Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 mai 2012

PLANTELE VINDECATOARE




Încă de la crearea lumii, Dumnezeu a pus la dispoziţia omului Ierburile vindecătoare pentru toate afecţiunile din plan fizic, în armonie cu spiritul şi cu emoţionalul. Iată ce ne oferă Dumnezeu în ziua a şasea a Creaţiei: “Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom care are în el rod cu sămânţă; aceasta să fie hrana voastră”. Dar Dumnezeu ne-a lăsat şi osteneala de a munci din greu pentru a le descoperi pe cele mai potrivite ierburi pentru fiecare părticică a corpului nostru, de a le combina într-un anumit fel şi în anumite proporţii şi de a le oferi celorlalţi spre consum, sub formă de suplimente alimentare. După felul cum ne alimentăm, putem sau nu, să ne întărim sănătatea şi să ne îmbunătăţim imunitatea naturală pentru a fi mai rezistenţi în lupta cu bolile. Hipocrate, părintele medicinii, afirma: “Hrana voastră să fie leacul vostru, iar leacul vostru să fie hrana voastră” .
Folosirea produselor naturale se face în scop profilactic, pentru a ne întări imunitatea naturală a organismului, pentru a ne corecta unele carenţe de vitamine, minerale şi alţi nutrienţi importanţi, care pot apărea datorită dietei neechilibrate, stresului, poluării, unor afecţiuni etc., şi astfel vom fi mai pregătiţi şi mai rezistenţi în faţa tuturor bolilor. Este bine să nu aşteptăm până când suntem bolnavi şi abia atunci să folosim suplimente alimentare. Din tinereţe, chiar din copilărie, trebuie să ne îngrijim corpul pentru că prevenirea bolilor este mai uşoară decât tratarea lor. Multe boli pot fi prevenite, întârziate sau tratate dacă trăim în concordanţă cu legile naturii, care sunt şi legile lui Dumnezeu. Dacă, totuşi, bolile vor apărea, probabil vom face forme mai uşoare şi de scurtă durată, care benefeciază cu succes de un tratament cu produse naturale.
Toate produsele naturale sunt antioxidante, combat radicalii liberi, care sunt cauza apariţiei majorităţii bolilor cronice, neurodegenerative, inflamatorii, reumatismale etc., precum şi a accelerării îmbătrânirii organismului. Aceste produse naturale ne oferă o condiţie fizică şi mentală mai bună, prevenind şi întârziind acele procese din organism care duc la îmbătrânirea precoce şi scad calitatea vieţii. Produsele naturale îi ajută pe cei tineri să se bucure mai mult de tinereţe, iar pe cei înaintaţi în vârstă să aibă o bătrâneţe mai uşoară!
Efectul plantelor medicinale este mai mare dacă avem încredere în ierburile lăsate de Dumnezeu şi gândim pozitiv!

sâmbătă, 5 mai 2012

7 plante-remedii pentru tot atatea boli


Se stie ca plantele au numeroase efecte benefice asupra organismului. Conform unui nou studiu, acestea au efecte tamaduitoare pentru anemie, hipertensiune, diabet, toxiinfectii alimentare si chiar pentru pierderile de memorie. Iata cateva plante-remedii:

1. Rozmarinul, cel mai bun remediu contra anemieiFrunzele de rozmarin sunt bogate in fier - lipsa acestui mineral poate sa provoace oboseala si anemie. Aceasta planta contine si acid carnosic, o substanta care protejeaza creierul contra radicalilor liberi. Astfel, rozmarinul scade riscul de declansare a atacurilor vasculare cerebrale si a maladiilor neurodegenerative, precum Alzheimer.

2. Busuiocul, cel mai bun remediu contra hipertensiuniiPotrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Xinjiang Medical University, extractul de busuioc reduce presiunea sangvina la fel de mult ca medicamentele utilizate in prezent pe plan mondial. Savantii chinezi considera ca aceasta planta actioneaza asupra concentratiei de endotelina, o proteina care provoaca constrictia vaselor sangvine.

3. Schinduful, cel mai bun remediu contra diabetuluiO doza zilnica de extras de schinduf amelioreaza concentratia de zahar din sangele diabeticilor si scade rezistenta la insulina, afirma cercetatorii de la Jaipur Diabetes and Research Centre din India. Planta conduce totodata la o crestere inadecvata a lactatiei, au declarat multe mame aflate in perioada alaptatului. Schinduful, o planta folosita si pe post de condiment, este un remediu folosit in medicina asiatica traditionala pentru a induce nasterea. Din acest motiv, schinduful nu este recomandat femeilor insarcinate.

4. Oregano, cel mai bun remediu contra aftelorAceasta planta contine puternici agenti antifungici precum thymol si carvacrol. Un studiu realizat de cercetatorii de la Georgetown University Medical Centre din Washington a evidentiat faptul ca substanta carvacrol inhiba cresterea ciupercii Candida albicans (care provoaca afte) mai eficient decat medicamentele antifungice folosite in mod obisnuit.

5. Coriandrul, cel mai bun remediu pentru a preveni toxiinfectiile alimentareUleiul de coriandru este eficient contra bacteriei campylobacter care provoaca toxiinfectii alimentare, potrivit unui studiu publicat recent in Journal Of Medical Microbiology. Carnea de pui si carnea rosie (in special carnea tocata) pot contine bacterii din clasa campylobacter, care provoaca toxiinfectii daca acea carne este coapta sau prajita in exces. Puteti sa adaugati seminte pisate de coriandru (care ofera uleiul tamaduitor) pe hamburgeri sau pe preparatele din carne de pui.

6. Salvia, cel mai bun remediu contra schimbarilor de dispozitie si a pierderilor de memorieVoluntarii, tineri si sanatosi, care au primit capsule cu ulei de salvie in cadrul unui studiu realizat de savantii de la Northumbria University, au spus ca starea lor de dispozitie s-a ameliorat considerabil. Intr-un studiu realizat pe persoane in varsta de cercetatorii din Australia, extractul de salvie a imbunatatit memoria si atentia. Aceasta planta inhiba descopunerea acetilcolinei, o substanta prezenta in creier care stimuleaza capacitatea de atentie si de memorare.

7. Cardamomul, cel mai bun remediu contra ulcerelor stomacaleDaca suferiti de ulcer stomacal sau daca sunteti predispus la aceasta boala, incercati sa adaugati cardamom in alimentele condimentate sau in budinca de orez. Cercetatorii indieni au descoperit ca uleiul de cardamom protejeaza mucoasa stomacala si impiedica aparitia ulcerelor provocate de alcool si aspirina. Ingredientul activ este nootkatone, obtinut din pastaile macinate ale acestei plante.

Sursa: RTV.net

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare