duminică, 17 martie 2013

Imunitatea de primăvară- Leacuri tradiţionale ruseşti şi orientale -

Toată lumea se bucură că vine, în sfârşit, primăvara. Dar trecerea dintre anotimpuri ne pune organismul la încercare şi ne confruntăm cu o mulţime de boli: răceală de primăvară, alergii, sensibilitate faţă de schimbările meteo, nevroze etc. Toate acestea aduc în discuţie sistemul imunitar, despre care ne-am propus să vorbim din nou, dar de data asta din perspectiva remediilor populare ruseşti şi orientale, care se bucură şi astăzi de mare atenţie.

Test pentru sistemul imunitar

Vă invităm să parcurgeţi testul următor, acordând următorul punctaj: pentru fiecare afirmaţie cu care sunteţi în totalitate de acord, câte 10 puncte o pentru afirmaţiile cu care sunteţi parţial de acord - 5 puncte o iar pentru cele cu care nu sunteţi de acord - 0 puncte.
1. Răcesc de mai mult de patru ori pe an.
2. Consum mai puţin de 300 g de legume şi fructe pe zi.
3. Întotdeauna lucrez până la epuizare, iar noaptea dorm prost.
4. Sunt irascibil şi mă enervez uşor.
5. Am pielea uscată şi descuamată, iar unghiile sunt casante.
6. Dimineaţa mă trezesc foarte obosit, deşi mă culc la timp.
7. Am o slujbă de birou, o viaţă sedentară, aproape niciodată nu merg pe jos.
8. Am probleme cu greutatea (fie lipsă, fie exces).
9. Am întotdeauna mâinile şi picioarele reci.
10. Am amigdalele scoase.
11. Îmi place foarte mult să stau la plajă: vara stau la soare, până devin ciocolatiu, iar în timpul iernii, merg în mod regulat la solar.
12. În sarcina mea cad toate treburile casnice, obosesc foarte tare.
13. Fumez.
14. În timpul zilei casc des şi aş vrea să ajung cât mai repede în pat.
15. Locuiesc într-un oraş poluat.
16. Sufăr de o boală cronică.
17. Sufăr de alergie.
18. Mi-e greu să ies din casă şi să-mi petrec seara cu prietenii în oraş.
19. Răceala se prinde uşor de mine, e suficient ca cineva să strănute lângă mine şi sunt bolnav.
20. Odată ce încep să tuşesc, mult timp nu mă mai opresc.

Ads by Browse to Save Aprecierea punctajului

* De la 0 la 60 de puncte: puteţi fi complet liniştit! Sistemul dvs. imunitar este stabil. În gene­ral, bolile vă ocolesc, iar când le contractaţi, trec fără com­pli­caţii.
* De la 61 la 125 de puncte:sistemul dvs. imu­nitar se încadrează în limitele normale. Nu aveţi încă motive de îngrijorare. Pentru ca imu­nitatea să rămână stabilă, trebuie să menţineţi un stil de viaţă sănătos: hrană bazată pe legume şi fructe, bogată în minerale şi vitamine; somnul profund la ore fixe şi exer­ciţiile fizice zilnice pot face minuni. Este indicat ca odată cu venirea primăverii să înce­peţi să luaţi şi polivita­mine.
* Peste 125 puncte: fiţi atenţi! Sistemul dumnea­voas­tră imunitar şi starea generală de sănătate lasă mult de dorit. Trebuie să consultaţi cât mai grabnic un medic generalist sau un specialist în imunologie. Nu încercaţi să vă restabiliţi singur, luând pastile "după ureche", fără să cereţi sfatul unui specialist.

Dieta rusească de primăvară

Chiar şi la oamenii sănătoşi, din cauza insufi­ci­enţei de lumină solară şi a lipsei de vitamine, sistemul imunitar se clatină primăvara. În regiunile din Siberia, după iernile lungi şi cumplit de geroase, toţi oamenii simţeau nevoia să-şi întărească organismul, pentru a putea lupta cu bolile specifice primăverii, când, odată cu încălzirea, viruşii şi bacteriile se înmulţesc.

Dieta cu sucuri roşii

Această dietă cu suc trebuie urmată timp de trei săptămâni. Se consumă suc proaspăt, obţinut din orice fruct roşu (cireşe, vişine, căpşuni, struguri, rodii, afi­ne) ori legume (sfeclă roşie, morcovi, varză roşie). Lo­cui­to­rii Siberiei susţin că cel mai eficient este sucul de rodii.

Schema de tratament: în prima săptămână se consumă o jumătate de cană de suc, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. În cea de-a doua săptămână - aceeaşi jumătate de cană, dar de două ori pe zi, iar în cea de-a treia săptămână - o dată pe zi, între mese. După zece zile de pauză, dieta poate fi reluată.

Alimente energizante

1. Câte o lingură de stafide, caise deshidratate (mărunţite) şi miez de nucă (mărunţit) se ames­tecă cu o lingură de miere de albine şi sucul de la o jumătate de lămâie. Se administrează câte o lingură de preparat, de trei ori pe zi, la primele simptome ale răcelii sau de câte ori vă simţiţi slăbit.
2. Două lămâi, un kilogram de morcovi, un kilo­gram de mere, o jumătate de kilogram de caise uscate, 300 g de stafide şi cinci linguri de miere de albine se prepară în felul următor. Morcovii şi merele se dau pe răzătoarea cu găuri mici, caisele uscate şi stafi­dele se dau prin maşina de tocat carne, iar lămâile se storc. Pasta obţinută se omogenizează bine cu mierea şi se toarnă într-un recipient cu capac. Amestecul se poate păstra la frigider. Se administrează de trei ori pe zi câte o lingură sau cel mult două.
3. O jumătate de kilogram de caise ori prune uscate, date prin maşina de tocat, un pahar de miez de nucă măcinată, 2-3 mere cu tot cu coajă, tăiate în cubuleţe, se amestecă bine într-o cratiţă. Se adaugă o jumătate de pahar cu apă şi o jumătate de kilogram de zahăr. Se fierbe la foc mic, până ce fructele devin moi. După răci­re, se pune compoziţia într-un borcan. Se adminis­trează câte o lingură, înainte de mesele princi­pale.

Fiertură din tărâţe de grâu

Peste o lingură de tărâţe de grâu sau secară se toarnă două căni de apă. Se fierbe la foc mic, timp de 30 de minute, după care se trage de pe foc şi se adaugă o lingură de miere. Se administrează câte 50 g, de trei ori pe zi.

Ceai din angelică - planta îngerilor

Se spune că angelica este o plantă dăruită de către îngeri oamenilor, spre vindecarea bo­lilor. Ea însă nu poate fi culeasă şi administrată decât de către cei cu sufletul şi min­tea curate. Ceaiul de angelică îmbunătăţeşte compoziţia şi circulaţia sângelui, forti­fică stomacul, dezinfectează intestinele, întăreşte siste­mul imunitar.
Mod de preparare: Peste o lingură de pulbere de rădăcină de angelică se toarnă o cană de apă clocotită. Cana se pune într-un alt vas cu apă şi se fierbe la baie de abur, timp de 20 de minute, după care se strecoară. Se consumă câte un sfert de cană, de trei ori pe zi, îna­in­te de masă. Ceaiul nu trebuie utilizat timp îndelungat.

Baie rusească

Acest gen de baie este un tonic excelent, înlătură simptomele răcelii şi face să dispară ca prin minune vertijul şi durerile de cap.
Ingrediente: o parte frunze de merişor şi de zmeur şi trei părţi frunze de coacăz, trei părţi frunze şi fructe de cătină şi măceşe. Toate ingredientele se pun direct în cada de baie, în apa potrivită pentru îmbăiere. Este indicat să vă frecţionaţi uşor corpul cu frunze şi fructe după ce s-au înmuiat uşor. Relaxaţi-vă în această apă cel puţin 10 minute.

Masaj oriental pentru întărirea sistemului imunitarAdoptat de la locuitorii Rusiei Orientale, s-a răs­pândit în toate zonele din Rusia, fiind practicat în pe­rioada Uniunii Sovietice în toate grădiniţele şi şcolile, înaintea orelor de curs, după gimnastica de în­viorare. Tehnica protejează organismul de răceli şi gripe, întă­reşte sistemul imunitar şi creşte re­zistenţa organis­mului la infecţii. Este recomandat să se efectueze de trei ori pe zi, dar cu precădere dimineaţa, imediat după trezire. Cu vârful dege­tului arătător sau mijlociu se fac nouă mişcări cir­cu­lare în sensul acelor de ceasornic, timp de 30 de secunde, şi nouă mişcări în sens invers acelor de ceasornic, timp de alte 30 de secunde.
Punctele de masaj: * la ca­petele interioare ale sprâncenelor (punctele 1 şi 2); * în părţile late­ra­le ale nărilor (punctele 3 şi 4); * în adâncitura de la baza nasului (punc­tul 5); * în adâncitura dintre buza inferioară şi bărbie (punctul 6).
Prin presare, căutaţi acel punct uşor dureros. Acela este locul co­rect ce trebuie masat.

Leacuri tibetane

Amestec din plante

Se ia următorul amestec din plante, în părţi egale: rozmarin sălbatic, melisă, rădăcină de valeriană, co­nuri de hamei, flori de tei, sovârf, talpa-gâştei şi se­minţe de coriandru.Amestecul se fierbe într-un ibric în prealabil opărit. La o lingură cu vârf de amestec, se pune o jumătate de litru de apă. După fierbere, ibricul se înveleşte într-un prosop şi se lasă la răcit peste noapte. Această porţie trebuie consumată într-o singură zi, în două-trei doze.
În afară de întărirea sistemului imunitar, acest ceai reglează aritmia şi palpitaţiile inimii şi este benefic sistemului vascular.

Băutură cu aloe vera

Ingrediente: 100 ml de suc de aloe vera, 500 g de nuci pisate, 300 grame de miere, zeama de la patru lămâi şi un pahar de votcă. Totul se amestecă foarte bine şi se lasă timp de 48 de ore într-un loc întunecos. Se administrează câte o lingură, de trei ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Decoct din măceşe

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, tranda­fi­rul sălbatic este recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune modalităţi de a menţine imunitatea ridicată. Peste două linguri de măceşe uscate şi tocate mărunt se toarnă o jumătate de litru de apă. Se fierbe timp de 15 minute la foc mic şi se lasă la infuzat timp de 24 de ore. Se consumă după bunul plac, cu o linguriţă de mie­re sau o linguriţă de coniac.

Compot din plante şi fructe de pădure

Peste cinci linguri de frunze mărunţite de melisă, mentă, salvie şi flori de castan se toarnă un litru de apă clocotită, se acoperă şi se lasă la infuzat. După două ore, se strecoară. Separat, se pun într-o oală un kilo­gram de coacăze negre, căline, vişine, căpşuni, afine (iarna puteţi folosi orice fructe de pădure congelate sau uscate) cu doi litri de apă. Se fierb timp de 15 minute, la foc moderat. În acest compot se adaugă infuzia de plante şi preparatul se pune din nou la fiert până dă într-un clocot. Se păstrează în recipiente de sticlă în­chisă la culoare, în frigider. Se bea câte o ceaşcă, o dată pe zi. După preferinţă, se poate adăuga miere.

sursa

Arhivă blog

c3

Etichete

10 motive pentru care e bine să bei cafea (1) 100 de alimente miraculoase pentru organism (1) 20 de plante vindecatoare pe care le puteti cultiva acasa (1) 7 moduri ca sa dai jos burta fara sa mergi la sala (1) 8 remedii naturale pentru a invinge alergiile de primavara (1) 90 de alimente miraculoase pentru organism (2) Adevarul despre plastic (2) ADRESE UTILE (1) AFECTIUNI GASTRICE (1) AFTE BUCALE (1) ALERGIILE (1) ALOE VERA (4) ALTARUL ORTODOX (1) ANEMIE (2) ANTIBIOTICE (1) APA CA TRATAMENT (3) Apa cu Miere si Lamaie in Fiecare Dimineata (1) Apa din sticla de plastic (1) APA IN CORP (4) APA OXIGENATA (1) ARGILA (1) ARGINT (2) ARMURARIUL (2) articulatii (1) Artrită (1) Aspectul limbii (1) ASPIRINA (3) ASTMUL BRONSIC (2) ATACURILE ENERGETICE (1) ATENTIE..PERICULOS (7) AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU (1) Bautura care Ucide Cancerul (1) BICARBONATUL DE SODIU (4) Bicarbonatului de sodiu (1) BITERUL SUEDEZ (1) BOLI INFLUENŢATE DE VREME (1) Bolile de tiroidă și de ficat se văd pe piele (1) BOLILE OASELOR (1) BRUSTURELE (1) BUSUIOCUL (1) CADOUL AMERICII PENTRU LUME (1) CAFEAUA SI FICATUL (1) CANCERUL (4) CAPSUNELE (1) CARTI (1) CARTI DE MEDICINA ALTERNATIVA (1) CARTI PE INTERNET (1) CARTOFUL (2) CAUZELE BOLILOR (8) Ce se întâmplă când bei apă pe stomacul gol? (1) CEAIURI (8) CHIMENUL NEGRU (1) CIROZA (4) COCA-COLA....BAUTURA RACORITOARE SAU LICHID DETERGENT...!!!? (1) COJI de CEAPA (1) CONFERINTE ...CARTI SI FILME DESPRE SANATATE (1) CONOPIDA (1) CONTRAINDICATII (1) CORPUL OMENESC (1) Cum iti dai seama daca suferi de o boala (1) Cum pot fi folosite altfel alimentele din cămară (1) Cum sa eliminati fara durere (1) CUM SA SCAPI DE MOLII (1) CUM SE FOLOSESC PLANTELE MEDICINALE (3) CUPTORUL CU MICROUNDE (1) CURA DE DEZINTOXICARE (1) CURIOZITATI ALIMENTARE (2) CURIOZITATI ALE CORPULUI (2) CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le stii! (1) DEODORANTE (1) DEPARAZITAREA CORPULUI UMAN (2) DEPRESIA (1) DEPRESIE (2) DESHIDRATAREA (1) DESPRE ACNEE (1) DESPRE ALCOOL (3) DESPRE ANALIZE SI TESTE MEDICALE (3) DESPRE ARSURI (2) DESPRE BACTERII (3) DESPRE BANANE (7) DESPRE BATATURI (1) DESPRE CADEREA PARULUI (1) DESPRE CAFEA (4) DESPRE CANCER (25) DESPRE CANDIDA (3) DESPRE CARBOHIDRANTI (1) DESPRE CATINA (5) DESPRE CÂTEVA PLANTE AMINTITE ÎN SFÂNTA SCRIPTURĂ (1) DESPRE CEAPA (7) DESPRE CEARCANE (1) Despre Cimbru (1) DESPRE COLESTEROL (11) DESPRE COLON (1) DESPRE CONDIMENTE (1) DESPRE DANTURA (1) DESPRE DIETE (21) DESPRE E-URI (2) DESPRE FICAT (2) DESPRE FRUCTE SI BENEFICIILE LOR (11) DESPRE GALBENELE (2) DESPRE GLANDA TIROIDA (2) DESPRE GREATA (1) DESPRE HERPES (5) DESPRE INIMA (6) DESPRE IUBIRE SI VINDECARE (1) DESPRE LEUSTEAN (2) DESPRE MAINI (2) DESPRE MARUL LUPULUI (1) Despre mucegai (1) DESPRE NUCI (6) DESPRE OBOSEALA (1) DESPRE OTET (3) DESPRE PLANTE (15) DESPRE POST (4) DESPRE ROSII (1) DESPRE SANZAIENE (2) DESPRE SARE (2) DESPRE SILICIUL ORGANIC. (1) DESPRE STRUGURI (2) DESPRE TELINA (1) DESPRE TRANSPIRATIE (1) DESPRE TUSE (7) DESPRE UNGHII (1) Despre vaccinuri (1) DESPRE VARICE (1) DESPRE VITAMINE (13) DETOXIFIERE (4) DIAREE (1) DIVERSE (2) DOVLEAC (1) DROGUL DIN ALIMENTE (2) DROJDIA DE BERE (4) DULCEATA (1) DURERE DE CAP (3) DUREREA IN GAT (1) DURERI DE DINTI (4) DURERI DE INCHEIETURI (1) Dureri de spate (1) EFECTELE BENEFICE ALE LEGUMELOR (5) ELECTRONICE (1) EUGEN GIURGIU (1) FICAT (39) FIECARE POFTA...ARE O CAUZA (1) FIERUL IN ORGANISM (2) FISURA ANALA (1) FLORI DE SOC (1) FOLIA DE ALUMINIU (1) FRUMUSETE (1) FUMATUL (3) GALBENELE (2) GHIMBIRUL (1) GIMNASTICA (1) GLICEMIE (1) GLUME SI ZAMBETE (2) Goji – efecte benefice şi contraindicaţii (1) Grapefruitul (1) GRAUL (1) GRIPA (10) GUMA DE MESTECAT (1) GUTUIILE (3) GUTURAIUL (1) Helicobacter pylori (1) HEMOROIZI (2) HEPATITA C (2) Hofigal... (1) IERBURI DE LEAC (1) IMPORTANT DE TINUT MINTE (1) IMUNITATE (4) Inchide pungile ermetic (1) Infectia cu Chlamydia trachomatis (1) INFECTII URINARE (4) INSECTE PERICULOASE..CAPUSELE (7) INVĂTĂTURI ORTODOXE (1) LAMAIILE (12) LĂMAIA (1) LEACURI MAGICE PENTRU BOLI (1) LEACURI PENTRU IARNA (1) LEACURI RUSESTI (1) LECŢIA DOCTORULUI YOLLOK (1) LEUCEMIE (1) LEURDA (3) LEUSTEANUL (1) Lista substantelor toxice folosite in industria cosmetica (1) MACERAT DIN COAJE DE OU (1) MACUL ROSU (1) MAGNEZIU (3) MARGARINA SAU UNT (1) MASTI PENTRU TEN (1) Mâinile îţi pot arăta semnele unei boli. (1) MEDICAMENTE SAU OTRAVA (19) MEDICINA CHINEZEASCA (1) Meiul (1) MENTA (2) MICROBI SI VIRUSI (1) MIEREA DE ALBINE SI SCORTISOARA (10) MIRODENII (4) MIROSURI URATE (1) MORCOVUL (1) NEMURIRE (1) NOUTATI MEDICALE (6) Noutăţi de la JOHN HOPKINS-- BINE DE RETINUT (1) O simplă înțepătură poate salva viața unui om (1) OBICEIURI SI TRADITII (1) ORARUL ORGANELOR NOASTRE (1) ORICE BOALA PORNESTE DIN MINTE (1) OSTEOPOROZA (1) PADUCELUL (1) PAPADIA (4) PARACETAMOLUL (1) Parintele Arsenie Boca - marturii si tratamente naturale (1) PASTE (1) PATRUNJELUL SI ALTE LEGUME (2) Păpădia (1) Pătrunjelui (1) PELINUL (1) PENTRU SANATATE (7) PESTICIDE (1) PIETRE LA FIERE. (3) PIETRE LA RINICHI (7) pietrele din fiere sau ficat (1) PILDE (1) PLANTE BIBLICE (11) Plante care ţin locul antibioticelor (1) PLANTE OTRAVITOARE (3) PNEUMONIA (1) PROBLEME DIGESTIVE (1) Probleme respiratorii (1) PURIFICAREA LIMFEI (2) REFLEXOLOGIE (2) REGIM ALIMENTAR (2) reteta Valeriu Popa (1) RETETE CULINARE (1) RETETE FOLOSITOARE (24) RETETELELE LUI VALERIU POPA (1) REUMATISM (2) ROSTOPASCA (1) SALVIA (1) SARE AMARA (1) SCLERODERMIA (1) SEL.ENIUL (1) SENTIMENTELE BUNE (1) SFATURI (17) SFATURI UTILE (3) SFATURI PENTRU CASA TA (22) SFATURI PENTRU FEMEI (5) SFATURI PENTRU GOSPODARIA TA (3) SFATURI PENTRU SANATATE (37) SFATURI VALERIU POPA (1) SFATURILE BIOTERAPEUTULUI DJUNA (1) SFECLA ROSIE (5) SISTEMUL IM UNITAR (1) SOARE SI PLAJE (1) SPONDILOZA (1) SPREIURI (1) STEATOZA (4) STEVIA (1) SUCUL DE SFECLA ROSIE MORCOV SI MAR (1) SUCURI (1) SUNATOARE (2) TELEFONUL MOBIL (3) TERAPIA CU SEMINTE (1) TERAPIA CU URINA (2) TERAPII ALTERNATIVE. (1) TOTUL DESPRE COCA- COLA (1) TOTUL DESPRE OUA (4) TOTUL DESPRE VERDETURI (3) TRATAMENT NATURAL al tuturor bolilor (1) TRATAMENT OUA DE PREPELITA (1) TRATAMENT PENTRU LUPUS (1) TRUCURI (2) TULBURARI DE VEDERE (4) ULEI DE MASLINE (5) ULEI DE OREGANO (1) ULEI DE RICIN (2) Un ucigas nevazut: gandurile negre (1) URZICILE (3) USTUROIUL (14) UTILE PENTRU TINE (3) VARZA ALBA (3) VARZA ALBA SI ROSIE (1) VIBRATIA VINDECARII (1) VITILIGO (1) ZERUL (1)

CITATELE ZILEI

Lista mea de bloguri

Postări populare