Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 ianuarie 2013

7 semne surprinzatoare ca ai imunitatea scazuta




Un
 sistem imunitar bun e capabil sa lupte cu numeroase infectii si atacuri asupra organismului, insa stilul de viata modern duce deseori la slabirea imunitatii si de cele mai multe ori nu ne dam seama de asta decat cand descoperim ca nu mai scapam de raceli sau ca facem toate gripele si bolile care circula in momentul respectiv. Iata de la specialistiide la Prevention.com cateva surprinzatoare semnale de alarma pe care le trage sistemului tau imunitar. Invata sa le recunosti si incearca sa le combati.

1. Mananci prea multe dulciuri
Un studiu a aratat ca mancand 100 g de zahar (cat se afla in doar trei cutii de suc acidulat) reduci semnificativ capacitatea celulelor albe de lupta cu bacteriile cel putin 5 ore dupa consumarea zaharului.

Solutia: Bea cel putin o cana de ceai verde pe zi, bautura plina de antioxidanti, capabili sa neutralizeze radicalii liberi, responsabili de numeroase boli. Vitamina C e si ea un “carburant” extrem de eficient pentru imunitate, asa ca incearca sa bei macar o data pe zi o limonada facuta cu sucul unei lamai.

2. Nu bei destula apa
Exista un motiv intemeiat pentru care medicii insista pe consumarea a cat mai multe lichide cand esti bolnav. Organismul tau are nevoie de multa apa pentru a elimina toxinele – si da, cafeaua si ceaiul sunt considerate surse acceptabile de apa. Cantitatea ideala de lichide care trebuie bauta zi de zi variaza de la o persoana la alta. Dca urina ta e de culoare galben deschis, atunci bei destule lichide.

3. Ai niste kilograme bune in plus
Excesul de greutate e nesanatos pentru inima, creier si alte organe, insa poate ca nu stii ca e nociv si pentru sistemul imunitar. De fapt, mare parte dintre cei care s-au imbolnavit de gripa porcina in timpul epidemiei si au facut formele cele mai grave au aceeasi caracteristica: un indice de masa corporala de peste 40, adica aveau obezitate morbida. Greutatea excsiva cauzeaza dezechilibre hormonale si inflamatie, ceea ce slabeste capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu infectiile.

4. Bei apa de la chiuveta sau cismea
Poluarea din aer si din sol ajunge toata in panza freatica, cea din care iti iei apa de baut daca folosesti apa de la robinet sau de la o cismea. Substantele pe care le introduci astfel in organism iti afecteaza sistemul imunitar, care poate deveni incapabil sa reactioneze la atacurile virale si bacteriene asupra organismului.
Ca sa fii mai sigur ca bei apa curata, treci pe apa imbuteliata, care e filtrata si purificata.

5. Narile iti sunt mai uscate ca Sahara
Oricat de neplacute ar fi, secretiile nazale sunt de fapt o aparare eficienta impotriva racelilor si gripei. Suna dezgustator, dar mucusul actioneaza ca o capcana pentru virusuri si le elimina din corp. Cand caile nazale sunt prea uscate germenii pot sa-ti invadeze organismul fara sa mai intampine oprelisti. Daca uscaciunea e temporara, iriga-ti narile cu picaturi sau spray cu solutie salina. Mai poti folosi si un umidificator. Daca uscaciunea e cronica e mai bine sa te duci la doctor ca sa vezi care poate fi cauza acestui simptom.

6. Esti mereu cu nervii intinsi 
Nu e o coincidenta ca racesti sau faci gripa dupa ce ai incheiat un proiect extrem de solicitant sau cu deadline strans. Conform unui raport al Asociatiei Psihologice Americane, stresul de lunga durata slabeste sistemul imunitar si capacitatea sa de lupta cu bolile. Mai mult, medicii imunologi spun ca daca devii stresat in timp ce esti bolnav de gripa, simptomele se vor inrautati considerabil.

7. Esti mereu racit
Acesta e un semn clar ca sistemul tau imunitar e incapacitat. Un adult tipic raceste in mod normal de 1 – 3 ori pe sezon, iar racelile dureaza 3-4 zile. Daca racesti mai des, rezistenta organismului tau e scazuta. Ti-aiputea imbunatati situatia dormind mai mult, facans miscare in mod regulat si incluzand in dieta mai multe legume si fructe.


Read more: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/relaxare-si-wellness/7-semne-surprinzatoare-ca-ai-imunitatea-scazuta/#ixzz2HPRYlefo

luni, 7 ianuarie 2013

SUCUL DE CARTOFI CRUZI



Sucul de cartofi nu are egal in tratarea aciditatii gastrice si a ulcerelor gastrice. Calmeaza si cicatrizeaza mucoasele digestive. Este un antispastic, diuretic, emolient.

Intr-un pahar de vin, se pun doua degete de suc si restul apa calda. Se bea dimineata, pe stomacul gol. Se poate amesteca si cu supa sau ciorba. Ca toate sucurile, si cel de cartofi se altereaza repede; de aceea, trebuie extras si consumat imediat.

Milioane de oameni sufera de artrita, dar putini cunosc actiunea benefica a sucului de cartofi impotriva acestei boli. Extractul crud e indicat si in hepatita si litiaza biliara, constipatie, hemoroizi, scorbut. Sucul de cartofi din soiurile rozalii contine hidrati de carbon, protide, lipide, saruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Amidonul de cartof este antiinflamator in bolile gastrointestinale, in intoxicatii cu substante toxice.

Ulcer – mincati zilnic doua-trei felii de cartofi cruzi cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa.

Dureri in git – se pun cartofi cruzi rasi si dati prin alcool incalzit. Amestecul se aseaza intr-o tesatura de bumbac si se aplica pe zona gitului. Infasurati apoi gatul cu un prosop pentru a mentine caldura pentru mai mult timp.

Arsuri, degeraturi, crapaturi ale pielii, ulceratii, edeme ale pleoapelor, cicatrizeaza mucoasele si ranile infectate, buboaie – se aplica sub forma de cataplasma cu cartofi cruzi razuiti sau terci din cartofi fierti. Sub aceleasi forme se aplica, timp de 15minute pana la 2 ore ( depinde de suferinta ), pe ochi cu vânatti, pe cearcane, umflaturi ale pleoapelor si riduri din jurul ochilor. Se schimba cataplasma, pâna la vindecarea completa.

Vindecarea usoara a inflamatiilor si ranilor – razuiti trei cartofi cruzi si amestecati-i cu lapte. Intindeti acest amestec pe o pinza si aplicati pe zona afectata.

Negi – se pune cartof crud, ras, o data dimineata si o data dupa-amiaza.

Pecingine sau impetigo – amidonul din cartof are un efect calmant. Se da prin mixer un cartof crud, dupa care se întinde pasta obtinuta pe fata. Se lasa zece minute, apoi se clateste.

Arsuri solare – se taie câtiva cartofi în rondele subtiri. Se aplica pe partile lezate, lasand sa actioneze câteva minute.

Ulcer, hemoragie – se recomanda suc de cartofi cruzi timp de o luna, chiar daca scaunul devine de a doua zi normal si durerile zilnice dispar. Se bea un 1/2 pahar de 3-4 ori/zi, cu 1/2 h inainte de masa. Se pot adauga miere, suc de lamaie sau suc de morcov.

Insomnie, dureri puternice de cap – beti cite o jumatate sau un sfert de pahar de suc de cartofi, cu o jumatate de ora inaintea prinzului si a micului dejun. Cura dureaza 3 saptamani.

INGRIJIRE COSMETICA

Ten gras – aplicati o data pe saptamina o masca pe baza de cartof ras amestecat cu zeama de lamiie si lasati sa actioneze 10 minute, dupa care clatiti cu ceai de galbenele sau apa minerala.

Ingrijirea mâinilor – se prepara glicerolat de amidon obtinut din 10 g de amidon de cartof, 10 ml de apa si 130 ml de glicerina. Dupa amestecare, se încalzeste la bain-marie într-un vas de sticla sau portelan si se amesteca, fara întrerupere, pâna se obtine o masa gelatinoasa omogena.

Albirea mainilor – se foloseste o pasta obtinuta din doi cartofi fierti si dati prin masina de tocat, amestecati cu o lingura de glicerina si cu zeama unei lamâi. Mâinile care au capatat mirosuri neplacute de la diferite produse se freaca cu un cartof crud, taiat proaspat.

Articol scris de : Dr.Mirela Wagner

sursa

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare