.
De fapt, un meniu săţios consumat în prima parte a zilei favorizează pierderea în greutate. Când te privezi de mâncare în timpul zilei, vei simţi o nevoie acută de a mânca seara târziu, când intervin şi factori psihici ce te predispun înfulecatului de alimente nesănătoase (stresul, grijile, etc).
2. Ia cina în jurul orei 19.00

E recomandat să iei cina în jurul orei 19.00 şi consuma preponderent fibre (din legume, cereale sau carne slabă). Nivelul glicemiei stabil şi senzatia de saţietate îţi vor ţine poftele la distanţă.

3. Elimină snacksurile
Nu mai cumpăra snacksuri pline de zahăr, grăsimi trans şi sare pentru a nu mai fi tentată să ronţăi la ore nepotrivite.
4. Păcăleşte-ţi pupilele gustative

Un alt mod inteligent de a evita mâncatul la ore târzii e să îţi "dezactivezi" papilele gustative după cină. Spală-te pe dinţi imediat după ce mănânci seara, cu o pastă puternic mentolată. De asemenea, ceaiul de mentă sau gumă de mestecat sunt la fel de utile, din acelaşi motiv.

5. Ocupă-ţi timpul

Dacă obişnuieşti să mănânci seara de plictiseală, este important să îţi ocupi timpul cu alte activităţi, potrivit acasa.ro.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare