Producerea (deocamdată doar pentru teste) acestui medicament a fost posibilă doar atunci când s-a ajuns la o concluzie revoluţionară în ştiinţa farmacologiei : există un scop mult mai înalt care trebuie atins, în sensul că nu distrugerea bacteriei trebuie să fie obiectivul principal, ci BLOCAREA MECANISMULUI MICROBIOLOGIC PRIN CARE BACTERIA PRODUCE ENDOTOXINA CARE DĂ VIRULENŢA TULPINEI RESPECTIVE !!! Plecând de la acest principiu fundamental, cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii din California (UCLA – University of California at Los Angeles), au realizat un medicament numit LPXC-1 care va fi foarte eficient în tratarea infecţiilor rezistente la antibiotice.
După cum se ştie, nu numai în România ci în general, în lumea modernă, oamenii se autotratează şi iau aiurea antibiotice fără să realizeze că există un pericol enorm ca atunci când vor avea cu adevărat nevoie de ele, acestea să nu mai aibă niciun efect iar moartea prin septicemie (şoc septic) să fie doar o chestiune de timp. A lua antibiotice când ai doar o simplă viroză (chiar însoţită de temperatură mare de 39-40 grade) este un non-sens pentru că niciodată un antibiotic nu va putea distruge un virus decât în imaginaţia celor certaţi cu ştiinţa medicală ! Da ! Aţi auzit bine… există viruşi care pot produce o suferinţă enormă bolnavului, caracteristica neplăcută fiind febra foarte mare de 39 sau chiar 40 grade, valoare care sperie şi care te duce cu gândul că trebuie să iei imediat antibiotice. Uităm faptul că febra NU e un lucru rău (o boală) ci este un semn clinic care demonstrează că sistemul nostru imunitar îşi face datoria (reacţia antigen-anticorp). Există şi bolnavi (nou-născuţii şi persoanele foarte înaintate în vîrstă) care pot avea o infecţie severă (chiar septicemie) FĂRĂ SĂ AIBĂ NICIUN PIC DE FEBRĂ !!! Explicaţia e simplă : un sistem imunitar imatur sau prăbuşit. Aceşti bolnavi sunt într-un pericol foarte mare de a-şi pierde viaţa, deoarece neavând febră, nu se internează de urgenţă în spital şi întârzie prea mult tratamentul, consecinţa putând fiind fatală.
În cazul celor care au un bun sistem imunitar, din cauza spaimei produse de febra mare, mulţi ignoră că poate fi vorba doar de o simplă infecţie virală (necomplicată cu o suprainfecţie bacteriană). Şi atunci, “soluţia” cea mai simplă este să iei antibiotice… Cât poţi de repede şi cât poţi de multe… Nu mai contează hepato-toxicitatea şi nefro-toxicitatea… De ce să mai faci un exsudat faringian ? De ce să faci o antibiogramă ? Ce sens are să mergi la doctor din moment ce te poţi trata singur, nu-i aşa ?!? Problema e că aceste greşeli te pot costa mult, uneori prea mult.
Brad Spellberg, asistent universitar la Centrul Medical UCLA, a declarat următoarele :
“Am observat că tulpinile care provocau infecţii grave, produceau endotoxină în timp ce se dezvoltau. Cu cât produceau mai multă endotoxină, cu atât mai virulentă era tulpina”, a mai spus omul de ştiinţă.
Molecula LPXC-1 a fost deja testată cu succes pe şoarecii de laborator şi microbiologii americani au reuşit să blocheze biosinteza endotoxinei, riscul de îmbolnăvire a cobailor infectaţi, fiind diminuat în mod semnificativ.
Spre deosebire de antibioticele tradiţionale, LPXC-1 nu distruge bacteriile, ci opreşte producerea endotoxinei şi suprimă răspunsul inflamator al sistemului imunitar al organismului.
SURSA DE UNDE M-AM INFORMAT :
http://www.antena3.ro/stiinta/medicamentul-care-ar-putea-salva-vietile-a-milioane-de-oameni-noul-antibiotic-distruge-cele-mai-puternice-bacterii-186208.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu