Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 iulie 2014

Substanta cea mai benefica omului, nimeni nu spune nimic deoarece costa doar 50 de centi iar companiile farmaceutice nu pot avea profit!

Substanta cea mai benefica omului, nimeni nu spune nimic deoarece costa doar 50 de centi iar companiile farmaceutice nu pot avea profit!


Care este substanta cea mai benefica omului? Indicii: e o sare, e naturala, economica, nu este vanduta in farmacii si nu este monopolizata de marile corporatii. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu. In continuare va enunt cele 53 de intrebuintari:

Bicarbonatul de sodiu si sanatatea

1. Poate fi folosit ca antiacid – calmeaza arsurile stomacale si balonarile. O lingurita de bicarbonat de sodiu se amesteca cu un pahar de apa.

2. Un bun antiperspirant. Se aplica sub forma de pudra la subrat, etc, pentru a evita mirosurile neplacute.

3. Albeste dintii. Este recomandat ca o data pe saptamâna sa te speli pe dinti cu bicarbonat – elimina bacteriile din gura, previne aparitia cariilor, curata dintii patati.

4. Poate fi folosit ca scrub pentru fata si corp. Se face o pasta din bicarbonat si apa, se maseaza blând pielea. Este de ajutor si celor cu acnee.

joi, 12 iunie 2014

HERPESUL LABIAL


HERPESUL LABIAL, TRATAT CU ALCOOL SANITAR DE 70%, în minim 24 h, maxim 48h.
(Herpes labialis, (also called cold sores, herpes simplex labialis, recurrent herpes labialis, or orolabial herpes) can be treated with sanitary alcohol of 70 percent, in minimum 24 hours, maximum 48 hours; it must be locally applied two to three times per day until healing).

Luni, dimineaţa, citeam în revista “Le Generaliste “ un articol scris de un medic generalist cu privire la tratamentul herpesului labial. Făcea referire la tratamentul antiviral recomandat, cu aciclovir, dar, în acelaşi timp, era uluit să vadă cum bazele medicinii sunt uitate de către unii medici. Spunea că de 15 ani el tratează herpesul labial în 24 de ore, fără a prescrie niciun tub de antiviral.
Sursa lui era un tratat de virusologie vechi de 40 de ani (1971). Ce a învăţat el la capitolul cu virusul herpetic? Că viorionii care sunt rezistenţi la agenţi fizici şi chimici, pot fi distruşi de eter, alcool sau cloroform. Aşadar, el recomandă tamponarea leziunii herpetice cu alcool 70%, încă din primele momente în care apare.
Luni, pe la amiază, simt şi eu o arsură pe buză, adică un herpes începea să înflorească… Ce coincidenţă! În aceeaşi zi în care am citit despre “miraculosul” tratament, în speranţa că nu o să păţesc ca altădată.
Am început să îmi tamponez micul buchet de vezicule în formare cu alcool 70%. Seara, încă o dată. Evoluţia a fost efectiv oprită. Fără cruste, fără nimic. După 48 de h nu am mai simţit nimic. Exact ca în povestirea domnului dr.

M-am gândit să vă împărtăşesc şi vouă acest “truc” care este, se pare, de o mie de ori mai bun decât aciclovir... (...).
___
Articol preluat de pe Jurnal de Medic.
Copyright © Dr. Adina CHERICHEŞ

Ce se întâmplă când bei apă pe stomacul gol?


Japonezii beau apă imediat ce se trezesc. Numeroase studii au confirmat avantajele acestui obicei. Această rutină matinală are un efect vindecător și efecte pozitive atunci când oamenii suferă de boli serioase.

Există dovezi că apa pe stomacul gol poate fi uimitoare în tratarea mai multor afecțiuni: dureri de cap, dureri în orice parte a corpului, boli cardiovasculare, tahicardie, epilepsie, colesterol, astmă, tuberculoză, meningită, boli ale rinichilor, afecțiuni gastrice, diaree, hemoroizi, constipație, probleme oculare, dereglări menstruale, afecțiuni ale urechilor, nasului și gâtului.

Dimineața, înainte de a-ți peria dinții, bea 640 mlde apă

Periază-ți dinții, dar nu mânca și nu bea nimic 45 de minute.
După 45 de minute, poți lua licul dejun.
După micul dejun, prânz sau cină, nu bea nimic în următoarele 2 ore.

Cei care au probleme și nu pot bea 4 pahare de apă pe stomacul gol, pot începe cu o cantitate mai mică, iar apoi să ajungă la 640 ml.

Dacă nu ai nici un fel de probleme, această metodă îți va crește energia.


Cât timp trebuie să urmezi tratamentul?

-    Pentru cei cu presiune sangvină – 30 de zile
-    Pentru gastrită – 10 zile
-    Pentru diabet - – 30 de zile
-    Pentru constipație -  10 de zile
-    Pentru tuberculoză -  90 de zile

A bea apă dimineața va deveni în timp o rutină zilnică.
În timp vei deveni sănătos și plină de energie.

Atenție! Cei cu artită trebuie să aplice această metodă doar în primele trei zile ale săptămânii, apoi să facă o pauză și să înceapă din nou săptămâna următoare.

Tratamentul nu are efecte secundare, decât urinarea frecventă.
Deci bea apă și rămâi activ!
Citește pe euforia.tv!

joi, 15 mai 2014

GHIMBIRUL

Hai sa slabim cu ceai de ghimbir , am sa incerc si eu...

Ghimbirul, un condiment natural de provenienta asiatica, fiind folosit de chinezi de peste 2500 de ani in bucatarie precum si in medicina, a ajuns in Romania de curand. Ne bucuram de mirosul si de aroma deosebita a ghimbirului in mancare, dar stiati ca radacina de ghimbir poate fi un remediu in nenumarate afectiuni?

ghimbir, beneficii, remediu, afrodisiac, apetitBeneficii aduse de ghimbir sănătăţii:
  1. Ajută la recuperarea apetitului. Trebuie doar să mâncaţi puţin ghimbir crud înainte de masă.
  2. Îmbunătăţeşte absorbţia vitaminelor şi mineralelor în corp.
  3. Curăţă vasele de sânge şi ajută circulaţia.
  4. Ajută la vindecarea greţurilor mai ales dacă este mestecat în combinaţie cu puţină miere.
  5. Ajută la reducerea nivelului de gaze intestinale.
  6. Vindecă crampele la nivelul abdomenului.
  7. Poate vindeca dureri de articulaţii şi are un efect antiinflamator.
  8. Ceaiul de ghimbir vindecă nasul înfundat şi durerile de gât.
  9. Are efect afrodisiac
- echilibreaza producerea de prostaglandine inflamatorii PGE3 si PG12, care regleaza productia de compusi care dilata arterele;
- restabileste in mod sigur functionarea sanatoasa a trombocitelor prin inhibarea formarii unui grup numit tromboxan (probabil principalul motiv pentru care oamenii iau aspirina); 

Ghimbirul este un condiment obtinut din radacina cu tuberculi a plantei Zingiber offcinale, care creste in padurile tropicale ale Asiei de sud.
Mirodenia are o nota usor muscatoare si fierbinte, aroma ghimbirului fiind bogata, dulce, calda si lemnoasa. Numele de ghimbir provine din sanscrita si inseamna "forma de corn", datorita asemanarii cu un corn de cerb. 


Puteti aroma mancarurile preferate cu putin ghimbir, puteti servi un ceai caldut de ghimbir seara sau puteti lua suplimente pe baza de ghimbir.
Femeiile insarcinate sau cei care au greturi de la mijloacele de transport ,le pot atenua cu ceai de ghimbir.
Stimuleaza fluxul bilei , sau calmeaza iritatia la stomac deoarece reduce aciditatea .
 Astfel, crampele stomacale vor fi ameliorate iar circulatia va fi imbunatatita. Cei care sufera din pricina artritei, ar trebui sa stie ca masajul cu ulei de ghimbir usureaza durerea datorita proprietatilor antiinflamatorii. Ghimbirul, mai ales sub forma de ceaiuri, amelioreaza durerile la stomac  si simptomele racelilor si alergiilor. De asemenea este un bun analgezic contra durerilor menstruale.

Numeroase studii efectuate de medici si cercetatori americani au demonstrat ca ghimbirul poate fi o alternativa eficienta in tratamentul contra cancerului ovarian si poate preveni formarea cancerului de colon. Specialistii spun ca intotdeauna a fost administrat bolnavilor cu artrita reumatoida actiunea sa fiind inflamatoare
 Este foarte folosit in ulcerele de stomac
 

joi, 27 martie 2014

Plante care ţin locul antibioticelor





1. Frunzele de măslin: sunt un adevărat antibiotic natural, care inhibă creşterea bacteriilor, fungilor şi a paraziţilor.

În plus, frunzele de măslin cresc rezistenţa organismului prin stimularea celulelor imunitare. Se pot consuma fie sub formă de ceai, prin infuzie, sau sub formă de capsule, ambele variante găsindu-se în magazinele cu produse naturiste.

                                      2. Cuişoarele



Banalele cuişoare existente în casa fiecăruia sunt utilizate în special pentru conţinutul în ulei esenţial care are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi imunostimulatoare, calmând astfel durerile provocate de amigdalite. Poţi să mesteci câte un cuişor de patru-șase ori pe zi sau să prepari o infuzie în care să pui cinci cuişoare, o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o linguriţă de flori de soc. Se consumă două-trei căni pe zi.

                                  3. Mugurii de plop

Sunt numiţi şi propolis vegetal, deoarece s-a dovedit că există cinci substanţe identice care sunt prezente atât în propolis, cât şi în mugurii de plop, dintre care trei au proprietăţi antibiotice şi antifungice. Sunt utili mai ales în cazul faringitelor, laringitelor sau bronşitelor şi se administrează sub formă de infuzie, tinctură sau capsule. Mai poţi să amesteci în mod egal patru linguri cu tinctură cu patru linguri de miere şi să iei câte o linguriţă din două în două ore.

                                4. Lichenul de piatră



Mai poartă şi denumirea de muşchi de Islanda şi este cunoscut 
pentru rezistenţa extraordinară la condiţiile climatice foarte aspre în care creşte. Prin studiile in vitro s-a demonstrat că acidul usnic pe care îl conţine are un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului, iar datorită polizaharidelor pe care le conţine are în plus şi un efect imunostimulator. Lichenul de piatră este un bun emolient al căilor respiratorii şi se administrează sub formă de ceai de două-trei ori pe zi sau capsule.

joi, 20 martie 2014

COCA-COLA....BAUTURA RACORITOARE SAU LICHID DETERGENT...!!!?


Foarte multe studii arată că cea mai cunoscută băutură din lume nu este tocmai benefică pentru organismul uman.

Coca Cola s-a dovedit a fi însă foarte eficientă la treburi gospodărești.

Iată cel puțin 19 întrebuințări practice ale popularei băuturi carbogazoase, Coca Cola:
1. Coca Cola scoate petele de grăsime de pe haine și alte materiale textile.
2. Coca Cola elimină rugina; trebuie să înmoi o bucățică de material în Cola, sau să folosești un burete sau o folie de aluminiu pentru a elimina zonele ruginite.
3. Elimină petele de sânge de pe îmbrăcăminte și alte materiale textile.
4. Curată petele de la uleiul de mașină.
5. Curată arsura de pe tigăi; lasă mai întâi tigăile și celelalte recipiente arse, la înmuiat în Coca Cola, apoi clateste.
6. Coca Cola curată foarte bine și ibricul pătat.
7. Curată bateria de la mașină. Nu îți trebuie decât o cantitate mică de Cola.
8. Poți să îți cureți și motorul de la mașină cu Coca Cola. Distribuitorii de Cola cunosc de multă vreme procedeul.
9. Îți poți lustrui colecția de antichitati cu puțină Cola. Coca Cola face ca monedele vechi să arate ca noi.
10. Curată gresia foarte bine! Toarnă Cola peste gresie, las-o să acționeze pentru câteva minute și apoi clateste.
11. Te ajută să îndepărtezi guma lipită în păr. Înmoaie porțiunea de păr într-un recipient în care ai pus Cola, lasă să acționeze câteva minute și apoi observă cum guma de mestecat se va topi.
12. Coca cola scoate petele de pe sticlăria chinezească.
13. Poți să îți cureți și piscina cu această băutură! Cu doi litri de Coca Cola reușești să îți cureți foarte bine piscina.
14. Poți să înlături sau să atenuezi culoarea de pe părul vopsit turnând Cola Zero!
15. Poți să înlături petele de marker de pe covor sau carpeta. Aplică Cola, freacă și apoi mai curată o data cu apa și săpun.
16. Cola curată foarte bine și toaleta.
17. Coca Cola te ajută să înlături petele de vopsea de pe mobilă. Înmoaie un prosop în Cola.
18. Coca Cola omoară limacsi, melci și alte specii de moluște.
19. Coca Cola curată foarte bine și obiectele din crom.
(sharethis)

 

duminică, 16 martie 2014

Noutăţi de la JOHN HOPKINS-- BINE DE RETINUT


DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA, CHIMOTERAPIA ESTE SINGURA CALE PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA!) SA SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS S-A HOTARAT SA PREZINTE SI CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI.

Esti ceea ce mananci - asadar: mananca sanatos!

O intuitie uimitoare a generatiilor trecute este acum confirmata de stiintele nutritioniste. Acestea au aratat ca ceea ce s-a numit candva doctrina semnaturilor era in mod uimitor foarte corect. Acum, aceasta afirma ca mancarea integrala are un tipar care se aseamana cu un organ din corp sau cu o functie fiziologica si ca acest tipar actioneaza caun semnal sau ca un semn, in functie de beneficiul pe care mancarea il ofera consumatorului. Iata doar o scurta lista de exemple de semnaturiale hranei integrale.

O felie de morcov se aseamana cu ochiul uman. Pupila, irisul si liniile radiale arata exact ca ochiul uman si, da, stiinta
demonstreaza acum ca morcovii maresc considerabil fluxul sanguine catre ochi si functia acestora.

O rosie are patru compartimente si este rosie. Inima este rosie si are patru camere. Toate studiile arata ca rosiile sunt intr-adevar hrana
pura pentru inima si sange.

Strugurii atarna in ciorchine, care are forma unei inimi. Fiecare bobita arata ca o celula a sangelui si toate cercetarile de astazi
arata ca strugurii sunt, de asemenea, o hrana revitalizanta substantiala pentru inima si sange.

O nuca arata ca un mic creier, cu o emisfera dreapta si una stanga:creierul mare deasupra si cerebelul din partea de jos. Chiar si
incretiturile sau cutele unui miez de nuca arata ca neocortexul. Si acum stim ca nucile ne ajuta sa ne dezvoltam peste trei duzini de
transmitatori neuronali care ajuta la functionarea creierului.

Boabele de fasole chiar vindeca si ajuta la mentinerea functiei rinichilor si, da, arata exact ca si rinichii umani.

Telina, rubarba si alte legume arata exact ca oasele. Aceste alimente tintesc in mod special duritatea oaselor. Oasele sunt 23% sodiu, iar aceste alimente au 23% sodiu. Daca nu avem destul sodiu in alimen tatie, organismul si-l extrage din oase, facandu-le friabile. Aceste alimente completeaza nevoile scheletului corpului nostru.

Vinetele, fructele de avocado si perele tintesc catre sanatatea si buna functionare a uterului si cervixului femeii, si arata exact ca
aceste organe. Cercetarile de astazi arata ca, atunci cand o femeie mananca un avocado pe saptamana, acesta ii echilibreaza hormonii, o scapa de kilogramele in plus in urma nasterii si previne cancerul cervical. Si cat de profund e asta? Ii ia exact noua luni unui avocado sa se dezvolte de la nivelul de floare pana la cel de fruct copt. Sunt peste 14 000 de constituenti chimici fotolitici de nutritie in fiecare dintre aceste plante (stiinta moderna a studiat si numit doar 141 dintre ei).

Smochinele sunt pline de seminte si atarna doua cate doua atunci cand cresc. Smochinele cresc motilitatea spermei masculine si sporesc numarul de spermatozoizi, astfel incat trateaza sterilitatea masculina.

Cartofii dulci arata ca pancreasul si chiar echilibreaza indexul glicemic la diabetici.

Maslinele participa la sanatatea si buna functionare a ovarelor.

Grapefruitul, portocalele si alte citrice arata exact ca si glandele mamare ale femeii si contribuie la sanatatea sanilor si la miscarea
limfei inspre si dinspre sani.

Ceapa arata ca celulele corpului. Cercetarile de astazi demonstreaza ca ceapa ajuta la curatarea deseurilor din toate celulele organismului. Ceapa provoaca lacrimile care spala straturile epiteliale ale ochilor.

Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins :

1. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste celule nu apar,insa,la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate,inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.

2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.

3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic,celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.

4. Cand este diagnosticat cancerul,inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple.Aceste deficiente pot sa apara din
cauze genetice,a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite.

5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple, este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.

6. Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere,dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu
crestere rapida din maduva spinarii, tractul gastro - intestinal, etc, iar organe importante, cum ar fi ficatul, rinichii, inima, sau plamanii pot fi iremediabil afectate.

7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi timp,arde, cicatrizeaza si distruge celule,tesuturi si organe sanatoase .

8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce, la inceput, dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce, insa, la distrugerea definitiva a lor.

9. Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri" toxice rezultate in urma chimio- si radioterapiei, sintemul imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor

10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament, si greu de distrus. Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea ) celulelor canceroase la alte organe (metastaze ).

11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa, adica a se evita alimentele de care acestea au
nevoie pentru a se multiplica.

CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :

a. ZAHAR
Eliminad din alimentatie zaharul, se elimina,astfel, una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase. Inlocuitorii de zahar, indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina, sau alte produse (Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ), au ca baza aspartamul ( E 951), o substanta chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa,dar in cantitati moderate. Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba. Alternativa ar fi sarea de mare.

b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul tractului gastro - intestinal. Cancerul este hranit de acest mucus. Renuntand la lapte si produsele derivate, si la consumul de lapte de soia ,celulele canceroase "mor" de foame.

c. PH ACID
Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid. O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc. Carnea mai poate contine substante administrate animalelor:
antibiotice, hormoni de crestere si paraziti,ce dauneaza, in special persoanelor cu cancer.

d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grau integral, seminte, nuci si fructe schimba pH-ul
corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe. Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare, si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase. Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi. Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius.

e. Evitati cafeaua, ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina. Ceaiul verde este o alternativa foarte buna, avand si
proprietati anti - canceroase. Cea mai buna bautura este APA - purificata sau filtrata pentru a fi, astfel, eliminate toxinele sau metalele grele. Apa distilata este acida ,deci evitati-o!

12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului, intra in putrefactie, si se creste, astfel cantitatea de reziduuri toxice din corp .

13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine.
Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime; acestea ataca proteinele din peretele celular si permit astfel, celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase .

14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar,
cum ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, continut de taratele de grau, seminte, nuci - n.tr.), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave. Cele opt plante din reteta originala sunt: ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt. ), antioxidanti, vitamine, minerale,etc. ,toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase. Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata a celulelor, metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave, nedorite si inutile .

15. Cancerul este o boala a mintii, corpului, si spiritului. Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa
supravietuiasca. Furia, neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu stresant si acid in corp. Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator, sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata!

16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului. Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie, oxigenul ajunge adanc, la nivel celular. Terapia cu oxigen estefoarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase ..

ATENTIE

1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.
2. Nu congelati apa
3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic.
Dioxina este o substanta ce provoaca cancer, in special la sani. Este extrem de toxica pentru celulele corpului.Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator. Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital, a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc sanatatea.
A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face. Sa nu se incalzeasca mancarea la coptorul cu microunde in vase de plastic .
Este vorba,mai ales, de mancarea ce contine grasime. Profesorul a spus ca combinatia dintre grasime, temperaturi mari si plasti elinereaza in mancare dioxina,care ajunge,in cele din urma,in celulele noastre. A recomandat, in schimb, folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea. Se obtin aceleasi rezultate, dar fara dioxina. Hartia nu e daunatoare, dar nu se stie ce mai contine ea. Profesorul a amintit ca multe fast food-uri au renuntat la recipienti din spuma poliuretanica, folosind hartia. Aparitia dioxinei a fost motivul.
S-a subliniat ca acelasi efect negativ il are si acoperirea vaselor cu capace de plastic in vederea gatirii mancarii in cuptorul cu microunde. Este indicat folosirea unui servet de hartie.

Acesta este un material ce ar trebui trimis tuturor celor care sunt importanti in viata voastra.


http://ro.netlog.com/barizoana/blog/&page=6

duminică, 23 februarie 2014

Salveaza o inima!: CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le st...

Salveaza o inima!: CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le st...:

Spunem ca trebuie sa cunoasteti aceste curiozitati despre creierul uman pentru ca unele dintre ele au sens vital, mai exact daca le cunoasteti si luati masuri de preventie va puteti salva viata in cazul unui risc pentru accident vascular cerebral de exemplu. Desigur, o serie din curiozitatile despre creier adunate in acest articol au si rolul de va va destinde si de a va trezi interesul. In tot cazul, merita sa le cititi!
Curiozitati fascinante despre creier

Stiai ca neuronii se pot regenera?

Teoria ca neuronii nu se pot regenera aste astazi destul de limitata. Cercetatorii in biologie celulara si in boli neurologice au observat motivele pentru care oamenii reactioneaza diferit in fata unui accident vascular cerebral, unii avand sechele si altii „vindecandu-se” pentru aceeasi localizare a accidentului vascular cerebral. Care este explicatia? Evolutia spre bine sau rau in urma unui AVC (accident vascular cerebral) depinde de starea de sanatate a bolnavului in momentul in care s-a instalat, dar si de starea sistemului nervos, de cum a fost acesta protejat de-a lungul vietii. Dar stiati ca in creier se pare ca exista zone de celule stem – in creierul adult deci – care pot regenera o serie de neuroni? Mai mult decat atat neuronii nostri prezinta posibilitate de protectie, iar o nutritie adecvata le prelungeste viata si ii fereste de
degenerare.

Astfel ca, pentru un sistem nervos sanatos chiar si la varsta a treia si pentru a preveni boli ca Alzheimer de exemplu este necesar sa mancati sanatos, sa consumati alcool cu moderatie, sa NU fumati si desigur sa faceti sport. Somnul influenteaza de asemenea sanatatea sistemului nervos. Exista si neuroni care se regenereaza in aproximativ 2 saptamani timp de aproape toata viata: neuronii care asigura mirosul, cei care reprezinta totodata si „receptorul”. Astfel ca daca ati ramas fara miros printr-o injurie la nivelul nasului (exista si anosmie prin boli ale sistemului nervos care pot fi ireversibile) vi-l veti recapata in cel mult doua saptamani.
Hrana principala a creierului este glucoza

Este adevarat ca principalul „combustibil” al creierului este glucoza, insa hiperglicemia, consumul exagerat de zahar sau zaharuri nocive il ataca si ii ingreuneaza activitatea. Mai mult decat atat, excesul de zahar in sange duce la distrugere de masa cerebrala!
Abia de curand s-au facut studii in acest sens care sa demonstreze o ipoteza medicala veche.
Cititi mai multe despre acest studiu in articolul: Ajutor, zaharul ne distruge creierul
Probabil asa se explica de ce studentii in sesiune sau cei care au suprasolicitare intelectuala prezinta si... pofta de dulce.

Creierul, mai activ in somn decat ziua

Desi initial se credea ca cel mai activ este creierul in starea de veghe, cand omul este treaz, studiile electrice (electroencefalograma) au aratat ca de fapt creierul este mai activ noaptea, in timpul somnului. Creierul emite mai multe tipuri de unde care se pot inregistra pe electroencefalograma (EEG). In timpul somnului au loc procese extraordinar de importante pentru sanatatea noastra fizica si psihica:
Se refac depozitele energetice ale tuturor celulelor, inclusiv ale neuronilor;
Se refac depozitele de mediatori in sistemul nervos central si periferic (pot fi prevenite dementele? Ca boala Alzheimer de exemplu);
Se regenereaza celule afectate sau tesuturi;
Au loc cele mai importante momente ale cognitiei, este direct imbunatatita memoria de lunga durata! Aici facem o paranteza, stiati ca de fapt este mai bine sa inveti inainte de culcare, pentru ca in timpul somnului creierul sistematizeaza mult mai bine informatia si o retii pe termen lung?
Se reface echilibrul endocrin, al glandelor sexuale, digestive si asa mai departe;
Se „relaxeaza” inima si vasele isi refac tonusul;
Se secreta hormoni in creier si glandele endocrine din creier, in special epifiza, care raspund de zona emotionala – dar este necesar sa nu existe stimul luminos si stimulul auditiv sa fie cat mai mult redus. De aceea este indicat sa dormiti in liniste cu ochelari de noapte.
REM – somnul cu vise, are etape scurte care isi intensifica repetitiile spre dimineata. Somnul are efect de descarcare emotionala, reface starea psihica, alunga stresul psihic si starile tensionale, combate depresia si alte tulburari de personalitate;
In timpul somnului se reduce stresul de peste zi, somnul fiind un important mecanism antistres;
Se reface imunitatea si asa mai departe.
Prin somn aducem un plus preventiei pentru demente.

Acum, stiind toate acestea despre somn, credeti ca merita sa pierdeti orele din noapte pentru un film in loc sa dormiti?
Creierul are o capacitate socanta de stocare a informatiei

Conform studiilor si masuratorilor de specialitate, creierul uman are o capacitate de stocare a informatiei cam de 5 ori mai mare decat toata enciclopedia britanica. Este o capacitate fantastica, asadar nu va sfiiti sa invatati si sa incercati sa retineti orice!
S-ar putea ca viata sa nu fie suficienta pentru cat de multe puteti invata.

Deshidratarea, creierul si durerile de cap

De cate ori ati luat pastile la durerile obisnuite de cap?
Stiati ca daca luati o pauza, beti doua pahare de apa si va plimbati putin, durerea de cap dispare in aproximativ jumatate de ora?
Aceasta pentru ca cele mai multe dureri de cap obisnuite apar prin deshidratare si afectarea presiunii sangelui in vasele creierului.
Putin sport si o foarte buna hidratare te scapa de durerile de cap. Un alt mecanism ar fi actul sexual.
Stiai ca primii ani de viata sunt foarte importanti pentru dezvoltarea creierului?

Si aici intervine dilema: copii supradotati, bine sau rau? In urma studiilor se pare ca mai bine puneti copiii sa invete de mici, poate nu neaparat sa scrie, dar sa desfasoare jocuri din care isi dezvolta memoria, capacitatea de vorbire, de a canta, dar si motrica (generala – jocuri de teren, de bazin – si fina – pian,
instrument, desen, dar si scris daca au rabdare).
In primii cinci ani de viata, in functie de nevoi, creierul se dezvolta si numarul de neuroni este inca in crestere, oprindu-se in jurul varstei de cinci ani. Ceea ce nu se invata in primii ani de viata se deprinde mult mai greu mai tarziu pentru ca anumite arii nefolosite din creier se pare ca se atrofiaza. Asa s-au facut studii de exemplu pe copii salbatici de varsta peste 10 ani care nu vorbisera niciodata, iar specialistii incercau sa ii invete limbajul articulat. S-a observat ca acest lucru nu mai era posibil, ariile raspunzatoare de limbaj articulat si vorbire, intelegere a cuvintelor si frazelor fiind atrofiate. Probabil ca acest fenomen se intampla si in cazul altor mecanisme care ar trebui invatate in primii ani de viata. Ca o baza pe care daca ai dobandit-o, mai tarziu poti construi un univers.
Stiai ca 20% din sangele circulant e folosit de creier?

Aproximati 20% din debitul cardiac este utilizat de creier. Este un procent enorm, de aici putem deduce cantitatea mare de energie de care are nevoie creierul pentru a functiona!

Sportul imbunatateste performantele intelectuale

Stiati ca cei care fac sport sunt mai inteligenti? Sportul intensifica hranirea neuronilor si asigura o parte din factorii neuroprotectori. De asemenea se pare ca sportul ar avea efecte indirecte si asupra acelor grupuri de celule stem din creier care va asigura de-a lungul vietii, daca raman functionale, regenerarea limitata a unor neuroni de care avem mare nevoie. Din fericire s-au efectuat si studii in acest sens care atesta clar ca cei care fac sport diminua considerabil riscul de degradare a neuronilor odata cu trecerea timpului, fac mult mai rar boli ale degenerarii nervoase (ca dementa Alzheimer) si ca devin mai inteligenti.

Un articol de Iulia Dibu
Surse:
Tratat de neurlogie 2004, Conf. Dr. Marina TicmeanuEndocrinologie Clinica, Dr. Daniel Grigorie UMF Carol Davila Bucuresti, Editura Universitara Carol Davila Bucuresti 2008
Cursuri de Neurologie, Profesor Doctor Ion Buraga, Spitalul Clinic Colentina Bucuresti

miercuri, 19 februarie 2014

Bicarbonatul de sodiu, secretul îngrijirii complet

Este extrem de folositor în bucătărie şi a dovedit calităţi miraculoase şi la curăţenia generală. Dar bicarbonatul de sodiu este un ajutor de încredere și în îngrijirea pielii şi a unghiilor.
Unul dintre cele mai ieftine şi la-ndemână remedii cosmetice, bicarbonatul de sodiu poate să redea vitalitatea pielii, să prevină şi să lupte împotriva acneei.
Dacă ai puncte negre, tot bicarbonatul de sodiu te poate scăpa de ele. Ce mai! Nu trebuie să-ţi lipsească din casă. Iată câteva motive care să te convingă să foloseşti praful miraculos din plicul uitat într-un sertar.
Spală şi tonifiază
În fiecare dimineaţă, după ce te speli cu apă caldă pe faţă, gât şi decolteu aplică pe piele o pastă pe care o prepari din două linguriţe de bicarbonat de sodiu şi o linguriţă de apă caldă.
Cu mişcări circulare presează amestecul pe faţă, gât şi decolteu, şi după 5 minute clăteşte pielea tot cu apă caldă. Vei observa că aspectul tenului se va îmbunătăţi.
Exfoliază delicat
Bicarbonatul de sodiu poate să înlocuiască multe dintre produsele cosmetice care promit exfoliere şi curăţare eficiente. Adaugă în loţiunea ta demachiantă o lingură de bicarbonat şi masează uşor faţa, pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.
Dacă ai tenul gras, mai poţi adăuga în demachiant şi două linguriţe de ovăz. Împreună cu bicarbonatul, ovăzul oferă o curăţare profundă şi lasă faţa netedă.
Hidratează călcâiele
Poţi utiliza bicarbonatul şi la îngrijirea picioarelor. Curăţă delicat unghiile şi înmoaie cuticulele, de asemenea îndepărtează bătăturile şi hidratează pielea călcâielor.
Amestecă o jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu cu 4 litri de apă caldă. Ţine picioarele în apă cel puţin o jumătate de oră. Masează-le apoi cu o cremă grasă şi te vei bucura de o piele moale şi catifelată.

COJILE DE BANANE

Nu mai arunca cojile de banane! Iată câte minuni poţi face cu ele

banane
Daca pana acum obisnuiai sa arunci cojile de banana, ar fi bine sa te razgandesti. Iata la ce le poti folosi.
1. Hranesc plantele
Cojile de banana sunt bogate in calciu si magneziu si, astfel, florile iti vor “multumi” ca le hranesti.
De asemenea, tine in vasul cu apa pentru flori o coaja de banana (proportia o coaja de banana la 5 parti de apa). Apoi, uda florile lichidul rezultat.
Coaja de banana mai poate fi folosita si pentru a da lustru frunzelor plantelor.
2. Usureaza senzatia de mancarime
Daca te-a piscat tantarul sau daca ti-a aparut vreo iritatie, freaca usor zona afectata cu coaja de banana. Rana se va vindeca mai repede si iti va usura senzatia de mancarime.
3. Luciu pentru obiectele din piele si lemn
Daca vrei sa dai un lustru nou hainelor din piele si mobilei din lemn, freaca-le usor cu interiorul cojii de banana, apoi sterge cu o carpa moale si curata.
4. Ajuta la negi
Pune o bucata din coaja de banana pe neg peste noapte. Repeta tratamentul timp de o saptamana si potasiul din coaja de banana te va ajuta sa scapi de negi si sa previi reaparitia lor.
5. Trateaza acneea
Freaca usor zona afectata cu coaja de la o banana foarte coapta timp de 10 minute. Lasa cat mai mult timp pe faza reziduurile, pana cand te speli pe fata inainte de a merge la culcare. Repeta procedeul zilnic, pana cand acneeea dispare.
6. Lustruieste argintaria
Amesteca la blender o coaja de banana cu apa si foloseste pasta la curatarea argintariei.
7. Atrag fluturii si pasarile
Pune coji de banana foarte coapta pe o platforma inalta, iar dulceata din ele va atrage fluturii si pasarile. Atentie, totusi, albinele si viestile, vor fi si ele “curioase”.
8. Albesc dintii
De fiecare data cand te speli pe dinti, freaca usor pe dinti, timp de doua minute, coaja de banana. In acest fel, smaltul dintilor va fi “tratat” cu magneziu, mangan si potasiu.
9. Ingrasamant natural
Cojile de banana se descompun foarte repede si devin un ingrasamant natural ideal pentru sol. Rosiile atrag foarte repede nutrientii din banana.
Sursa : sfatulparintilor.ro

luni, 17 februarie 2014

Dumnezeu este cel Care mută munţii





         Un om dormea în coliba lui, când dintr-o dată, într-o noapte, camera s-a umplut de Lumină şi i-a apărut Dumnezeu. Domnul i-a cerut să facă o muncă pentru el şi i-a arătat o stâncă mare din faţa colibei. I-a explicat că va trebui să împingă piatra zilnic, cu toate puterile sale, ceea ce omul a şi făcut.
         Mulţi ani a muncit din greu, de la răsăritul la apusul soarelui, împingea din toate puterile, cu umerii proptiţi pe suprafaţa masivă şi rece a stâncii de neclinitit. În fiecare noapte bărbatul se întorcea trist şi istovit în coliba lui, simţind că întreaga zi a irosit-o degeaba. Tocmai când bărbatul era mai descurajat, diavolul a decis să-şi facă apariţia în gândurile plicitisite ale acestuia: - De atâta timp împingi piatra şi ea nici nu s-a clintit! 
        Aşa încât omul a rămas cu impresia că sarcina lui este imposibil de realizat şi că toată munca lui va fi un eşec. Aceste idei l-au deprimat şi descurajat pe bărbat. Diavolul i-a spus: - De ce te distrugi singur pentru asta? Petrece-ţi timpul făcând doar un efort minim şi te vei simţi mai bine. 
       Bărbatul ostenit tocmai aşa îşi propusese să facă, dar înainte de asta a decis să se roage şi să-şi spună păsul lui Domnului. - Doamne, a spus, am muncit mult şi greu pentru Tine, adunându-mi toate puterile să fac ce mi-ai cerut. Acuma, după atâta timp, nu am reuşit să mişc piatra nici cu jumătate de milimetru. Cu ce am greşit? De ce am eşuat?  Domnul i-a răspuns înţelegător:
 - Omule, când ţi-am cerut să-mi slujeşti şi tu ai acceptat, ţi-am spus că sarcina ta era să împingi cu toate puterile în stâncă, ceea ce ai şi făcut. Niciodată nu am spus că aştept ca tu să o mişti. Sarcina ta era doar să împingi. Şi acum vii la Mine obosit spunând că ai eşuat. Dar chiar asta e realitatea??? Priveşte la tine… Braţele îţi sunt puternice şi musculoase, spatele e vânjos şi bronzat, mâinile îţi sunt bătătorite de atâta apăsare, picioarele ţi-au devenit solide şi puternice. Te-ai dezvoltat mult şi capacităţile tale sunt peste ce te-ai fi putut aştepta să ai. Adevărat, nu ai mişcat stânca. Dar vocaţia ta a fost să Mă asculţi şi să împingi, ca să-ţi pui la încercare credinţa şi încrederea în înţelepciunea Mea. Ceea ce ai şi făcut. Acum Eu, prietene, voi muta stânca. 
      Câteodată, când auzim cuvântul lui Dumnezeu, avem tendinţa să ne folosim gândirea pentru a descifra ce vrea El, când, de obicei, El nu ne cere decât simpla ascultare şi încredere în El. Cu toate că noi credem că prin credinţă mutăm munţii, de fapt tot Dumnezeu este cel care îi mută din loc. “Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.” – Părintele Arsenie Boca

vineri, 14 februarie 2014

Despre varza albă şi varza roşie


            Cuvânt către creştinii ortodocşi  - VARZA ALBĂ 

                        Mâncaţi pe rupte varză albă şi roşie

folosiţi-o mai ales crudă. Face cât un depozit întreg de medicamente.  
     ► Hepatita, bolile de ficat în general o substanţă conţinută de către varză, sulforafanul, stimulează puternic producerea în organism a unor enzime care joacă rolul de detoxifiant al ficatului. De asemenea, consumul de varză s-a dovedit a preveni procesele de distrucţie celulară la nivelul ficatului, sub acţiunea factorilor infecţioşi sau a celor chimici. Pentru a obţine aceste rezultate, se recomandă consumul verzei crude, sub formă de salată, de măcar 3 ori pe săptămână.
     ► Boala canceroasă - în ultimii douăzeci de ani au fost efectuate nu mai puţin de 94 de studii care au arătat că varza consumată crudă, murată sau gătită rapid are efecte antitumorale şi anticancerigene. Principiile active din frunzele de varză induc celulelor maligne apoptoza (un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor îmbătrânite), reglează acţiunea hormonilor steroidieni în organism (implicaţi în apariţia a numeroase forme de cancer), reglează ritmul de diviziune celulară, induc o creştere a producţiei enzimelor responsabile de inactivarea şi de eliminarea celulelor maligne. Trei-cinci zile pe săptămână, în care consumăm câte 200 de grame de salată de varză, ne pot salva viaţa, punându-ne la adăpost de o incredibilă multitudine de forme de cancer, despre care vom vorbi detaliat în cele ce urmează: 
Cancerul vezicii urinare - sunt diagnosticate la nivel mondial, în medie, câte 336.000 de noi cazuri în fiecare an, afectând de trei ori mai mulţi bărbaţi decât femei. Conform cercetărilor medicilor de la Universitatea din Texas, care au studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, în paralel cu cazurile a 708 persoane sănătoase din aceeaşi grupă de vârstă şi de aceeaşi rasă, consumul de varză reduce puternic incidenţa acestei boli. La persoanele care consumă de mai multe ori pe săptămână varză crudă (dar şi alte legume înrudite, cum ar fi varza roşie sau broccoli) incidenţa cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mică.
 ► Cancerul de prostată - o cercetare făcută în Statele Unite pe 1000 de persoane de sex masculin arată că persoanele care consumă, la măcar o treime din mese, legume în stare crudă, au cu 35% mai mari şanse să nu facă această boală. Interesant este că la cei care consumă, la măcar o treime din mese, în mod special varză crudă şi legume înrudite (broccoli, varză roşie), riscul de a face cancer la prostată scade cu 44%.
 ► Cancerul la sân - nu avem spaţiu pentru a rezuma în acest articol toate studiile făcute despre efectelen preventive ale consumului de varză în neoplasmul mamar (în Singapore, China, Statele Unite, Polonia, Olanda), dar toate arată că femeile care consumă varză sau varză murată se bucură într-o proporţie foarte ridicată de imunitate faţă de cancerul la sân. Conform cercetărilor, cea mai ridicată rată a imunităţii o au femeile care au consumat varză, încă de la vârsta de 12-13 ani, măcar o dată la 2- 3 zile. În multe regiuni din Polonia, de pildă, unde datorită obiceiurilor culinare, o femeie consumă încă din adolescenţă, anual, în medie, 25- 30 kg de varză, cazurile de cancer mamar sunt mai rare, cu incredibilul procentaj de 72%, decât în celelalte zone ale lumii.
 ► Cancerul de colon şi de rect - într-un studiu-gigant făcut în Olanda, au fost colectate datele privind vulnerabilitatea la cancer de intestin, în raport cu obiceiurile alimentare, de la o sută de mii de persoane, pe o perioadă de timp de şase ani. Conform  raportului final al acestui studiu, publicat în anul 2000, la persoanele care consumă zilnic vegetale crude se înregistrează cu 25% mai puţine cazuri de cancer cu această localizare. Ei bine, la vegetarienii care consumă cu predilecţie legume din familia cruciferelor, adică varză, varză roşie, conopidă şi broccoli, incidenţa cancerului de colon şi de rect este cu 49% mai redusă, fiind practic de două ori mai protejaţi de această teribilă afecţiune.
 ► Cataracta - salata de varză cu ulei de măsline este o excelentă sursă de vitamina C şi de vitamina A. Ambele vitamine au un puternic efect antioxidant şi, între altele, stopează procesul de producere al cataractei. Aşadar, pentru profilaxia acestei afecţiuni, se recomandă consumul, măcar de trei ori pe săptămână, al verzei proaspete, câte 200 de grame minimum, sub formă de salată. Tratamente interne 
 ► Obezitate - în Statele Unite şi, mai nou, în Europa, curele de slăbire pe bază de varză fac adevărate furori. Cea mai populară este de departe cura cu supă de varză, cu care se obţin cele mai rapide scăderi în greutate şi pe care... nu v-o recomandăm. De ce? Pentru că hrănitul exclusiv cu varză fiartă şi, eventual, cu alte mici adaosuri hipocalorice este o tortură ineficientă pe termen lung. În schimb, consumul zilnic, măcar la prânz şi la cină, a câte 200-300 de grame de salată de varză crudă, poate face minuni în reglarea ponderală, e drept, pe termen lung. Varza este foarte bogată în fibre alimentare, are puţine calorii, multe vitamine şi minerale, ajutându-ne să slăbim natural. Obiceiul de a consuma timp de 3-4 zile pe săptămână această salată în cantităţi mari are şi alte avantaje: reduce cantitatea de hrană consumată la fiecare masă, curăţă organismul de toxine, ne ajută în regimurile disociate. Mai mult, consumul acestei salate este un important pas pentru schimbarea obiceiurilor alimentare şi a stilului de viaţă, cheia reglării greutăţii corporale.
 ► Adjuvant contra cancerului uterin – un miniexperiment la care au participat 30 de femei cu cancer uterin în stadiul I (unu) a presupus consumul unui extract de varză, care conţine o substanţă denumită I3C (prescurtarea de la indol-3-carbinol). După 12 săptămâni de administrare analizele au arătat ca la 47,5% dintre femeile care au beneficiat de experiment celulele maligne au dispărut, neoplasmul înregistrând remisie completă. Prin comparaţie, la nici una dintre pacientele din grupul de control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a înregistrat remisia cancerului. Contra acestei afecţiuni se recomandă o cură de 3-4 luni, timp în care se consumă suc foarte proaspăt de varză, din care se beau 600-800 de ml pe zi.
 ► Adjuvant contra cancerului la sân - mai multe studii de medicină experimentală arată că tratamentele cu compuşii pe bază de sulf prezenţi în varză determină remisia tumorilor maligne mamare, într-un procentaj de cel puţin 40%. Ca adjuvant contra acestei afecţiuni, se recomandă consumul zilnic de salată proaspătă de varză la măcar o masă. Suplimentar, se ţin cure de câte 4 săptămâni, în care se consumă câte un pahar (200 ml) de suc de varză, dimineaţa şi seara.
 ► Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza – cercetătorii de la Universitatea de Medicina din Hawaii, Statele Unite, au evidenţiat faptul că unii compuşi din varză împiedică transportul colesterolului cu densitate redusă (forma periculoasă a acestuia), către vasele de sânge şi către ţesuturi. De asemenea, varza împiedică formarea plăcilor de aterom şi sclerozarea pereţilor arterelor. Se recomandă consumul de varză sub formă de salată, câte 300 de grame zilnic, vreme de măcar trei zile pe săptămână.
 ► Constipaţia - cel mai simplu tratament este consumul de varză murată, măcar 200 de grame pe zi. În varza murată se găsesc aşa-numitele „bacterii prietenoase”, care combat constipaţia prin reglarea florei intestinale. Apoi, varza murată este bogată în fibre alimentare, de unde şi efectul ei de „mătură” a colonului, din care extrage prin absorbţie toate reziduurile şi apoi ajută la eliminarea lor promptă.
 ► Surmenaj fizic şi intelectual - consumul de varză crudă sub formă de salată este un tratament tonic extraordinar pentru 4 Cuvânt către creştinii ortodocşi – Despre varza albă şi varza roşie sistemul muscular şi pentru sistemul nervos. Bogată în vitamine şi în minerale, conţinând substanţe cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care intensifică procesele de regenerare din organism, varza are efect adaptogen şi anti- oboseală. Se ţin cure de trei săptămâni, timp în care se consumă la prânz şi la masa de seară câte o farfurie (125 de grame) de salată de varză. Acest tratament este foarte bun adjuvant şi contra depresiei psihice..
 ► Menopauza - studii preliminare arată că un consum săptămânal de varză crudă (200 de grame pe zi, vreme de măcar 4 săptămâni) îmbunătăţeşte secreţia hormonului estrogen şi, important, reglează răspunsul receptorilor acestor hormoni din organism. Rezultatul este instalarea mai târzie a menopauzei, atenuarea simptomelor de început ale acesteia (bufeuri, transpiraţie, nervozitate etc.), prevenirea şi combaterea unor afecţiuni specifice menopauzei, cum ar fi osteoporoza, prolapsul uterin, cancerul ovarian şi uterin.
 ► Infecţii respiratorii - varza este mai bogată în vitamina C decât portocalele, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant, conţine magneziu, potasiu, calciu. Toate aceste caracteristici o recomandă în mod special ca remediu pentru întărirea imunităţii. Se administrează proaspătă, sub formă de salată, câte 3-400 de grame pe zi, la bolnavii cu infecţii respiratorii, pentru a susţine şi pentru a grăbi procesul vindecării. Persoanelor care iau antibiotice de sinteză li se recomandă şi varza murată, pentru restabilirea florei tubului digestiv şi pentru contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente. Tratamente externe
 ► Arsuri de gravitate mică şi medie - se fac spălături şi se pun comprese vreme de 15 minute, câte 2-3 pe zi, cu suc proaspăt de varză. Are efect antiinfecţios, ajută la o vindecare mai rapidă şi estetică, previne formarea cicatricelor cheloide. 
Răni care se vindecă greu - se pun zilnic comprese cu suc de varză care se ţin vreme de o oră, după care se lasă zona tratată să se usuce la aer încă o oră. Studiile arată că prin mecanisme încă prea puţin cunoscute (se presupune că varza conţine substanţe stimulatoare ale creşterii anumitor ţesuturi), procesul de vindecare al rănilor este mult accelerat, scade riscul de infecţie, semnele care rămân după vindecare sunt mult mai puţin vizibile.
 ► Eczeme infecţioase, infecţii fungice - frunzele de varză proaspăt zdrobite cu ciocanul pentru şniţele se pun pe zona afectată, apoi se aplică deasupra un nailon, care se fixează cu bandaj sau cu leucoplast. Se lasă să acţioneze vreme de 4 ore pe zi, după care zona tratată se lasă să se zvânte la aer, măcar 45 de minute. Aplicaţia se face până la vindecare. Compuşii pe bază de sulf din frunzele de varză au o puternică acţiune antiseptică asupra bacteriilor şi a ciupercilor parazite.
 ► Cancer de piele - se pune zilnic şi se ţine vreme de 4-6 ore pe zona afectată o cataplasmă din frunze de varză, identică cu cea prezentată anterior, la tratamentul eczemelor. Foarte multe persoane cu epiteliom bazocelular şi spinocelular au beneficiat de uimitoarele efecte ale acestui tratament simplu, dar care dă rezultate acolo unde cele mai savante şi invazive metode de tratament dau greş.
 ► Entorsă, luxaţii - se pun pe zona afectată frunze de varză bine zdrobite (cu ciocanul pentru şnitele) şi se leagă cu o faşă. Aplicaţia se face vreme de 4 ore pe zi. În primele două zile de la producerea accidentului se pun deasupra cataplasmei şi pungi cu cuburi de gheaţă.. Practica arată că datorită acestui tratament, timpul de refacere a ligamentelor se scurtează, durerile sunt atenuate, în multe cazuri, chiar pungile cu lichid sinovial care se formează sunt mult mai mici. 
Dureri reumatice - pe zona afectată, se pun dimineaţa şi, eventual, seara, frunze de varză bine zdrobite. Se ţin minimum două ore. Intern, se consumă câte 1-2 pahare de suc proaspăt de varză pe zi, în cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauză. Tratamentul extern şi intern cu varză proaspătă are efect antiinflamator articular, încetineşte sau chiar stopează procesele degenerative, ajută la recâştigarea mobilităţii articulare.

                                        FRUMUSEŢE 

 Ten încărcat - se şterge vreme de cinci minute, în fiecare dimineaţă şi în fiecare seară, pielea de pe obraji şi de pe gât, cu un tampon bine înmuiat, din când în când, în suc proaspăt de varză. Această aplicaţie are un excelent efect de curăţare a pielii, previne tulburările de pigmentare, dă un plus de strălucire tenului astfel tratat. Piele îmbătrânită - bogată în vitamina A şi în vitamine din complexul B, conţinând substanţe care îmbunătăţesc irigaţia cu sânge a pielii, având efect de curăţare profundă a tenului, sucul de varză este unul din secretele saloanelor de cosmetică care obţin rezultate miraculoase. Se pun comprese cu suc foarte proaspăt de varză, care se ţin vreme de 10-15 minute, după care se îndepărtează şi se lasă pielea să se usuce la aer alte 15 minute. În final se aplică o cremă hidratantă. 

                                       VARZA ROŞIE

 - Este, practic, aceeaşi specie ca şi varza albă, fiind o varietate a acesteia. Dincolo de înfăţişare, între varza roşie şi cea albă mai sunt însă şi alte diferenţe, invizibile cu ochiul liber, dar extrem de importante. De pildă, spuneam despre varza albă că are un conţinut de vitamina C mai mare decât portocalele.
 - Ei bine, varza roşie conţine de până la... 6-8 ori mai multă vitamina C decât surata ei albă, fiind un adevărat concentrat din această vitamină.
 - Apoi, pigmenţii care dau culoarea roşie acestei legume au un rol foarte important ca medicament. Aşadar, ţinând cont că modalităţile de preparare ale verzei roşii sunt perfect identice cu cele prezentate la cea albă, să vedem în continuare câteva recomandări terapeutice extrem de importante: 
Alzheimer - antocianii, adică pigmenţii roşii din această varietate de varză, fac adevărate miracole în prevenirea şi în combaterea degenerării celulelor 20 din sistemul nervos central. Se administrează salată proaspătă, câte trei sute de grame 
– Despre varza albă şi varza roşie pe zi, în cure de 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauză, după care tratamentul se poate relua. Încă nu se ştiu foarte multe lucruri despre capacitatea tratamentului cu varză roşie de a restabili funcţiile cerebrale alterate de Alzheimer, însă efectul de prevenire şi de încetinire sau chiar de blocare a evoluţiei bolii cu ajutorul verzei roşii este cert.
 ► Febra - se administrează salata de varză (150 de grame) sau sucul de varză (100 ml) de 2-3 ori pe zi. Conţinutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajută inima şi sistemul cardiovascular să reziste cu succes temperaturii ridicate, catalizează acţiunea sistemului imunitar, care este principalul „beneficiar” al acceselor de febră.
 ► Alergia - este prevenită de o cură cu salată de varză roşie crudă (ori chiar murată) pe timpul iernii. Se consumă 200-300 de grame zilnic, pe o perioadă de timp de 3 luni, urmată de alte 3 săptămâni de pauză, după care se poate relua. Bogăţia de vitamina C şi de antioxidanţi din această leguma ajută la reglarea reacţiei sistemului imunitar la interacţiunea cu factorii externi. Nutriţioniştii germani au răspunsul! Cei mai renumiţi dintre ei au stabilit care sunt cele mai sănătoase 100 de alimente ce îţi protejează principalele organe. Lista acestora a fost publicată recent în ziarul Bild din Germania şi a făcut deja furori în întreaga lume. În cazul legumelor şi fructelor se recomandă ca acestea să fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie administrate sub formă de infuzii, comprese sau tincturi. Vă prezentăm lista acestor alimente.
                                           Piele/păr
 1. Pepenele. Are foarte puţine calorii şi e un fruct excelent pentru menţinerea fermităţii pielii.
 2. Iaurtul degresat. Are o concentraţie ridicată de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunătăţesc aspectul pielii. 
3. Grâul. Are calciu, acizi graşi, dioxid de siliciu - provizii de sănătate pentru piele, păr şi unghii.. 
 4. Orzul. Conţine substanţe bioactive, înfrumuseţează şi revitalizează.. 
5. Cimbrul. Curăţă organismul şi redă strălucirea pielii.
 6. Hreanul. Regenerează părul, pielea şi unghiile, mulţumită substanţelor active conţinute. 
7. Muştarul. Reglează fluxul sangvin la nivelul pielii. Rinichi 
8. Sfecla roşie. Stimulează arderile celulare. 
9. Vişinele. Conţin potasiu, substanţă pe care rinichii „se luptă” să o elimine din sânge, când e în exces.
10. Castravetele. Are multă apă şi stimulează activitatea rinichilor. 11. Ţelina. Protejează rinichii de viruşi. 
12. Varza roşie. Aminoacizii şi proteinele sale acţionează ca un filtru pentru rinichi.
 13. Gulia. Vitamina C protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează.
14. Ridichia neagră. Are proprietăţi de antibiotice naturale. 
15. Varza murată. Detoxifică întregul organism.
 16. Hrişca. În medicina complementară, e folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet. E eficientă dacă suferiţi de hipertensiune arterială.
 17. Pătrunjelul. Deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii. Oase 
18. Migdalele. Conţin magneziu, care ajută oasele să rămână sănătoase.
 19. Spanacul. Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenţa oaselor şi funcţionarea muşchilor. 
20. Meiul. Deosebit de bun pentru copii, cărora le întăreşte dinţii, oasele şi le stimulează creşterea.
21. Secara. Benefică pentru dinţi, oase şi muşchi. E o sursă ideală de oligoelemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc. 
 22. Brânza. Este o sursă de calciu, contribuind la întărirea oaselor. Intestine/stomac
23. Tinctura de fenicul. Protejează mucoasele intestinale.
24. Păstârnacul. Stimulează digestia.
25. Mango. Are vitamina A şi antioxidanţi ce apără mucoasa intestinală. 
26. Arpacaşul. Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu şi fosfor pentru o digestie sănătoasă.
 27. Mărarul. Ameliorează indigestia.
 28. Soia. Are proprietăţi anticancerigene.
29. Nucile. Conţin o formă purificată de Omega 3, care ajută la reducerea riscului de cancer al intestinelor.
                                           FICAT
 30. Anghinarea. Are proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii săi previn bolile hepatice. 
31. Sucul de ridiche. Stimulează secreţia bilei.
32. Conopida. Contribuie la protejarea şi îmbunătăţirea activităţii ficatului.
 33. Drojdia de bere. E o importantă sursă de vitamina B, detoxifică ficatul.
 34. Năsturelul (Nasturtium Officinale). E folosit la producerea muştarului şi a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei şi al ficatului. 
35. Păpădia. Reduce colesterolul şi ajută la buna funcţionare a ficatului.
36. Laptele. Apără ficatul de diferite afecţiuni frecvente.
 37. Menta. Uleiurile sale esenţiale stimulează secreţia biliară şi ajută la calmarea crampelor.
 38. Carnea de iepure. Degresează ficatul. 
39. Carnea de vită şi de mânzat. Conţine vitamina B, fier şi proteine de bună calitate. 
                                        CREIER 
 40. Lintea. Conţine proteine, glucide şi lecitina de care au nevoie celulele creierului. 
41. Quinoa. Bogat în fier, întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire. 
42. Carnea de pasăre de curte. Are grăsimi şi uleiuri care oferă energie celulelor nervoase.
 43. Fasolea. Creşte puterea de concentrare.
 44. Oul. E o sursă grozavă de proteine, iar gălbenuşul conţine colină, care ajută la dezvoltarea memoriei.
45. Avocado. E un fruct care combate stresul, nervozitatea şi insomnia.
46. Bananele. Conţin substanţe benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele şi mineralele fructelor îl energizează.
47. Caisele. Un amestec ideal de minerale ce stimulează neuronii. 48. Stafidele. Au mult zahăr (75%), resursă energetică pentru creier.
 49. Perele. Ajută circulaţia sangvină, iar zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifică puterea „de lucru” a creierului.
50. Mazărea. E bogată în proteine bune pentru memorie şi concentrare. 
51. Salata verde. Substanţele opiacee calmează sistemul nervos.                                                OCHI 
52. Castanul sălbatic. Substanţele sale active calmează iritaţiile şi senzaţia de usturime.
 53. Arnica. Uleiurile esenţiale calmează inflamaţiile oculare.
54. Mesteacănul alb. Vitamina C, potasiul şi calciul conţinute întăresc imunitatea ochilor. 
55. Limba de miel. Are o mulţime de taninuri şi saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale. 
56. Rostopasca. Este eficientă împotriva viruşilor, în special pentru ochii uscaţi. 
57. Gutuia. Cu pectină şi calciu, e bună pentru alergii şi febra fânului. 
 58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis). Calmează ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în faţa calculatorului.
 59. Grăsimea de găină. Împreună cu iarba de silur, face minuni dacă e aplicată ca unguent pe ochi.
60. Strugurii. Aceste fructe ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne.
 61. Pătlagina. Taninurile sale tratează infecţiile oculare.
62. Căpşunele. Ajută ochiul în timpul vederii nocturne.
 63. Centaurium minus. Tinctura acestei plante vindecă afecţiunile oculare.
64. Ananasul. Conţine numeroase enzime ce relaxează ochii celor care stau mult la calculator.
 65. Rozmarin. Purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare.                                          INIMĂ 
66. Varza. Are mult potasiu şi fier, necesare inimii şi circulaţiei sangvine.
 67. Broccoli. Previne ateroscleroza şi atacurile de cord, prin conţinutul de calciu, fier şi caroten.
 68. Ridichea. Apără împotriva atacurilor de inimă.
69.Portocalele. Conţin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge, În plus, are şi puţine calorii.
 70. Morcovul. Acidul folic şi bioflavonoidele rădăcinoasei protejează inima. 
71. Peştele. Acizii graşi Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi de calcifieri. 
72. Ceapa. Scade presiunea sângelui, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia.
 73. Usturoiul. Alicina conţinută previne accidentele vasculare cerebrale.
 74. Usturoiul sălbatic. Substanţele sale curăţă sângele de toxine. 75. Sparanghelul. Asparagina curăţă cordul şi vasele mari de sânge. 76. Cicoarea. Scade tensiunea arterială şi colesterolul,  curăţă sângele cu ajutorul unor minerale specifice. 
77. Uleiul de măsline. Energizează cordul şi reduce colesterolul. 
78. Somonul. Acest peşte e o sursă bună de acizi graşi Omega 3, care reuşesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge. 
79. Dovleacul. Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă. 
80. Cartofii. Protejează contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
 81. Paprika. Protejează inima şi vasele de sânge. 
82. Roşiile. Diuretice eficiente, normalizează tensiunea arterială. 83. Măslinele. Reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială.
 84. Merele. Conţin 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia întregului sistem vascular.
 85. Fasolea neagră. O cană din acest aliment furnizează între 120 şi 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne apariţia tulburărilor de ritm cardiac. 
86. Coacăzele. Cu cea mai mare concentraţie de minerale şi de vitamine C, B, D şi E, sunt bune pentru circulaţia sângelui.
 87. Zmeura. Acţionează ca o aspirină naturală, întărind sistemul imunitar.
88. Murele. Sunt considerate de specialiştii germani fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului.
 89. Socul. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. 
90. Piersicile. Au multe vitamine şi oligţlemente care protejează inima.
 91. Cireşele. Împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu.
 92. Rubarba. Fortifică inima şi scade tensiunea arterială.
 93. Grepfrutul. Are o enzimă specială, care previne obstrucţiile vasculare şi tromboza.
 94. Ciuperca Shitake. Reduce colesterolul. 
95. Prunele. Previn tromboza.
 96. Curmalele. Sunt bogate în fier, calciu şi potasiu. Reduc tensiunea arterială, protejează împotriva aterosclerozei.
 97. Afinele. Pigmentul lor albastru ajută la elasticitatea vaselor sangvine. 
 98. Ovăzul. Are acizi graşi, benefici în bolile cardiovasculare.
 99. Porumbul. Are vitamina D şi vitamina K. 
100. Ardeiul iute. Previne creşterea zahărului din sânge, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii. 

marți, 4 februarie 2014

Goji – efecte benefice şi contraindicaţii



Aceste fructe de pădure de culoare roşiatică sunt originare din China şi sunt folosite de mult timp în medicina tradiţională pentru îmbunătăţirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar şi pentru a ameliora simptomele de oboseală.
Deşi există prea puţine studii clinice pe subiecţi umani care să le dovedească eficienţa, fructele de goji au dovedit calităţi incontestabile pe experimentele realizate pe animale.
Goji se remarcă prin conţinutul crescut de antioxidanţi, în special carotenoide, care au capacitatea de a reduce riscul de degenerescenţă maculară, principala cauză a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani.

"Citeste continuarea articolului pe www.csid.ro"

luni, 27 ianuarie 2014

Cum pot fi folosite altfel alimentele din cămară


 Piper: Dacă vreţi ca hainele pe care intentionaţi să le spălaţi la maşină să-şi păstreze culoarea, adăugaţi o linguriţă de piper. Culorile nu vor ieşi şi evitaţi astfel ca unele rufe să-şi împrumute culoarea altora.
 Zahăr: Dacă nu vreţi să cheltuiţi bani pe tabletele antiţânţari, puteţi face acasă un amestec la fel de eficient. Aveţi nevoie de două ceşti de lapte, puţin peste 100 de grame de zahăr şi circa 50 de grame de piper. Fierbeţi acest amestec timp de 10 minute, amestecând ocazional. Puneţi mixtura în boluri şi aşezaţi-le strategic în casă sau chiar pe lângă casă. Acestea vor atrage nu doar ţânţarii, ci şi alte insecte deranjante.
 Sare: Petele de grăsime sunt într-adevăr o pacoste, dar pot fi îndepărtate, înainte de a spăla rufele, dacă se presară generos sare peste pată. Apoi, pot fi spălate în mod normal.
 Cartofi: Dacă aţi avut o noapte grea şi aţi cam exagerat cu alcoolul, iar ochii vă trădează activităţile nocturne, aplicaţi peste ei câte o felie subţire de cartof şi aşteptaţi timp de cinci minute. Clătiţi apoi cu apă rece, aplicaţi o cremă hidratantă şi abia apoi machiaţi-vă, dacă simţiţi că mai e cazul. În afară de machiaj, restul e valabil şi pentru bărbaţi.
 Portocale: Dacă sunteţi în natură şi, întâmplător, aveţi portocale la voi, puteţi uita de grija hârtiei pentru aprins focul.. Cojiţi-le, lăsaţi cojile să se usuce şi folosiţi-le pentru aprinderea focului, deoarece conţin uleiuri inflamabile care ard pentru multă vreme. Mirosul proaspăt e din partea casei! 
Ulei de măsline: Dacă aveţi senzaţia că produsul potrivit pentru piele pur şi simplu nu există, încercaţi să combinaţi 4 linguriţe de ulei de măsline cu 3 linguriţe de sare. Pasta creată se aşază pe faţă, timp de 2 minute şi se îndepărtează apoi cu apă călduţă. Folosiţi această mixtură în fiecare zi, timp de o săptămână, după care răriţi aplicarea acestui tratament, reducând zilele de înfrumuseţare la 3 pe săptămână. Rezultatele vor fi vizibile.
 Muş tar: Poate că veţi avea senzaţia că mirosiţi ca un hot-dog, dar muştarul aplicat într-un strat subţire pe piept, peste care se aşază 1 un prosop fierbinte, vă va elibera capul şi pieptul, ajutându-vă să respiraţi mai uşor..
 Maioneză: E grav când copiii desenează cu carioci pe pereţi. Dar parcă doare şi mai tare când, în loc de pereţi, folosesc ca şi pânza mobila cea nouă. Există însă o rezolvare: aşezaţi maioneză pe urmele de cariocă de pe mobilă, lăsaţi să acţioneze timp de 10 minute şi apoi ştergeţi cu o cârpă curată. Maioneza se va lua cu tot cu pata de culoare. 
Lămâie: Mătreaţa este o problemă de sănătate adesea stânjenitoare şi, din păcate, produsele de îngrijire care promit să rezolve această problemă miros destul de urât. În frigider găsiţi însă remediul, care constă în lămâie. Masaţi-vă scalpul cu două linguriţe de zeamă de lămâie şi clătiţi cu apă călduţă. Dizolvaţi apoi o linguriţă de zeamă de lămâie într-un pahar cu apă caldă şi aplicaţi pe pielea capului, fără a mai clăti. Repetaţi tratamentul până ce problema dispare. Ouă: Dacă nu mai aveţi timp să treceţi pe la coafor pentru o mască pentru podoaba capilară, folosiţi gălbenuşul a două ouă pentru a vă masa părul. Porniţi cu scalpul şi apoi înaintaţi pe lungimea firului de păr, pas cu pas. Când simţiţi că toate firele de păr au intrat în contact cu gălbenuşul, aşezaţi-vă pe cap o cască şi apoi un prosop cald. Staţi aşa 30 de minute, apoi spălaţi-vă pe cap ca de obicei. Unt: O cutie de bijuterii vă poate ajuta să vă organizaţi podoabele. Doar că, uneori, toate acele lanţuri subţiri se încâlcesc şi nu puteţi face mare lucru să opriţi asta. Câteodată vă enervaţi atât de tare, încât mai că aţi trage de ele, cu riscul ca nu multe lănţişoare să rămână întregi. Sfatul nostru este să puneţi nişte unt peste nod şi să aşezaţi ghemotocul preţios pe o suprafaţă plată. Ajutându-vă de un ac de cusut, veţi reuşi să rezolvaţi dilema. La final, nu trebuie decât să îndepărtaţi untul sub un jet de apă caldă.
 Pâine: Data viitoare când scăpaţi pe jos un pahar sau o farfurie care se face ţăndări pe podea, luaţi o felie de pâine şi, după ce aţi adunat cioburile mari, vizibile, treceţi felia de pâine peste locul care ar mai putea avea cioburi greu de văzut cu ochiul liber. Pâinea este bună şi pentru îndepărtarea urmelor de degete (eventual murdare) de pe pereţi şi tapet. 
 Banane: Data viitoare când vreţi să aruncaţi la gunoi cojile de banană, amintiţi-vă că acestea încă mai pot fi utile. Îndepărtaţi eventualele "aţe" sau fâşii din pulpa fructului şi treceţi cojile de banană peste argintărie sau pantofii din piele. Ştergeţi apoi cu o cârpă moale.
 Mere: Dacă aţi cumpărat roşii care nu sunt prea roşii, nu disperaţi. În loc să le lăsaţi la copt pe pervaz mult şi bine, înfăşuraţi cinci roşii verzi într-o pungă maro în care se află şi un măr copt, sigilaţi şi lăsaţi-le aşa pentru câteva zile. Procesul de coacere va fi grăbit în acest fel. 
                                     Idei de reţinut  
Furnicilor nu le plac castraveţii. Înconjuraţi ascunzişurile acestora cu coji de castravete.
Dacă vrei să obţii un cub transparent de gheaţă, fierbe apa înainte.
Oglinda ta va stră luci, dacă o cureţi cu White Spirt (diluant de vopsele).
 S-a imprimat o gumă de mestecat în materialul hainelor tale? Pune-le pentru o oră în congelator. 
Părul tău nu are luciu suficient? Umezeşte-ţi părul cu o linguriţă de oţet, şi pe urmă să-l speli.
 Hainele tale albe nu sunt suficient de albe ? Înmoaie-le în apă caldă timp de 10 minute, împreună cu o felie de lămâie.
 Ca să reuşeşti să storci integral zeama lămâilor, ţine-le o oră în apă caldă înainte de a le stoarce. 
Pentru a evita mirosul neplăcut la fierberea verzei, pune o felie de pâine pe varză. Pentru a nu amesteca pâinea cu varza, felia se introduce într-o pungă de pânză rară. 
Lăcrimezi, dacă tai ceapa, - mestecă o gumă de mestecat.
 Pentru a fierbe mai repede cartofii, decojeşte-i numai pe o parte. Pată de cerneală pe haine? Pune un strat gros de pastă de dinţi pe pată, lasă-l să se usuce şi numai dupa aceea să o speli
. Vrei să scapi de şoareci şi şobolani, presară praf de piper negru în zona unde se ascund. Se vor duce în altă parte. 
Proverb chinezesc: Dacă tu poţi profita de un lucru, ce ţi-a fost împărtăşit de alţii, la rândul tău ai şi tu obligaţia, de a-l împărtăşi cu alţii! Deci, procedează la fel ca mine...

marți, 21 ianuarie 2014

16 motive suplimentare pentru care chimenul negru este „remediul pentru orice, inafara de moarte”


Acum ceva timp am scris un articol despre Nigella Sativa(chimen negru, negrusca, negrilica) intitulat „Remediul pentru orice, inafara de moarte”. Acest articol descria cercetarile efectuate pe multe cai prin care semintele de chimen negru(Nigella Sativa) constituie un aliment medicinal cu potential de salvare a vietii, si este unul dintre cele mai populare articole de pe site-ul nostru.

Incepand cu pasajul „Aceasta umila, dar imens de puternica samanta omoara MRSA(Stafilococus aureus multiplu rezistent, la mai multe tipuri de antibiotice), vindeca acele corpuri otravite de arme chimice, stimuleaza regenerarea celulelor beta muribunde din pancreasul diabetic, si face inca si altele, despre care putini stiu ca exista”, articolul a rezumat cercetarile publicate si revizuite incrucisat despre 10 dintre remarcabilele beneficii de sanatate ale semintei:
Diabetul de tip 2: Doua grame de negrusca pe zi a avut ca rezultat reducerea glicemiei a jeun (pe stomacul gol), micsorarea rezistentei la insulina, sporirea functiei celulelor beta, si reducerea hemoglobinei glicozilate la subiectii umani.
Infectia cu Helicobacter Pylori: Negrusca poseda actiune utila anti H. Pylori, comparabila cu terapia tripla de eradicare.
Epilepsie: Negrusca este traditional cunoscuta ca avand proprietati anticonvulsive. Un studiu din 2007 despre copiii epileptici, a caror afectiune era refractara la tratamentul medicamentos conventional, a gasit ca un extract apos a redus semnificativ actiunea epileptica.
Hipertensiune : Utilizarea zilnica a 100 pana la 200 de mg de extract de negrusca, de doua ori pe zi, timp de 2 luni, a avut un efect de micsorare a presiunii sanguine la pacientii cu usoara hipertensiune.
Astm: Timochinona, unul dintre constituentii activi principali ai Negellei Sativa (chimenul negru), este superior medicamentului fluticazona la modelul animal de astm. Un alt studiu, de data asta pe subiecti umani, a gasit ca extractele de chimen negru (negrusca) cu apa fierbinte au un efect antiastmatic relativ puternic asupra cailor respiratorii afectate de astm.
Tonsilofaringita acuta: caracterizata prin inflamarea amigdalelor sau faringelui (dureri in gat), majoritar virala in origine, capsulele de negrusca (in combinatie cu Phyllanthus niruri) au fost gasite ca alinand semnificativ durerea de gat, si reducand nevoia de analgezice (impotriva durerii) la subiectii umani.
Vatamari datorate armelor chimice: Un studiu pe oameni, aleatoriu si controlat prin placebo asupra pacientilor vatamati de arme chimice a gasit ca extractele de chimen negru realizate cu apa fierbinte au redus simptomele respiratorii, suieraturile de piept, si valorile de test ale functiei pulmonare, si au mai redus nevoia de tratament medicamentos.
Cancer la colon: Studiile la nivel celular au descoperit ca extractul de negrusca se poate compara favorabil cu agentul chimic 5-fluoruracil in suprimarea cresterii cancerului la colon, dar cu un profil de siguranta mult mai inalt. Cercetarile pe animale au gasit ca uleiul de negrusca are semnificative efecte inhibitorii asupra cancerului la colon la cobai, fara efecte secundare observabile.
MRSA (Stafilococ auriu multiplu rezistent): Negrusca are actiune antibacteriana impotriva izolatilor clinici de Stafilococcus aureus rezistent la meticilina.
Dependenta/sevrajul de opiacee: Un studiu facut asupra a 35 de dependenti de opiacee a gasit ca negrusca constituie o terapie eficienta pe termen lung pentru dependenta de opiacee.

De atunci cercetarile biomedicale asupra chimenului negru au continuat sa infloreasca, cu inca 78 de studii publicate si citate de baza de date MEDLINE a Bibliotecii Nationale de Medicina in decursul ultimelor luni.
Aici sunt inca 16 beneficii suplimentare de sanatate care se adauga unei liste in continua crestere:
Previne vatamarile datorate radiatiei: Uleiul de Nigella sativa (UNS) si componentul lui activ, timochinona, protejeaza tesutul cerebral de stresul nitrozativ indus de radiatii.

Protejeaza impotriva vatamarilor datorate infarctului: Extractul de timochinona din Nigella Sativa a avut un efect protector impotriva vatamarii asociate cu infarct experimental.

Previne dependenta de morfina si toxicitatea ei: Extractul alcoolic de Nigella Sativa reduce preferinta conditionanta asociata locului indusa de morfina, un indicator al intoxicarii, dependentei si tolerantei la morfina
Previne vatamarea rinichilor asociata diabetului: Extractul de timochinona din Nigella Sativa a avut efecte protectoare asupra nefropatiei diabetice experimentale.

Previne aderarile post-chirurgicale: Acoperirea suprafetelor peritoneale cu ulei de Nigella Sativa dupa trauma peritoneala este eficienta in micsorarea formarii de aderari peritoneale la un model experimental.

Previne neurotoxicitatea asociata bolii Alzheimer: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa a avut efecte protectoare in cazul diabetului experimental; a prevenit neurotoxicitatea si apoptoza indusa A?1-40 la modelul celular.

Suprima cresterea cancerului la san: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa inhiba cresterea tumorala si induce moartea programata a celulelor (apoptoza) la un model de cancer la san xenogrefa la soarece.

Prezinta proprietati anti-psoriasis: Extractul alcoolic din seminte de Nigella Sativa prezinta actiune anti-psoriazis, consistenta cu utilizarea ei medicinala in medicina traditionala.

Previne patologia cerebrala asociata cu Parkinsonul: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa protejeaza neuronii de cultura impotriva toxicitatii ?SN indusa sinaptic, o patologie observata la creierele pacientilor cu Parkinson si dementa insotita de corpi Lewy.

Omoara celulele canceroase cerebrale agresive ale glioblastomului: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa prezinta actiune de omorare a celulelor glioblastomului.

Omoara celulele leucemice: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa induce apoptoza mediata mitocondrial in cazul de leucemie acuta limfoblastica in vitro.

Suprima cresterea canceroasa a ficatului: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa previne cancerul indus chimic la modelul de boala al cobailor.

Previne patologiile diabetice: Extractul de timochinona apos si alcoolic de Nigella Sativa in doze mici are un efect de micsorare a zaharului si ameliorare asupra regenerarii insulelor pancreatice, indicand valoarea lui ca agent terapeutic in controlul diabetului zaharat.

Suprima cresterea celulelor cancerului cervical: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa prezinta proprietati antiproliferative, apoptotice si anti-invazive la o tulpina de celule de cancer cervical.

Previne vatamarile cerebrale datorate intoxicarii cu plumb: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa amelioreaza stadiul vatamarilor cerebrale datorate intoxicatiei cu plumb la cobaii Sprague Dawley.

Omoara celulele cancerului cavitatii bucale: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa induce moarte celulara programata(apoptoza) la celulele canceroase ale cavitatii bucale.


De ce o atat de puternica samanta nu este inca pe radarul majoritatii comunitatilor medicale si nutritionale? Stim ca samanta de susan poate depasi Tylenolul in reducerea durerilor de artrita si poate reduce factorii de risc ai bolilor cardiovasculare intr-o maniera care sa faca invidioase statinele, si stim ca semintele de in micsoreaza tumorile de san si prostata, dar beneficiile chimenului negru sunt inca in mare masura subraportate si subutilizate.

Interesant, in ciuda acestui unghi mort, si ca pentru a confirma imensul potential al chimenului negru ca agent vindecator, Nestlé, gigantul alimentar la nivel planetar cu baza in Elvetia, a solicitat un brevet pentru utilizarea Nigellei Sativa pentru „a preveni alergiile alimentare”, in anul 2010 (publicatia Nestlé despre brevete internationale WO2010133574). Aceasta este o incercare evidenta de a-si insusi cunoasterea traditionala si a utiliza semintele sau extractul de planta pa baza unui brevet care sa fie proprietatea intelectuala a firmei atunci cand este utilizat ca ingredient alimentar sau medicament.

Potrivit Third World Network Briefing Paper/Document Rezumativ al Retelei Lumea a Treia, din iulie 2012:

“Solicitarile gigantului elvetian par invalide, intrucat utilizarile traditionale ale Nigellei Sativa anticipeaza cu claritate aplicatiile brevetului Nestlé, si cercetarile savantilor din tarile in curs de dezvoltare au validat deja aceste utilizari traditionale, si au descris suplimentar, in termeni stiintifici contemporani, insasi proprietatile medicinale ale chimenului negru, pe care Nestlé cauta sa le pretinda ca fiind propriile sale “inventii”.

Nestlé pretinde ca proprietate intelectuala orice uz al unui compus receptor opioid pentru a trata sau preveni alergiile, in mod specific timochinona si, mai specific, administrarea de timochinona sub forma de material vegetal de la Nigella Sativa(seminte). 3 Tipul de alergie alimentara de cel mai mare interes este tulburarea stomacala si diareea. ”

Vestea cea buna este ca nici un astfel de brevet nu a capatat inca aprobarea, si pana acum, acest aliment este inca disponibil in mod gratuit. Pentru actualizari despre cercetarile asupra chimenului negru, mergeti la Pubmed.gov, si inscrieti-va pentru actualizare prin e-mail pentru cuvantul cheie “nigella sativa,” si veti fi printre primii care sa aflati despre noile cercetari asupra acestei uimitoare seminte, pe masura ce acestea apar din mediul biomedical

SURSA
.http://viataverdeviu.ro/16-motive-suplimentare-pentru-care-chimenul-negru-este-remediul-pentru-orice-inafara-de-moarte/

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare