Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 martie 2015

SFECLA ROSIE



                                              Putina istorie
    Leguma banala in zilele noastre, sfecla rosie are un trecut glorios. Descoperita in urma cu aproape patru milenii, cultivata in Iran, Babilon si Assiria pentru gustul placut al frunzelor ei, la scurta vreme a fost randul radacinilor sa faca furori, mai ales in tarile arabe, unde a devenit si marfa pentru export. Caravanele negustorilor plecau la drum lung spre Grecia antica si Roma, cu desagii incarcati cu marfuri, dar si cu sfecla. O parte se consuma pe drum, iar cantitatea ramasa se vindea cu succes.
In Grecia, sfecla simboliza starea de conflict. Cand se certau sotii, deasupra usilor de la intrare se agata o cununa impletita din frunze de sfecla.
In Roma, atitudinea fata de sfecla era mai degraba respectuoasa, ea fiind considerata o leguma de lux care nu trebuia sa lipseasca de pe masa. De aceea, imperatorul Tiberius le-a si impus germanilor cuceriti de romani sa plateasca tributul in sfecla.
In Romania , sfecla a ajuns in secolul IX, initial in zona Marii Negre, odata cu ridicarea cetatilor grecesti, luand apoi drumul Rusiei.
In secolul X, calugarii rusi o cultivau cu succes aproape de Marea Baltica, preparand din ea ciorbe si un bors delicios, in vreme ce pentru iernile lungi, sfecla se punea la murat, de regula impreuna cu varza si fructe de padure.
         Deseori, se spune cu o doza de invidie, ca stramosii erau mult mai sanatosi decat noi, datorita alimentatiei simple si cat se poate de naturale. Este adevarat! Batranii nu aveau nevoie de cure complicate de dezintoxicare. Strictetea alimentara din zilele de post ii scutea de problemele legate de indigestii sau depuneri de colesterol.
La tara se tinea post negru obligatoriu, miercuri si vineri. In seara zilei de marti, se bea ceai din plante si apa in care s-a fiert sfecla. Toata ziua de miercuri, de la rasaritul si pana la apusul soarelui, nu se manca nimic. Seara, iar se bea ceai din mai multe plante (patlagina, sunatoare, musetel, roinita sau urzica) si se mancau cateva sfecle coapte in cuptor, asezonate cu leustean si usturoi!
Un asemenea regim alimentar le permitea satenilor sa ramana activi si cu mintea limpede, pana dupa 90 de ani. Poate vom descoperi si noi secretele sanatatii perfecte si ale longevitatii, daca vom acorda respect si atentie nemarginitei experiente si intelepciuni populare.

                                         Frunzele sfeclei la fel de delicioase ca radacina

             Sfecla este un depozit nemuritor de vitamine si microelemente care, spre deosebire de restul legumelor, nu se distrug si nu se dezactiveaza in procesul de prelucrare termica.
    Folosirea ei in alimentatie are, pe langa virtuti culinare, si virtuti medicale de prevenire a bolilor de sange, deoarece intrece toate legumele (in afara de usturoi) prin continutul de fier. Asimilarea fierului este favorizata de vitamina C, prezenta in toate partile plantei.
In structura radacinii de sfecla este prezent si cuprul. Lipsa de cupru in alimentatie provoaca incaruntirea precoce a parului, ingreuneaza procesul de consolidare a fracturi lor, provoaca dereglari in activitatea pancreasului.
              Alt element important este zincul, prezent in cantitati foarte mari. Datorita prezentei lui in alimentatie, functioneaza bine organele de reproducere, se previne aparitia cosurilor, a furunculozei, caderea parului. Lipsa de zinc afecteaza vederea, poate provoca infarctul miocardic. Sfecla contine si o cantitate mare de mangan, care apara ficatul de distrofie adipoasa (lipidoza), scade nivelul de zahar in sange, ajuta in lupta cu scleroza si elimina surplusul de apa din organism.
Sfecla contine si iod, care favorizeaza metabolismul, fiindu-le extrem de prielnica persoanelor cu obezitate si care sufera de inhibarea functiilor tiroidei. De nepretuit este rolul iodului si in blocarea cancerului si incetinirea imbatranirii. Celuloza din sfecla scoate din organism toxinele, imbunatateste functionarea tractului intestinal, fiind un remediu redutabil in tratarea obezitatii si constipatiei. Medicina populara foloseste toate componentele sfeclei: atat tuberculii cat si frunzele.

                                                            TRATAMENTE INTERNE

* Alcoolism.
Complexul de metode folosite in vindecarea alcoolismului prevede si imbogatirea organismului cu sar uri de potasiu, vitamine si alte substante care ajuta la reducerea tendintei irezistibile de a consuma alcool.
Cu 30 de minute inainte de masa, se beau 100 ml de suc de sfecla, iar in timpul meselor principale, de 2-3 ori pe zi, se consuma salata de sfecla rasa, fiarta sau coapta in cuptor.
* Amigdalita.
In medicina populara, se folosesc mai multe preparate din sfecla, pentru tratarea amigdalitei. Pentru gargara, se foloseste apa calduta in care s-au fiert frunzele sau radacina de sfecla.
O alta metoda: se da pe razatoare sfecla cruda, se umple un borcanel de 700 ml, se adauga 2-3 ling uri de otet si se lasa la macerat 3 ore, amestecand periodic. Se stoarce sucul si se adauga putina miere de albine. Se face gargara la fiecare 2 ore. Pentru accelerarea vindecarii, in pauze, intre gargare, se mesteca incet cate o felie de sfecla cruda.
* Anemie.
Continutul bogat in fier favorizeaza ridicarea nivelului de hemoglobina in sange. Se recomanda consumul zilnic al sfeclei in stare cruda, fiarta sau murata. De 2-3 ori pe zi, se mananca 150 g de salata din sfecla, morcovi si ridiche neagra crude, date prin razatoare, amestecate cu suc de lamaie sau smantana.
Substantele vitale din sfecla nu se distrug prin fierbere (dar e preferabil sa fie consumata cruda)
* Bronsita cronica.
Se stoarce sucul dintr-un kilogram de sfecla, se amesteca cu 1 kg miere de albine, 500 ml vin rosu de casa, un pahar de suc de morcov si 1 kg de piersici curatate de samb uri si taiate felii.
Se pune totul intr-un borcan de sticla, care se introduce intr-un vas cu apa calduta. Se fierbe 10-12 minute pe baie de ab uri dupa primul clocot. Pe parcurs, se amesteca cu o lingura de lemn sterilizata. Se pastreaza in frigider. Se beau cate 75 g dimineata, pe nemancate, dupa care se mananca o bucatica de unt.
Doza obtinuta este pentru o singura persoana. Ajuta si la vindecarea diferitelor afectiuni ale aparatului respirator, provocate de raceala, dar si pentru profilaxia lor.
* Constipatie, ocluzii intestinale, hemoroizi, hipertensiune, varice, aritmie (fibrilatie a uri culara).
Se pun la fiert 5 l de apa de izvor, si cand da in clocot se adauga 500- 700 g de sfecla tocata si se ia de pe foc. Se infuzeaza 3 ore, apoi se strecoara. Se amesteca cu 150 g de zahar si o ling uri ta de drojdie uscata si se pune intr-un loc cald, pentru 24-36 de ore. (Tratamentul va avea efect pozitiv numai in caz de renuntare categorica la bauturi le alcoolice, inclusiv berea . Dupa 2-3 pahare de vin sau bere, bolile ocupa din nou pozitiile castigate si tratamentul trebuie inceput de la zero). Impreuna cu sfecla, in apa puteti sa adaugati si plante medicinale pentru afectiunile de care suferiti, de exemplu: matase de porumb, paducel, flori de castan etc.
Dupa stoarcerea lichidului, din sfecla ramasa se modeleaza bilute de marimea corcoduselor si se pastreaza in frigider sau in congelator (daca sunt multe). Dimineata, pe nemancate, se beau 300 ml de suc fermentat de sfecla. Daca dupa 30-45 de minute apare senzatia de foame, se mesteca incet si se inghite cate o biluta de sfecla. Procedeul se repeta ori de cate ori apare senzatia de foame. Daca ea nu dispare dupa consumul a 7-10 bilute de sfecla, se pot consuma si alte alimente.
* Curatarea organismului de metale grele si radioactive, dizolvarea placilor aterosclerotice din vasele sanguine.
Se prepara un amestec din cantitati egale de suc uri din sfecla, morcov si ridiche neagra. Amestecul se toarna in sticle de culoare inchisa si se tine 3 ore in cuptorul incalzit slab. Se bea de trei ori pe zi cate o lingura, intre mese.
* Curatirea sangelui, intarirea imunitatii.
500 g de sfecla si 500 g de morcov se taie marunt. Peste legume se toarna apa clocotita cat sa le acopere (cu 2 degete) si se fierb pe foc mic timp de 30 de minute. Cand legumele sunt fierte, se adauga cate o cana de stafide si caise uscate si se lasa sa mai fiarba 5 minute. Dupa racire, preparatul se amesteca cu 2 linguri de miere de albine si se lasa pentru 12 ore la racoare.
Se consuma de trei ori pe zi, cate 100- 150 g , timp de o luna.
Preparatul ajuta si la restabilirea fortelor organismului slabit dupa o boala grea.
* Depuneri de colesterol, constipatie.
Trei litri de apa rece se toarna peste 1 kg de sfecla taiata marunt. Se adauga 6-8 crengute de urzica sau 2-3 frunze tinere de hrean. Urzica se schimba zilnic. Componentele se pun in camara, intr-un borcan. Se bea cate un pahar, de trei ori pe zi.
* Dezintoxicare - un pahar de frunze de sfecla tocate se amesteca cu un pahar de zahar si 3 litri de zer. Amestecul se pune la fermentat in loc cald, ferit de lumina, acoperit cu 3 strat uri de tifon.
Dupa doua saptamani se strecoara.
Se beau cate unul, apoi cate doua pahare pe zi.
* Disbacterioza.
Flora intestinala se restabileste cel mai rapid daca se consuma sfecla marinata.
Modul de preparare: sfecla spalata bine se fierbe, se raceste, se curata de coaja si se taie felii subtiri. Inainte de a pune feliile in borcan, sfecla se cantareste. Pentru un kilogram de sfecla este nevoie de 1 litru de apa, 2 pahare de otet de mere, cate o ling uri ta de sare si zahar, 10 boabe de piper negru, 6 cuisoare si 2 foi de dafin. Marinata se aduce pana la punctul de fierbere si se tine pe foc slab, 3-5 minute. Otetul se adauga dupa racire. Marinata se toarna in borcan peste feliile de sfecla.
Se pastreaza la rece..
* Gripa, raceala. Se amesteca 300 g suc de sfecla cu 200 g suc de rosii, cu sucul dintr-o lamaie, 5 ling uri suc de ceapa, 4 crengute de menta, sare, zahar si piper negru macinat (dupa gust). Dupa 2 ore, se scoate menta si se beau cate 50 ml suc cu inghitit uri mici, intre mesele principale.
* Hipertensiune. In medicina populara gasim foarte multe retete pentru reglarea tensiunii, in care ingredientul principal este sfecla. Se amesteca in parti egale suc de sfecla cu miere de albine si se beau cate 2 ling uri de trei ori pe zi. In loc de miere, puteti sa-l amestecati cu suc de paducel.
* Hipertensiune cu dureri de cap si edem al picioarelor. Se storc 300 ml suc de sfecla, se amesteca cu sucul dintr-o lamaie, 1,5 l de apa si 300 g de zahar sau miere de albine. Se tin ingredientele intr-un borcan de 3 l , acoperit cu tifon, intr-un loc cald, pentru fermentatie. Lichidul (gen sampanie) nu se pastreaza la frigider. Se beau, de 3-4 ori pe zi, cate 100-150 ml. Regleaza tensiunea arteriala, dispar durerile de cap si vajaiturile.
* Litiaza renala. Se taie in felii subtiri 3-4 sfecle de marime medie, curatate de coaja.
Se pun intr-un borcan de trei litri.
Se toarna deasupra apa rece de izvor, in asa fel ca sa ramana un loc gol de 2-3 degete. Pe gura borcanului se pune un strat de tifon. Timp de 7-8 zile, borcanul se lasa la temperatura camerei, amestecand continutul zilnic, cu o lingura de lemn, apoi lichidul se strecoara in alt vas si se pastreaza in frigider.
Preparatul se bea fara restrictii. Intre timp, se prepara o alta portie de bautura. In 5-6 luni, in afara de curatarea rinichilor de nisip, este posibila si imbunatatirea digestiei si reglarea tensiunii arteriale.
* Menopauza. Deseori, in perioada climacterica apar diferite dereglari, mai ales menstruatii abundente, cand se pierd cantitati mari de fier. Se bea suc de sfecla in portii mici (75-100 ml) de 2-3 ori pe zi.
* Pietre in colecist. Ca sa eliminati pietrele din colecist, concomitent cu alte metode, se foloseste si siropul de sfecla. Un kg de sfecla taiata felii subtiri se fierbe in 2 litri de apa, pana se obtine un sirop concentrat. Se beau cate 150 ml, de patru ori pe zi, cu 40 de minute inainte de masa.

                                              TRATAMENTE EXTERNE

* Guturai. Se pun in nas picat uri de suc de sfecla. Pentru cei mai mici, sucul se amesteca cu apa fiarta si racita, ca sa nu-i usture tare.
* Lichen, eczeme, ars uri . Se aplica terciul din sfecla timp de 4-7 zile. Cataplasma se schimba de 5 ori pe zi. Pe arsuri, se pot aplica si frunzele de sfecla strivite in palme.
* Limfostaza (elefantiazis). Edemul limfatic al picioarelor necesita un complex intreg de tratamente, printre care si comprese cu celuloza din sfecla ramasa dupa stoarcerea sucului. In acelasi timp, se bea si infuzie din frunze de patlagina. O lingura de frunze se infuzeaza in 250 ml apa fierbinte, pana la racire. Se imparte in 2 doze si se bea dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de masa.
* Mastopatie. Terciul din sfecla tocata, pus intr-un tifon, se aplica pe locul bolnav, zilnic, 40-50 de minute. In acelasi timp se beau cate 50 ml de suc, de doua ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, timp de 25 de zile.
* Paradontoza. Se rade sfecla pe razatoarea mica. Terciul obtinut se aplica pe gingiile bolnave si se tine 25-30 de minute. Imbunatatirea se observa peste 5-7 zile, dar tratamentul trebuie repetat cateva saptamani (in functie de vechimea afectiunilor).

                                                          Test de sanatate cu suc de sfecla

Medicina populara foloseste toate componentele sfeclei. Sfecla contine multe substante benefice (betanina, saruri de potasiu) care au efecte pozitive asupra tensiunii arteriale, asupra nivelului de colesterol, a metabolismului lipidic in celulele ficatului si a intaririi peretilor vasculari.
De regula, se stie ca suc uri le de legume se beau imediat dupa ce au fost stoarse. Nu e si cazul sucului de sfecla, care nu se bea imediat, ci trebuie lasat 2-3 ore ca sa se evapore unele ingrediente ce produc efecte negative (dureri de cap, stari de greata etc.).
Cu ajutorul sucului de sfecla ne putem testa starea de sanatate, facand un exercitiu simplu: Se beau 100 ml suc de sfecla si se mananca o salata de sfecla cruda, data prin razatoarea fina. Se urmaresc schimbarile de culoare a urinei. Daca nu sunt prezente afectiuni serioase de sanatate, culoarea nu se schimba. Daca sunt probleme de sanatate, urina capata culoarea sucului de sfecla.

                                                               Vin tonic din sfecla

In medicina populara, se foloseste din batrani o reteta cu actiune tonica generala, care se numeste "7 pahare". Se amesteca in cantitati egale cate 250 ml sucuri de: sfecla, morcov, ridiche neagra, usturoi, lamaie, miere de albine si vin rosu dulce (cabernet). Amestecul se pastreaza in vase de sticla, in frigider. Se beau cate 50 ml, de trei ori pe zi.
Cantitatea - 1750 ml - reprezinta o cura care se repeta de cinci ori pe an, cu pauze de 3-4 saptamani.
Preparatul se recomanda pentru revitalizarea organismului dupa interventii chirurgicale, chimioterapie si in timpul tratamentelor de lunga durata.

                                                               SFECLA si CANCERUL

Folosirea sucului de sfecla in vindecarea bolnavilor de cancer se practica in medicina populara de mii de ani. Pigmentul din planta este actorul principal in lupta cu cancerul.
Doza zilnica minima de pigment se afla intr-un kilogram de sfecla, echivalentul a 250-300 ml de suc, care trebuie consumat fara pauze, tot restul vietii.
Pigmentul nu este toxic, nu se descompune in procesul de prelucrare termica si nici in procesul de digestie. Calitatile lui terapeutice se pastreaza si dupa fierbere la 100 grade Celsius, timp de 2 ore.
Consumul regulat de sfecla sub orice forma normalizeaza VSH-ul bolnavilor, restabileste apetitul, scade efectele negative ale tratamentelor cu radiatii. Se recomanda feluri de mancare unde sfecla este amestecata cu fulgi de ovaz, hrean, banana sau lapte prins.
In Centrul oncologic de la Moscova, li se prescrie bolnavilor sa consume zilnic cate 250 g de sfecla cruda, data pe razatoare fina, in 3-4 reprize. Daca sfecla cruda nu este acceptata de organismul bolnavului, ea se inlocuieste cu 300 ml de suc. Dupa trei saptamani de administrare, bolnavilor li se imbunatatesc analizele de sange si starea generala de sanatate.
Persoanelor cu cancer mamar si de piele li se aplica, de 4-5 ori pe zi, pansamente cu suc de sfecla, pentru micsorarea locului afectat.
Scumpii mei prieteni, sper sa va fi delectat cu o informatie practica si de bun augur pentru mentinerea si recapatarea starii de bine, a sanatatii !!!

 Cu mult respect, Mircea Brasoveanu.

duminică, 22 martie 2015

Cancer tratament



Aceasta este o reteta pentru tratarea intregului organism care are capacitatea de a purifica vasele sanguine, de a vindeca sistemul cardiovascular, de a curata ficatul, rinichii, intregul sistem excretor, precum si sistemul digestiv al microflorei patogene.
Aceasta reteta imbunatateste functia cerebrala si memoria, protejeaza impotriva aparitiei atacului de cord si ii vindeca pe cei care au suferit de un atac de cord. De asemenea, contribuie la tratarea articulatiilor inflamate si nu in ultimul rand este un minunat remediu impotriva anumitor tipuri de cancer.
Reteta secreta a profesorului Mermerski
 Ingrediente
• 400 de grame de cereale germinate (grau)
• 15 lamai (organice)
• 12 catei de usturoi
• 1 kilogram de miere
• 400 de grame de nuci
Mod de preparare
Prepararea graului incoltit – 400 de grame de grau se pun intr-un borcan si se toarna suficienta apa peste cereale. Dupa aproximativ 10-12 ore, se strecoara cu ajutorul unui tifon sau cu ajutorul unei strecuratoare.
Se lasa o parte din graul inmuiat in borcan. Dupa aproximativ 24-36 de ore vei vedea primii germeni de grau (1-2 mm lungime).
Macina graul germinat, cateii de usturoi si nucile. Se taie cinci lamai cu tot cu coaja si se mixeaza, apoi se amesteca totul intr-o vas mare. Din restul de lamai ramase vei avea nevoie doar de sucul acestora, pe care-l vei adauga la restul ingredientelor amestecate. Adauga si mierea si apoi amesteca totul cu o lingura de lemn. Se toarna in borcane care vor fi pastrate in frigider. Dupa trei zile, amestecul va fi gata pentru consum.
Mod de administrare
Se administreaza 1-2 linguri din ameste cu 30 de minute inainte de micul dejun, inainte de pranz si seara inainte de culcare. Se va face o cura de maxim 30 de zile in decursul unui an.
Aceasta reteta garanteaza sanatatea si longevitatea organismului tau deoarece contine toate vitaminele necesare, saruri minerale, substante bioactive, carbohidrati si grasimi vegetae. Aceasta reteta imbunatateste performanta tuturor organelor si glandelor organismului!
MAI MULTE GASITI AICI
https://www.facebook.com/mirela.wagner?fref=nf

miercuri, 18 martie 2015

Un Remediu Puternic Ce Va Opri Tusea Dupa Prima Utilizare

IACOV· SANATATE NATURALA


Un articol de Cristian Iacov

Ai prieteni apropiati sau ai un membru din familie care nu se mai opreste din tusit? Te asigur ca dupa ce vei citi articolul acesta, vei pune mana pe telefon si ii vei oferi remediul perfect.

Este vorba despre o combinatie unica, ce va face tusea sa dispara dupa prima utilizare. Acest remediu este testat personal, si credeti-ma a functionat imediat. Elementele de baza ale acestei combinatii sunt : uleiul de cocos si mierea. Acestea sunt ingrediente 100% naturale, cu un efect calmant, putand fi utilizate si preventiv, pentru intarirea imunitatii.



Uleiul de cocos - Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, si se aseamana foarte mult cu untul. Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus in cea mai mare parte din nutrientii existenti in nuca de cocos.Colina este unul din nutrientii care se gasesc in cel mai mare procent. Din compozitia uleiului de cocos fac parte vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grasi, grasimi saturate, mononesaturate si polinesaturate.

Principalele beneficii ale uleiului de cocos sunt date de prezenta acizilor grasi care includ acidul lauric, acidul capric si acidul caprilic. Acestia sunt unii dintre cei mai puternici agenti antimicrobieni, avand o eficienta maxima impotriva virusurilor, ciupercilor si bacteriilor. Principalul mod de actiune al lor consta in dezintegrarea peretilor celulelor antimicrobiene.

Mierea are proprietati antibacteriene puternice si, prin urmare, este un excelent protector impotriva infectiilor.

Ingrediente:

100 ml de ulei de cocos

100 de grame de miere

Un varf de cutit de scortisoara (optional)

Mod de preparare:

Amestecati bine uleiul de cocos pana cand acesta devine cremos.

Adaugati mierea si scortisoara si amestecati bine pana cand veti obtine un amestec omogen.

Mod de consum :

Pentru tratarea tusei – amestecul se pastreaza la temperatura camerei si se consuma ori de cate ori tusiti, dar nu mai mult de 6-8 lingurite pe zi.

Mie personal mi-a trecut tusea dupa prima lingurita. Am continuat totusi tratamentul timp de 2 zile, asa cum este indicat, cu toate ca nu mai era nevoie.

Pentru imunitate – amestecul il puteti pune intr-un recipient de facut gheata, si il puteti pastra la frigider. Consumati cate un „cubulet” zilnic, timp de 10 zile pe luna, in special in perioada de primavara-toamna, pentru a va intari sistemul imunitar.

Pe langa faptul ca va intari sistemul imunitar, va asigur ca va fi si un deliciu, mai ales atunci cand este servit rece. Copii o sa-l adore!

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.


- See more at: http://www.secretele.com/2015/03/un-remediu-puternic-ce-va-opri-tusea.html#sthash.ExDg0tb5.dpuf

luni, 16 martie 2015

De ce trebuie să bei apă cu sare în fiecare dimineaţă ?


De ani de zile ni s-a spus ca sarea poate fi daunatoare sanatatii noastre si ideea de a bea apa sarata poate suna mai mult decat contraproductiv. Insa sarea naturala este sanatoasa. Adevarul este ca sarea nerafinata este de fapt buna pentru tine. Ajuta sa iti echlibreze nivelul de zahar din sange, te ajuta sa iti pastrezi oasele puternice, regleaza metabolismul, iti intareste sistemul imunitar si multe altele. Sarea naturala ofera un numar de nutrienti si minerale intr-o modalitate in care corpul le recunoaste si stie cum sa le foloseasca. In sarea naturala se gasesc peste 80 de microminerale importante pentru corpul nostru, minerale ce ii ofera acesteia culoarea de gri , roz, albastru, verde si chiar negru. O sare naturala va fi mereu colorata fata de o sare procesata precum cea iodata care va fi mereu alba lipsita de nutrienti.
sare
Ce se intampla cand sarea naturala este adaugata in apa filtrata?
Ionii pozitivi din sare incercuiesc ionii negativi ai moleculelor apei si vice versa. Acest lucru creaza o noua structura care are o incarcatura electrica ce este cu usurinta absorbita de corp. Apa nu mai este apa si sarea nu mai este sare, scrie viataverdeviu.ro. Odata ce a fost ingerata, incarcatura electrica din solutie lucreaza cu corpul sa transmita semnale electrice intre celule si de asemenea sa asiste rinichii in mentinerea echilibrului fluidelor din corp. Sa bei o mixtura de sare naturala si apa nu este nimic nou, aceasta a fost folosita ca remediu pe tot globul de secole. Atat anecdotele cat si probele stiintifice sustin folosirea ei pentru urmatoarele:
Hidratare: Da, ni se spune sa bem multa apa, si in timp ce majoritatea oamenilor au intr-adevar nevoie sa bea mai multa apa, este posibil sa bei prea multa. Dupa spusele lui Matt Stone, autorul cartii ” Mananca pentru caldura: O abordare metabolica pentru mancare si bautura”, consumarea in cantitati mari a apei simple poate de fapt sa faca corpul sa devina foarte diluat. Cand acest lucru se intampla poate sa puna o foarte mare tensiune asupra corpului si sa incetineasca metabolismul. Sanatatea celulara este dependenta de o concentratie specifica de minerale si electroliti. Cand bem cantitati mari de apa simpla, fluidele extracelulare devin diluate, ceea ce duce la crearea unui raspuns stresant si la eliberarea de adrenalina. Stone spune “nici o alta creatura nu este indepartata de la programarea sa instinctuala pana la punctul sa bea accidental prea mult”. Consumand apa cu sare naturala permitem corpului sa absoarbe si sa foloseasca apa pe care o asimileaza.
Digestia: Apa sarata incepe sa activeze glandele salivare din gura, eliberand amilaza. Pasul initial din procesul de digestie este foarte important. In stomac, sarea naturala stimuleaza acidul clorhidric, ajutand la producerea acestuia si o enzima care digera proteinele, amandoua ajutandu-te la descompunerea mancarii. De asemenea stimuleaza secretia din tracul intestinal si ficat ajutand cu digestia. Consumul regulat de apa sole poate ajuta la reglarea tractului intestinal si astfel la cresterea absorbtiei de nutrienti.
Somnul: micromineralele gasite in sarea nerafinata calmeaza sistemul nervos. Sarea este cunoscuta ca reduce cortizolul si adrenalina, doi hormoni de stres periculosi. Acest lucru poate ajuta la o noapte si un somn mai lin.
Detoxifierea: datorita mineralelor bogate din Sole, corpul este ajutat in procesul natural de detoxifiere. Sarea este un antibacterian natural si deci poate sa ajute organismul sa scape de bacteriile periculoase. Cristalele de sare usor abrazive curata intestinele. Sarea a fost folosita de peste 5000 de ani in detoxifiere in practici din medicina traditionala indiana Ayurveda.
Sanatatea oaselor: o teorie despre care suntem din ce in ce mai constienti privind osteoporoza si alte tulburari de oase este ca organismul foloseste calciu si alte minerale din oase pentru a supravietui si a neutraliza aciditatea din sange. Pentru ca Sole este plina de minerale sanatoase naturale si are un efect de alcalinizare, se considera ca ajuta la imbunatatirea sanatatii oaselor.
Pielea: sarea naturala contine minerale care pot sa iti ajute pielea sa se simta si sa arate foarte bine. Cromul lupta impotriva acneei si reduce infectiile de piele, sulful mentine pielea curata si fina si poate ajuta un scalp uscat, eczema si iritatii care sunt de obicei un rezultat al deficitului de sulf, zincul promoveaza vindecarea rapida a ranilor, creste sistemului imunitar si regleaza activitatea glandelor sebacee, iar iodul ajuta in marirea consumarii de oxigen si a ratei metabolice a pielii.
Mineralele: dupa spusele Dr. Linus Pauling, dublu castigator al premiului Nobel, “poti urmarii fiecare boala, fiecare afectiune, si fiecare indispozitie dupa un deficit de minerale”. Mineralele sunt baza nutritiei si a sanatatii. Fara ele nici un sistem din organism nu functioneaza cum ar trebui.
Vitaminele si alti nutrienti nu sunt descompuse sau absorbite cand aminoacizii si enzimele nu functioneaza din cauza unei lipse vitale de minerale. Din cauza solurilor epuizate si a dietelor foarte rafinate, deficitele de minerale sunt azi mai frecvente ca oricand. Sole, facuta cu sare bogata in minerale, este o sursa bogata de minerale vitale precum barium, bismut, crom, magneziu, seleniu, zinc, titan si altele.
Alte beneficii renumite ale apei Sole
Imbunatateste energia
Reduce zaharul din sange
Reduce crampele musculare
Reduce tensiunea
Vene sanatoase
Pierdere in greutate

Cum sa o prepari si cum sa o bei:
Umple un borcan cu o treime de sare naturala nerafinata – sare grunjoasa de mina, sare de Himalaya sau sare de mare necprocesata
Umple borcanul cu apa filtrata, lasand doua degete distanta la suprafata.
Acopera solutia cu un capac de plastic (nu metalic).
Agita-l si lasa-l sa stea pentru 24 de ore.
Verifica-l dupa 24 de ore sa vezi daca toate cristalele de sare s-au dizolvat, si mai adauga sare.
Cand sarea nu se mai dizolva Sole este gata.
Tine-o acoperita in dulap sau pe masa. Proprietatile antibacteriale si antifungice ale lui Sole o sa o ajute sa reziste pe termen nelimitat. Adauga jumatate de lingurita de Sole la un pahar de 250 ml cu apa filtrata (aceasta poate sa fie apa calduta) in fiecare dimineata, inainte de micul dejun. Gusta din Sole, daca are gust sarat (asa cum ai astepta sa aibe gust apa sarata), daca este asa atunci este cantitatea perfecta pentru tine. Daca are gust prea sarat, dilueaza cu apa plata filtrata pana cand are gustul potrivit. Daca nu este suficient de sarata, mai adauga Sole pana cand echilibrul este corect. Trebuie sa ai incredere in simturile tale de data asta- corpul tau stie cel mai bine! Cantitatea de care ai nevoie poate sa varieze in fiecare zi. Apa sole se bea dimineata pe stomacul gol.
Cea mai buna sare naturala:
Ai putea sa gasesti multe feluri de sare nerafinata potrivita in magazine, dar verifica eticheta, trebuie sa scrie “nerafinata”- unele saruri de mare sunt inca rafinate. Este foarte important ca sarea pe care o folosi sa fie naturala de calitate. Va recomandam sarea roz de Himalaya, este cea mai bogata sare in minerale. Insa si cea autohtona gunjoasa de mina este foarte buna.
Daca nu ai timp si nu vrei sa faci apa Sole, este foarte bine si daca in apa pe care o bei dimineata pui un pic de sare naturala (un vf de cutit la 1 litru de apa). Amesteca bine si bea pe stomacul gol. Consulta mereu un practician de sanatate inainte sa incepi orice rutina naturala de sanatate. Ai grija sa iti observi simptomele. Daca simti ca nu iti face bine, dilueaza cu mai multa apa la inceput pana corpul se echilibreaza treptat.

Maria Tudor, A.M.PRESS
 
 mai multe gasiti aici:
 https://www.facebook.com/groups/456864327680348/permalink/941557639211012/

sâmbătă, 14 martie 2015

Apa cu Miere si Lamaie in Fiecare Dimineata

IACOV· SANATATE NATURALA


A Baut Timp de Un An. Iata cu ce s-a Ales!

A baut apa cu miere si lamaie in fiecare dimineata timp de un an. Crystal Davis isi spune povestea ei incredibila prin care a trecut , dupa un an de consum al acestei miraculoase combinatii.

"Acum un an de zile, sufeream frecvent de raceli si gripe. Medicamentele din farmacii nu m-au ajutat cu nimic,doar imi alinau disconfortul creat.

O prietena mi-a recomandat sa beau apa calda cu miere si lamaie in fiecare dimineata. Desigur, la inceput am reactionat cu scepticism la recomandarea ei, insa mi-am zis ca trebuie sa incerc. Oricum nu aveam nimic de pierdut!

Ceea ce mi s-a intamplat a fost ceva ce mi-a schimbat complet viata!



Iata ca dupa cateva zile gripa mi-a trecut si de atunci am ineput sa cred in puterea acestei combinatii. De atunci am inceput sa o consum zi de zi! Acest obicei l-am respectat un an de zile.

In tot acest timp, corpul meu a inceput sa sufere transformari intr-un mod cu totul neasteptat.

Iata mai jos ce modificari am suferit:

De un an de zile nu am mai racit deloc si nici nu am mai stiut ce este o durere de stomac.

Trebuie remarcat faptul ca niciodata nu am crezut in puterea de vindecare a remediilor naturiste, fiind „sclavul” industriei farmaceutice.

Cand ma supara stomacul, mergeam de urgenta la farmacie si luam diverse medicamente chimice pentru a-mi rezolva problemele. In cazul in care ma confruntam cu oboseala, de asemenea procedam exact la fel. Nu cred ca sunt singura persoana care proceda in acest mod. Sunt sigura ca foarte multi dintre voi ma intelegeti.

Un an de zile nu am mai stranutat deloc. Am uitat cum este sa ai dureri de cap. In urma acestei experiente, atunci cand plec in concediu, imi iau cu mine miere si lamaie. Am ajuns sa beau aceasta bautura chiar si in hotelurile unde ma cazez.

Eu nu mai beau cafea dimineata. Si credeti-ma, este foarte usor pentru mine sa ma trezesc. Aceasta combinatie m-a facut sa renunt la cafea si tigari, vicii de care eram dependenta. Odata cu renuntarea la cele doua vicii, durerile de cap fercvente au disparut.

Acum am mult mai multa energie in timpul zilei. Anterior, imi lua aproximativ o ora sa fiu complet treaza, dar acum, imediat cum m-am ridicat din pat sunt extrem de activa.

Pot spune ca starile de agitatie si nervozitate au disparut cu desavarsire si nu mai am conflicte cu cei apropiati.

Observam pe zi ce trece cum familia mea era din ce in ce mai sanatoasa si asta era cea mai mare recompensa. Intreaga familie a inceput sa-mi urmeze exemplul,si de atunci , cu totii nu mai stim cum este sa fi racit pe perioada iernii.

Nu stiu cum functioneaza aceasta bautura magica, dar functioneaza perfect! Sunt foarte recunoscatoare prietenei mele ca mi-a divulgat secretul unei vieti sanatoase.

Reteta mea

De obicei, pentru un pahar din aceasta bautura, storc o jumatate de lamaie si adaug o lingurita de miere. Torn peste acestea apa calduta, si amestec bine. Consum acest preparat in fiecare dimineata pe stomacul gol.

Pot spune ca, gustul acestei combinatii cateodata este diferit. Acest lucru se datoreaza diverselor sortimente de lamai si miere, insa beneficiile pentru sanatate sunt identice.

Uneori este prea dulce, alteori prea acru, insa acest lucru deja nu mai este important pentru mine.

Cum functioneaza?

Am invatat cateva lucruri importante:

Lamaia si mierea stimuleaza tractul digestiv, si hidrateaza colonul. Ca rezultat, veti primi un remediu perfect impotriva constipatiei si cistitei.

Aceasta bautura este un bun diuretic, in plus, medicii spun ca aceasta este pe deplin capabila de a va proteja de problemele legate de tractul urinar.

Aceasta imbunatateste digestia.

Fiecare parte a acestei bauturi ajuta tractul digestiv. Lamaia ajuta vezica biliara sa produca mai multa bila. Astfel, alimentele sunt procesate mai bine, si veti obtine mai multe substante nutritive din ele.

Mierea are proprietati antibacteriene puternice si, prin urmare, este un excelent protector impotriva infectiilor.

De asemenea, aceasta bautura produce mai mult suc gastric in stomac, care permite corpului sa fie mai eficient in eliminarea toxinelor. Din acelasi motiv, este mai usor sa controlezi greutatea corporala.

Consumand acest amestec pielea ta va straluci si va radia de frumusete.

Lamaia ofera multe beneficii pielii. De asemenea, va ajuta sa purificati sangele. Daca "alimentam" organismul cu lamaie, se vor produce rapid noi celule sanguine.

Apa stimuleaza producerea de colagen, care este foarte benefic pentru pielea ta.

Concluzia mea este ca recomand cu mare drag acest preparat oricarei persoane care tine la sanatate. Pe langa faptul ca aceasta bautura este delicioasa, consumata zilnic va face din corpul tau o adevarata masinarie de lupta impotriva oricarei boli.

Asa ca, nu ezita, incearca de maine sa ti-o prepari si sa o consumi si nu vei regreta!"

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

- See more at: http://www.secretele.com/2015/03/a-baut-apa-cu-miere-si-lamaie-in.html#sthash.a9Wnvt3Z.jKfkk1AK.dpuf

luni, 2 martie 2015

APA OXIGENATA


23 de uimitoare beneficii si utilizari pentru peroxidul de hidrogen/apa oxigenata

Peroxidul de hidrogen este unicul germicid compus doar din apa si oxigen. Precum ozonul, omoara organismele bolilor prin oxidare! Peroxidul de hidrogen este considerat cel mai sigur si naturalmente eficient dezinfectant din lume. Omoara microorganismele prin oxidarea acestora, ceea ce poate fi cel mai bine descris ca un proces de ardere controlata. Cand peroxidul de hidrogen reactioneaza cu material organic, se descompune in oxigen si apa. Aici sunt 25 de beneficii si utilizari uimitoare ale peroxidului de hidrogen:

Nota: asigura-te intotdeauna ca utilizezi dozele adecvate si fii atent sa nu supradozezi peroxidul.

1. Albirea rufelor – o alternativa la inalbitori

Adauga o cana de peroxid rufelor albe pentru a le albi. Peroxidul este excelent pentru a scapa de petele de sange de pe haine si covoare. Daca este sange pe haine, toarna peroxid direct pe pata, lasa-l pentru un minut, apoi freaca si clateste cu apa rece. Repeta daca este necesar.

2. Sanatatea

Corpul tau produce peroxid de hidrogen pentru a lupta cu infectia, care trebuie sa fie prezenta pentru ca sistemul tau imunitar sa functioneze corect. Celulele albe ale sangelui le cunoastem sub numele de leucocite. O subclasa a leucocitelor numita neutrofile produce peroxid de hidrogen ca prima linie de aparare impotriva toxinelor, parazitilor, bacteriilor, virusurilor si levurilor.

3. Baie de reintinerire si detoxifiere

Utilizeaza circa 2 l de peroxid de hidrogen concentrat 3% intr-o cada plina cu apa calda. Stai in apa pentru cel putin ½ ora, adaugand apa fierbinte pe cat este nevoie pentru a mentine o temperatura confortabila.

4. Ciuperca piciorului

Desi mai este nevoie de studii pentru a arat ca aceasta solutie functioneaza pentru oricine, este un remediu casnic rapid care merita incercat. Pentru a ajuta la tratarea ciupercii piciorului, pulverizeaza o mixtura 50%/50% de peroxid de hidrogen si apa pe picior (in special degetele) in fiecare seara si lasa sa se usuce.

5. Spalaturi

Adauga 2 capacele de peroxid de hidrogen 3% in apa distilata calda de doua ori pe saptamana pentru a inlatura prin spalaturi cu aceasta solutie chiar si infectiile levurice cronice.

6. Infectii

Inmoaie orice infectii sau taieturi in solutie de peroxid 3% pentru zece minute de cateva ori pe zi. Chiar si cangrena care nu s-ar vindeca cu nici un fel de medicamente a fost vindecata prin inmuiere in peroxid de hidrogen. Pune jumatate de flacon de peroxid in cada pentru a scapa de furunculi, ciuperci sau alte infectii ale pielii.

7. Infectii cu acarianul gainilor

Pacientii infectati cu micii acarieni relateaza ca peroxidul de oxigen omoara efectiv acarienii din pielea lor. Ei pulverizeaza peroxidul pe piele de cateva ori la rand (cu cateva minute intre aplicarile solutiei pulverizate) cu rezultate uimitoare.
8. Infectii ale sinusurilor

O lingura de peroxid 3% adaugata la o cana de apa neclorata poate fi utilizata ca spray nazal.
In functie de gradul de afectare a sinusurilor, se poate ajusta cantitatea de peroxid utilizata.

9. Ingrijirea ranilor

Peroxidul 3% este utilizat medical pentru curatarea ranilor, inlaturarea tesuturilor moarte, si ca agent de debridare (dezinfectare) orala. Peroxidul stopeaza sangerarea capilarelor.
Unele surse recomanda inmuierea infectiilor sau taieturilor pentru cinci-zece minute de cateva ori pe zi. Totusi spalarea si clatirea sunt suficiente. Nu ar trebui sa lasi solutia pe tesut deschis pentru perioade extinse de timp intrucat, precum multe alte antiseptice oxidante, peroxidul provoaca vatamari usoare tesutului la ranile deschise. De aceea este important sa il utilizati cu precautie.
Ingrijire personala
Apa de gura/Ingrijirea danturii

Proprietati vindecatoare: ia un capacel (cel care vine odata cu flacolnul) si tine-l in gura pentru 10 minute in fiecare zi, apoi scuipa continutul. Nu vei mai avea afte iar dintii vor fi mai albi. Daca ai dureri mari de dinti si nu poti merge imediat la dentist, pune un capacel de peroxid 3% in gura si tine-l pentru 10 minute de cateva ori pe zi. Durerea se va reduce mult.

10. Apa de gura

Multi oameni nu realizeaza ca peroxidul de hidrogen constituie o apa de gura foarte eficienta si ieftina. Utilizeaza H202 3% – adauga putina clorofila lichida pentru aromatizare, daca doresti.

11. Pasta de dinti

Utilizeaza bicarbonat de sodiu si adauga destul H202 3% pentru a face o pasta.

12. Curatirea dintilor prin periaj

Sau doar inmoaie periuta in H202 3% si periaza dinti. Inmoaie periuta de dinti in peroxid pentru a o mentine fara germeni infectiosi.

13. Dureri de dinti

Peroxidul de hidrogen nu este analgezic; totusi, ca agent antiviral, antibacterian si antifungic, este eficient in tratarea patogenilor ce cauzeaza infectiile. Urmatoarea relatare este din proprie experienta: dentistul meu vroia sa imi extraga un dinte cu radacina cu tot, intrucat era inflamat si, in opinia ei, urma sa moara. Am simtit oarece disconfort cauzat de asta, dar i-am spus ca o sa dau dintelui o sansa de vindecare. Am clatit gura cu peroxid de cateva ori pe zi, ca si cu ulei din nuca de cocos, o data pe zi. Disconfortul a disparut, si nu am mai avut probleme cu dintele.

14. Albirea dintilor

Utilizand peroxid de hidrogen 3% ca apa de gura pentru o anumita perioada, am observat ca dintii mei s-au albit frumos si fara efort.Poti uita de solutiile profesionale de albit dintii.
15. Deschiderea la culoare a parului

Peroxidul este agent de albire si este utilizat pentru deschiderea la culoare a parului. Dilueaza peroxid 3% cu apa (50%/50%), si pulverizeaza solutia pe parul tau umed dupa un dus si piaptana parul pentru ca solutia sa patrunda uniform in parul umed. Nu vei avea nuanta de blond cenusiu din pachetele comerciale de vopsit parul, ci nuante deschise mai naturale daca parul tau este castaniu deschis sau blond cenusiu. Se mai si deschide treptat, asa ca nu este o schimbare drastica.

16. Lentile de contact

Peroxidul de hidrogen este utilizat ca dezinfectant in solutia de curatat lentile fara frecare CIBA Vision’s Clear Care, datorita capacitatii lui de a descompune proteinele ce se acumuleaza pe lentila datorita raspunsului imunitar al ochiului, rezultand un confort sporit pentru cei cu ochi sensibili.
Sterilizant/Dezinfectant/Curatator

17. Peroxidul de hidrogen ca atare sau diluat

Curata mesele sau suprafetele de lucru din bucatarie cu peroxid pentru a omori germenii si a lasa in urma un miros proaspat. Doar pune putin peroxid pe carpa cu care stergi sau pulverizeaza pe tablii. Utilizeaza peroxidul pentru a curata sticla si oglinzile fara a lasa pete la uscare. Pastreaza un flacon de spray cu 3% concentratie (nediluat) pentru a dezinfecta interiorul frigiderelor si cutiile de gustari ale copiilor.

18. In masina de spalat vase

Adauga 60 ml de peroxid 3% detergentului tau de vase utilizat la masina.
Umple un flacon de spray cu un amestec parti egale de peroxid 3% si apa si tine-l in fiecare baie pentru a dezinfecta fara distrugerea scurgerilor, asa cum se intampla cu clorul sau alti dezinfectanti. Dupa clatirea tocatorului de lemn, toarna sau pulverizeaza peroxid (si apoi otet) pe el pentru a omora salmonella si alte bacterii.

Poti folosi peroxidul pentru a curata oglinzile pentru ca nu lasa pete dupa uscare.
Combinatia de otet si peroxid constituie un agent dezinfectant ieftin, eficient si non-toxic si se spune ca este bun si pentru jucariile animalelor de companie, custi, colivii si alte dispozitive destinate acestora. In testele efectuate la Institutul Politehnic si Universitatea de Stat din Virgiania, mixarea cetii (rezultat al pulverizarii celor doua substante, otet si peroxid) a omorat practic toate bacteriile de Salmonella, Shigella sau E. coli de pe alimentele si suprafetele masiv contaminate.

Instructiuni

Ai nevoie de DOUA flacoane de spray. NU AMESTECA cele doua solutii la un loc. Pune otet nediluat intr-un flacon si peroxid de hidrogen (apa oxigenata) in celalalt flacon. Foloseste-le alternativ.
NOTA: lumina distruge rapid peroxidul de hidrogen. Cel mai bine este sa il lasi in flaconul original si sa pui capul de pulverizare al sprayului pe acest flacon original. NU LE DILUA.
Aminteste-ti ca pentru ca orice dezinfectant sa actioneze, suprafata trebuie bine curatata inainte de a-l utiliza.
Cand vrei sa dezinfectezi o suprafata (legume, tocatoare, tablii de masa, cuva chiuvetei, custi/colivii, toalete, podele, etc.) da cu spray dintr-un flacon (nu conteaza care, otet sau peroxid) pe suprafata respectiva, apoi da si cu celalalt. Cand se amesteca, pentru un scurt timp reactia chimica dintre cele doua constituie un puternic dezinfectant. Poti sa clatesti suprafetele dupa aceea, daca vrei, dar rezultatul este non-toxic. Din fericire este foarte ieftin. Nota suplimentara: noi utilizam aceasta tehnica pentru dezinfectarea tabliilor de mese, a toaletelor, podelelor, etc.

19. Mucegaiul

Curata cu peroxid atunci cand casa iti devine contaminata biologic datorita invaziei mucegaiului, cum ar fi casele cu igrasie.

20. Umidificatoare/Dispozitive cu abur

Utilizeaza 0,5 l de peroxid 3% la 4 l de apa.

21. Spalatul rufelor/Inlaturarea petelor

Peroxidul de hidrogen 3% este cea mai buna solutie anti-pete daca este utilizat destul de rapid dupa patare – desi au fost inlaturate pete de sange vechi de 2 zile cu destul succes. Dar trebuie tinut cont ca va albi sau decolora multe tesaturi. Daca este turnat putin peroxid pe pata, va face clabuci in zona cu sange, datorita unei reactii catalizate. Dupa cateva minute lichidul in exces poate fi sters cu o carpa sau un servetel de hartie, iar pata va disparea.

H2O2 3% trebuie aplicat pe hainele patate inainte ca petele de sange sa fie accidental “stabilizate” cu apa calda. Apa rece si sapunul sunt utilizate ulterior pentru a inlatura sangele tratat cu peroxid.

22. Spalare/rufarie

Mai poti adauga o cana de peroxid in loc de inalbitor la o incarcatura de masina cu rufe albe pentru a le albi. Daca exista sange pe haine, toarna direct pe pata. Lasa sa stea pentru un minut, apoi freaca si clateste cu apa rece. Repeta daca este necesar.
Peroxidul este solutia alternativa perfecta pentru a pastra rufele albe. De asemenea, atunci cand folosesti clor la rufele albe, ele tind sa se uzeze mai rapid – peroxidul nu face asta.
Pregatirea hranei

23. Solutie de curatire pentru legume

Utilizeaza peroxidul ca solutie de spalare sau inmuiere pentru a omora bacteriile si a neutraliza chimicalele. Adauga ¼ cana de H202 3% unei cuve de chiuveta plina cu apa rece. Inmoaie legumele cu pielita subtire (salata) pentru 20 de minute, pe cele cu coaja mai groasa (castravetii) 30 de minute. Scurge, usuca si refrigereaza. Acest tratament prelungeste prospetimea legumelor.
Daca te grabesti, pulverizeaza H202 3% pe legume (si fructe). Lasa-le sa stea pentru cateva minute, clateste si usuca.

sâmbătă, 7 februarie 2015

COJI de CEAPA

Reteta cu COJI de CEAPA, un remediu naturist EXCEPTIONAL


Că ceapa este un excepţional aliment-medicament e un lucru ştiut de toată lumea. Efecte terapeutice extraordinare au însă şi cojile ei. Din cercetările realizate la Institutul de chimie bioorganică din Rusia putem afla ce componenţă boga­tă în elemente curative are produsul acesta sortit arun­cării..


 Infuzia preparată din acestea ameliorează tusea, protejează tractul urinar şi întăresc imunitatea. În popor, cojile de ceapă erau folosite ca vopsea naturală pentru colorat lâna. Acestea se fierbeau cu oţet, iar în soluţia obţinută se înmuiau ţesăturile pentru a le conferi o culoare roşcată sau maronie. Ceaiul din coji de ceapă a fost utilizat şi pentru colorarea părului.

Întrebuinţarea lor nu se opreşte însă aici. Infuzia din coji de ceapă are multiple virtuţi terapeutice, având printre altele puterniceproprietăţi tonice, diuretice, antimicrobiene şi antispasmotice.
Am selectat câteva dintre principalele remedii din coji de ceapă, care se bucură de mare succes mai ales în tradiţia popoarelor slave.

Remedii din coji de ceapa

Ceaiul din coji scade iritaţia ochilor şi menţine acui­tatea vizuală – o veste bună pentru cei ce au un servi­ciu legat de încordarea sau de suprasolicitarea ve­derii, urmată de înroşirea ochilor şi schimbarea oche­larilor cu dioptrii mai mari.
Gât roşu: în caz de congestie şi durere la nivelul gâtului, se prepară o infuzie din câteva coji de ceapă la o cană de apă fierbinte; după infuzare, soluţia se strecoară şi se foloseşte când este călduţă pe post de gargară.
Tuse seacă: se toarnă două pahare de apă fierbinte peste doă linguri de coji de ceapă mărunţite şi se fierbe la foc domol timp de 15 minute. După ce se răcoreşte, soluţia se strecoară şi se bea câte un sfert de cană de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.
Pentru întărirea sistemului imunitar, dar şi ca adjuvant în caz de gripă: se amestecă o lingură de coji de ceapă mărunţite cu o linguriţă de pudră de rădăcină de lemn dulce şi o mână de ace de pin (40 – 50 g), peste care se toarnă 2 litri de apă fierbinte; compoziţia se fierbe timp de 20 de minute, se adaugă apoi 2 linguri de măceşe zdrobite şi se mai fierbe timp de un minut. Soluţia se toarnă într-un termos, după 10-12 ore se strecoară şi se ţine la răcoare. Se consumă câte un litru pe zi.
Afte şi gingivită: se clăteşte gura cu o soluţie concentrată din coji de ceapă. Aceasta se prepară din 3 linguriţe de coji de ceapă mărunţite, peste care se toarnă 0,5 l de apă clocotită, iar apoi se lasă la macerat timp de 7-8 ore, se strecoară şi se foloseşte.
Cistită şi alte infecţii urinare: se administrează câte o lingură de decoct din coji de ceapă de 3-4 ori pe zi, care se prepară din 3 linguriţe de coji mărunţite opărite în două pahare de apă clocotită.
Infecţii fungice ale unghiei: se fac băi locale într-o soluţie concentrată din coji de ceapă, timp de 20-30 de minute în fiecare seară, până la vindecare.
sursa

Alte article asemanatoare:
  1. 10 retete miraculoase cu ceapă recomandate in zeci de boli

duminică, 4 ianuarie 2015

DESPRE CÂTEVA PLANTE AMINTITE ÎN SFÂNTA SCRIPTURĂ

1. SCORTISOARA

Prin scortisoara, intelegem scoarta aromatica a unor arbori, totdeauna verzi care se dezvolta in zonele calde, folosita drept condiment si in medicina, datorita compozitiei chimice a uleiului de scortisoara.

Mentionari si semnificatii biblice

Cuvantul scortisoara se mentioneaza de mai multe ori in Sfanta Scriptura.

- Iesire 30, 23-25: "Sa iei din cele mai bune mirodenii: cinci sute sicli (masura evreiasca avand 11,5 grame) de smirna aleasa; jumatate din aceasta, adica doua sute cincizeci de sicli de scortisoara mirositoare; doua sute cincizeci de sicli trestie mirositoare; casie (specie de arbori ornamentali, folositi in medicina) cinci sute de sicli socotiti dupa siclul sfant, precum si un hin (masura evreiasca pentru lichide avand 6,50 litri) de untdelemn de masline. Din ele veti face mir pentru ungere sfanta, inmiresmat dupa mestesugul facatorilor de aromate; aceasta va fi mirul pentru ungere sfanta".

- Apocalipsa 18, 11-13: "Si negustorii pamantului vor plange. Si vor boci asupra-i, ca nimeni nu le mai cumpara marfa, marfa de aur si de argint si de pietre pretioase si de margaritare si de vison si de porfira si de matase si de stofa stacojie, tot lemnul binemirositor si tot lucru de fildes si tot lucru de lemn de mare pret si de arama si de fier si de marmura si scortisoara si balsam si mirodenii si mir si tamaie si vin si untdelemn si faina de grau curat si vite si oi…".

Cea mai buna si adevarata scortisoara provine din Sri Lanka, dar se cultiva si in India, Madagascar, Jamaica, China.

Descriere stiintifica

Cinnamomum Zeylanicum Ness este un frumos arbore, totdeauna verde, din familia Lauraceae, ramurile opuse, cilindrice, frunze opuse, ovale, lucitoare, flori mici, albe-galbui. Se cultiva pentru scoarta sa aromatica. Sunt mai multe specii de Cinnamomum (cassia, aromatica, fistula etc.). Scoarta si frunzele contin un ulei bogat in eugenol si benzoat de benzil. In medicina, se folosesc partile componente: scoarta, frunza, flori uscate, care pulverizate, se folosesc in combaterea unor afectiuni.

Uleiul se obtine prin distilarea cu vapori de apa a scoartelor ramurilor tinere, a florilor si a frunzelor. Uleiul esential are culoarea galben catre maroniu deschis, cu miros caracteristic aromatic. Uleiul esential obtinut numai din frunze este relativ neiritant; cel din scoarta este iritant pentru mucoase.

Actiunea farmacologica: antidiareic, antimicrobian, astringent, imunostimulator, afectiuni respiratorii, genito-urinare, in tratamentele stomatologice, vermifug, in forme farmaceutice pentru scabie.

Uleiul de scortisoara s-a folosit ca ingredient la prepararea Sfantului si Marelui Mir din anul 2002

2. NARDUL

Prin nard se intelege numele dat mai multor specii de plante erbacee originare din regiunea muntilor Himalaya.

Mentionari si semnificatii biblice

- Cantarea Cantarilor 1, 11: "Cat regele a stat la masa, nardul meu a raspandit mireasma".

- Ioan 12, 1-8: „Atunci Maria, luand o litra (cantitate echivalenta cu 326 grame) cu mir de nard curat, de mult pret, a uns picioarele lui Iisus si le-a sters cu parul capului ei, iar casa s-a umplut de mireasma mirului."

Amintind aceste episoade din viata pamanteasca a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, in care este vorba de ungerea cu mir pe care El a primit-o inaintea Patimilor Sale, incercam sa atragem atentia asupra elementului material - "mirul de mare pret", care prin sfintire devine Sfantul si Marele Mir, cel prin care se pune temelie sfinteniei in viata Bisericii si crestinismului. Desigur, de la ungerea cu mir, si de la insusi numele Sau, Hristos, adica "cel uns", folosirea Sfantului Mir exprima "un sens de transmitere, un sens de legatura spirituaIa" - cum se exprima I.P.S. Antonie Plamadeala, Mitropolit al Ardealului - de comuniune intre toti crestinii, in cazul Ortodoxiei, intre toti fiii unei Biserici, de aceea, si la sfintirea lui participa toti arhiereii unei Biserici.

Cu acest Sfant si Mare Mir, care contine circa 50 de ingrediente, in care intra si uleiul de nard, se savarseste Taina Mirungerii celor botezati si a celor care trec de la o alta religie la crestinism, se tarnosesc (sfintesc) bisericile si se sfintesc antimisele, acele obiecte de cult fara de care nu se poate savarsi - canonic - Sfanta Liturghie.

Descriere stiintifica

Nardul este numele dat mai multor specii de plante erbacee din familia Valerianaceae. Planta are radacina scurta si groasa, fibroasa si foarte aromata, cu frunze moi si flori rosii purpurii fructul nuciform. Este raspandit pe dealurile din India, China, Japonia, Himalaya, Nepal. Din radacina de nard se extrage, prin diferite metode, uleiul de nard, care intra ca ingredient in compozitia Sfantului si Marelui Mir, alaturi de frunzele de nard si este folosit frecvent in parfumerie.
Actiune farmacologica

Uleiul din radacina de nard obtinut prin distilare, este un lichid uleios, pal galbui, foarte placut mirositor, iute la gust, care are actiune antiinflamatorie, antipiretica, bactericida, fungicida, laxativa si purgativa. Se ambaleaza in sticle de culoare inchisa sau in vase de alabastru cu gat lung si ingust. Laboratoarele de parfumerie din Egipt se pare ca extrag cel mai bun ulei esential de nard. Astazi, unii impostori falsifica uleiul natural de nard. Uleiul sintetic de nard poate sa semene cu uleiul natural de nard, dar nu confera miros permanent. Uleiul sintetic isi gaseste utilizare in industria parfumurilor.

3. MASLINUL

Maslinul este un arbore fructifer totdeauna verde, cu trunchiul adesea stramb, cultivat mai mult in regiunile mediteraneene pentru lemnul si mai ales pentru fructele lui bogate in ulei. Ramura de maslin este simbol al pacii.

Mentionari si semnificatii biblice

- Facerea 8,11: "Si porumbelul s-a intors la el spre seara, si iata avea in cioc o ramura verde de maslin. Atunci a cunoscut Noe ca apele se scursesera de pe fata pamantului";

- Iesirea 25, 6: "untdelemn pentru candele, miresme pentru mirul de uns si pentru tamaia cea binemirositoare”;

- Iesirea 30, 24: " casie (specie de arbori ornamentali, folositi in medicina) cinci sute de sicli socotiti dupa siclul sfant, precum si un hin (masura evreiasca pentru lichide avand 6,5 litri) de untdelemn de masline";

- Psalmul 22,6: "Uns-ai cu untdelemn capul meu iar paharul Tau este adapandu-ma ca un puternic";

- Ps. 51,7: "Dar eu, ca un maslin roditor in casa lui Dumnezeu, am nadajduit in mila lui Dumnezeu, in veac si in veacul veacului";

- Ps. 127,3: "Femeia ta ca o vie roditoare in laturile casei tale; fiii tai ca niste vlastare tinere de maslin imprejurul mesei tale";

- Isaia 17,6: "Vor ramane pe urma cateva roade, ca la scuturatul maslinului, doua-trei masline pe varf, patru-cinci pe ramuri, zice Domnul Dumnezeul lui Israel";

- Zaharia 4,3: "Deasupra lui, doi maslini: unul de-a dreapta candelei lui iar unul de-a stanga".

- Luca 7, 46: "Tu untdelemn capul nu Mi l-ai uns, ea insa cu mir Mi-a uns picioarele".

- Luca 10, 34: "si apropiindu-se, i-a legat ranile, turnand pe ele untdelemn si vin si punandu-l pe dobitocul sau, l-a dus la o casa de oaspeti si a avut grija de el".

Unul din cei mai importanti si mai frumosi pomi fructiferi din Tara Sfanta, este maslinul sau olivul. Alaturi de paine si vin, uleiul de masline este cunoscut ca fiind cel de-al treilea articol al binecuvantarii lui Dumnezeu: "Si te va iubi, te va binecuvanta, te va inmulti si va binecuvanta rodul pantecelui tau, rodul pamantului tau: painea ta, graul tau, vinul tau, untdelemnul tau..." (Deuteronom 7, 13).

Descrierea stiintifica

Este un pom ce apartine florei mediteraneene. Se planteaza in locuri inalte, placandu-i pamantul uscat. Maslinul are inaltimea de 6-12 m, trunchiul sau este adesea stramb, iar din cauza incolacirii nodurilor, are o infatisare fantastica. Lemnul este galben cu dungi negre, avand diverse utilizari. Frunza maslinului in forma de lance este verde si iarna, iar ramurile sunt foarte numeroase. Florile de maslin sunt dese si marunte, ca ale liliacului. Fructele se dezvolta din flori albe in forma de cruce, au forma alunelor mai mari, culoarea fiind la inceput verde si apoi neagra. Poate ajunge la o varsta foarte inaintata. Unii spun chiar ca acest pom nu moare niciodata, deoarece mladitele ce dau din radacini se pot dezvolta si rodi. Pentru aceea si Psalmistul zice: "Femeia ta ca o vie roditoare in laturile casei tale; fiii tai ca niste vlastare tinere de maslin imprejurul mesei tale". Uleiul de maslin sau untdelemnul nu se extrage din samburi, ci din pulpa sau carnea fructului (cu cat fructul este mai carnos, cu atat uleiul este mai putin si inferior calitativ). Din aceasta constatare, vechii preoti egipteni ziceau despre invataceii lor intocmai cum se zice si despre maslina - cu cat mai multa carne pe ea, cu atat mai putin ulei, - adica cu cat corpul este mai mare cu atat este mai putin suflet, mai putina minte in el.

Istorie si legenda

Homer numea uleiul de masline "lichidul de aur". A fost medicament, substanta magica, sursa inepuizabila de fascinatie si uimire; asemanator vinului, nu exista doua tipuri de ulei de masline la fel. Fiecare tip este influentat de sol, clima, soi, varsta, metode de obtinere. Originea culturilor de maslin se pierde in negura vremii. O ipoteza spune ca maslinul s-ar fi nascut in vremurile preistorice, in sudul Asiei, de unde s-ar fi extins in Australia si spre Grecia. Alte teorii indica bazinul mediteranean ca loc de origine a maslinului. O alta teorie spune ca ar proveni din Etiopia. Descoperirile arheologice indica faptul ca maslinii salbatici existau in insula Creta (Grecia) cu mult inainte de nasterea civilizatiei. Din Creta s-au raspandit in Egipt (2000 i. Hristos) si Palestina (1800 i. Hristos). In secolul al VI-lea i. Hristos apar in bazinul mediteranean, ajung in Tripoli, Tunis si Sicilia. In Spania, cultivarea maslinilor a fost introdusa in timpul dominatiei maritime a fenicienilor (1050 i. Hristos). Dupa descoperirea Americii, maslinul a traversat oceanul, iar in 1580 era cultivat in Mexic, Peru, California, Chile si Argentina. In orice caz, cea mai mare productie de ulei de masline provine din regiunea Mediteranei. Legenda spune ca aparitia maslinului a fost in Grecia, ca rezultat al conflictului dintre Poseidon, zeul marilor, si Atena, zeita razboiului si a intelepciunii. Se spune ca Poseidon a lovit cu tridentul sau in piatra si a inceput sa curga apa sarata; Atena a lovit cu sulita in pamant si a rasarit un maslin. Cum pomul a fost considerat mult mai valoros pentru poporul din Atica, noul oras a primit numele de Atena. Se spune ca toti maslinii din Atena se trag exact din cel daruit de zeita oamenilor. Dominand maiestuos tarmurile stancoase ale Greciei, maslinii au ajuns in scurt timp "stalpii" societatii elene. Erau atat de pretuiti, incat cel care avea nesabuinta de a taia un pom era condamnat la moarte sau exil. La randul lui, uleiul de masline devenise cea mai de pret marfa. Corabiile erau construite in scopul de a transporta din Grecia spre centrele comerciale din zona Mediteranei.

Maslinul este simbolul gloriei si pacii; el si-a dat ramurile pentru slavirea celor victoriosi, fie in jocuri prietenesti, in intrecerile olimpice, fie in razboaiele scaldate in sange. Coroanele confectionate din ramuri de maslin erau oferite zeitatilor si persoanelor extrem de importante. Astfel de coroane au fost gasite in mormintele lui Tutankamon.

In Tara Sfanta – Palestina - maslinul este la mare pret. Regele David avea paznici care vegheau asupra culturilor si a depozitelor, astfel ca pretiosul ulei din fructele sale sa fie in siguranta.

Credinta ca uleiul de Masline confera putere si tinerete era raspandit in intreaga lume antica. In Egipt, Grecia si Roma se intrebuinta foarte mult atat in scopuri medicinale, cat si cosmetice. De exemplu, in Mexic, a fost descoperita o lista cu ingrediente (fenicul, susan, telina, creson, menta, salvie, trandafir si ienupar) adaugate uleiului de masline pentru obtinerea unor unguente.

In ciuda iernilor destul de geroase, uneori si a verilor inabusitoare din zonele unde el este cultivat, maslinul continua sa creasca, sa se inalte spre cer, sa ofere fructele din care, prin diferite metode, se extrage uleiul de masline, care sa vindece si sa fie privit cu adoratie.

Cel mai bun si mai fin ulei se obtine din masline inca necoapte. De aceea pentru a nu se rupe crengile proaspete, maslinele nu se culeg cu mana. In legiuirile casnice ale lui Moise se porunceste anume sa nu se scuture maslinul de tot. "Cand vei bate maslinul tau, sa nu te intorci sa culegi ramasitele, ci lasa-le strainului, orfanului si vaduvei" (Deuteronom 24, 20). Maslinul era cultivat in toate colturile Tarii Sfinte pe suprafete intinse asa incat, pe drept cuvant, se poate spune ca el este emblema Palestinei. Padurile de maslin se intindeau pe distante de ore, spre nord si spre nord-est de Gaza, spre sesurile Saronului. Prielnic culturii maslinului era si sesul pe coasta feniciana. Culturile de maslin faceau bogatia Betleemului si acopereau coastele joase ale vailor Hebronului. Singura ingrijire pe care acest pom o cere este aceea de a-l altoi cand este salbatic, osteneala pe care el o rasplateste din belsug. Taranii din Palestina - felahii - spun ca vita de vie e o "sitt” - o delicata doamna de la oras care necesita multa ingrijire si atentie. Smochinul este o "fellaha" - o taranca deja bine intarita, care nu are nevoie decat de putina ingrijire. Maslinul este insa o beduina care si in locuri pustii si neumblate este inca destul de tare si capabila de munca.

In Ierusalim era vestit pentru culturile de maslin, asa-numitul Muntele Maslinilor cu gradina Ghetsimani, care in traducere romaneasca inseamna "teasc de untdelemn". Aceasta este gradina mult iubita si de Mantuitorul, Care foarte des venea aici sa se roage si unde, de altfel a fost si prins. Inca si astazi sunt aici un numar de maslini foarte batrani, despre care traditia spune ca ar fi chiar din acei sub care Domnul se ruga.

In antichitate, Palestina exporta untdelemn Tirului si Egiptului. Uleiul de masline era intrebuintat mai intai pentru mancare, apoi la sacrificii, la fabricarea mirului, la arderi, precum si pentru alinarea si vindecarea ranilor.

Dupa frunzele totdeauna verzi, maslinul inchipuie nemurirea. Ramura de maslin este simbolul pacii, iar ramurile multe si stufoase sunt simbolul familiei numeroase. Exista si maslin salbatic, din fructele caruia se obtine un ulei de calitate inferioara.

Din lemnul maslinului se confectioneaza obiecte de arta. Este mult pretuit pentru lemnul sau fin si dens din care au fost ciopliti heruvimii, usile, cornisele si stalpii Templului lui Solomon (1 Regi, 6,23 si 31-33).

Maslinul este pomenit in Biblie mai mult de 40 de ori, fiind unul dintre cei dintai arbori amintiti in Sfanta Scriptura. Asa de exemplu, dupa ce Potopul lui Noe inceteaza, prima frunza pe care o aduce porumbelul de pe pamant este frunza de maslin, lucru dupa care Noe cunoaste ca apele au scazut. Untdelemnul de maslin este considerat untura Orientului. Maslinele sunt mancate fie fierte in ulei, fie conservate (murate). De cele mai multe ori un maslin da pana la 100-150 litri de ulei. In Palestina, fara paine si ulei sateanul nu poate trai, folosindu-l chiar si la iluminat. La serviciul divin de la Cortul Sfant, in afara de luminat, untdelemnul servea si la ars in candela, precum si la ungerea sacra a regilor, profetilor, preotilor. Nu rareori este intrebuintat si la vindecarea ranilor. Se dadea cu el pe cap, ca simbol al curateniei totale.

Untdelemnul de calitate inferioara se intrebuinteaza astazi la obtinerea sapunului. In Palestina sunt multe intreprinderi de fabricare a sapunului din untdelemn de masline si astazi. Pentru scoaterea untdelemnului din masline, se sapau in stancile Palestinei, doua rezervoare sau gropi de aproximativ trei metri cubi. Cel in care se tescuiau maslinele era asezat mai sus decat cel in care se scurgea uleiul. Maslinele erau calcate cu picioarele, cum se calca la noi strugurii, desigur dupa ce mai intai erau desfacute de samburi cu o roata mare de piatra. Untdelemnul curgea in rezervorul de mai jos, de unde era scos si vandut sau folosit la mancare. Untdelemnul este folosit nu numai ca element indispensabil pentru hrana omului, ci si ca un balsam pentru vindecarea ranilor. In crestinism, untdelemnul este folosit in cult in diferite imprejurari: la Botez, la Sfantul Maslu (cand se face slujba speciala pentru bolnavi si preotul ii unge de sapte ori cu untdelemnul sfintit pentru tamaduire si curatire de pacate); la sfarsitul Liturghiei cand se miruiesc credinciosii, la Litie.

Uleiul de masline este un lichid pal, galben, cu nuanta verzuie, gust usor iute si miros placut, reactie acida si se intrebuinteaza la prepararea Sfantului si Marelui Mir. Pentru folosirea lui la prepararea Sfantului si Marelui Mir, uleiul de masline trebuie sa aiba buletin de analiza, in care sa fie specificata data de preparare si de expirare, sa fie virgin, adica din prima extractie, sa se importe in bidoane de 20-25 litri pentru eficienta economica, de preferinta de la o singura firma greceasca sau italiana si sa se procure in anul cand se prepara Sfantul Mir.

Termenul de valabilitate al uleiului de masline este limitat la cca 3 ani. El se pastreaza la temperatura de + 8° C. Cand se prepara Sfantul si Marele Mir, toata cantitatea de ulei va fi tinuta la temperatura de 15-20° C, in jur de 48 ore pentru fluidificare.

Efectele terapeutice ale uleiului de masline virgin

Uleiul de masline virgin era considerat de catre vechii greci cheia longevitatii si a pastrarii integritatii mentale. Acest aliment-medicament obligatoriu trebuie sa faca parte din farmacia casei. Cei ce vor sa-si mentina inima sanatoasa si arterele curate, fara ateroame, este suficient sa ia opt saptamani, pe langa dieta obisnuita, doua linguri de ulei de masline pe zi. Uleiul de masline se ia si pentru hipertensiune, trei linguri pe zi, una dimineata, una seara si una in salate. Uleiul de masline poate inlatura diabetul zaharat la adulti daca se administreaza timp de opt saptamani doua linguri de ulei de masline pe stomacul gol, iar pentru intretinere o lingura pe zi toata viata. In bolile de nervi, se consuma in fiecare dimineata o lingura de ulei de masline si ar fi bine daca gospodinele ar folosi la prepararea alimentelor numai ulei de masline. El este si un excelent vermifug de aceea copiilor li se vor da trei linguri pe zi. In caz de constipatii se iau doua linguri de ulei de masline seara, la culcare, timp indelungat, fiind unul din cele mai blande laxative. Uleiul de masline este un bun antidot pentru intoxicatii cu ciuperci. Pana la venirea medicului inghite un amestec de praf de carbune de lemn cu ulei de masline din belsug, care ajuta la neutralizarea otravii. Vezica biliara este stimulata cu una-doua lingurite de ulei de masline, inainte de masa. Acesta declanseaza secretia vezicii inainte ca mancarea sa ajunga in stomac. Datorita vitaminei E pe care o contine, uleiul de masline ajuta la vindecarea ulcerului, el functionand ca un pansament gastric, daca se iau doua lingurite pe zi timp indelungat. Uleiul de masline este bun si pentru uz extern contra caderii parului, gutei, crapaturilor pielii si a calcaielor. Uleiul de masline este indicat in cazul tenurilor uscate si ridate. Cu un strat subtire de ulei, ungeti-va fata, pe gat si pe antebrate, prin miscari circulare si repezi. Acest tratament mentine pielea suficient de intinsa, inmoaie zbarciturile.

Conditii de calitate si conservare

Uleiul de masline se pastreaza la loc racoros. Temperatura de coagulare este de 6-8° C. Termenul de valabilitate trebuie sa fie indicat foarte clar in certificatul de calitate si pe fiecare ambalaj. In general, uleiul de masline virgin are valabilitate 3 ani din momentul extragerii.

4. CEDRUL

Este un arbore din familia pinaceelor, cu lemnul tare, cu ramuri orizontale. Lemnul acestor arbori, de culoare brun-galbuie este rezistent, uleios, cu miros puternic. Este folosit in constructii navale, la fabricarea mobilelor, in sculptura etc.
Mentionari si semnificatii biblice

Dintre toti arborii amintiti in Sf. Scriptura, cel mai laudat este cedrul. Este pomenit cam de 75 de ori, iar adesea este dat ca simbol al maretiei. Iata cateva locuri unde este amintit cedrul: Numerii 24,6; 3 Regi 6,15: "Peretii templului i-a imbracat pe dinauntru cu scanduri de cedru; de la pardoseala templului si pana la tavan si capriori, cu lemn de cedru i-a captusit peste tot, iar pardoseala a facut-o din scanduri de chiparos"; 4 Regi 14,9; Cantarea Cantarilor 5,15; Isaia 2,13; lezechiel 17, 22.

Solomon, rege al statului Israel (cca 973-933 i. Hristos), fiul si succesorul lui David, a construit (din cedru) vestitul complex arhitectural din Ierusalim (templul lui Iahve si palatul regal). La constructia acestui vestit templu s-a intrebuintat foarte mult lemn de cedru din Liban, fiindca era un lemn tare si bun de constructie. Solomon, ca sa obtina acest lemn pentru construirea templului, deoarece in Palestina nu se gasea, a trebuit sa faca un tratat de alianta cu Hiram, regele Tirului. Dupa cele ce aflam din Sf. Scriptura, tot templul era captusit cu lemn de cedru. Chiar si astazi, lemnaria acoperisului Sf. Mormant al Mantuitorului este facuta din lemn de cedru. Atat de obisnuit si vestit altadata, astazi, cedrul Libanului este ceva foarte rar (chiar daca pe drapelul Libanului se afla cedrul). Padurea principala se afla in Siria, langa Tripoli, pe partea superioara a vaii ce duce spre Marea Mediterana, cam la 25 km de mare si la aproape 2000 m altitudine. Se mai afla cativa cedri foarte aproape de Beirut. De obicei, aici merg calatorii europeni ca sa-i vada. Ca sa nu dispara, acestia sunt paziti, cu multa severitate, de catre autoritatile guvernului din Siria. De curand, o echipa de cercetatori germani din Munchen, a experimentat o reteta antica de tratare a lemnului de cedru si a descoperit ca prin acest procedeu se poate extrage guaiacol (C7H8O2) un lichid incolor, cu miros specific, care este un conservant chimic foarte puternic. Aceasta este substanta care confera mumiilor capacitatea de a rezista timp de mii de ani. Oamenii de stiinta au extras uleiul esential de cedru, bogat in guaiacol, folosind o metoda straveche mentionata de Plinius cel Batran care a scris despre imbalsamarea cu o substanta pe care o numeste "cedrium".

Descriere stiintifica

Dupa raspandire, sunt mai multe specii de cedru: Cedrus atlantica din Maroc, Cedrus brevifolia din Cipru, Cedrus libani din Liban, Cedrus deodora din Asia Centrala. Toate speciile fac parte din familia pinaceelor. Este un mare si frumos arbore totdeauna verde, cu ramurile intinse, orizontale, rigide; frunzele de un verde inchis, aproape cilindrice, sunt fasciculate, scurte si rigide. Florile masculine sunt solitare pe ramuri scurte, cele feminine cate 1-2; conurile ovale, scurt pediculate, la inceput purpurii, brune-cenusii la maturitate, asemanatoare bradului nostru.. Creste in Liban, Cipru, Maroc si Algeria. Uneori, este cultivat si ca planta decorativa, prin aspectul sau in forma de piramida si prin infatisarea sa maiestuoasa. Este unul dintre copacii cei mai impozanti. Poate sa ajunga pana la inaltimea de 30 m, iar trunchiul, cu ramurile sale, face un cerc, de 13-15 m. Din tulpina lui dreapta ca lumanarea, pornesc crengile, care apoi se ramifica intr-un mare numar de brate ce se intind orizontal.

Uleiul se obtine prin distilarea cu vapori de apa a frunzelor, conurilor si a taieturilor proaspete din trunchiul arborilor. Nu este toxic, nu este iritant. Culoarea este oranj, gustul dulceag.

Actiune farmacologica: antiseptic al cailor respiratorii, antiseboreic, expectorant, mucolitic, sedativ nervos, stimulent tonic.

5. MIRTUL

Mirtul este un arbust mediteranean, inalt de circa cinci metri, cu frunze alungite, persistente, aromatice, si cu flori mici, albe (Myrtus communis). Arbustul raspandeste permanent un miros placut.

Mentionari si semnificatii biblice

Neemia 8,14-15. Si a zis Ezdra: "Duceti-va de cautati, in munte, crengi de maslin salbatic, de mirt, de finici si de tufari, si faceti corturi, asa cum este scris".

Isaia 41,19-20: "Sadi-voi in pustiu: cedri, salcami, mirti si maslini… ".

Isaia 55,13: "In locul spinilor va creste chiparosul si in locul urzicii va creste mirtul. A Domnului va fi slava".

Manun­chiurile de mirt erau considerate de vechii evrei un semn de placuta aducere-aminte a vremurilor bune, fagaduite de Domnul poporului sau. Crengutele mladii, coaja lor frageda si rosie si plina de frunzisoare lucitoare si totdeauna verzi, sunt parca anume create spre a face cununi din ele. In zilele de sarbatoare, israelitiii impodobeau cu frunze de mirt colibele. In antichitatea pagana, in mod special, mirtul era arbustul inchinat zeitei Afrodita. Tot la pagani, ramura sau cununa de mirt a fost simbolul invierii in lupte si intreceri. In crestinism, el este simbolul biruintei asupra mortii si se planta pe morminte. Fiind apoi considerat si ca simbol al frumusetii, tineretii si fecioriei, mirtul este purtat in jerbe si cununi si de nuntasi.

Descriere stiintifica

Myrtus communis este un frumos arbust, totdeauna verde, care raspandeste un miros placut, din familia Myrtaceae; frunzele opuse, mici, numeroase, ovale sau lanceolate, scurt petiolate sunt persistente; florile solitare sau cate doua sunt mici si albe, fructele carnoase sunt boabe globuloase de un albastru negricios. Este originar din regiunea mediteraneana (Europa sudica), cultivat adesea si pe la noi, ca arbust ornamental. In Palestina si in intregul Orient, mirtul ajunge la inaltimi considerabile, de trei, patru metri, desi este considerat arbust.

Lemnul de mirt este tare, fiind folosit pentru strungarie fina. In vechime, fructele puse in vin constituiau un medicament intaritor al bolilor de stomac. Sunt intrebuintate si drept condiment, datorita uleiului esential pe care-l contine, avand un gust asemanator cu piperul.

Uleiul esential se extrage din organele arbustului (flori, frunze si ramuri), prin distilare cu vapori de apa. Este un lichid galbui deschis, cu mirosul apropiat de camfor si eucalipt, gust arzator, nu este toxic, iritant sau sensibilizant.

Actiune farmacologica. Uleiul esential este: anticataral, antiseptic pulmonar si urinar, astringent, balsamic, bactericid, expectorant, sedativ.

6. ISOPUL

Mentionari si semnificatii biblice

Iesirea 12, 22: "Luati un manunchi de isop si, muindu-l in sangele strans de la miel intr-un vas, sa ungeti pragul de sus si amandoi stalpii usii cu sangele cel din vas, iar voi sa nu iesiti nici unul din casa pana dimineata".

Leveticul14, 51-52: "Va lua lemnul de cedru, ata, isopul si pasarea vie si le va muia in sangele pasarii injunghiate si in apa de izvor si va stropi casa de sapte ori. Si va curati astfel casa cu sangele pasarii, cu apa de izvor, cu pasarea cea vie, cu lemnul cel de cedru, cu ata rosie rasucita si cu isop".

Numeri 19, 6: "Apoi sa ia preotul lemn de cedru, isop si ata de lana rosie si sa le arunce pe juninca ce se arde ".

Numeri 19, 18: "Un om curat sa ia isop, sa-l moaie in apa aceea si sa stropeasca din ea casa, lucrurile si oamenii cati sunt acolo si pe cel ce s-a atins de os de om".

Psalmul 50, 7: "Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati, spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma voi albi".

Ioan 19, 29: "Si era acolo un vas plin cu otet; iar cei care Il lovisera, punand in varful unei trestii de isop un burete inmuiat in otet, l-au dus la gura Lui". (ramura de isop a constituit suportul buretelui si amandoua au fost ridicate in varful unei trestii).

Evrei 9, 19: "Intr-adevar Moise, dupa ce a rostit intregului popor toate poruncile din Lege, luand sangele cel de vitei si de tapi, cu apa si cu lana rosie si cu isop, a stropit si cartea si pe tot poporul".

Credinta in puterea curatitoare a isopului nu a pierit nici dupa Moise. Din contra, ea este exprimata si dorita cu deosebita convingere si de David imparatul, in pocainta lui adanca dupa pacatul savarsit cu sotia lui Urie Heteul. El zice asa cum am aratat in Psalmul 50, 7: "Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati..."

Descrierea stiintifica

Hyssopus officinalis din familia Labiatae, este un subarbust, originar din regiunile calcaroase si aride ale Europei meridionale; la noi creste numai in cultura. Are aspect tufos, cu tulpini lemnoase la baza, erbacee si patrunghiuIare in partea superioara ce poarta frunze opuse, intregi, lineare, cu varful ascutit. Florile sunt mici, albastre sau albastru violaceu, reunite in spice unilaterale in regiunile terminale ale ramurilor. Infloreste din iulie pana in septembrie. Produsul vegetal folosit se recolteaza in timpul infloririi, numai partile aeriene nelignificate si se usuca la umbra.

Din partile aeriene, se obtine prin diferite metode de distilare uleiul de isop, lichid incolor, uleios, cu miros aromat placut.

Actiune farmacologica: astringent, antiseptic, antiviral, carminativ, tonic-amar.

Modul de folosire Herba Hyssopi se foloseste sub forma de infuzie 2-3%, se da intern cate 200 ml pe zi ca expectorant si antisudorific, mai ales in bronsitele cronice si astmul bronsic. Extern se foloseste sub forma de cataplasme ca cicatrizant al ranilor. Intra in compozitia ceaiurilor antiasmatice, pectorale si sudorifice.

7. VITA DE VIE

Marturiile arheologice dovedesc faptul ca, pe teritoriul actual al Romaniei, vita de vie se cultiva din epoca fierului (secolele V-I i. Hristos). Despre amploarea pe care o luase aceasta cultura in Dacia, in vremea regelui Burebista (82-44 i. Hristos), exista stirea oferita de istoricul grec Strabon, care spune ca regele ar fi ordonat sa se treaca la desfiintarea viilor, pentru ca se depasisera cu mult nevoile consumului. De la inceputurile ei, cultura vitei de vie a inceput sa se dezvolte pe teritoriile care ofereau cele mai bune conditii naturale pentru realizarea vinurilor de calitate, cum este podgoria Murtfatlar.

Vita de vie este arbust tarator si agatator. Ceea ce este mai important sub aspect terapeutic sunt frunzele de culoare rosiatica.

Farmacologie

Actiunea biologica si utilitatile chimice ale preparatelor din frunzele de vita de vie de culoare rosiatica, descrise in literatura de specialitate actuala s-ar putea rezuma la actiunea protectoare a vaselor capilare si actiunea in insuficienta venoasa a arterelor inferioare si a complicatiilor care deriva din aceasta: varice, tromboflebite, edeme etc.. Forma cea mai simpla a acestor manifestari este caracterizata prin edeme usoare, evidente in special seara la persoanele care lucreaza cea mai mare parte a zilei in picioare. Proprietatile farmacologice ale acestor preparate se manifesta in primul rand asupra sistemului circulator, in special asupra vaselor capilare. Administrarea produselor fitoterapeutice pe baza de vita de vie reactiveaza microcirculatia locala, amelioreaza fluxul venos si usureaza indepartarea lichidelor interstitiale, reducand astfel edemele.

Cura de struguri. Fructele vitei de vie, strugurii, sunt adevarate laboratoare chimice in miniatura, in boabele de struguri fiind „de toate, pentru toti": apa, zahar, vitamine, substante protectoare ale sistemului vascular, ale imunitatii vizuale, tonice, saruri minerale, diuretice, laxative etc. Proprietatile lor terapeutice depind de varietatea si de solul pe care creste vita de vie. Astfel, strugurii produsi de soluri argiloase au aciditate mai mare si substanta uscata in cantitate mai mica, precum si proprietati laxative si purgative; strugurii proveniti din vita de vie care creste pe soluri calcaroase sau silicoase au proprietati diuretice si depurative; strugurii albi sunt usor excitanti ai mucoasei stomacului, iar cei negri - astringenti si cu actiune tonica.

Cura de must. Prin efectul ei diuretic si depurativ, cura de must dureaza 30 de zile. Se organizeaza in felul urmator: prima zi - consumarea a 0,500 litri de must in trei reprize, cu 30 de minute inaintea meselor; a 14-a zi se ajunge la o cantitate de doi litri de must (deci cantitatea creste progresiv de la o zi la alta); zilele a 15-a, a 16-a si a 17-a: se beau zilnic cate doi litri de must, fara a manca altceva; apoi, cantitatea incepe sa scada treptat pana se ajunge la 0,500 litri, adica se ajunge la cantitatea de must cu care s-a inceput cura.

Medicamente din struguri. Sa spunem cateva cuvinte si despre medicamentele din struguri. Cand spunem struguri, ne gandim imediat la vin. Nici o alta "zeama" alcoolica naturala nu contine peste 600 de componente ca vinul. Pasteur aprecia ca vinul este "cea mai sanatoasa si nobila dintre bauturi". Specialistii au constatat ca vinul are o serie de influente pozitive asupra organismului uman cum ar fi proprietatile antivirale si antibactericide. Statisticile demonstreaza ca infarctul de miocard este de patru ori mai mic in tarile viticole, comparativ cu celelalte. S-au studiat si semintele boabelor de struguri, in cele din urma, s-au putut produce unele medicamente cu efect protector cardiovascular. De asemenea, din pielita strugurilor pentru vinurile rosii s-a obtinut componentul numit "Resveratrol" - cu rol protector impotriva cancerului.

Medicina naturala recomanda strugurii in urmatoarele boli:

Angina: - faceti gargara cu suc de boabe de struguri recoltate inainte de a se coace.

Bronsite - pentru a lupta impotriva bron­sitei cronice, faceti un decoct din boabe de struguri uscate in cuptor. Fierbeti 0,500 litri de apa si adaugati o lingura de struguri uscati. Lasati sa fiarba un sfert de ora, fara capac. Strecurati apoi lichidul si beti-l cald. Poate fi reincalzit.

Buze crapate - aplicati o pomada compusa din suc de struguri (30 g), unt (25 g) si ceara galbena (12 g). Fierbeti totul intr-un vas emailat sau intr-o oala smaltuita, pana ce amestecul atinge consistenta unei alifii.

Constipatie, cistita - beti suc de struguri, bine copti (must).

Diaree - faceti o infuzie din foi de vita uscata (25 g la un litru de apa). Beti cate o ceasca de 3 ori pe zi.

Retentie de urina - presati (stoarceti) 1,5 kg de struguri albi pentru a extrage sucul. Filtrati si beti jumatate din cantitatea obtinuta dimineata, pe stomacul gol, iar cealalta jumatate seara, inainte de culcare; inainte de a-l bea, adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie.

In concluzie, retineti: vinul este prima bautura igienica dupa apa naturala, minerala, racoritoare si sifon. Depinde numai de cantitatea care se bea!

Bibliografie: Farmacist primar Dumitru Ghe. Raducanu, „Arbori, plante si aromate biblice”, in B.O.R. NR. 1-4, ian.-apr. 2004, pg.229. 

sâmbătă, 3 ianuarie 2015

100 de alimente miraculoase pentru organism

  • Ziarul Bild din Germania a publicat recent o lista cu 100 de alimente nutritive (stabilite de cei mai renumiti nutritionisti germani) ce ne protejeaza principalele organe.

    1. 100 de alimente
    2. Pentru inima
    3. Pentru creier
    4. Pentru ochi
    5. Pentru piele/par
    6. Pentru oase
    7. Pentru stomac/intestin
    8. Pentru ficat
    9. Pentru rinichi

    Legumele si fructele indicate de nutritionisti trebuie sa fie consumate proaspete ori congelate, iar plantele medicinale se vor administra sub forma de infuzii, comprese sau tincturi.

    Pentru inima

    1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
    2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza
    3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
    4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
    5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
    6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
    7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
    8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
    9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
    10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
    11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
    12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
    13. somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
    14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
    15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
    16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima
    17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente
    18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
    19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
    20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
    21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
    22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
    23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
    24. socul – imbunatateste circulatia sanguina
    25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
    26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
    27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
    28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
    29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul
    30. prunele – previn tromboza
    31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
    32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
    33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
    34. porumbul – contine vitaminele D si K
    35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

    Pentru creier
    36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului
    37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier
    38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
    39. fasolea – creste puterea de concentrare
    40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
    41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
    42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
    43. caisele – stimuleaza neuronii
    44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
    45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
    46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
    47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee

    Pentru ochi

    48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
    49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
    50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
    51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor
    52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
    53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
    54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului
    55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
    56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
    57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
    58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
    59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare
    60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
    61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare

    Pentru piele/par

    62. pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
    63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
    64. graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
    65. orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
    66. cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
    67. hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile
    68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii

    Pentru oase

    69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
    70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
    71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
    72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
    73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu

    Pentru stomac/intestin

    74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
    75. pastarnacul – stimuleaza digestia
    76. mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
    77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
    78. mararul – amelioreaza indigestia
    79. soia – are proprietati anticancerigene
    80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor

    Pentru ficat

    81. anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
    82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
    83. conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
    84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
    85. nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului
    86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
    87. laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente
    88. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele
    89. carnea de iepure – degreseaza ficatul
    90. carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B

    Pentru rinichi

    91. sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare
    92. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces
    93. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
    94. telina – protejeaza rinichii de virusuri
    95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
    96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
    97. ridichea neagra – este un antibiotic natural
    98. varza murata – detoxifica organismul
    99. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
    100. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii 

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare