Faceți căutări pe acest blog

duminică, 10 martie 2013

Combaterea „vlăguielilor” de toamnă




Următoarele preparate naturale se bazează pe puterea curativă extraordinară a usturoiului şi sunt recomandate pentru combaterea oboselii acumulate după eforturi fizice îndelungi, pe parcursul unui an de muncă. Ele revitalizează şi energizează organismul, combat deficienţele cronice ale aparatului respirator şi readuc pofta de mâncare. Sunt indicate şi pentru persoanele în vârstă.

*Se amestecă 4 căţei de usturoi bine pisaţi, sucul de la patru cepe proaspete de mărime medie, 150 ml suc de ovăz, 40 g rădăcină de valeriană rasă mărunt cu 700 g miere de albine şi se fierb la foc mic până capătă consistenţa unei creme subţiri. Preparatul se întinde pe o farfurie şi se lasă să se răcească, apoi se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se păstrează la rece. Se iau 3-6 bucăţi pe zi, înainte de masă.

*O altă reţetă foloseşte ca ingrediente 100 g usturoi, 150 g ceapă, 350 g miere, două linguri oţet de mere. Usturoiul şi ceapa se dau prin răzătoarea fină, apoi se adaugă oţetul. Se lasă la loc cald 24 de ore. Se adaugă mierea lichidă şi se amestecă foarte bine. Preparatul se lasă să se „coacă” la loc cald timp de 7 zile, apoi se strecoară printr-o sită deasă. Se iau zilnic 4 linguriţe odată. Tratamentul se continuă fără pauză, deoarece are efect cumulativ.

*Se pisează 350 g de usturoi şi se amestecă cu sucul de la 20 de lămâi, fără seminţe. Se lasă 24 de ore într-un vas acoperit. Se agită înainte de utilizare. Se ia o linguriţă din acest preparat, seara, în jumătate de pahar cu apă caldă. Acest „elixir al tinereţii” se recomandă în special atunci cînd "bolile bătrâneţii" sunt combinate cu obezitate, hipertensiune sau lipsa capacităţii de efort.

http://www.evenimentul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare