Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 decembrie 2011

Leacuri pentru iarna



Costa mai nimic si va fac rezistenti, frumosi, veseli si sanatosi. Sunt retetele cele mai eficiente pentru zilele reci.
Va prezentam proceduri naturale, remedii cu plante si alimente, sugestii si mici secrete, precum si un grafic pentru raceala, care sa va faca bine in sase zile.
I.         Intaritoare pentru imunitate
Transpiratii la baia de aburi
Pe vremuri, mai fiecare oras romanesc avea o baie comuna de aburi, loc de intalnire saptamanala, mai cu seama pentru barbati. Fara explicatii stiintifice, ei simteau ca, mai ales iarna, caldura umeda le face bine la sanatate. Un adevar confirmat astazi de stiinta: temperaturile ridicate nu activeaza doar circulatia, ci in acelasi timp stimuleaza si formarea de celule imunitare. Excitatia produsa de
aerul fierbinte pe mucoase ajuta mai ales la respingerea virusilor racelii. Cand mucoasele sunt puternic irigate cu sange, virusii nu se pot fixa pe ele atat de usor.

Domnia papucilor
Cat stati acasa, incaltati-va neaparat cu papuci caldurosi. Picioarele reci declanseaza guturaiul, afirma cativa cercetatori britanici de la „Common Cold Center“, de pe langa Universitatea Cardiff. In cadrul studiului lor, participantii care faceau bai reci la picioare contractau de
doua-trei ori mai frecvent o viroza decat restul subiectilor. Explicatia este urmatoarea: scaderea temperaturii blocheaza activitatea leucocitelor, care combat virusii.
Traiasca iaurtul!
Produsele lactate naturale, nepasteurizate, cu bacterii probiotice,
intaresc „politia intestinala“, cu care corpul se apara singur impotriva germenilor patogeni. Iaurtul creste proprietatea anumitor celule de a digera microbi si ajuta la formarea de celule imunitare. Cu o conditie: sa fie consumat zilnic. Este important sa folositi mereu acelasi tip de
iaurt (kefir, lapte acru), intrucat producatorii intrebuinteaza culturi bacteriene diferite.
Kiwi si mango
Pentru combaterea infectiilor, corpul nostru consuma cantitati mari de zinc si vitamina C. De aceea, in cursul iernii, este necesar sa-i aprovizionam regulat depozitele.
Kiwi contine foarte multa vitamina C. Mango ne pune la
dispozitie zincul. Va propunem o masura profilactica absolut
delicioasa: taiati in bucati mici un mango si doua kiwi si zdrobiti-le pana obtineti o crema pufoasa. La sfarsit o puteti indulci cu putina miere.
Paine cu usturoi
O capatana de usturoi ne apara, cu adevarat, de infectiile gripale? Pana ce oamenii de stiinta vor ajunge la un consens, cercetatorii britanici au descoperit ca fanii usturoiului sufera mai rar de tuse si guturai. Iar daca se imbolnavesc totusi, raceala lor trece cu trei zile si
jumatate mai repede decat a celorlalti. Pentru a preveni imbolnavirea, e nevoie sa mancati usturoi zi de zi, minimum trei saptamani, cel mai bine taiat marunt si presarat pe o felie de paine unsa cu unt. Un amanunt important: numai usturoiul crud are acest efect.
II. Stimulente pentru suflet
Pete de culoare
Iarna poate fi deosebit de cenusie. Nu doar norii si ploile care tin locul zapezii incetoseaza culorile peisajului, ci si creatorii de moda, care imbraca femeile in negru si tonuri de gri. Pentru a lupta cu depresia, psihologii ne sfatuiesc sa ne inveselim macar casa, cu pete de culoare, alegand covoare sau pleduri in nuante vii si impodobind incaperile
cu flori. Culorile exercita o influenta puternica asupra starii noastre de spirit: cele mai multe perceptii senzoriale ajung la creier prin intermediul ochilor.
Tonurile cromatice aducatoare de fericire sunt: rosul (ne face activi), portocaliul (ne insenineaza) si galbenul (sporeste optimismul).
Mancati iute si piperat
Nu acrul ne stimuleaza, ci iutele. Condimentele cum sunt ardeiul iute, piperul de Cayenne si hreanul lasa in urma lor, in gura, mici impulsuri dureroase. Creierul reactioneaza la ele, comandand organismului sa-si fabrice propriile analgezice, care induc totodata sentimentul de bine interior. Specialistii numesc acest fenomen „Pepper-High- Effect“ (efectul euforizant al piperului). Sugestie: taiati cativa ardei iuti in sosul pentru spaghete sau preparati-va un sos mexican Tabasco ,
amestecand suc de rosii cu ardei iuti, sare, otet si alte condimente, dupa gust. Daca la prima incercare l-ati nimerit prea iute, potoliti-va arsura de pe limba cu iaurt, lapte, banane sau inghetata.
Placerea de a mirosi
Aromele proaspete actioneaza asupra noastra la fel ca o baie fierbinte, dupa o zi obositoare, insa mult mai rapid. Moleculele infinitezimale patrund in nari, fiind conduse prin 20-30 milioane de celule olfactive direct in centrul senzorial. Cele mai bune stimulente olfactive se gasesc in toate magazinele: scortisoara, lamaile si menta.



marți, 27 decembrie 2011

PROBLEME DIGESTIVE


Excesele din perioada sărbătorilor de iarnă pot duce la apariţia balonărilor, arsurilor stomacale sau a altor probleme digestive.


Înainte de a da buzna în cutia cu medicamente, încearcă câteva remedii naturale care chiar au efecte vizibile.


Oţetul de mere îmbunătăţeşte digestia
Dacă ai arsuri la stomac, nu ezita să bei puţin oţet de mere. Digestia proastă este cea care cauzează reţinerea alimentelor în bolul alimentar pentru mai mult timp, fapt pentru care pot apărea arsurile stomacale. Oţetul de mere conţine două tipuri de acid: malic şi tartric, care au rolul de a grăbi procesul de digestie pentru ca stomacul să se elibere mai repede. Aşadar, pentru a preveni arsurile la stomac, bea o linguriţă de oţet de mere diluată într-o jumătate de pahar cu apă înainte de fiecare masă.
Guma de mestecat neutralizează acizii din stoma
Potrivit cercetărilor efectuate la Spitalul St. Thomas din Marea Britanie, persoanele care mestecă gumă după fiecare masă previn arsurile stomacale prin dublarea cantităţii de salivă din esofag, care are rolul de a neutraliza acizii din stomac. " Nu trebuie să mesteci gumă tot timpul, ci doar în momentul în care ai arsuri", afirmă directorul Centrului Medical Chapman din California, John Lipham.

Ceaiul de mentă combate crampele abdominale
Ceaiul de mentă conţine 40 de ingrediente active care combat afecţiunile digestive. 3 ceşti pe zi diminuează crampele abdominale, greaţa, balonările şi arsurile la stomac în proporţie de 75%, potrivit unui studiu realizat la Universitatea McMaster din Canada.

Bomboanele cu ghimbir reduc senzaţia de greaţă


Mănâncă în fiecare zi una, două bomboane cu ghimbir şi scapi de greaţă în mai puţin de 30 de minute, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Cleveland. Acestea sunt la fel de eficiente ca medicamentele pentru greaţă, fără a avea efecte adverse, precum somnolenţă. De asemenea, consumul zilnic a două bomboane cu ghimbir poate ajuta la combaterea arsurilor stomacale cu cel puţin 40%. Studiile arată că ingrediente active din compoziţia bomboanelor, ghimbir şi curcumină, nu doar îmbunătăţesc digestia şi elimnă greaţa, ci stimulează şi fierea pentru a produce mai multă bilă.
Pâinea de secară combate constipaţia

Multe persoane se confruntă cu constipaţia. Însă, consumul regulat de pâine de secară este un bun remediu împotriva acestei afecţiuni, având efecte mai bune decât laxativele. Pâinea de secară reglează tranzitul intestinal, datorită unei fibre dietetice, denumită arabinoxylan ce se găseşte în cantitate mare în compoziţia acesteia.

Legumele şi fructele coapte, recomandate în SCI

Sindromul de colonului iritabil (SCI) este cea mai frecventă dintre tulburările intestinale, apărând la una din 3 persoane. Cele mai comune simptome ale acestei afecţiuni sunt: durerea în partea inferioară a abdomenului, balonare după masă, eliminare excesivă de gaze, constipaţie alternând cu diaree, stomac zgomotos, senzaţia că intestinele nu se golosesc niciodată. În astfel de simptome este indicat să se opteze pentru un regim bazat pe consumul a cât mai multor fructe şi legume, însă nu în stare crudă, ci coapte, deoarece acestea nu irită intestinele.

De asemenea, exerciţiile fizice regulate favorizează o bună activitate a muşchilor intestinali, prevenind astfel apariţia SCI.


Tratează natural arsurile stomacale şi alte probleme digestive


Excesele din perioada sărbătorilor de iarnă pot duce la apariţia balonărilor, arsurilor stomacale sau a altor probleme digestive.


Înainte de a da buzna în cutia cu medicamente, încearcă câteva remedii naturale care chiar au efecte vizibile.


Oţetul de mere îmbunătăţeşte digestia


Dacă ai arsuri la stomac, nu ezita să bei puţin oţet de mere. Digestia proastă este cea care cauzează reţinerea alimentelor în bolul alimentar pentru mai mult timp, fapt pentru care pot apărea arsurile stomacale. Oţetul de mere conţine două tipuri de acid: malic şi tartric, care au rolul de a grăbi procesul de digestie pentru ca stomacul să se elibere mai repede. Aşadar, pentru a preveni arsurile la stomac, bea o linguriţă de oţet de mere diluată într-o jumătate de pahar cu apă înainte de fiecare masă.


Guma de mestecat neutralizează acizii din stomac


Potrivit cercetărilor efectuate la Spitalul St. Thomas din Marea Britanie, persoanele care mestecă gumă după fiecare masă previn arsurile stomacale prin dublarea cantităţii de salivă din esofag, care are rolul de a neutraliza acizii din stomac. " Nu trebuie să mesteci gumă tot timpul, ci doar în momentul în care ai arsuri", afirmă directorul Centrului Medical Chapman din California, John Lipham.

Ceaiul de mentă combate crampele abdominale

Ceaiul de mentă conţine 40 de ingrediente active care combat afecţiunile digestive. 3 ceşti pe zi diminuează crampele abdominale, greaţa, balonările şi arsurile la stomac în proporţie de 75%, potrivit unui studiu realizat la Universitatea McMaster din Canada.

Bomboanele cu ghimbir reduc senzaţia de greaţă

Mănâncă în fiecare zi una, două bomboane cu ghimbir şi scapi de greaţă în mai puţin de 30 de minute, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Cleveland. Acestea sunt la fel de eficiente ca medicamentele pentru greaţă, fără a avea efecte adverse, precum somnolenţă. De asemenea, consumul zilnic a două bomboane cu ghimbir poate ajuta la combaterea arsurilor stomacale cu cel puţin 40%. Studiile arată că ingrediente active din compoziţia bomboanelor, ghimbir şi curcumină, nu doar îmbunătăţesc digestia şi elimnă greaţa, ci stimulează şi fierea pentru a produce mai multă bilă.

Pâinea de secară combate constipaţia


Multe persoane se confruntă cu constipaţia. Însă, consumul regulat de pâine de secară este un bun remediu împotriva acestei afecţiuni, având efecte mai bune decât laxativele. Pâinea de secară reglează tranzitul intestinal, datorită unei fibre dietetice, denumită arabinoxylan ce se găseşte în cantitate mare în compoziţia acesteia.

Legumele şi fructele coapte, recomandate în SCI


Sindromul de colonului iritabil (SCI) este cea mai frecventă dintre tulburările intestinale, apărând la una din 3 persoane. Cele mai comune simptome ale acestei afecţiuni sunt: durerea în partea inferioară a abdomenului, balonare după masă, eliminare excesivă de gaze, constipaţie alternând cu diaree, stomac zgomotos, senzaţia că intestinele nu se golosesc niciodată. În astfel de simptome este indicat să se opteze pentru un regim bazat pe consumul a cât mai multor fructe şi legume, însă nu în stare crudă, ci coapte, deoarece acestea nu irită intestinele.


De asemenea, exerciţiile fizice regulate favorizează o bună activitate a muşchilor intestinali, prevenind astfel apariţia SCI.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare