Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 octombrie 2012

Scapa rapid de respiratia urat mirositoare



Fie ca este vorba de respiratia de dimineata, care nu te lasa sa iti saruti partenerul pasional, sau de o halena persistenta, fiecare s-a confruntat cu mirosul neplacut al cavitatii bucale, fara sa stie cum sa-l previna sau estompeze.

Pentru unii este de ajuns un periaj si folosirea atei dentare, pe cand altii vor avea nevoie de detartraj si o curatare profesionista facuta la cabinetul dentistului, prin care sa se indeparteze placa si tartrul lipite in timp de dantura.

In mod ocazional, gura poate sa aiba un miros neplacut si din cauza problemelor gastrointestinale, ale plamanilor sau a unei infectii. Si infectiile sinusurilor sau diabetul pot sa duca la aceste simptome, conform How Stuff Works. Ce poti face pentru a scapa de problema? Iata cateva solutii:

Foloseste periuta si ata dentara

Gura ta contine milioane de bacterii, care se inmultesc cu fiecare secunda. Dintre acestea, sunt unele ce nu pot sa fie tinute la distanta. Este important sa iti mentii cavitatea bucala curata, caci resturile de mancare ramase in ea devin alimente si pentru bacterii. Spala-te de cel putin doua ori pe zi si foloseste ata dentara o data.

Curata-ti limba

Cercetatorii cred ca unele bacterii, in special cele aflate la baza limbii, aproape de gat, protejeaza de respiratia rea. Totusi, multiplicate peste masura, ele incep sa aiba un efect chiar mai rau decat suratele lor care si-au gasit alt loc in cavitatea orala.

Curata-ti si limba atunci cand te speli pe dinti, astfel incat sa indepartezi pielea moarta, resturile de mancare, bacteriile si oricare alte impuritati.

Ramai hidratat

De multe ori se intampla ca respiratia urat mirositoare de dimineata sa fie cauzata de uscarea gurii pe timpul noptii, cand este secretata o cantitate mai mica de saliva. Astfel, dimineata mergi la baie si spala-te pe dinti, foloseste ata dentara si bea apoi si un pahar de apa.

Ai grija apoi pe toata durata zilei sa ramai hidratat.

Nu te baza pe produsele mentolate

Bomboanele mentolate nu vor face decat sa acopere respiratia suparatoare, nici pe departe sa rezolve problema. Asa ca vei sta linistit o perioada, dupa care aceasta va reveni.

Este esential sa gasesti cauza, caci ea poate sa nu tina neaparat de dantura, ci de o problema in interiorul organismului, cum ar fi cauze gastrice.

Prea multe proteine sau o dieta nepotrivita

Mancarea pe care o consumi poate sa influenteze mirosul respiratiei. Probabil te gandesti doar la ceapa si usturoi, dar problema este mai complicata. Particulele de carne dintre dinti pot avea acelasi rezultat neplacut.

Dietele bogate in proteine si sarace in carbohidrati pot avea si ele acest efect, caci daca mananci mai putin de 100 de grame de carbohidrati pe zi declansezi o afectiune numita ketoza, cand metabolismul incepe sa arda grasimi in loc de zahar.

Si lichidele pot avea urmari neplacute

Nu doar mancarea lasa resturi, ci si lichidele precum cafeaua, sucurile sau alcolul. In plus, acestea iti pot schimba aciditatea din cavitatea bucala.

Daca nu vrei sa renunti la cafele si alte delicii, clateste-ti gura cu apa dupa aceea.

Foloseste leacurile naturii

In cazul in care chiar nu mai suporti respiratia urat mirositoare, ai grija la toate elementele care te-ar putea ajuta. Ceaiul verde, consumat dupa mese, este foarte indicat, el avand ingrediente antibacteriene.

Pune si niste scortisoara in el, aceasta continand uleiuri esentiale care lupta cu mirosurile urate.

Menta, patrunjelul, busuiocul, coriandrul sau mararul mascheaza si ele temporar mirosul. Clorofila, pigmentul verde din plante, le ajuta sa isi ia energie din lumina, dar este buna si pentru gura ta.

Alimente care iti pot rezolva problema

Asa cum unele alimente agraveaza problema, exista unele care o pot ameliora. Unele dintre acestea ar fi cele bogate in vitamina C, precum fructele de padure sau citricele, care omoara germenii.

Alte alimente bune sunt cele crocante, precum telina, morcovii si merele, toate pline de fibre care vor indeparta mizeria ramasa intre dinti.

Renunta la tigari

Persoanele fumatoare risca sa faca infectii si diverse boli ale cavitatii bucale, se aduna mai multa placa pe dintii lor si se produce mai putina saliva. Asta inseamna mai putin oxigen si o inmultire mai rapida a bacteriilor anaerobe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare