Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 ianuarie 2014

Cum iti dai seama daca suferi de o boala



Medicina  straveche detine taine pe care multi le-au uitat astazi, dar care, corect interpretate ar putea scuti perioade indelungate de suferinta. Studiile au aratat ca pielea, tenul pot semnala afectiuni grave, asa ca uita-te in oglinda si vezi daca este ceva in neregula cu fata ta. 
Iata ce simptome pot indica aspectul si textura pielii:
  • Paloare verzuie a fetei: disfunctii hepatice. Afectiunile hepatobiliare dau pielii culoarea galbena cu reflexe verzui.
  • Roseata permanenta a fetei: boli cardiovasculare sau hipertensiune arteriala.
  • Ingalbenirea tenului: functionare lenta a splinei/stomacului
  • Nuanta alba-bruna a tenului: semn de boala a rinichilor si cailor urinare.
  • Fata alba: boli de plamani si anemie.
  • Piele cu aspect uscat: tulburari endocrine, nervoase, gastrice, pulmonare si de circulatie.
  • Piele hiperhidratata: afectiuni renale, hepatobiliare si cardiovasculare.
  • Piele seboreica: tulburari endocrine, neuropsihice, intestinale si avitaminoze A si E.
  • Piele groasa, carnoasa, cu porii dilatati: tulburari hepatobiliare, metabolice si ale pancreasului.
  • Piele cuperozica: afectiuni nervoase, endocrine, digestive si de circulatie.
  • Pielea subtire, uscata, palida, cu aspect de pergament: anemii si tulburari endocrine.
  • Incretirea spatiului dintre sprancene: afectiuni ale sistemului limfatic, imunitate slabita.
  • Puncte rosii in jurul sprancenelor: instalarea gripei, sau a racelii.
  • Zona vascularizata a sprancenelor: sistem nervos hiperactiv, odihna insuficienta.
  • Pungi sub ochi: inflamatia rinichilor.
  • Nasul  inrosit si santul orizontal pe lobul inferior al urechii: semnul tulburarilor cardiovasculare.
  • Urechile rosii: semne ale bolilor de rinichi si de circulatie.
  • Urechile uscate, cu aspect prafuit: afectiuni osoase.
  • Ridurile orizontale pe frunte: afectiuni ale sistemului nervos.
  • Ridurile verticale de la radacina nasului: consumul excesiv de produse animale.
  • Ridurile incrucisate: organismul este supus exceselor alimentare.
  • Buzele excesiv de rosii: afectiuni ale splinei si pancreasului.
  • Buzele uscate, uneori livide: afectiuni gastrice si colite.
  • Umflarea buzei superioare: boli de stomac.
  • Barbia umflata: boli de rinichi.
  • Alunite negre intre nas si buze: nivel crescut de toxine in corp
Sursa: marawvegan.ro
Citeste mai mult pe: http://sanatate.acasa.ro/naturist-8/sanatatea-ti-se-citeste-pe-fata-iata-harta-de-care-ai-nevoie-187592.html#.UtFucHkKCos.facebook#ixzz2q7ODNVtI

10 motive pentru care e bine să bei cafea



Conține antioxidanți – desigur, principalele surse de antioxidanți sunt fructele și legumele, însă nici cafeaua nu este de neglijat. Mai mult, se pare că majoritatea băutorilor de cafea își iau antioxidanții din această băutură.
Aroma de cafea reduce nivelul de stres – s-a demonstrat științific că aroma cafelei provoacă anumite schimbări în creier și ajută la diminuarea stresului.
Diminuează simptomele Parkinson – un studiu realizat de revista Science Daily arată că persoanele care consumă cafea sunt mai puțin predispuse la a dezvolta Parkinson, iar în cazul persoanelor care suferă de această boală, consumul de cafea ajută la controlarea mișcărilor.
Este benefică ficatului – mai ales după consumul de alcool. Un studiu derulat în 2006 a arătat că persoanele consumatoare de cafea sunt cu 2-% mai puțin predispuse la a suferi de ciroză.
Ne ajută să fim mai fericiți – Institutul Național de Sănătate din Statele Unite a arătat că băutorii de cafea au cu 10% mai puține „șanse” de a dezvolta depresie. Antioxidanții și cofeina sunt cei care provoacă asta.
Reduce riscul de cancer de piele, în cazul femeilor – câteva studii au arătat că femeile băutoare de cafea au fost mai puțin predispuse la a dezvolta cancer de piele, comparativ cu cele care nu consumau.
Ajută în activitatea sportivă – conform unui studiu apărut în New York Times, o ceașcă de cafea consumată înaintea antrenamentelor ajută la îmbunătățirea activității. Cofeina crește numărul de acizi grași din fluxul sanguin, ceea ce permite mușchilor să folosească grăsimile ca și combustibil.
Reduce riscul apariției diabetului de tip 2 – băutorii de cafea își reduc riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 50%.
Ajută la menținerea în formă a creierului – un studiu al Universității din Miami a arătat că bătrânii de peste 65 de ani care aveau un nivel ridicat de cofeină în sânge dezvoltau mai târziu boli precum Alzheimerul.
Cafeaua ne face mai deștepți – cel puțin așa susține un reportaj prezentat de CNN. Potrivit acestuia, creierul funcționează mai eficient după ce este consumată cafea.

SURSA Oana Cuzino

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare