Faceți căutări pe acest blog

duminică, 19 mai 2013

PADUCELUL


Ceai de Paducel


Prezentare

Produsul contine pulbere obtinuta din frunze si flori de paducel ( Crataegi folium cum flore).
Principii active

Frunzele si florile de paducel contin bioflavonoide (rutina, quercetina), triterpenoide, proantocianidine, polifenoli, amine biogene, cumarine. Crataeguslactonele, substante de natura purinica, stimuleaza activitatea cardiaca si au actiune benefica asupra vaselor sanguine, a miocardului si a centrilor nervosi vasculari; flavonele ajuta la diminuarea tensiunii arteriale, stimuleaza functia miocardului si tonifica peretii capilarelor.
Bogat in principii bioactive cu actiune sinergica asupra aparatului cardiovascular si a sistemului nervos central, ceaiul de paducel are proprietati cardiotonice, de imbunatatire a circulatiei sanguine la nivelul arterelor coronare; actioneaza favorabil asupra muschiului cardiac prin inlaturarea tulburarilor coronariene subiective, ajuta la reglarea si normalizarea activitatii inimii, a tensiunii arteriale, amelioreaza simtitor tulburarile de ritm cardiac; este un relaxant bun si are proprietati antioxidante.

Indicatii

Se recomanda ca supliment alimentar in insuficienta cardiaca, tulburari de ritm cardiac, recuperare dupa infarct miocardic, eretism cardiac, tulburari cardiace cu substrat nervos, stari de neliniste, de frica, stari emotive, degenerari ale cordului si scleroza coronariana la persoane in varsta, ajuta la diminuarea si ameliorarea tulburarilor cardiace care insotesc menopauza.
Persoanele in varsta de peste 50 ani pot folosi ceaiul de paducel pentru imbunatatirea circulatiei sanguine la nivelul inimii si pentru prevenirea actiunii nocive a radicalilor liberi asupra cordului si a vaselor de sange.

ATENTIE

- O doză prea mare de păducel poate duce la scăderea tensiunii arteriale sau la hipotensiune. Simptomele de leşin şi ameţeală sunt primele care apar în acest caz.

- Fructele de păducel nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau celor care alăptează, dar nici copiilor.

- Păducelul poate duce la alergii. Cei care suferă de alergii la căpşuni, trandafiri, vişine, caise, pere sau mere, pot în aceeaşi măsură să fie afectaţi de păducel.
Conditii de pastrare

A se pastra la temperaturi sub 25 °C, ferit de umiditate si lumina, in ambalajul original !
A nu se depasi doza zilnica recomandata !
A se citi recomandarile inainte de utilizare !
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !
A nu se lasa la indemana copiilor mici !

Administrare

Ceaiul de paducel se prepara din 1-2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apa fierbinte prin infuzare timp de 10-15 minute.
Infuzia se consuma calda, 2 cani pe zi (una in timpul zilei, iar cea de a doua seara, cu jumatate de ora inainte de culcare); se bea incet, inghititura cu inghititura; se recomanda a se utiliza cel putin 6 luni pe an.
Persoanele in varsta si cele cu emotivitate deosebita pot utiliza ceaiul de paducel cu regularitate, timp indulungat (cel putin 6 luni pe an) pentru combaterea starilor de insomnie.

Păducelul interacţionează cu alte medicamente. Cei care urmează un tratament cu medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale nu sunt sfătuiţi să consume simultan ceai de păducel. Se recomandă consultarea medicului.

sâmbătă, 18 mai 2013

Alimentaţia şi sistemul imunitar




Există o puternică legătură între comportamentul alimentar şi buna funcţionare a sistemului imunitar. O dietă echilibrată, care include toate grupele de nutrienţi, favorizează apărarea naturală a organismului, în timp ce calitatea slabă a alimentelor nu face altceva decât să compromită şi mai mult imunitatea. Iată care sunt, pe scurt, substanţele care contribuie la întărirea imunităţii, precum şi alimentele în care se regăsesc acestea:

Vitamina C
Creşte producţia de leucocite (globulele albe, care apără organismul împotriva infecţiilor), precum şi nivelul de interferon, un anticorp ce protejează suprafaţa celulelor de pătrunderea virusurilor.
Surse: ardei, broccoli, varza de Bruxelles, conopidă, sucuri de fructe şi de lămâie, muştar, portocale, papaya, căpşuni.

Vitamina E
Stimulează celulele imunitare de tip B, cu rol în producerea anticorpilor. De asemenea, combate deficienţele de răspuns imun, care se instalează odată cu înaintarea în vârstă.
Surse: migdale, broccoli, sfeclă elveţiană, muştar, măsline, papaya, seminţe de floarea-soarelui, varză creaţă.

Beta carotenul
Măreşte numărul de celule care luptă împotriva infecţiilor. Studiile arată că asimilarea carotenoidelor din alimente protejează mai bine împotriva cancerului decât apelarea la suplimente de beta caroten. Prin urmare, în dieta zilnică se recomandă cel puţin cinci porţii de fructe şi legume. Beta carotenul se găseşte în compoziţia legumelor de culoare galbenă, portocalie sau roşie.
Surse: morcovi, citrice, căpşuni, ardei gras, roşii, banane.

Vitamina B12
Ajută la înmulţirea globulelor albe aflate la maturitate, motiv pentru care este esenţială în procesele imunitare.
Surse: carne de vită şi de miel, peşte (biban de mare, halibut), lapte, somon, scoici, creveţi.

Tiamina (B1)
Îmbunătăţeşte tonusul muscular şi contribuie la fortifierea sistemului nervos şi imunitar.
Surse: sparanghel, cereale, carne de porc, seminţe de floarea-soarelui, ton.

Riboflavina (B2)
Are un rol important în creşterea şi respiraţia celulelor, ca şi în procesul normal al vederii. De asemenea, scade glicemia, intervine în fenomenele de oxidoreducere şi influenţează sinteza hemoglobinei.
Surse: sparanghel, ficat de vitel, cereale, afine, ciuperci, salată verde.

Niacina (B3)
Păstrează sănătatea pielii, a limbii şi a ţesuturilor digestive. În plus, măreşte glicemia şi reduce nivelul colesterolului, scade tensiunea arterială şi favorizează circulaţia cerebrală şi coronariană.
Surse: sparanghel, piept de pui, afine, halibut, ciuperci, carne de porc, somon, roşii, ton.

Piridoxina (B6)
Asigură producerea de globule roşii şi de anticorpi şi ajută la consolidarea sistemului osos şi muscular. Mai mult, menţine buna funcţionare a sistemului nervos.
Surse: ardei gras, conopidă, afine, muştar, ton, napi.

Acidul folic (B4)
Protejează împotriva cancerului de col uterin.
Surse: sparanghel, sfeclă, broccoli, ficat de viţel, linte, pătrunjel, salată verde, spanac, frunze de nap.

Zincul
Stimulează producţia şi eficienţa leucocitelor. Totuşi, excesul de zinc (peste 75 mg pe zi) poate inhiba funcţia imună.
Surse: scoici, ciuperci, carne, legume.

Cromul
Măreşte capacitatea globulelor albe de a lupta împotriva infecţiilor.
Surse: drojdie de bere, stridii, ficat, ceapă, cereale integrale, tărâţe de cereale, roşii, cartofi.

Seleniul
Creşte numărul de anticorpi şi mobilizează celulele care luptă împotriva cancerului.
Surse: nuci de Brazilia, orez brun, brânză de vaci, carne de pui, gălbenuş de ou, usturoi, halibut, homar, ciuperci, carne de porc, somon, creveţi, biban de mare, seminţe de floarea-soarelui, ton, cereale integrale.

Autor: Alexandra Nedelcu
SURSA

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare