Faceți căutări pe acest blog

marți, 30 octombrie 2012

Terapia angiogenică, alternativă pentru rezolvarea problemelor de vedere


* terapia angiogenică este folosită cu succes în bolile care pot duce la pierderea vederii, mai ales la persoanele în vârstă, şi constă în controlul angiogenezei, adică al producerii de noi vase de sânge în corpul uman

Beneficiile terapiei angiogenice sau terapia anti-AMD (age-related macular degeneration, deteriorare a retinei relaţionată cu vârsta) au fost prezentate în cadrul unei conferinţe internaţionale dedicată problemei deficienţei de vedere la persoanele în vârstă, organizată la Paris de Retina France, The Angiogenesis Foundation şi Bayer HealthCare.

Domeniul angiogenezei, care este centrat pe înţelegerea modului în care organismul uman produce vase de sânge, dezvăluie secretele multor boli şi relevă noi modalităţi de a le combate. Producerea în exces a vaselor de sânge în organism poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv cancer şi pierderea vederii.

Terapia angiogenică are ca scop interceptarea şi stoparea creşterii vaselor de sânge pentru a menţine starea de sănătate. Prin tratament se poate obţine o recuperare parţială a vederii chiar şi în cazuri în care problemele de vedere sunt avansate, aşadar este o şansă pentru pacienţi care altădată erau fără speranţă.

Dr. William Li, licenţiat la Harvard, care este preşedintele Fundaţiei privind angiogeneza, a explicat că terapia angiogenică se face cu medicamente care neutralizează proteina VEGF ce provoacă o creştere în exces a vaselor de sânge, fapt care poate duce la hemoragii, iar la nivelul ochiului poate duce la deteriorarea vederii şi chiar la orbire.

Tratamentul constă într-o procedură invazivă, pacienţilor li se fac injecţii în ochi. Potrivit specialistului, o metodă neinvazivă de tratament ar fi de preferat, iar cercetările avansează în acest sens şi este posibil ca în viitor să se ajungă ca tratamentul să se facă cu picături care se pun în ochi.

Fundaţia privind angiogeneza este o organizaţie non-profit care are ca scop reconceptualizarea luptei globale împotriva bolilor. Fundaţia lucrează cu medici, cercetători şi autorităţi sanitare şi îşi propune o revoluţie medicală care să schimbe modul în care pot fi combătute maladii grave, inclusiv pierderea vederii.

Cercetările au ca scop tratamentul pacienţilor care suferă de cancer, de boli care duc la pierderea vederii şi alte maladii care pot afecta grav starea de sănătate prin controlul creşterii unor noi vase de sânge, şi anume, controlul angiogenezei (neovascularizării).

http://www.evenimentul.ro/articol/terapia-angi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare