Faceți căutări pe acest blog

joi, 18 octombrie 2012

Leucemia se Vindeca?





Raspunsul e da, cu siguranta. Ce face insa diferenta? Este bine sa se faca doar chemioterapie? fara Transplant se poate ajunge la vindecare? Cine alege ce este cel mai bine ? Terapiile alternative sunt eficiente? Putem sa le combinam?


Toate aceste intrebari ne trec prin minte in momentul cand suntem pusi cu spatele la zid la aflarea diagnosticului si pe parcursul bolii. Teoria spune ca exista tipuri de patologii care nu necesita transplant pentru ca se pot vindeca doar cu chemioterapie, ca sunt patologii si mai ales factori de risc care se detecteaza facand analize cum ar fi cariotipul si biologia moleculara, si in functie de asta un medic poate decide care este cea mai buna solutie de urmat, etc
Auzim in stanga si in dreapta, citim pe net, in ziare sau vedem la televizor cazuri care s-au vindecat…sau care nu mai sunt….oare si pe mine ma asteapta aceeasi soarta? cum putem alege, in valtoarea tuturor vestilor, ideile bune? cum putem scapa de frica nebuna? in cine sa mai avem incredere?
Eu personal cred ca este bine sa ne asiguram inca de la inceput ca avem suficiente argumente pentru a avea incredere in medicul curant, si sa elucidam de la inceput toate nedumeririle, astfel incat apoi sa ii lasam povara alegerii, celui care are menirea de a o face. Cum facem asta? se fac analizele complete si pur si simplu se poate cere parerea unui alt medic de referinta. Pentru acest lucru echipa ARIL va sta la dispozitie. Ca sa va putem ajuta, este necesar sa completati raportul medical pe care il gasiti la rubrica transplant – acte necesare.
SURSA
http://www.aril.ro/2012/01/1115/leucemia-se-vindeca/

miercuri, 17 octombrie 2012

Sase motive pentru care trebuie sa consumi catina




Pe lângă faptul că sporește imunitatea organismului, cătina are și proprietatea de a preveni formarea ridurilor și acumularea kilogramelor în plus. Prin urmare, nu o ocoliţi.

Consumată crudă, sub formă de ulei sau în diverse combinaţii, cătina are numeroase efecte benefice asupra sănătăţii, dar contribuie semnificativ și la menţinerea frumuseţii.

Previne cancerul
Cercetătorii susţin că anumite substanţe prezente în scoarţa și în frunzele cătinei au efect anticancerigen. De asemenea, cantitatea mare de antioxidanţi din frunzele cătinei are proprietatea de a preveni apariţia cancerului.

Scade colesterolul
Uleiul de cătină poate reduce nivelul colesterolului, ceea ce menţine sănătatea sistemului cardiovascular. O cură durează o lună și trebuie să consumaţi, în fiecare dimineaţă, un pumn de fructe de cătină – crude, uscate sau macerate în miere.

Menţine silueta
Celebrul Dr. Oz susţine despre cătină că se numără printre puţinele surse naturale de acizi grași Omega 7 care ajută la slăbit. Un studiu realizat pe doi cobai arată că, în urma unui regim alimentar identic, unul dintre cobai s-a îngrășat foarte mult, în vreme ce al doilea, care lua zilnic ulei de cătină, a rămas la o greutate constantă și nu a prezentat nici un risc de a dezvolta diabet și boli de inimă.

Adio, riduri!
Bogată în vitaminele A, C și E, cătina ajută la regenerarea pielii. De asemenea, masajul cu ulei de cătină previne formarea ridurilor. Uleiul de cătină obţinut la rece vindecă pielea de arsuri (inclusiv solare), de răni, psoriazis, dermatite, eczeme, acnee și herpes.

Reglează digestia
Tot uleiul de cătină ajută la reglarea tranzitului intestinal, fiind recomandat în special persoanelor care suferă de constipaţie. Dr. Oz propune administrarea zilnică a unor capsule gelatinoase cu ulei de cătină, o doză de 500 de miligrame.

Ce conţin
Fructele de cătină conţin de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele și de două ori mai multă decât fructele de măceș. De asemenea, cătina conţine vitaminele A, B, D, E, K, P, F dar și betacaroten, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier și sodiu. În fructele acestei plante se găsește de trei ori mai multă vitamina E decât în germenii de grâu, de trei ori mai multă vitamina A decât în morcovi și de patru ori mai multe enzime care protejează corpul de radicalii liberi în comparaţie cu ginsengul.

52 calorii conţin 100g de cătină.

luni, 15 octombrie 2012

CUM SE FOLOSESC CONDIMENTELE



Pentru carnea de vita sunt ideale busuioc, dafin, coriandru, chimen, marar, galbenele, maghiran, menta, salvie, tarhon, cimbru (fara rozmarin).

Pentru carnea de porc sunt indicate anason, busuioc, hasmatuchi, coriandru, chimen, marar, fenicul, lemongras, menta, maghiran, rozmarin, salvie, tarhon si cimbru.

Carnea de miel trebuie asezonata cu menta, busuioc, dafin, coriandru, chimen, marar, lemongras, maghiran, rozmarin, salvie sau cimbru.

Carne de pasare:
Pentru pui, busuioc sau dafin, coriandru, chimen, marar, lemongras, galbenele, maghiran, menta, rozmarin, tarhon, salvie.

La curcan puteti adauga si cimbru, la gasca, salvie, iar la rata, marar, menta, rozmarin, salvie, tarhon.

Pestele si fructele de mare trebuiesc asezonate cu anason, busuioc, coriandru, marar, fenicul, lemongras, galbenele, maghiran, menta, patrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru.

Pentru paine si prajituri puteti folosi coriandru, chimen, marar, galbenele, maghiran, anason, fenicul, leustean, rozmarin.

Oualor le puteti adauga marar, anason, busuioc, hasmatuchi, coriandru, chimen, lemongras, leustean, maghiran, menta, patrunjel, rozmarin, salvie, tarhon sau cimbru.

Pentru ficat e indicat sa adaugati coriandru, salvie sau tarhon.

Salatelor le pot fi adaugate urmatoarele: anason, busuioc, iarba-matei, hasmatuchi, tataneasa, coriandru, chimen, papadie, marar, soc, lemongras, galbenele, menta, patrunjel, tarhon si cimbru.

Pentru supe, puteti folosi anason, chimen, marar, fenicul, lemongras, lustean, galbenele, maghiran, menta, urzici, tarhon, cimbru.

http://www.bucataras.ro/articole/cum-se-folose...

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare