Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 octombrie 2012

Sase motive pentru care trebuie sa consumi catina




Pe lângă faptul că sporește imunitatea organismului, cătina are și proprietatea de a preveni formarea ridurilor și acumularea kilogramelor în plus. Prin urmare, nu o ocoliţi.

Consumată crudă, sub formă de ulei sau în diverse combinaţii, cătina are numeroase efecte benefice asupra sănătăţii, dar contribuie semnificativ și la menţinerea frumuseţii.

Previne cancerul
Cercetătorii susţin că anumite substanţe prezente în scoarţa și în frunzele cătinei au efect anticancerigen. De asemenea, cantitatea mare de antioxidanţi din frunzele cătinei are proprietatea de a preveni apariţia cancerului.

Scade colesterolul
Uleiul de cătină poate reduce nivelul colesterolului, ceea ce menţine sănătatea sistemului cardiovascular. O cură durează o lună și trebuie să consumaţi, în fiecare dimineaţă, un pumn de fructe de cătină – crude, uscate sau macerate în miere.

Menţine silueta
Celebrul Dr. Oz susţine despre cătină că se numără printre puţinele surse naturale de acizi grași Omega 7 care ajută la slăbit. Un studiu realizat pe doi cobai arată că, în urma unui regim alimentar identic, unul dintre cobai s-a îngrășat foarte mult, în vreme ce al doilea, care lua zilnic ulei de cătină, a rămas la o greutate constantă și nu a prezentat nici un risc de a dezvolta diabet și boli de inimă.

Adio, riduri!
Bogată în vitaminele A, C și E, cătina ajută la regenerarea pielii. De asemenea, masajul cu ulei de cătină previne formarea ridurilor. Uleiul de cătină obţinut la rece vindecă pielea de arsuri (inclusiv solare), de răni, psoriazis, dermatite, eczeme, acnee și herpes.

Reglează digestia
Tot uleiul de cătină ajută la reglarea tranzitului intestinal, fiind recomandat în special persoanelor care suferă de constipaţie. Dr. Oz propune administrarea zilnică a unor capsule gelatinoase cu ulei de cătină, o doză de 500 de miligrame.

Ce conţin
Fructele de cătină conţin de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele și de două ori mai multă decât fructele de măceș. De asemenea, cătina conţine vitaminele A, B, D, E, K, P, F dar și betacaroten, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier și sodiu. În fructele acestei plante se găsește de trei ori mai multă vitamina E decât în germenii de grâu, de trei ori mai multă vitamina A decât în morcovi și de patru ori mai multe enzime care protejează corpul de radicalii liberi în comparaţie cu ginsengul.

52 calorii conţin 100g de cătină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare