Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 iunie 2011

Păpădia, salcâmul, iasomia şi gălbenelele


sunt câteva dintre plantele de care putem profita din plin luna aceasta. Află la ce te-ajută ele şi cum le poţi folosi!
Gălbenelele opresc sângerările gingiilor
Florile galben-portocalii s-au dovedit, de-a lungul timpului, a fi remedii de încredere când vine vorba despre afecţiunile ficatului şi de inflamaţiile colonului. Pentru tratarea acestora, prepară o infuzie de gălbenele.
Pune două linguriţe cu vârf de floare uscată la 300 ml de apă clocotită. Lasă cana acoperită, după care poţi bea de trei ori pe zi, înainte cu o jumătate de oră de masă.
De asemenea, infuzia de gălbenele este indicată şi în cazul sângerării şi al inflamaţiilor gingivale. Clăteşte gura cu infuzie de gălbenele, imediat după periaj, după care nu consuma nimic timp de o oră.
Precauţii: Gălbenelele nu trebuie consumate de cei cu alergie la polen.
Păpădia protejează ficatul
Una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, păpădia este un remediu de nădejde când vine vorba despre afecţiunile ficatului si ale vezicii biliare. Pentru tratarea problemelor hepatice, decoctul de păpădie îţi va fi de folos.
La două linguriţe de plantă, adaugi o cană cu apă şi fierbi amestecul timp de 10 minute, după care poţi lua câte două linguri la un interval de patru ore. Pentru o mai bună purificare a sângelui poţi încerca şi ceaiul de păpădie.
Prepară-l din două linguriţe de plantă întreagă (frunze şi rădăcini) la o cană cu apă. Lasă vasul acoperit timp de 15 minute, după care poţi bea câte două căni pe zi.
Contraindicaţii: Pentru că stimulează secreţiile gastrice, păpădia nu este indicată celor cu pietre la colecist.
Salcâmul reduce aciditatea gastrică
Stările de nervozitate, cele de iritabilitate şi puseele de tuse se pot trata cu ajutorul infuziei de salcâm, în timp ce florile sunt bune în reducerea acidităţii gastrice. Infuzia o obţii dintr-o
lingură de flori uscate la o cană cu apă caldă.
Poţi consuma câte 2-3 căni pe zi, după mesele principale. În plus, pentru că au efect calmant, poţi folosi florile de salcâm şi în terapia migrenelor, nevralgiilor şi a durerilor reumatice.
Preparatele din salcâm sunt de un real folos şi când vine vorba despre tratarea insomniilor şi a depresiilor uşoare.
Atenţie! Scoarţa de salcâm este toxică. În preparate bine dozate, se poate utiliza în tratamentul constipaţiei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare