Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 ianuarie 2012

Scapati de varice folosind un unguent de galbenele



Inestetice si dureroase, varicele apar intre 20 si 40 de ani. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, va recomanda cateva solutii naturiste, pentru tratamentul acestei boli care apare mai ales in randul femeilor.

Nemiloasa mai ales cu femeile, aceasta afectiune are la origine o circulatie deficitara a sangelui in zona picioarelor. Concret, sangele ajunge in picioare coborand prin artere si se intoarce la inima prin vene. Pentru ca intoarcerea sangelui se realizeaza impotriva gravitatiei, in vene exista niste valve care se inchid si nu lasa sangele sa se intoarca.

Daca aceste valve nu se mai inchid, rezulta o dilatatie a vaselor de sange si stagnarea sangelui in vene. De aici, umflarea gleznelor si senzatia de greutate in picioare. Daca este ignorata, senzatia de 'picioare grele' poate evolua si se poate transforma varice sau tromboflebita.

Studiile arata ca, pana la varsta de 50 de ani, 41% dintre femei se confrunta cu probleme de circulatie a sangelui la nivelul picioarelor. Chiar daca, de cele mai multe ori, este recomandata interventia chirurgicala, exista si remedii naturiste pentru tratamentul acestei boli.

Aplicati zilnic un pansament imbibat cu unguent de galbenele pe zona afectata. in minimum patru saptamani veti observa cum leziunile incep sa dispara. Masajul traditional cu uleiuri medicinale este utilizat pentru fortifierea corpului si tonifierea sistemului nervos. Uleiurile si plantele inglobate in ele patrund prin piele si hranesc diferitele tesuturi din care este structurat corpul.

Prin apasarea asupra punctelor vitale 'Marma' se elimina blocajele energetice. Masajul de-a lungul meridianelor permite energiei vitale sa curga liber din nou. Acest masaj elimina toxinele, regleaza circulatia si fluxul limfatic, fortifica digestia si musculatura, intareste si mentine flexibilitatea articulara. Este, de obicei, urmat de sauna sau de baia de aburi, pentru a facilita absorbtia uleiului.

3 solutii naturiste pentru 'picioare grele'

1. Cataplasme cu spanz

Spanzul vindeca varicele, cu rezultate spectaculoase. Puteti cumpara aceasta planta de la plafar. Mod de folosire: taiati radacina in bucatele mici si lasati-le la macerat in otet sau alcool timp de trei saptamani. Apoi masati cu solutia obtinuta locul cu varice in fiecare seara. De asemenea, alifia de turita-mare este recomandata calduros in varice si ulceratiile gambei.

2. Ceai de papadie

In tratamentul intern al varicelor sunt recomandate ceaiurile de sulfina, de papadie, castan, urzica si coada soricelului. De asemenea, puteti folosi microhidrina (1-2 capsule pe zi, intre mese), Vitamina C alcalina (5-10 g pe zi) si extracte din plante (frunze si fructe de afin, ghimpe, ardei iute, ghimbir, ginkgobiloba, paducel
sau ovaz).

3. Cura cu polen

Alimentatia este foarte importanta daca va confruntati cu probleme de circulatie la nivelul picioarelor. Polenul este un aliment foarte complex, care contine aminoacizi, vitamine, minerale si enzime. Cura cu polen dureaza minimum doua saptamani. Se consuma intre 10 g si 30 g de polen pe zi, pe stomacul gol. Se mesteca foarte bine, pana devine ca o pasta, inainte de a fi inghitit.

Sursa: Newz

duminică, 1 ianuarie 2012

Dieta pentru persoanele cu ficat gras


Simptomele ficatului gras nu pot fi observate cu usurinta. Diagnosticul, de cele mai multe ori, se stabileste in urma unor teste medicale. Cauzele unui ficat gras pot fi: consumul excesiv de alcool, consumul de droguri, obezitatea, diabetul, tulburarile metabolice sau malnutritia. Uneori scaderea brusca in greutate (manifestare intalnita in bypass-ul gastric, de exemplu) poate provoca boala. Totusi, cea mai comuna cauza ramane consumul excesiv de alcool. Boala ficatului gras in care nu este implicat consumul de alcool, se numeste steatohepatita nonalcoolica.

Nu exista nici un tratament care sa trateze in mod special ficatul gras, dar dieta specifica si scaderea in greutate pot ajuta la diminuarea inconvenientelor provocate de boala. O persoana care sufera de obezitate si are steatoza hepatica, ar trebui sa piarda incet in greutate. Dieta pentru ameliorarea problemelor ficatului gras, depinde de cauza afectiunii.


Controlul diabetului

Diabeticii ar trebui sa urmeze dieta caracteristica pentru controlul diabetului. Pacientii cu diabet zaharat ar trebui sa consume alimente cu un nivel scazut de zahar si sa mentina un nivel adecvat de insulina in organism. Atunci cand cantitatea de zahar scade, se vor acumula mai putine grasimi in ficat. Se recomanda ca pacientii cu diabet zaharat si ficat gras sa consulte un medic si un nutritionist inainte de a face orice modificare a dietei lor.

Renuntarea la alcool

Daca alcoolul este motivul pentru care o persoana are ficatul gras, ar trebui sa se renunte la consumul de bauturi alcoolice. Alcoolul are foarte multe calorii si mai ales in acest caz, ar trebui interzis. Consumul de alcool provoaca disfunctii ale ficatului, iar acesta nu poate metaboliza substantele nutritive in mod corespunzator, aceasta fiind cauza acumularii de grasime. Alcoolul va fi inlocuit cu alte bauturi.

Scaderea in greutate

O data inceput procesul, pierderea numarului de kilograme trebuie sa se realizeze treptat, mai ales in cazul in care obezitatea este motivul care sta la baza ficatului gras. Nu se va slabi mai mult de 1 kg pe saptamana. Scaderea in greutate ar trebui sa fie rezultatul atat al dietei cat si al exercitiilor fizice. Se vor evita alimentele care contin prea multe grasimi si se va pastra controlul consumului zilnic de calorii. Pierderea in greutate cu ajutorul dietei si al activitatii fizice va ameliora steatoza hepatica.


Dieta recomandata

Nu exista nici un tratament specific pentru vindecarea ficatului gras. In cazul in care cauza este consumul de alcool, se va renunta la acesta. Daca motivul il constituie obezitatea, se va initia un program de slabit prin care se va reduce greutatea corporala si se va preveni ingrasarea. Se vor evita anumite alimente, cum ar fi: painea, orezul alb, cerealele si zaharul concentrat. Persoanele diagnosticate cu ficat gras ar trebui sa manance alimente bogate in fibre, cu cat mai putine grasimi saturate si cu putine calorii. Mai mult, caloriile acestor alimente nu trebuie sa depaseasca 30% din totalul caloriilor zilnice.

Painea si cerealele

Pot fi consumate: paine din cereale integrale, biscuiti din grau integral, quinoa, orez brun, grau bulgur, fasole boabe. Painea alba ar trebui sa fie evitata.

Carne, legume si fructe

In cazul unor persoane ar putea fi suficient consumul carnii de pui fara piele, carnea de vita macra de vitel sau iepure slaba sau peste slab. Ar trebui sa se evite carnea rosie, bacon, carnea de porc, cremvustii, mezelurile, pestele gras cum ar fi tonul si somonul. Ar trebui sa se limiteze cantitatea de produse lactate consumate cum ar fi lapte, branza, unt, margarina si smantana. Galbenusul de ou ar trebui evitat, iar albusul de ou consumat de doua ori pe saptamana. Sunt permise din belsug fructele si legumele proaspete.

Proteine

Carnea slaba, fasolea, soia si fructele de mare contin proteine fara grasimi si pot fi consumate de catre cei care au ficatul gras.

Desert

Persoanele cu ficat gras ar trebui sa consume fructe proaspete la desert, in loc de prajituri, gogosi si alte produse de patiserie. Cei care au diabet, ar trebui sa urmeze regimul alimentar specific bolii. Diabeticii vor controla putin mai greu problema ficatului gras, trebuie sa acorde o atentie speciala acestei probleme si vor consuma doar alimente cu un continut scazut de glucide.

Supe si bauturi

Supa de legume (cartofi, broccoli, ardei, morcov) este indicata in cazul persoanelor cu ficat gras. Supa de varza ar trebui exclusa. Mai mult, supa de pui nu este recomandata si nici supa de peste, ciuperci, de carne de vita. Alcoolul si bauturile carbogazoase ar trebui complet evitate. Este permis doar consumul ocazional, eventual, nu si cel regulat.

Folosind aceste repere, se pot pregati diverse meniuri pentru dieta persoanelor care au ficat gras. Pentru prepararea hranei se va evita folosirea de grasimi (mai ales cele saturate) sau prea mult ulei, dar si prajelile. Este recomandata folosirea uleiului de masline. Nu se vor depasi caloriile permise zilnic, iar activitatea fizica nu trebuie sa lipseasca.

Eliminarea alcoolului, regimul alimentar si exercitiile fizice vor atenua simptomele provocate de ficatul gras. De asemenea se va preveni ciroza hepatica sau chiar transplantul de ficat. Cu toate acestea, nu este indicata pierderea rapida in greutate, intrucat acest aspect ar putea inrautati situatia. Scaderea in greutate se va face lent si treptat si ar putea dura chiar si 6 luni sau mai mult.

Exemplu de meniu

Mic dejun: fulgi de ovaz cu lapte, o ceasca cu ceai;
Gustare: omleta cu albusuri de ou, o ceasca cu ceai de macese;
Pranz: supa de legume, carne de pui sau vita slaba, un cartof copt, fructe;
Gustare: branza telemea, ceai cu lapte;
Cina: peste fiert, piure de legume, ceai cu lapte;
Gustare: iaurt degresat.

Respectarea sfaturilor dietetice nu va contribui doar la imbunatatirea functiei ficatului ci si la scaderea in greutate, eliminarea toxinelor si instalarea unei stari de bine.

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare