Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 octombrie 2012

BENEFICIILE PRUNELOR ASUPRA SANATATII



PREVIN ATEROSCLEROZA SI SCAD COLESTEROLUL

Avand un continut ridicat in antioxidanti, prunele lupta impotriva stresului oxidativ, inhiband evolutia aterosclerozei (boala manifestata prin depunerea grasimilor in peretii vaselor mari).

De asemenea, consumul saptamanal de prune in sezonul lor ajuta la scaderea „colesterolului rau” si la mentinerea sanatatii inimii.

PRUNELE COMBAT ANEMIA

Mecanismul prin care prunele combat anemia si previn reaparitia acesteia nu sunt legate de un continut ridicat in fier al acestor fructe.



Prunele au un continut bogat in vitamina C, o vitamina cu roluri complexe si vitale. Vitamina C nu joaca doar rol antioxidant, ci intervine si in procesele de refacere a structurilor conjunctive (fibre de colagen) mentinand sanatatea tesuturilor si fermitatea pielii.

Vitamina C intervine si in absorbtia fierului la nivelul organelor digestive, jucand astfel un rol indirect in preventia si tratarea anemiei feriprive. In lipsa vitaminei C fierul se absoarbe mai greu pentru ca aceasta vitamina stimuleaza schimbarea valentei fierului in mediul acid al sucului gastric.

CITITI CONTINUAREA..AICI
http://healthy.kudika.ro/articol/healthy~medicina-alternativa/23743/prune-beneficii/pagina-2.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare