Benjamin Franklin
Vitaminele ÎŢI FAC PRAF rinichii, iar pastilele de RĂCEALĂ atacă ficatul.
TOP 3 medicamente banale care te OMOARĂ
Autor: Andreea Ciulac
În ciuda nenumăratelor campanii de conştientizare a efectelor adverse date chiar şi de cele mai banale medicamente, oamenii din toată lumea continuă să cumpere şi să ia pastile după ureche. Medicii atrag atenţia: tratată necorespunzător, până și o banală durere de cap ne poate aduce sfârşitul.
1. Paracetamolul este o armă excelentă împotriva răcelilor inevitabile din sezonul rece, însă o singură supradoză din acetaminophenul pe care-l conţine poate declanşa crize
de ficat. Aceeaşi substanţă constituie ingredientul de bază în multe alte medicamente destinate gripei şi simptomelor sale. De aceea, e important să se respecte doza recomandată, dar trebuie avut grijă şi la consumul de alcool, extrem de periculos în combinaţie cu astfel de medicamente. Mai mult, au existat cazuri în care oamenii au murit doar pentru că au încercat să-şi calmeze durerea de măsea mărind cu încă două pastile doza necesară.
2. Medicamentele care "defundă nasul" conţin substanţe vasoconstrictoare, vinovate de creşterea tensiunii, convulsii, accidente cerebrale etc. Au gust bun şi, datorită conţinutului de alcool, unii adolescenţi inventivi le-au găsit o altă întrebuinţare. Specialiştii recomandă ca un astfel de tratament să se ia doar la recomandarea medicului şi nu mai mult de cinci zile consecutive.
3. Vitaminele au devenit în ultimii ani extreme de populare. Încercând să prevină boli mai grave, cu bani mai puţini, oamenii cumpără vitamine fără nici un alt criteriu afară de o listă cât mai lungă de minerale. Sistemul imunitar poate fi însă dat peste cap de la astfel de obișnuințe.
Mai mult, rinichii sunt primul organ care cedează din cauza atâtor substanţe pe care trebuie să le proceseze.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/TOP-3-medicamente-banale-care-te-OMOAR-1004554.html
Un scandal legat de cunoscutul Paracetamol a avut loc in Anglia in 1971. 1500 de pacienti au fost internati in spital in dupa ce au luat Paracetamol. Cei mai multi au avut probleme si mai mari in spital din cauza tratamentului ulterior.
http://www.homeopatie.ro/din-presa-internationala-medicamente-care-pot-ucide-203.htm
Excesul de paracetamol poate fi fatal. Cum poţi evita supradoza de analgezice
Persoanele care apelează la paracetamol pentru a-şi trata durerile riscă să îşi pună viaţa în pericol, dacă fac abuz de acest medicament. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Edinburgh University, din Marea Britanie.
Un alt studiu realizat de Asociaţia britanică de medicină arată că un adult ia în jur de 300 de analgezice pe an pentru a-şi trata diferite dureri, informează Daily Mail. Pentru a evita abuzul de astfel de medicamente, farmacistul Angela Chalmers a explicat care este doza recomandată pentru a evita apariţia unei supradoze.
Ibuprofen este un medicament care acţionează prin blocarea unor substanţe din organism responsabile cu apariţia durerii. Acest medicament are capacitatea de a scădea temperatura şi nivelul inflamaţiilor din corp. Pastila este des folosită pentru diminuarea durerilor musculare, de cap, artritice şi de dentare. Specialiştii spun că tratamentul poate duce la apariţia indigestiei şi a stării de greaţă, mai ales dacă este luat pe stomacul gol. Ibuprofenul trebuie evitat de persoanele care au ulcere stomacale. Pentru a evita apariţia unei supradoze, experţii recomandă să nu depăşim doza de 400 de miligrame de ibuprofen pe zi.
Codeina este un medicament derivat din planta opiu şi este înrudit cu morfina şi heroina. Specialiştii avertizează că nouă comprimate din acest medicament reprezintă echivalentul unei doze de morfină. Tratamentul are efectul de a reduce durerea moderată, precum cea de spate sau cea dentară. Efectul acestuia este unul de scurtă durată şi poate provoca dependenţă. Folosit pe termen lung, medicamentul duce la apariţia migrenelor şi a constipaţiilor. Pentru a preveni supradoza este indicat să nu depăşim doza de 240 de miligrame pe zi.
Paracetamolul reduce durerea şi inflamaţiile. Pastila este blândă cu stomacul şi nu duce la apariţia ulcerelor sau a sângerărilor stomacale. Spre deosebire de cele două tratamente prezentate mai sus, paracetamolul poate fi luat şi pe stomacul gol. Luat în doze mari, tratamentul duce la apariţia leziunilor hepatice, care pot fi fatale, avertizează farmacistul Angela Chalmers. Doza recomandată este de 500 de miligrame la fiecare patru ore, dar numai la recomandarea medicului.
http://www.gandul.info/magazin/excesul-de-paracetamol-poate-fi-fatal-cum-poti-evita-supradoza-de-analgezice-9034097
Paracetamol, Xanax, Augmentin
Algocalminul, un medicament foarte utilizat în România, este interzis în alte ţări din cauza efectelor secundare negative. Alături de acesta, cele mai frecvent utilizate remedii sunt antiinflamatoarele şi analgezicele, precum Ketonal şi Midocalm. Pe locul doi se clasează antibioticele, urmate de hipnotice – Xanax, Diazepam.
„Ceea ce nu se ştie este faptul că se poate căpăta o toleranţă la anumite substanţe active sau chiar o alergie. De regulă, abuzul de medicamente se manifestă prin intoxicaţii, gastrite, hepatite toxice sau icter, prin distrugerea celulelor ficatului. Asocierile nepotrivite de medicamente pot cauza hemoragii, de exemplu în cazul combinării anticoagulantelor cu fenobarbitalul“, adaugă dr. Tudor Ciuhodaru.
Banala aspirină, luată de asemenea în doze mari, poate provoca boli gastro-intestinale. Un efect negativ al aspirinei este iritarea mucoasei gastro-intestinale, nerecomandată persoanelor cu ulcer gastric sau duodenal.
Specialiştii mai atrag atenţia că unele analgezice, precum ibuprofenul, provoacă hipertensiune arterială, acţionând asupra mecanismului de relaxare a vaselor sanguine.
http://flacaraiasului.info/local/iesenii-mananca-paracetamol-pe-paine/
Femeile care consumă frecvent paracetamol sau ibuprofen au un risc mai mare de a-şi pierde auzul. Rezultatele au fost descoperite în urma unui studiu realizat în Marea Britanie, relatează Daily Mail.
Experimentul a fost făcut pe un grup de 62.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 31 şi 81 de ani care au fost monitorizate timp de 14 ani, mai exact din 1995 până în 2009. Rezultatele experimentului au arătat că o femeie din şase şi-a pierdut capacităţile auditive.
Cercetătorii au luat în considerare şi alţi factori care ar putea determina pierderea auzului, cum ar fi problemele de sănătate, greutatea, deficienţele de vitamine si consumul de alcool, dar cu toate acestea, efectul advers al pastilelor a fost raportat la 10.000 de astfel de cazuri.
Asociaţia britanică medicală estimează că media pastilelor consumate de adulţi pe an este de 373 de medicamente pentru dureri, echivalentul a mai mult de o pastilă pe zi. Frecvenţa consumului de medicamente este mai mare în cazul femeilor decât în cel al bărbaţilor.
http://www.telegrafuldeprahova.ro/sanatate/atentie-la-paracetamol-si-ibuprofen-pot-duce-la-pierderea-auzului
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu