Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 13 martie 2013

5 motive pentru care sa mananci spanac





Lasand la o parte gustul proaspat si fragezimea sa, spanacul este si o planta extrem de sanatoasa. Daca tot a venit primavara, iar pietele se vor umple de spanac, iata cinci motive pentru care merita sa il incluzi in alimentatie.

Este unul din cele mai nutritive alimente

Sarac in calorii si bogat in vitamine, spanacul este foarte hranitor: o cana de spanac contine mai mult decat necesarul zilnic de vitamina A si K, aproape 100% din necesarul de mangan si acid folic si 40% din doza zilnica recomandata de magneziu. E sursa a mai mult de 20 de substante nutritive, printre care se numara fibre, calciu si proteine. Si, surpriza, o cana de spanac are doar 40 de calorii!

Contine antioxidanti ce lupta impotriva cancerului

Substantele antioxidante din spanac neutralizeaza radicalii liberi din organism, ajutand astfel la prevenirea cancerului. Un studiu a aratat chiar ca femeile care consuma frecvent spanac au un risc mult mai scazut de cancer la san. In afara de asta, experimentele de laborator au relevat faptul ca spanacul poate reduce si avansarea cancerului de stomac si de piele.

Spanacul proaspat pastreaza sanatatea inimii

Proprietatile antioxidante ale spanacului pot contribui la sanatatea inimii, substantele continute de acesta luptand impotriva oxidarii colesterolului. Colesterolul oxidat pune in pericol arterele si inima, iar antioxidantii din spanac previn aceasta oxidare. De asemenea, magneziul continut din plin de spanac reduce tensiunea arteriala, iar acidul folic tine la distanta atacurile de cord.

Consumul de spanac combate cancerul ovarian si pe cel de prostata

Spanacul contine un carotenoid ce determina distrugerea cancerului de prostata. Acelasi carotenoid, in urma procesarii sale de catre intestine, previne reaparitia cancerului. De altfel spanacul contine si un puternic antioxidant ce previne formarea celulelor canceroase. Femeile care consuma o cantitate ridicata de spanac prezinta un risc scazut de cancer ovarian. Acelasi antioxidant este prezent in ceapa, ceai, mere, citrice, struguri, vin rosu, sunatoare, praz, broccoli si afine.

Imbunatateste functiile creierului si previne imbatranirea

Spanacul iti mentine creierul tanar, ajutandu-l sa functioneze mai bine si protejandu-l impotriva efectelor negative ce insotesc inaintarea in varsta. Secretul consta in faptul ca antioxidantii din spanac previn oxidarea ce are loc odata cu varsta la nivelul creierului. In afara de spanac, poti apela si la alte verdeturi pentru a-ti mentine gandirea in forma. Nutritionistii au o regula pentru acest principiu: cu cat e mai inchisa la culoare leguma respectiva, cu atat e mai sanatoasa pentru creier.

Mancare sanatoasa , Remediu natural , Tratamente naturiste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare