Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 iunie 2011

Ce pericole ascund ambalajele


Scandalul ambalajelor din polistiren expandat care favorizează apariţia leucemiiilor a isterizat pe multă lume. Specialiştii ne atrag atenţia că acestea nu sunt singurele produsele folosite în alimentaţie şi care pot cauza probleme grave de sănătate.
Sticlele de plastic sunt şi ele un pericol din cauza ftalaţilor conţinuţi, recunoscuţi ca fiind adevăraţi "distructori" şi perturbatori hormonali. Cea mai riscantă este folosirea PET-ului dur, mai ales la sticlele de biberon ale copiilor.
Un alt tip de substanţă ce poate crea probleme este cauzată de ardere şi se regăseşte în tigăi sau în cartofii prăjiţi, fiind recunoscută ca un factor cancerigen şi neurotoxic.
"Acum este moemntul să fim mai vigilenţi. Din cauza căldurii, în materialele plastice expuse se activează substanţe toxice. Nu recomand lăsarea sticlei cu apă în maşină, la soare, unde temperatura poate atinge 60 sau 70 de grade Celsius. Cele mai sigure sunt ambalajele din ceramică şi din sticlă, care şi poluează cel mai puţin", ne sfătuieşte prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Capitală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare