Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 februarie 2014

COJILE DE BANANE

Nu mai arunca cojile de banane! Iată câte minuni poţi face cu ele

banane
Daca pana acum obisnuiai sa arunci cojile de banana, ar fi bine sa te razgandesti. Iata la ce le poti folosi.
1. Hranesc plantele
Cojile de banana sunt bogate in calciu si magneziu si, astfel, florile iti vor “multumi” ca le hranesti.
De asemenea, tine in vasul cu apa pentru flori o coaja de banana (proportia o coaja de banana la 5 parti de apa). Apoi, uda florile lichidul rezultat.
Coaja de banana mai poate fi folosita si pentru a da lustru frunzelor plantelor.
2. Usureaza senzatia de mancarime
Daca te-a piscat tantarul sau daca ti-a aparut vreo iritatie, freaca usor zona afectata cu coaja de banana. Rana se va vindeca mai repede si iti va usura senzatia de mancarime.
3. Luciu pentru obiectele din piele si lemn
Daca vrei sa dai un lustru nou hainelor din piele si mobilei din lemn, freaca-le usor cu interiorul cojii de banana, apoi sterge cu o carpa moale si curata.
4. Ajuta la negi
Pune o bucata din coaja de banana pe neg peste noapte. Repeta tratamentul timp de o saptamana si potasiul din coaja de banana te va ajuta sa scapi de negi si sa previi reaparitia lor.
5. Trateaza acneea
Freaca usor zona afectata cu coaja de la o banana foarte coapta timp de 10 minute. Lasa cat mai mult timp pe faza reziduurile, pana cand te speli pe fata inainte de a merge la culcare. Repeta procedeul zilnic, pana cand acneeea dispare.
6. Lustruieste argintaria
Amesteca la blender o coaja de banana cu apa si foloseste pasta la curatarea argintariei.
7. Atrag fluturii si pasarile
Pune coji de banana foarte coapta pe o platforma inalta, iar dulceata din ele va atrage fluturii si pasarile. Atentie, totusi, albinele si viestile, vor fi si ele “curioase”.
8. Albesc dintii
De fiecare data cand te speli pe dinti, freaca usor pe dinti, timp de doua minute, coaja de banana. In acest fel, smaltul dintilor va fi “tratat” cu magneziu, mangan si potasiu.
9. Ingrasamant natural
Cojile de banana se descompun foarte repede si devin un ingrasamant natural ideal pentru sol. Rosiile atrag foarte repede nutrientii din banana.
Sursa : sfatulparintilor.ro

luni, 17 februarie 2014

Dumnezeu este cel Care mută munţii





         Un om dormea în coliba lui, când dintr-o dată, într-o noapte, camera s-a umplut de Lumină şi i-a apărut Dumnezeu. Domnul i-a cerut să facă o muncă pentru el şi i-a arătat o stâncă mare din faţa colibei. I-a explicat că va trebui să împingă piatra zilnic, cu toate puterile sale, ceea ce omul a şi făcut.
         Mulţi ani a muncit din greu, de la răsăritul la apusul soarelui, împingea din toate puterile, cu umerii proptiţi pe suprafaţa masivă şi rece a stâncii de neclinitit. În fiecare noapte bărbatul se întorcea trist şi istovit în coliba lui, simţind că întreaga zi a irosit-o degeaba. Tocmai când bărbatul era mai descurajat, diavolul a decis să-şi facă apariţia în gândurile plicitisite ale acestuia: - De atâta timp împingi piatra şi ea nici nu s-a clintit! 
        Aşa încât omul a rămas cu impresia că sarcina lui este imposibil de realizat şi că toată munca lui va fi un eşec. Aceste idei l-au deprimat şi descurajat pe bărbat. Diavolul i-a spus: - De ce te distrugi singur pentru asta? Petrece-ţi timpul făcând doar un efort minim şi te vei simţi mai bine. 
       Bărbatul ostenit tocmai aşa îşi propusese să facă, dar înainte de asta a decis să se roage şi să-şi spună păsul lui Domnului. - Doamne, a spus, am muncit mult şi greu pentru Tine, adunându-mi toate puterile să fac ce mi-ai cerut. Acuma, după atâta timp, nu am reuşit să mişc piatra nici cu jumătate de milimetru. Cu ce am greşit? De ce am eşuat?  Domnul i-a răspuns înţelegător:
 - Omule, când ţi-am cerut să-mi slujeşti şi tu ai acceptat, ţi-am spus că sarcina ta era să împingi cu toate puterile în stâncă, ceea ce ai şi făcut. Niciodată nu am spus că aştept ca tu să o mişti. Sarcina ta era doar să împingi. Şi acum vii la Mine obosit spunând că ai eşuat. Dar chiar asta e realitatea??? Priveşte la tine… Braţele îţi sunt puternice şi musculoase, spatele e vânjos şi bronzat, mâinile îţi sunt bătătorite de atâta apăsare, picioarele ţi-au devenit solide şi puternice. Te-ai dezvoltat mult şi capacităţile tale sunt peste ce te-ai fi putut aştepta să ai. Adevărat, nu ai mişcat stânca. Dar vocaţia ta a fost să Mă asculţi şi să împingi, ca să-ţi pui la încercare credinţa şi încrederea în înţelepciunea Mea. Ceea ce ai şi făcut. Acum Eu, prietene, voi muta stânca. 
      Câteodată, când auzim cuvântul lui Dumnezeu, avem tendinţa să ne folosim gândirea pentru a descifra ce vrea El, când, de obicei, El nu ne cere decât simpla ascultare şi încredere în El. Cu toate că noi credem că prin credinţă mutăm munţii, de fapt tot Dumnezeu este cel care îi mută din loc. “Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.” – Părintele Arsenie Boca

vineri, 14 februarie 2014

Despre varza albă şi varza roşie


            Cuvânt către creştinii ortodocşi  - VARZA ALBĂ 

                        Mâncaţi pe rupte varză albă şi roşie

folosiţi-o mai ales crudă. Face cât un depozit întreg de medicamente.  
     ► Hepatita, bolile de ficat în general o substanţă conţinută de către varză, sulforafanul, stimulează puternic producerea în organism a unor enzime care joacă rolul de detoxifiant al ficatului. De asemenea, consumul de varză s-a dovedit a preveni procesele de distrucţie celulară la nivelul ficatului, sub acţiunea factorilor infecţioşi sau a celor chimici. Pentru a obţine aceste rezultate, se recomandă consumul verzei crude, sub formă de salată, de măcar 3 ori pe săptămână.
     ► Boala canceroasă - în ultimii douăzeci de ani au fost efectuate nu mai puţin de 94 de studii care au arătat că varza consumată crudă, murată sau gătită rapid are efecte antitumorale şi anticancerigene. Principiile active din frunzele de varză induc celulelor maligne apoptoza (un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor îmbătrânite), reglează acţiunea hormonilor steroidieni în organism (implicaţi în apariţia a numeroase forme de cancer), reglează ritmul de diviziune celulară, induc o creştere a producţiei enzimelor responsabile de inactivarea şi de eliminarea celulelor maligne. Trei-cinci zile pe săptămână, în care consumăm câte 200 de grame de salată de varză, ne pot salva viaţa, punându-ne la adăpost de o incredibilă multitudine de forme de cancer, despre care vom vorbi detaliat în cele ce urmează: 
Cancerul vezicii urinare - sunt diagnosticate la nivel mondial, în medie, câte 336.000 de noi cazuri în fiecare an, afectând de trei ori mai mulţi bărbaţi decât femei. Conform cercetărilor medicilor de la Universitatea din Texas, care au studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, în paralel cu cazurile a 708 persoane sănătoase din aceeaşi grupă de vârstă şi de aceeaşi rasă, consumul de varză reduce puternic incidenţa acestei boli. La persoanele care consumă de mai multe ori pe săptămână varză crudă (dar şi alte legume înrudite, cum ar fi varza roşie sau broccoli) incidenţa cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mică.
 ► Cancerul de prostată - o cercetare făcută în Statele Unite pe 1000 de persoane de sex masculin arată că persoanele care consumă, la măcar o treime din mese, legume în stare crudă, au cu 35% mai mari şanse să nu facă această boală. Interesant este că la cei care consumă, la măcar o treime din mese, în mod special varză crudă şi legume înrudite (broccoli, varză roşie), riscul de a face cancer la prostată scade cu 44%.
 ► Cancerul la sân - nu avem spaţiu pentru a rezuma în acest articol toate studiile făcute despre efectelen preventive ale consumului de varză în neoplasmul mamar (în Singapore, China, Statele Unite, Polonia, Olanda), dar toate arată că femeile care consumă varză sau varză murată se bucură într-o proporţie foarte ridicată de imunitate faţă de cancerul la sân. Conform cercetărilor, cea mai ridicată rată a imunităţii o au femeile care au consumat varză, încă de la vârsta de 12-13 ani, măcar o dată la 2- 3 zile. În multe regiuni din Polonia, de pildă, unde datorită obiceiurilor culinare, o femeie consumă încă din adolescenţă, anual, în medie, 25- 30 kg de varză, cazurile de cancer mamar sunt mai rare, cu incredibilul procentaj de 72%, decât în celelalte zone ale lumii.
 ► Cancerul de colon şi de rect - într-un studiu-gigant făcut în Olanda, au fost colectate datele privind vulnerabilitatea la cancer de intestin, în raport cu obiceiurile alimentare, de la o sută de mii de persoane, pe o perioadă de timp de şase ani. Conform  raportului final al acestui studiu, publicat în anul 2000, la persoanele care consumă zilnic vegetale crude se înregistrează cu 25% mai puţine cazuri de cancer cu această localizare. Ei bine, la vegetarienii care consumă cu predilecţie legume din familia cruciferelor, adică varză, varză roşie, conopidă şi broccoli, incidenţa cancerului de colon şi de rect este cu 49% mai redusă, fiind practic de două ori mai protejaţi de această teribilă afecţiune.
 ► Cataracta - salata de varză cu ulei de măsline este o excelentă sursă de vitamina C şi de vitamina A. Ambele vitamine au un puternic efect antioxidant şi, între altele, stopează procesul de producere al cataractei. Aşadar, pentru profilaxia acestei afecţiuni, se recomandă consumul, măcar de trei ori pe săptămână, al verzei proaspete, câte 200 de grame minimum, sub formă de salată. Tratamente interne 
 ► Obezitate - în Statele Unite şi, mai nou, în Europa, curele de slăbire pe bază de varză fac adevărate furori. Cea mai populară este de departe cura cu supă de varză, cu care se obţin cele mai rapide scăderi în greutate şi pe care... nu v-o recomandăm. De ce? Pentru că hrănitul exclusiv cu varză fiartă şi, eventual, cu alte mici adaosuri hipocalorice este o tortură ineficientă pe termen lung. În schimb, consumul zilnic, măcar la prânz şi la cină, a câte 200-300 de grame de salată de varză crudă, poate face minuni în reglarea ponderală, e drept, pe termen lung. Varza este foarte bogată în fibre alimentare, are puţine calorii, multe vitamine şi minerale, ajutându-ne să slăbim natural. Obiceiul de a consuma timp de 3-4 zile pe săptămână această salată în cantităţi mari are şi alte avantaje: reduce cantitatea de hrană consumată la fiecare masă, curăţă organismul de toxine, ne ajută în regimurile disociate. Mai mult, consumul acestei salate este un important pas pentru schimbarea obiceiurilor alimentare şi a stilului de viaţă, cheia reglării greutăţii corporale.
 ► Adjuvant contra cancerului uterin – un miniexperiment la care au participat 30 de femei cu cancer uterin în stadiul I (unu) a presupus consumul unui extract de varză, care conţine o substanţă denumită I3C (prescurtarea de la indol-3-carbinol). După 12 săptămâni de administrare analizele au arătat ca la 47,5% dintre femeile care au beneficiat de experiment celulele maligne au dispărut, neoplasmul înregistrând remisie completă. Prin comparaţie, la nici una dintre pacientele din grupul de control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a înregistrat remisia cancerului. Contra acestei afecţiuni se recomandă o cură de 3-4 luni, timp în care se consumă suc foarte proaspăt de varză, din care se beau 600-800 de ml pe zi.
 ► Adjuvant contra cancerului la sân - mai multe studii de medicină experimentală arată că tratamentele cu compuşii pe bază de sulf prezenţi în varză determină remisia tumorilor maligne mamare, într-un procentaj de cel puţin 40%. Ca adjuvant contra acestei afecţiuni, se recomandă consumul zilnic de salată proaspătă de varză la măcar o masă. Suplimentar, se ţin cure de câte 4 săptămâni, în care se consumă câte un pahar (200 ml) de suc de varză, dimineaţa şi seara.
 ► Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza – cercetătorii de la Universitatea de Medicina din Hawaii, Statele Unite, au evidenţiat faptul că unii compuşi din varză împiedică transportul colesterolului cu densitate redusă (forma periculoasă a acestuia), către vasele de sânge şi către ţesuturi. De asemenea, varza împiedică formarea plăcilor de aterom şi sclerozarea pereţilor arterelor. Se recomandă consumul de varză sub formă de salată, câte 300 de grame zilnic, vreme de măcar trei zile pe săptămână.
 ► Constipaţia - cel mai simplu tratament este consumul de varză murată, măcar 200 de grame pe zi. În varza murată se găsesc aşa-numitele „bacterii prietenoase”, care combat constipaţia prin reglarea florei intestinale. Apoi, varza murată este bogată în fibre alimentare, de unde şi efectul ei de „mătură” a colonului, din care extrage prin absorbţie toate reziduurile şi apoi ajută la eliminarea lor promptă.
 ► Surmenaj fizic şi intelectual - consumul de varză crudă sub formă de salată este un tratament tonic extraordinar pentru 4 Cuvânt către creştinii ortodocşi – Despre varza albă şi varza roşie sistemul muscular şi pentru sistemul nervos. Bogată în vitamine şi în minerale, conţinând substanţe cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care intensifică procesele de regenerare din organism, varza are efect adaptogen şi anti- oboseală. Se ţin cure de trei săptămâni, timp în care se consumă la prânz şi la masa de seară câte o farfurie (125 de grame) de salată de varză. Acest tratament este foarte bun adjuvant şi contra depresiei psihice..
 ► Menopauza - studii preliminare arată că un consum săptămânal de varză crudă (200 de grame pe zi, vreme de măcar 4 săptămâni) îmbunătăţeşte secreţia hormonului estrogen şi, important, reglează răspunsul receptorilor acestor hormoni din organism. Rezultatul este instalarea mai târzie a menopauzei, atenuarea simptomelor de început ale acesteia (bufeuri, transpiraţie, nervozitate etc.), prevenirea şi combaterea unor afecţiuni specifice menopauzei, cum ar fi osteoporoza, prolapsul uterin, cancerul ovarian şi uterin.
 ► Infecţii respiratorii - varza este mai bogată în vitamina C decât portocalele, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant, conţine magneziu, potasiu, calciu. Toate aceste caracteristici o recomandă în mod special ca remediu pentru întărirea imunităţii. Se administrează proaspătă, sub formă de salată, câte 3-400 de grame pe zi, la bolnavii cu infecţii respiratorii, pentru a susţine şi pentru a grăbi procesul vindecării. Persoanelor care iau antibiotice de sinteză li se recomandă şi varza murată, pentru restabilirea florei tubului digestiv şi pentru contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente. Tratamente externe
 ► Arsuri de gravitate mică şi medie - se fac spălături şi se pun comprese vreme de 15 minute, câte 2-3 pe zi, cu suc proaspăt de varză. Are efect antiinfecţios, ajută la o vindecare mai rapidă şi estetică, previne formarea cicatricelor cheloide. 
Răni care se vindecă greu - se pun zilnic comprese cu suc de varză care se ţin vreme de o oră, după care se lasă zona tratată să se usuce la aer încă o oră. Studiile arată că prin mecanisme încă prea puţin cunoscute (se presupune că varza conţine substanţe stimulatoare ale creşterii anumitor ţesuturi), procesul de vindecare al rănilor este mult accelerat, scade riscul de infecţie, semnele care rămân după vindecare sunt mult mai puţin vizibile.
 ► Eczeme infecţioase, infecţii fungice - frunzele de varză proaspăt zdrobite cu ciocanul pentru şniţele se pun pe zona afectată, apoi se aplică deasupra un nailon, care se fixează cu bandaj sau cu leucoplast. Se lasă să acţioneze vreme de 4 ore pe zi, după care zona tratată se lasă să se zvânte la aer, măcar 45 de minute. Aplicaţia se face până la vindecare. Compuşii pe bază de sulf din frunzele de varză au o puternică acţiune antiseptică asupra bacteriilor şi a ciupercilor parazite.
 ► Cancer de piele - se pune zilnic şi se ţine vreme de 4-6 ore pe zona afectată o cataplasmă din frunze de varză, identică cu cea prezentată anterior, la tratamentul eczemelor. Foarte multe persoane cu epiteliom bazocelular şi spinocelular au beneficiat de uimitoarele efecte ale acestui tratament simplu, dar care dă rezultate acolo unde cele mai savante şi invazive metode de tratament dau greş.
 ► Entorsă, luxaţii - se pun pe zona afectată frunze de varză bine zdrobite (cu ciocanul pentru şnitele) şi se leagă cu o faşă. Aplicaţia se face vreme de 4 ore pe zi. În primele două zile de la producerea accidentului se pun deasupra cataplasmei şi pungi cu cuburi de gheaţă.. Practica arată că datorită acestui tratament, timpul de refacere a ligamentelor se scurtează, durerile sunt atenuate, în multe cazuri, chiar pungile cu lichid sinovial care se formează sunt mult mai mici. 
Dureri reumatice - pe zona afectată, se pun dimineaţa şi, eventual, seara, frunze de varză bine zdrobite. Se ţin minimum două ore. Intern, se consumă câte 1-2 pahare de suc proaspăt de varză pe zi, în cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauză. Tratamentul extern şi intern cu varză proaspătă are efect antiinflamator articular, încetineşte sau chiar stopează procesele degenerative, ajută la recâştigarea mobilităţii articulare.

                                        FRUMUSEŢE 

 Ten încărcat - se şterge vreme de cinci minute, în fiecare dimineaţă şi în fiecare seară, pielea de pe obraji şi de pe gât, cu un tampon bine înmuiat, din când în când, în suc proaspăt de varză. Această aplicaţie are un excelent efect de curăţare a pielii, previne tulburările de pigmentare, dă un plus de strălucire tenului astfel tratat. Piele îmbătrânită - bogată în vitamina A şi în vitamine din complexul B, conţinând substanţe care îmbunătăţesc irigaţia cu sânge a pielii, având efect de curăţare profundă a tenului, sucul de varză este unul din secretele saloanelor de cosmetică care obţin rezultate miraculoase. Se pun comprese cu suc foarte proaspăt de varză, care se ţin vreme de 10-15 minute, după care se îndepărtează şi se lasă pielea să se usuce la aer alte 15 minute. În final se aplică o cremă hidratantă. 

                                       VARZA ROŞIE

 - Este, practic, aceeaşi specie ca şi varza albă, fiind o varietate a acesteia. Dincolo de înfăţişare, între varza roşie şi cea albă mai sunt însă şi alte diferenţe, invizibile cu ochiul liber, dar extrem de importante. De pildă, spuneam despre varza albă că are un conţinut de vitamina C mai mare decât portocalele.
 - Ei bine, varza roşie conţine de până la... 6-8 ori mai multă vitamina C decât surata ei albă, fiind un adevărat concentrat din această vitamină.
 - Apoi, pigmenţii care dau culoarea roşie acestei legume au un rol foarte important ca medicament. Aşadar, ţinând cont că modalităţile de preparare ale verzei roşii sunt perfect identice cu cele prezentate la cea albă, să vedem în continuare câteva recomandări terapeutice extrem de importante: 
Alzheimer - antocianii, adică pigmenţii roşii din această varietate de varză, fac adevărate miracole în prevenirea şi în combaterea degenerării celulelor 20 din sistemul nervos central. Se administrează salată proaspătă, câte trei sute de grame 
– Despre varza albă şi varza roşie pe zi, în cure de 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauză, după care tratamentul se poate relua. Încă nu se ştiu foarte multe lucruri despre capacitatea tratamentului cu varză roşie de a restabili funcţiile cerebrale alterate de Alzheimer, însă efectul de prevenire şi de încetinire sau chiar de blocare a evoluţiei bolii cu ajutorul verzei roşii este cert.
 ► Febra - se administrează salata de varză (150 de grame) sau sucul de varză (100 ml) de 2-3 ori pe zi. Conţinutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajută inima şi sistemul cardiovascular să reziste cu succes temperaturii ridicate, catalizează acţiunea sistemului imunitar, care este principalul „beneficiar” al acceselor de febră.
 ► Alergia - este prevenită de o cură cu salată de varză roşie crudă (ori chiar murată) pe timpul iernii. Se consumă 200-300 de grame zilnic, pe o perioadă de timp de 3 luni, urmată de alte 3 săptămâni de pauză, după care se poate relua. Bogăţia de vitamina C şi de antioxidanţi din această leguma ajută la reglarea reacţiei sistemului imunitar la interacţiunea cu factorii externi. Nutriţioniştii germani au răspunsul! Cei mai renumiţi dintre ei au stabilit care sunt cele mai sănătoase 100 de alimente ce îţi protejează principalele organe. Lista acestora a fost publicată recent în ziarul Bild din Germania şi a făcut deja furori în întreaga lume. În cazul legumelor şi fructelor se recomandă ca acestea să fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie administrate sub formă de infuzii, comprese sau tincturi. Vă prezentăm lista acestor alimente.
                                           Piele/păr
 1. Pepenele. Are foarte puţine calorii şi e un fruct excelent pentru menţinerea fermităţii pielii.
 2. Iaurtul degresat. Are o concentraţie ridicată de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunătăţesc aspectul pielii. 
3. Grâul. Are calciu, acizi graşi, dioxid de siliciu - provizii de sănătate pentru piele, păr şi unghii.. 
 4. Orzul. Conţine substanţe bioactive, înfrumuseţează şi revitalizează.. 
5. Cimbrul. Curăţă organismul şi redă strălucirea pielii.
 6. Hreanul. Regenerează părul, pielea şi unghiile, mulţumită substanţelor active conţinute. 
7. Muştarul. Reglează fluxul sangvin la nivelul pielii. Rinichi 
8. Sfecla roşie. Stimulează arderile celulare. 
9. Vişinele. Conţin potasiu, substanţă pe care rinichii „se luptă” să o elimine din sânge, când e în exces.
10. Castravetele. Are multă apă şi stimulează activitatea rinichilor. 11. Ţelina. Protejează rinichii de viruşi. 
12. Varza roşie. Aminoacizii şi proteinele sale acţionează ca un filtru pentru rinichi.
 13. Gulia. Vitamina C protejează celulele renale, iar fierul şi fosforul energizează.
14. Ridichia neagră. Are proprietăţi de antibiotice naturale. 
15. Varza murată. Detoxifică întregul organism.
 16. Hrişca. În medicina complementară, e folosită ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi şi în diabet. E eficientă dacă suferiţi de hipertensiune arterială.
 17. Pătrunjelul. Deţine combinaţia ideală de minerale pentru a curăţa rinichii. Oase 
18. Migdalele. Conţin magneziu, care ajută oasele să rămână sănătoase.
 19. Spanacul. Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenţa oaselor şi funcţionarea muşchilor. 
20. Meiul. Deosebit de bun pentru copii, cărora le întăreşte dinţii, oasele şi le stimulează creşterea.
21. Secara. Benefică pentru dinţi, oase şi muşchi. E o sursă ideală de oligoelemente, cum ar fi B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier şi zinc. 
 22. Brânza. Este o sursă de calciu, contribuind la întărirea oaselor. Intestine/stomac
23. Tinctura de fenicul. Protejează mucoasele intestinale.
24. Păstârnacul. Stimulează digestia.
25. Mango. Are vitamina A şi antioxidanţi ce apără mucoasa intestinală. 
26. Arpacaşul. Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu şi fosfor pentru o digestie sănătoasă.
 27. Mărarul. Ameliorează indigestia.
 28. Soia. Are proprietăţi anticancerigene.
29. Nucile. Conţin o formă purificată de Omega 3, care ajută la reducerea riscului de cancer al intestinelor.
                                           FICAT
 30. Anghinarea. Are proteine regenerative, iar acidul folic şi antioxidanţii săi previn bolile hepatice. 
31. Sucul de ridiche. Stimulează secreţia bilei.
32. Conopida. Contribuie la protejarea şi îmbunătăţirea activităţii ficatului.
 33. Drojdia de bere. E o importantă sursă de vitamina B, detoxifică ficatul.
 34. Năsturelul (Nasturtium Officinale). E folosit la producerea muştarului şi a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei şi al ficatului. 
35. Păpădia. Reduce colesterolul şi ajută la buna funcţionare a ficatului.
36. Laptele. Apără ficatul de diferite afecţiuni frecvente.
 37. Menta. Uleiurile sale esenţiale stimulează secreţia biliară şi ajută la calmarea crampelor.
 38. Carnea de iepure. Degresează ficatul. 
39. Carnea de vită şi de mânzat. Conţine vitamina B, fier şi proteine de bună calitate. 
                                        CREIER 
 40. Lintea. Conţine proteine, glucide şi lecitina de care au nevoie celulele creierului. 
41. Quinoa. Bogat în fier, întăreşte memoria şi încetineşte procesul de îmbătrânire. 
42. Carnea de pasăre de curte. Are grăsimi şi uleiuri care oferă energie celulelor nervoase.
 43. Fasolea. Creşte puterea de concentrare.
 44. Oul. E o sursă grozavă de proteine, iar gălbenuşul conţine colină, care ajută la dezvoltarea memoriei.
45. Avocado. E un fruct care combate stresul, nervozitatea şi insomnia.
46. Bananele. Conţin substanţe benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele şi mineralele fructelor îl energizează.
47. Caisele. Un amestec ideal de minerale ce stimulează neuronii. 48. Stafidele. Au mult zahăr (75%), resursă energetică pentru creier.
 49. Perele. Ajută circulaţia sangvină, iar zahărul şi substanţele asemănătoare hormonilor intensifică puterea „de lucru” a creierului.
50. Mazărea. E bogată în proteine bune pentru memorie şi concentrare. 
51. Salata verde. Substanţele opiacee calmează sistemul nervos.                                                OCHI 
52. Castanul sălbatic. Substanţele sale active calmează iritaţiile şi senzaţia de usturime.
 53. Arnica. Uleiurile esenţiale calmează inflamaţiile oculare.
54. Mesteacănul alb. Vitamina C, potasiul şi calciul conţinute întăresc imunitatea ochilor. 
55. Limba de miel. Are o mulţime de taninuri şi saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale. 
56. Rostopasca. Este eficientă împotriva viruşilor, în special pentru ochii uscaţi. 
57. Gutuia. Cu pectină şi calciu, e bună pentru alergii şi febra fânului. 
 58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis). Calmează ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în faţa calculatorului.
 59. Grăsimea de găină. Împreună cu iarba de silur, face minuni dacă e aplicată ca unguent pe ochi.
60. Strugurii. Aceste fructe ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne.
 61. Pătlagina. Taninurile sale tratează infecţiile oculare.
62. Căpşunele. Ajută ochiul în timpul vederii nocturne.
 63. Centaurium minus. Tinctura acestei plante vindecă afecţiunile oculare.
64. Ananasul. Conţine numeroase enzime ce relaxează ochii celor care stau mult la calculator.
 65. Rozmarin. Purifică ochii şi protejează vasele de sânge oculare.                                          INIMĂ 
66. Varza. Are mult potasiu şi fier, necesare inimii şi circulaţiei sangvine.
 67. Broccoli. Previne ateroscleroza şi atacurile de cord, prin conţinutul de calciu, fier şi caroten.
 68. Ridichea. Apără împotriva atacurilor de inimă.
69.Portocalele. Conţin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge, În plus, are şi puţine calorii.
 70. Morcovul. Acidul folic şi bioflavonoidele rădăcinoasei protejează inima. 
71. Peştele. Acizii graşi Omega 3 apără sistemul vascular de inflamaţii şi de calcifieri. 
72. Ceapa. Scade presiunea sângelui, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi circulaţia.
 73. Usturoiul. Alicina conţinută previne accidentele vasculare cerebrale.
 74. Usturoiul sălbatic. Substanţele sale curăţă sângele de toxine. 75. Sparanghelul. Asparagina curăţă cordul şi vasele mari de sânge. 76. Cicoarea. Scade tensiunea arterială şi colesterolul,  curăţă sângele cu ajutorul unor minerale specifice. 
77. Uleiul de măsline. Energizează cordul şi reduce colesterolul. 
78. Somonul. Acest peşte e o sursă bună de acizi graşi Omega 3, care reuşesc să scadă din nivelul trigliceridelor din sânge. 
79. Dovleacul. Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale şi în bolile de inimă. 
80. Cartofii. Protejează contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
 81. Paprika. Protejează inima şi vasele de sânge. 
82. Roşiile. Diuretice eficiente, normalizează tensiunea arterială. 83. Măslinele. Reduc colesterolul nociv şi tensiunea arterială.
 84. Merele. Conţin 300 de substanţe esenţiale pentru protecţia întregului sistem vascular.
 85. Fasolea neagră. O cană din acest aliment furnizează între 120 şi 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne apariţia tulburărilor de ritm cardiac. 
86. Coacăzele. Cu cea mai mare concentraţie de minerale şi de vitamine C, B, D şi E, sunt bune pentru circulaţia sângelui.
 87. Zmeura. Acţionează ca o aspirină naturală, întărind sistemul imunitar.
88. Murele. Sunt considerate de specialiştii germani fructe cardioactive, ajutând la funcţionarea optimă a cordului.
 89. Socul. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. 
90. Piersicile. Au multe vitamine şi oligţlemente care protejează inima.
 91. Cireşele. Împrospătează resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor şi siliciu.
 92. Rubarba. Fortifică inima şi scade tensiunea arterială.
 93. Grepfrutul. Are o enzimă specială, care previne obstrucţiile vasculare şi tromboza.
 94. Ciuperca Shitake. Reduce colesterolul. 
95. Prunele. Previn tromboza.
 96. Curmalele. Sunt bogate în fier, calciu şi potasiu. Reduc tensiunea arterială, protejează împotriva aterosclerozei.
 97. Afinele. Pigmentul lor albastru ajută la elasticitatea vaselor sangvine. 
 98. Ovăzul. Are acizi graşi, benefici în bolile cardiovasculare.
 99. Porumbul. Are vitamina D şi vitamina K. 
100. Ardeiul iute. Previne creşterea zahărului din sânge, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii. 

marți, 4 februarie 2014

Goji – efecte benefice şi contraindicaţii



Aceste fructe de pădure de culoare roşiatică sunt originare din China şi sunt folosite de mult timp în medicina tradiţională pentru îmbunătăţirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale, întărirea sistemului imunitar şi pentru a ameliora simptomele de oboseală.
Deşi există prea puţine studii clinice pe subiecţi umani care să le dovedească eficienţa, fructele de goji au dovedit calităţi incontestabile pe experimentele realizate pe animale.
Goji se remarcă prin conţinutul crescut de antioxidanţi, în special carotenoide, care au capacitatea de a reduce riscul de degenerescenţă maculară, principala cauză a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani.

"Citeste continuarea articolului pe www.csid.ro"

luni, 27 ianuarie 2014

Cum pot fi folosite altfel alimentele din cămară


 Piper: Dacă vreţi ca hainele pe care intentionaţi să le spălaţi la maşină să-şi păstreze culoarea, adăugaţi o linguriţă de piper. Culorile nu vor ieşi şi evitaţi astfel ca unele rufe să-şi împrumute culoarea altora.
 Zahăr: Dacă nu vreţi să cheltuiţi bani pe tabletele antiţânţari, puteţi face acasă un amestec la fel de eficient. Aveţi nevoie de două ceşti de lapte, puţin peste 100 de grame de zahăr şi circa 50 de grame de piper. Fierbeţi acest amestec timp de 10 minute, amestecând ocazional. Puneţi mixtura în boluri şi aşezaţi-le strategic în casă sau chiar pe lângă casă. Acestea vor atrage nu doar ţânţarii, ci şi alte insecte deranjante.
 Sare: Petele de grăsime sunt într-adevăr o pacoste, dar pot fi îndepărtate, înainte de a spăla rufele, dacă se presară generos sare peste pată. Apoi, pot fi spălate în mod normal.
 Cartofi: Dacă aţi avut o noapte grea şi aţi cam exagerat cu alcoolul, iar ochii vă trădează activităţile nocturne, aplicaţi peste ei câte o felie subţire de cartof şi aşteptaţi timp de cinci minute. Clătiţi apoi cu apă rece, aplicaţi o cremă hidratantă şi abia apoi machiaţi-vă, dacă simţiţi că mai e cazul. În afară de machiaj, restul e valabil şi pentru bărbaţi.
 Portocale: Dacă sunteţi în natură şi, întâmplător, aveţi portocale la voi, puteţi uita de grija hârtiei pentru aprins focul.. Cojiţi-le, lăsaţi cojile să se usuce şi folosiţi-le pentru aprinderea focului, deoarece conţin uleiuri inflamabile care ard pentru multă vreme. Mirosul proaspăt e din partea casei! 
Ulei de măsline: Dacă aveţi senzaţia că produsul potrivit pentru piele pur şi simplu nu există, încercaţi să combinaţi 4 linguriţe de ulei de măsline cu 3 linguriţe de sare. Pasta creată se aşază pe faţă, timp de 2 minute şi se îndepărtează apoi cu apă călduţă. Folosiţi această mixtură în fiecare zi, timp de o săptămână, după care răriţi aplicarea acestui tratament, reducând zilele de înfrumuseţare la 3 pe săptămână. Rezultatele vor fi vizibile.
 Muş tar: Poate că veţi avea senzaţia că mirosiţi ca un hot-dog, dar muştarul aplicat într-un strat subţire pe piept, peste care se aşază 1 un prosop fierbinte, vă va elibera capul şi pieptul, ajutându-vă să respiraţi mai uşor..
 Maioneză: E grav când copiii desenează cu carioci pe pereţi. Dar parcă doare şi mai tare când, în loc de pereţi, folosesc ca şi pânza mobila cea nouă. Există însă o rezolvare: aşezaţi maioneză pe urmele de cariocă de pe mobilă, lăsaţi să acţioneze timp de 10 minute şi apoi ştergeţi cu o cârpă curată. Maioneza se va lua cu tot cu pata de culoare. 
Lămâie: Mătreaţa este o problemă de sănătate adesea stânjenitoare şi, din păcate, produsele de îngrijire care promit să rezolve această problemă miros destul de urât. În frigider găsiţi însă remediul, care constă în lămâie. Masaţi-vă scalpul cu două linguriţe de zeamă de lămâie şi clătiţi cu apă călduţă. Dizolvaţi apoi o linguriţă de zeamă de lămâie într-un pahar cu apă caldă şi aplicaţi pe pielea capului, fără a mai clăti. Repetaţi tratamentul până ce problema dispare. Ouă: Dacă nu mai aveţi timp să treceţi pe la coafor pentru o mască pentru podoaba capilară, folosiţi gălbenuşul a două ouă pentru a vă masa părul. Porniţi cu scalpul şi apoi înaintaţi pe lungimea firului de păr, pas cu pas. Când simţiţi că toate firele de păr au intrat în contact cu gălbenuşul, aşezaţi-vă pe cap o cască şi apoi un prosop cald. Staţi aşa 30 de minute, apoi spălaţi-vă pe cap ca de obicei. Unt: O cutie de bijuterii vă poate ajuta să vă organizaţi podoabele. Doar că, uneori, toate acele lanţuri subţiri se încâlcesc şi nu puteţi face mare lucru să opriţi asta. Câteodată vă enervaţi atât de tare, încât mai că aţi trage de ele, cu riscul ca nu multe lănţişoare să rămână întregi. Sfatul nostru este să puneţi nişte unt peste nod şi să aşezaţi ghemotocul preţios pe o suprafaţă plată. Ajutându-vă de un ac de cusut, veţi reuşi să rezolvaţi dilema. La final, nu trebuie decât să îndepărtaţi untul sub un jet de apă caldă.
 Pâine: Data viitoare când scăpaţi pe jos un pahar sau o farfurie care se face ţăndări pe podea, luaţi o felie de pâine şi, după ce aţi adunat cioburile mari, vizibile, treceţi felia de pâine peste locul care ar mai putea avea cioburi greu de văzut cu ochiul liber. Pâinea este bună şi pentru îndepărtarea urmelor de degete (eventual murdare) de pe pereţi şi tapet. 
 Banane: Data viitoare când vreţi să aruncaţi la gunoi cojile de banană, amintiţi-vă că acestea încă mai pot fi utile. Îndepărtaţi eventualele "aţe" sau fâşii din pulpa fructului şi treceţi cojile de banană peste argintărie sau pantofii din piele. Ştergeţi apoi cu o cârpă moale.
 Mere: Dacă aţi cumpărat roşii care nu sunt prea roşii, nu disperaţi. În loc să le lăsaţi la copt pe pervaz mult şi bine, înfăşuraţi cinci roşii verzi într-o pungă maro în care se află şi un măr copt, sigilaţi şi lăsaţi-le aşa pentru câteva zile. Procesul de coacere va fi grăbit în acest fel. 
                                     Idei de reţinut  
Furnicilor nu le plac castraveţii. Înconjuraţi ascunzişurile acestora cu coji de castravete.
Dacă vrei să obţii un cub transparent de gheaţă, fierbe apa înainte.
Oglinda ta va stră luci, dacă o cureţi cu White Spirt (diluant de vopsele).
 S-a imprimat o gumă de mestecat în materialul hainelor tale? Pune-le pentru o oră în congelator. 
Părul tău nu are luciu suficient? Umezeşte-ţi părul cu o linguriţă de oţet, şi pe urmă să-l speli.
 Hainele tale albe nu sunt suficient de albe ? Înmoaie-le în apă caldă timp de 10 minute, împreună cu o felie de lămâie.
 Ca să reuşeşti să storci integral zeama lămâilor, ţine-le o oră în apă caldă înainte de a le stoarce. 
Pentru a evita mirosul neplăcut la fierberea verzei, pune o felie de pâine pe varză. Pentru a nu amesteca pâinea cu varza, felia se introduce într-o pungă de pânză rară. 
Lăcrimezi, dacă tai ceapa, - mestecă o gumă de mestecat.
 Pentru a fierbe mai repede cartofii, decojeşte-i numai pe o parte. Pată de cerneală pe haine? Pune un strat gros de pastă de dinţi pe pată, lasă-l să se usuce şi numai dupa aceea să o speli
. Vrei să scapi de şoareci şi şobolani, presară praf de piper negru în zona unde se ascund. Se vor duce în altă parte. 
Proverb chinezesc: Dacă tu poţi profita de un lucru, ce ţi-a fost împărtăşit de alţii, la rândul tău ai şi tu obligaţia, de a-l împărtăşi cu alţii! Deci, procedează la fel ca mine...

marți, 21 ianuarie 2014

16 motive suplimentare pentru care chimenul negru este „remediul pentru orice, inafara de moarte”


Acum ceva timp am scris un articol despre Nigella Sativa(chimen negru, negrusca, negrilica) intitulat „Remediul pentru orice, inafara de moarte”. Acest articol descria cercetarile efectuate pe multe cai prin care semintele de chimen negru(Nigella Sativa) constituie un aliment medicinal cu potential de salvare a vietii, si este unul dintre cele mai populare articole de pe site-ul nostru.

Incepand cu pasajul „Aceasta umila, dar imens de puternica samanta omoara MRSA(Stafilococus aureus multiplu rezistent, la mai multe tipuri de antibiotice), vindeca acele corpuri otravite de arme chimice, stimuleaza regenerarea celulelor beta muribunde din pancreasul diabetic, si face inca si altele, despre care putini stiu ca exista”, articolul a rezumat cercetarile publicate si revizuite incrucisat despre 10 dintre remarcabilele beneficii de sanatate ale semintei:
Diabetul de tip 2: Doua grame de negrusca pe zi a avut ca rezultat reducerea glicemiei a jeun (pe stomacul gol), micsorarea rezistentei la insulina, sporirea functiei celulelor beta, si reducerea hemoglobinei glicozilate la subiectii umani.
Infectia cu Helicobacter Pylori: Negrusca poseda actiune utila anti H. Pylori, comparabila cu terapia tripla de eradicare.
Epilepsie: Negrusca este traditional cunoscuta ca avand proprietati anticonvulsive. Un studiu din 2007 despre copiii epileptici, a caror afectiune era refractara la tratamentul medicamentos conventional, a gasit ca un extract apos a redus semnificativ actiunea epileptica.
Hipertensiune : Utilizarea zilnica a 100 pana la 200 de mg de extract de negrusca, de doua ori pe zi, timp de 2 luni, a avut un efect de micsorare a presiunii sanguine la pacientii cu usoara hipertensiune.
Astm: Timochinona, unul dintre constituentii activi principali ai Negellei Sativa (chimenul negru), este superior medicamentului fluticazona la modelul animal de astm. Un alt studiu, de data asta pe subiecti umani, a gasit ca extractele de chimen negru (negrusca) cu apa fierbinte au un efect antiastmatic relativ puternic asupra cailor respiratorii afectate de astm.
Tonsilofaringita acuta: caracterizata prin inflamarea amigdalelor sau faringelui (dureri in gat), majoritar virala in origine, capsulele de negrusca (in combinatie cu Phyllanthus niruri) au fost gasite ca alinand semnificativ durerea de gat, si reducand nevoia de analgezice (impotriva durerii) la subiectii umani.
Vatamari datorate armelor chimice: Un studiu pe oameni, aleatoriu si controlat prin placebo asupra pacientilor vatamati de arme chimice a gasit ca extractele de chimen negru realizate cu apa fierbinte au redus simptomele respiratorii, suieraturile de piept, si valorile de test ale functiei pulmonare, si au mai redus nevoia de tratament medicamentos.
Cancer la colon: Studiile la nivel celular au descoperit ca extractul de negrusca se poate compara favorabil cu agentul chimic 5-fluoruracil in suprimarea cresterii cancerului la colon, dar cu un profil de siguranta mult mai inalt. Cercetarile pe animale au gasit ca uleiul de negrusca are semnificative efecte inhibitorii asupra cancerului la colon la cobai, fara efecte secundare observabile.
MRSA (Stafilococ auriu multiplu rezistent): Negrusca are actiune antibacteriana impotriva izolatilor clinici de Stafilococcus aureus rezistent la meticilina.
Dependenta/sevrajul de opiacee: Un studiu facut asupra a 35 de dependenti de opiacee a gasit ca negrusca constituie o terapie eficienta pe termen lung pentru dependenta de opiacee.

De atunci cercetarile biomedicale asupra chimenului negru au continuat sa infloreasca, cu inca 78 de studii publicate si citate de baza de date MEDLINE a Bibliotecii Nationale de Medicina in decursul ultimelor luni.
Aici sunt inca 16 beneficii suplimentare de sanatate care se adauga unei liste in continua crestere:
Previne vatamarile datorate radiatiei: Uleiul de Nigella sativa (UNS) si componentul lui activ, timochinona, protejeaza tesutul cerebral de stresul nitrozativ indus de radiatii.

Protejeaza impotriva vatamarilor datorate infarctului: Extractul de timochinona din Nigella Sativa a avut un efect protector impotriva vatamarii asociate cu infarct experimental.

Previne dependenta de morfina si toxicitatea ei: Extractul alcoolic de Nigella Sativa reduce preferinta conditionanta asociata locului indusa de morfina, un indicator al intoxicarii, dependentei si tolerantei la morfina
Previne vatamarea rinichilor asociata diabetului: Extractul de timochinona din Nigella Sativa a avut efecte protectoare asupra nefropatiei diabetice experimentale.

Previne aderarile post-chirurgicale: Acoperirea suprafetelor peritoneale cu ulei de Nigella Sativa dupa trauma peritoneala este eficienta in micsorarea formarii de aderari peritoneale la un model experimental.

Previne neurotoxicitatea asociata bolii Alzheimer: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa a avut efecte protectoare in cazul diabetului experimental; a prevenit neurotoxicitatea si apoptoza indusa A?1-40 la modelul celular.

Suprima cresterea cancerului la san: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa inhiba cresterea tumorala si induce moartea programata a celulelor (apoptoza) la un model de cancer la san xenogrefa la soarece.

Prezinta proprietati anti-psoriasis: Extractul alcoolic din seminte de Nigella Sativa prezinta actiune anti-psoriazis, consistenta cu utilizarea ei medicinala in medicina traditionala.

Previne patologia cerebrala asociata cu Parkinsonul: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa protejeaza neuronii de cultura impotriva toxicitatii ?SN indusa sinaptic, o patologie observata la creierele pacientilor cu Parkinson si dementa insotita de corpi Lewy.

Omoara celulele canceroase cerebrale agresive ale glioblastomului: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa prezinta actiune de omorare a celulelor glioblastomului.

Omoara celulele leucemice: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa induce apoptoza mediata mitocondrial in cazul de leucemie acuta limfoblastica in vitro.

Suprima cresterea canceroasa a ficatului: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa previne cancerul indus chimic la modelul de boala al cobailor.

Previne patologiile diabetice: Extractul de timochinona apos si alcoolic de Nigella Sativa in doze mici are un efect de micsorare a zaharului si ameliorare asupra regenerarii insulelor pancreatice, indicand valoarea lui ca agent terapeutic in controlul diabetului zaharat.

Suprima cresterea celulelor cancerului cervical: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa prezinta proprietati antiproliferative, apoptotice si anti-invazive la o tulpina de celule de cancer cervical.

Previne vatamarile cerebrale datorate intoxicarii cu plumb: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa amelioreaza stadiul vatamarilor cerebrale datorate intoxicatiei cu plumb la cobaii Sprague Dawley.

Omoara celulele cancerului cavitatii bucale: Extractul de timochinona de la Nigella Sativa induce moarte celulara programata(apoptoza) la celulele canceroase ale cavitatii bucale.


De ce o atat de puternica samanta nu este inca pe radarul majoritatii comunitatilor medicale si nutritionale? Stim ca samanta de susan poate depasi Tylenolul in reducerea durerilor de artrita si poate reduce factorii de risc ai bolilor cardiovasculare intr-o maniera care sa faca invidioase statinele, si stim ca semintele de in micsoreaza tumorile de san si prostata, dar beneficiile chimenului negru sunt inca in mare masura subraportate si subutilizate.

Interesant, in ciuda acestui unghi mort, si ca pentru a confirma imensul potential al chimenului negru ca agent vindecator, Nestlé, gigantul alimentar la nivel planetar cu baza in Elvetia, a solicitat un brevet pentru utilizarea Nigellei Sativa pentru „a preveni alergiile alimentare”, in anul 2010 (publicatia Nestlé despre brevete internationale WO2010133574). Aceasta este o incercare evidenta de a-si insusi cunoasterea traditionala si a utiliza semintele sau extractul de planta pa baza unui brevet care sa fie proprietatea intelectuala a firmei atunci cand este utilizat ca ingredient alimentar sau medicament.

Potrivit Third World Network Briefing Paper/Document Rezumativ al Retelei Lumea a Treia, din iulie 2012:

“Solicitarile gigantului elvetian par invalide, intrucat utilizarile traditionale ale Nigellei Sativa anticipeaza cu claritate aplicatiile brevetului Nestlé, si cercetarile savantilor din tarile in curs de dezvoltare au validat deja aceste utilizari traditionale, si au descris suplimentar, in termeni stiintifici contemporani, insasi proprietatile medicinale ale chimenului negru, pe care Nestlé cauta sa le pretinda ca fiind propriile sale “inventii”.

Nestlé pretinde ca proprietate intelectuala orice uz al unui compus receptor opioid pentru a trata sau preveni alergiile, in mod specific timochinona si, mai specific, administrarea de timochinona sub forma de material vegetal de la Nigella Sativa(seminte). 3 Tipul de alergie alimentara de cel mai mare interes este tulburarea stomacala si diareea. ”

Vestea cea buna este ca nici un astfel de brevet nu a capatat inca aprobarea, si pana acum, acest aliment este inca disponibil in mod gratuit. Pentru actualizari despre cercetarile asupra chimenului negru, mergeti la Pubmed.gov, si inscrieti-va pentru actualizare prin e-mail pentru cuvantul cheie “nigella sativa,” si veti fi printre primii care sa aflati despre noile cercetari asupra acestei uimitoare seminte, pe masura ce acestea apar din mediul biomedical

SURSA
.http://viataverdeviu.ro/16-motive-suplimentare-pentru-care-chimenul-negru-este-remediul-pentru-orice-inafara-de-moarte/

miercuri, 15 ianuarie 2014

Parintele Arsenie Boca - marturii si tratamente naturale


Eram cu Părintele Arsenie şi l-am întrebat: „Ce să facem Părinte, că acum este foarte rău”. Părintele zice: „Va veni şi mai rău”. Zic: „Parcă toate sunt otrăvite. Nici nu ne mai vine să mâncăm”. „Mă, face-ţi semnul sfintei cruci pe tot ce mâncaţi: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar şi cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”. (Maria Matronea, Sibiu)



O femeie avea pietre la fiere si a mers la parintele Arsenie.
Era programata pentru operatie inca parintele i-a spus " ma, nu te du la nici o operatie; tu fa ce-ti spun eu. Cand te duci acasa sa te duci sa iti cumperi si sa iti face ceai de limba cerbului cu coaja de portocala, dar neindulcit. Bea asa timp de cateva luni, 2-3 luni, bea asa in loc de apa si apoi du-te la control."
Ceaiul acesta zdrobeste pietrele si le transforma in nisip. O piatra localizata la fiere nu se poate elimina decat zdrobita si cu acest ceai se zdrobeste pe cale naturala. Sa incerce toti care au probleme cu fierea si sa vada cum se vor simti.

Părintele cunoştea medicină şi de multe ori ne spunea că „transpirăm” din cauză că nu ne funcţionează bine rinichii. Îi spuneam că îmi cade părul, iar el ne dădea remedii, că şi părul trebuie să se hrănească şi ne spunea să facem gălbenuş de ou cu ulei de ricin şi să ne spălăm capul şi să-l clătim cu oţet de mere. Totdeauna ne dădea soluţii la probleme de sănătate.

Altădată a venit un bolnav de plămâni şi Părintele i-a zis să ia hrean plămădit cu miere de albine, spunându-i că „Cel ce a făcut cerul şi pământul e în stare să lipească o piele ruptă”.

Cine-i ingust la minte, nu are leac nicaieri.
Daca impiedici un guturai prin medicamente il transformi in alte primejdii. Lasa fazele obisnuite ale bolii ca-i cel mai bun leac al ei(al bolii). Ferirea de frig ajunge.
Parca toate lucrurile unui om seamana cu stapanul lor.

Mersese la Părintele o femeie din Făgăraş (d-na Burlea) destul de în vârstă, care avea probleme cu ochii (cataractă), dar ajunsă în faţa lui, femeia a uitat pentru ce a venit la dânsul. Părintele o întreabă: “Care-i baiu’ mă femeie?”, iar ea îi răspunde: “Păi Părinte, am venit aşa, ca să vă văd,”. Părintele o întreabă : “N-ai venit pentru asta, mă! Nu ai venit pentru ochi?”. Bătrânica îi răspunse: “Vai Părinte, mă iertaţi, dar chiar pentru asta am venit la sfinţia voastră”. Părintele Arsenie îi spune: “Mă, şi ce ţi-au spus doctorii? Să te duci şi să te operezi. Aşa-i?”. “Da, Părinte”. “Mă, îi spune Părintele, să nu te duci la operaţie, că o să rămâi oarbă. Să faci ce-ţi spun eu. Primăvara, să pui o sticluţă la viţa de vie, şi din seva pe care o aduni în sticluţă, să iei câteva picături cu pipeta şi să-ţi pui în ochi şi nu o să mai ai nevoie de operaţie”. După un timp m-am întâlnit cu femeia şi cu adevărat nu a mai fost nevoie de intervenţie chirurgicală, pentru că îi trecuse cataracta cu seva de la viţa de vie, precum îi spusese Părintele.

Odata Parintele a spus: "Cand imi dati "telefon" sa staruiti, ca vin "telefoane" din mai multe parti si nu stiu de unde vine "telefonul"". Dar nu era vorba de telefonul propriu-zis. Daca te gandeai la Parintele, Parintele simtea ca cineva ii cere ajutor.(Ierod. Ieronim Coldea).

Când eram copil locuiam în Lisa, nu departe de Mânăstirea Brâncoveanu. Eram 10 fraţi (5 băieţi şi 5 fete). Numele de fată îl aveam Andreiaş. Aveam 13 ani când sora mea cea mare, Elena, de 23 de ani, era bolnavă de ochi (o dureau ochii, îi curgeau lacrimile şi îi scădea vederea). Se gândea să meargă la Bucureşti pentru operaţie. Dar într-o duminică, fiind la mănăstire, a ieşit Părintele Arsenie din biserică şi a strigat (era multă lume): „Leana din Lisa, vino-ncoace”. Când s-a apropiat i-a spus: „Tu eşti bolnavă cu ochii. Să nu te duci la medic la Bucureşti să faci operaţie”. I-a adus apă sfinţită: „Cu ea să te speli pe ochi“. Aşa a făcut şi boala i-a trecut imediat. De atunci a mers tot timpul la mănăstire şi ne-a luat şi pe noi, surorile. Aşa am ajuns să merg şi eu în fiecare duminică. (Bălan Silvica - Făgăraş)

O fată de 13 ani, oloagă, dintr-un sat din Ardeal, a stat o săptămână la mănăstire. Părintele Arsenie a făcut rugăciuni asupra fetei, ea fiind pusă pe un scaun în faţa altarului. Părintele a întrebat-o : Crezi în Iisus Hristos, în Dumnezeu-Tatăl, în Maica Domnului? Ea a răspuns: Cred din toată inima. La fel i-a întrebat şi pe părinţii fetei care au răspuns că şi ei cred. Părintele i-a zis fetei: Dacă crezi, scoală-te şi mergi! Ea a răspuns că nu poate. Atunci Părintele i-a zis iarăşi: Dacă crezi în Iisus Hristos, scoală-te şi vino la mine! Atunci fetiţa s-a sculat pe picioarele ei, ajutată, şi a mers spre Părintele Arsenie. Părintele i-a spus că atât cât va trăi să nu se ducă în lume la distracţii, baluri, dansuri şi să se încredinţeze în mâinile lui Dumnezeu. Dar după 2 ani, la 15 ani, fiind frumoasă, a mers la un bal şi astfel la scurt timp fata a murit.
Părintele Arsenie se izola de lume la izvorul din pădure. Apa de acolo devenise sfinţită prin rugăciunile lui, fiind izvor de mântuire creştinească. Vor fi vremuri grele, iar cei ce se vor osteni până acolo vor fi păziţi şi răsplătiţi de Domnul Iisus Hristos şi vor avea putere în credinţă. Mulţi credincioşi vin la acest izvor cu putere vindecătoare de orice boală, depărtând gândurile rele şi duhurile necurate. (Bârsan Elena - Sâmbăta de Sus)

A venit în biserică un om şi l-a intrebat pe Părintele dacă să mai mănânce fructe şi legume din grădină, că sunt radiaţii multe. Părintele a zis: „Măi, să pice din cer otravă pe pământ şi să mănânci; cine are credinţă, nu are nimic”. (Burs Maria, Ucea de Sus)

Imi amintesc ca la Ramnicu Valcea era un medic endocrinolog de exceptie, dr. Romulus Popescu. Era credincios (pe biroul lui se afla mereu Pravila de la Govora si viata sfantului din ziua respectiva), iar ca medic, parea de neintrecut. Cunostea bolnavul dupa mers, dupa cautatura ochilor. Se uita la el si spunea ceea ce se si intampla negresit: "In doi ani, omul acesta vine la mine". Indragindu-l si respectandu-l in mod deosebit, ne-am gandit sa punem la cale o intalnire a medicului cu parintele - lucru care s-a si petrecut. L-am adus pe Romulus Popescu la Prislop, am batut la usa chiliei si, parintele, stand cu spatele la usa, a zis fara sa priveasca spre noi: "Hai doctore. De cand te astept!". Nimeni nu stie ce au discutat unul cu altul. O zi si o noapte au stat zavorati in chilie. Cand a iesit de la parintele, doctorul era ca de pe alta lume, transfigurat si plin de lumina. Intrebandu-l ce s-a intamplat, Romulus Popescu a spus doar atat: "Nu stiu cand a trecut noaptea". Insistand, el a mai adaugat, ca un rezumat si o concluzie: "Ce sa va spun, maicilor? Daca cineva n-ar avea picioare si ar implini intocmai ce spune parintele, omului aceluia i-ar creste picioarele la loc!"".

De obicei, pătimesc de cancer cei ce nu postesc niciodată. Cancerul încă n-are leac şi apare fără alte explicaţii, decât ca o frână pedepsitoare a desfrânării stomacului. Se vede că prin el se pedepseşte lăcomia mâncărilor şi obârşia desfrânării.
Cancerul, această misterioasă anarhie celulară, mi se pare că vine tot cam din aceleaşi pricini din care vine şi o anarhie socială, tot un dezechilibru dovedeşte în vreo zonă necunoscută a organismului, sau vreo slăbire în serviciul de siguranţă al sistemului nervos. Bănuiesc despre roiul celulelor canceroase că au chiar o altă formă cromozomică; în tot cazul recesivitatea e sigură.

Schimbarea mea s-a petrecut cu viteza şi tăria unui fulger. Îmbrăcată subţire, cu pantofi decupaţi şi talpă de plută, mă plimbam ca un fotomodel printre oameni. La mormântul Părintelui însă, ceva s-a năruit în mine. Am început să plâng fără contenire şi prin faţa ochilor îmi treceau toate păcatele pe care le săvârşisem. Nu ştiu cât timp am stat la mormânt, dar când am revenit în curtea bisericii, aveam un dor cumplit de mântuire, un dor sfăşietor să rămân acolo, să nu mă mai despart de Părintele. Era peste puterile mele să mai plec. Prietenii care mă aşteptau la maşină nu au înţeles nimic.Credeau că am înnebunit, că trec printr-o criză de delir mistic. Într-o secundă am lăsat în urmă tot: o carieră strălucită, o casă superbă în cartierul Primăverii din Bucureşti, luxul şi toate deşertăciunile vârstei. Am câştigat infinit mai mult: ajutorul şi mângâierea Părintelui. (Maica Maria - Măn. Prislop)

Sfaturi şi îndemnuri ale Părintele Arsenie:
- Bolile încep de la suflet, de la minte, de la concepţia despre lume, de la dezechilibrul mintal.
- Paralizia loveşte de obicei pe cei nesătui de avere şi poate fi moştenită.
- De obicei pătimesc de cancer cei care nu postesc niciodată. Cancerul încă nu are leac şi apare fără alte explicaţii, decât ca o frână pedepsitoare a desfrânării stomacului. Se vede că prin el se pedepseşte lăcomia mâncărilor şi obârşia desfrânării.
- Bătrâneţea-i un cavou ajutător… Să nu cârtim la necazuri.
- Fumatul slăbeşte nu numai plămânii, ci şi mintea omului, încât credinţa nu o mai vezi atât de curat.
- Cei bolnavi să ţină regimul bolii în loc de post.

Parintele Arsenie ne sfatuia ca atunci cand avem o problema sa spunem de 9 ori rugaciunea 
Tatal Nostru.


Tatal nostru
Care esti in ceruri
Sfinteasca-se numele Tau
Vie imparatia Ta
Faca-se voia Ta
Precum in cer asa si pre Pamant
Painea noastra cea de toate zilele
Da-ne-o noua astazi
Si ne iarta noua gresalele noastre
Precum si noi iertam gresitilor nostri
Si nu ne duce pre noi in ispita
Ci ne izbaveste de cel rau
Ca a Ta este imparatia
Puterea si Slava
In numele Tatalui
Al Fiului
Al Sfantului Duh
Amin.

El recomanda sa spunem cat mai des rugaciunea de mai sus (Tatal nostru) si rugaciunea inimii - "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine ... (numele)".

Aceste doua rugaciuni pot fi retinute usor si pot fi spuse oricand, acasa, pe strada, pe drum, etc. Spunand aceste rugaciuni in gand sau cu voce tare incepi sa le simti, incep sa iti lipseasca cand din varii motive uiti sa le spui.

marți, 14 ianuarie 2014

Cum iti dai seama daca suferi de o boala



Medicina  straveche detine taine pe care multi le-au uitat astazi, dar care, corect interpretate ar putea scuti perioade indelungate de suferinta. Studiile au aratat ca pielea, tenul pot semnala afectiuni grave, asa ca uita-te in oglinda si vezi daca este ceva in neregula cu fata ta. 
Iata ce simptome pot indica aspectul si textura pielii:
  • Paloare verzuie a fetei: disfunctii hepatice. Afectiunile hepatobiliare dau pielii culoarea galbena cu reflexe verzui.
  • Roseata permanenta a fetei: boli cardiovasculare sau hipertensiune arteriala.
  • Ingalbenirea tenului: functionare lenta a splinei/stomacului
  • Nuanta alba-bruna a tenului: semn de boala a rinichilor si cailor urinare.
  • Fata alba: boli de plamani si anemie.
  • Piele cu aspect uscat: tulburari endocrine, nervoase, gastrice, pulmonare si de circulatie.
  • Piele hiperhidratata: afectiuni renale, hepatobiliare si cardiovasculare.
  • Piele seboreica: tulburari endocrine, neuropsihice, intestinale si avitaminoze A si E.
  • Piele groasa, carnoasa, cu porii dilatati: tulburari hepatobiliare, metabolice si ale pancreasului.
  • Piele cuperozica: afectiuni nervoase, endocrine, digestive si de circulatie.
  • Pielea subtire, uscata, palida, cu aspect de pergament: anemii si tulburari endocrine.
  • Incretirea spatiului dintre sprancene: afectiuni ale sistemului limfatic, imunitate slabita.
  • Puncte rosii in jurul sprancenelor: instalarea gripei, sau a racelii.
  • Zona vascularizata a sprancenelor: sistem nervos hiperactiv, odihna insuficienta.
  • Pungi sub ochi: inflamatia rinichilor.
  • Nasul  inrosit si santul orizontal pe lobul inferior al urechii: semnul tulburarilor cardiovasculare.
  • Urechile rosii: semne ale bolilor de rinichi si de circulatie.
  • Urechile uscate, cu aspect prafuit: afectiuni osoase.
  • Ridurile orizontale pe frunte: afectiuni ale sistemului nervos.
  • Ridurile verticale de la radacina nasului: consumul excesiv de produse animale.
  • Ridurile incrucisate: organismul este supus exceselor alimentare.
  • Buzele excesiv de rosii: afectiuni ale splinei si pancreasului.
  • Buzele uscate, uneori livide: afectiuni gastrice si colite.
  • Umflarea buzei superioare: boli de stomac.
  • Barbia umflata: boli de rinichi.
  • Alunite negre intre nas si buze: nivel crescut de toxine in corp
Sursa: marawvegan.ro
Citeste mai mult pe: http://sanatate.acasa.ro/naturist-8/sanatatea-ti-se-citeste-pe-fata-iata-harta-de-care-ai-nevoie-187592.html#.UtFucHkKCos.facebook#ixzz2q7ODNVtI

10 motive pentru care e bine să bei cafea



Conține antioxidanți – desigur, principalele surse de antioxidanți sunt fructele și legumele, însă nici cafeaua nu este de neglijat. Mai mult, se pare că majoritatea băutorilor de cafea își iau antioxidanții din această băutură.
Aroma de cafea reduce nivelul de stres – s-a demonstrat științific că aroma cafelei provoacă anumite schimbări în creier și ajută la diminuarea stresului.
Diminuează simptomele Parkinson – un studiu realizat de revista Science Daily arată că persoanele care consumă cafea sunt mai puțin predispuse la a dezvolta Parkinson, iar în cazul persoanelor care suferă de această boală, consumul de cafea ajută la controlarea mișcărilor.
Este benefică ficatului – mai ales după consumul de alcool. Un studiu derulat în 2006 a arătat că persoanele consumatoare de cafea sunt cu 2-% mai puțin predispuse la a suferi de ciroză.
Ne ajută să fim mai fericiți – Institutul Național de Sănătate din Statele Unite a arătat că băutorii de cafea au cu 10% mai puține „șanse” de a dezvolta depresie. Antioxidanții și cofeina sunt cei care provoacă asta.
Reduce riscul de cancer de piele, în cazul femeilor – câteva studii au arătat că femeile băutoare de cafea au fost mai puțin predispuse la a dezvolta cancer de piele, comparativ cu cele care nu consumau.
Ajută în activitatea sportivă – conform unui studiu apărut în New York Times, o ceașcă de cafea consumată înaintea antrenamentelor ajută la îmbunătățirea activității. Cofeina crește numărul de acizi grași din fluxul sanguin, ceea ce permite mușchilor să folosească grăsimile ca și combustibil.
Reduce riscul apariției diabetului de tip 2 – băutorii de cafea își reduc riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 50%.
Ajută la menținerea în formă a creierului – un studiu al Universității din Miami a arătat că bătrânii de peste 65 de ani care aveau un nivel ridicat de cofeină în sânge dezvoltau mai târziu boli precum Alzheimerul.
Cafeaua ne face mai deștepți – cel puțin așa susține un reportaj prezentat de CNN. Potrivit acestuia, creierul funcționează mai eficient după ce este consumată cafea.

SURSA Oana Cuzino

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Lămâia, miracol pentru sănătatea ta.




 Ce nu ţi-a spus nimeni până acum!

1. Vindeca acneea

Vitamina C din lamaie ajuta pielea sa fie stralucitoare si omoara bacteriile care cauzeaza acneea. Bea limonada dimineata dar in plus poti face si urmatoarele:
aplica cu degetul sau cu un tampon de vata suc proaspat de lamaie pe acnee si lasa asa peste noapte. Spala cu apa a doua zi dimineata. Se poate sa simti o usoara arsura dar dispare repede.
Amesteca o parte zeama de lamaie proaspat stoarsa cu o parte apa cu miere. Pune acest amestec pe zonele afectate si lasa o jumatate de ora, apoi clateste. Repeta de 2 ori pe zi, dimineata si seara.
Evident ca in cazul unei acnee foarte severe, se recomanda consultarea unui medic specialist dermatolog, in paralel cu acest tratament natural.

2. Calmeaza anxietatea

Studiile arata ca lamaia are efect de calmare si ajuta la indepartarea oboselii, agitatiei, ametelii, nervozitatii si tensiunii. Inhalarea de ulei de lamaie creste capacitatea de concentrare si tine mintea in stare de alerta. Lamaia poate fi folosita si ca odorizant de camera in birouri, pentru a creste eficienta angajatilor. Daca te simti tensionat, pune pe o batista putin ulei de lamaie si inhaleaza.

3. Vindeca aftele

Proprietatile dovedite antibacteriene si antivirale ale lamaii pot accelera procesul de vindecare in cazul aftelor. Amesteca sucul de lamaie cu apa calda si clateste gura cu aceasta combinatie de trei ori pe zi. Nu conteaza daca simti o senzatie de arsura in contactul dintre lamaie si afte, conteaza ca ea iti face mult bine, deci persevereaza in folosirea ei.

4. Scade febra

Cand ai febra din pricina racelilor, bea o cana de suc de la 1-2 lamai cu apa fierbinte si miere, bea-o toata o data, apoi la fel la fiecare 2 ore pana cand febra incepe sa cedeze.

5. Vindeca raceala si gripa

Cand ai racit, puterea vindecatoare a lamaii actioneaza atat intern, dand urgent vitamina C celulelor aflate in suferinta, cat si extern prin contactul dintre gatul afectat si sucul de lamaie. Cand iti curge nasul sau te doare gatul, consuma cat mai multa vitamina C, pentru ca aceasta impulsioneaza puternic sistemul imunitar punanand-ul la treaba ca sa lupte cat mai eficient cu boala. Bea la fiecare doua o limonada calda facuta din sucul de la o lamaie, miere, si o cana de apa fierbinte, dar nu atat cat sa-ti oparesti gatul, pentru ca mai rau ii faci..

Daca te doare gatul, adauga in acea limonada, in loc de miere, o lingurita de sare marina. Fa gargara cu ea de trei ori pe zi. Poti inghiti sucul dupa aceea.


6. Vindeca bataturile
Aplica o felie groasa de 5 mmpeste bataturi, impacheteaza si strange bine zona si lasa asa peste noapte. Ai grija doar ca lamaia sa fie in contact doar cu batatura pentru ca altfel este prea puternica pentru pielea normala si poate cauza arsura pielii.


7. Elimina eczemele
Daca suferi de infectii ale pielii cum ar fi eczema, o impachetare cu lamaie iti va face foarte bine. Pune 8 picaturi de ulei esential de lamaie in apa calda (250 ml) si o lingurita de miere. Mierea are si efect antiinflamator si intareste puterea de vindecare a lamaii.
Imbiba o bucata de bumbac in lichid, stoarce excesul si plaseaza bumbacul pe zona afectata, timp de 15 minute, de 2 sau 3 ori pe zi. Nu doar ca vindeca aceasta infectie, dar va reduce si mancarimea.


9. Invinge oboseala

Lamaia este ajutorul inestimabil pentru toti cei ce se confrunta cu oboseala cronica data de munca lor. Bea o lamaie stoarsa ori de cate ori te simti prea obosit sau suge o jumatate de lamaie. Exploratorii, aventurierii, infig un pai in capatul unei lamai intregi cand sunt epuizati si se revigoreaza sugand zeama direct din fruct.

Uleiul de lamaie stimuleaza si activitatea cerebrala asa ca de indata ce te simti foarte obosit si nu te poti concentra, pune 4 picaturi de ulei esential de lamaie intr-un vas mic de aromoterapie cu putina apa si bea si un pahar cu apa si lamaie la cateva ore.

10. Rezolva problema halenei

Lamaile te ajuta sa ai respiratia proaspata daca ai aceasta problema dupa consumul de alcool, tigari sau dupa ce ai mancat diverse alimente condimentate cum ar fi ceapa si usturoiul. Ca sa iti mentii proaspata respiratia, clateste gura cu sucul de la lamaia proaspat stoarsa combinat cu apa calduta. Te ajuta si daca mesteci o felie de lamaie dupa fiecare masa.
11. Lupta cu hipertensiunea

Se stie ca usturoiul si ceapa au efecte foarte bune in lupta impotriva hipertensiunii arteriale dar ele sunt ajutate mult si de lamaie. Combina 3 catei de usturoi pisati cu lapte degresat sau lapte de soia. Adu la fierbere acest amestec si lasa-l 5 minute. Dupa racire, adauga in el sucul de la 3 lamai proaspat stoarse. Bea peste zi aceasta bautura minune.

Iar daca ai colesterolul marit, nu uita ca pectinele din lamai contribuie la accelerarea metabolismului si la scaderea colesterolului.



12. Vindeca dupa intepatura de viespe

Daca te-a intepat viespea, scoate acul din piele si maseaza locul cu 2 picaturi de lamaie proaspat stoarsa amestecata cu o lingurita de miere.

Ca sa tii insectele neplacute la distanta, pune in pulverizator 250 ml de apa si 20 picaturi de ulei esential de lamaie si pulverizeaza prin camera. Miroase excelent si tine si tantarii sau mustele la distanta. Mai poti sa lasi in dormitor pe noptiera o bucata de vata imbibata cu ulei de lamaie ca sa tina la distanta in serile de vara tantarii.

13. Indeparteaza durerea din corp

Chiar daca are gust extrem de acru, sucul de lamaie are un efect alcalin deosebit de puternic si deci este un agent natural impotriva excesului de aciditate care este responsabil de multe boli, printre care si reumatismul. Bea dimineata o lamaie stoarsa cu un pahar de apa calduta si repeta acest lucru de 2-3 ori pe zi daca ai dureri articulare.

Daca ai zone inflamate si dureroase, maseaza-le cu ulei de lamaie amestecat cu o lingurita de ulei de jojoba sau cu o crema pe care o ai in casa. Face minuni.

14. Iti salveaza stomacul

Bea sucul de la o lamaie proaspat stoarsa cu un pahar de apa calduta dupa fiecare masa. Acidul din lamaie va stimula producerea in stomac a acidului gastric si deci si activitatea muschilor stomacului.

15. Spune adio varicelor

Uleiul de lamaie are proprietati terapeutice considerabile asupra vaselor de sange si ajuta in lupta impotriva varicelor. Amesteca 6 picaturi de ulei de lamaie cu ulei de migdale sau de avocado sau de jojoba si maseaza zona afectata.

Revigoreaza-ti corpul si picioarele obosite cu varice printr-o baie in care pui 10 picaturi de ulei de lamaie, o lingura de miere si 4 picaturi de ulei de chiparos. Stai in acea apa pentru 15 minute si cand iesi din ea nu freca pielea, ci doar tamponeaz-o cu blandete.


Continuarea pe sfatulparintilor.ro

joi, 9 ianuarie 2014

Vibraţia vindecării: CUM SE ÎMPLINESC DORINȚELE NOASTRE...

Vibraţia vindecării: CUM SE ÎMPLINESC DORINȚELE NOASTRE...: Cititorule, bineţe! Ai pornit muzica postată la final? Hai să-ți zic... ...Vezi ce îți dorești că s-ar putea să se împlinească. Dar ...URMEAZA LINCUL...

HCV New Drug Research: Coffee consumption affects cancer risk differently...



HCV New Drug Research: Coffee consumption affects cancer risk differently...:
In functie de doua studii recente, consumul de cafea de orice fel poate reduce riscul de cancer cele mai comune de ficat de la fel de mult ca 50 de procente.

Consumul de cafea afecteaza riscul de cancer diferit de ficat Raport cu cancer pancreatic

de: TARA HAELLE, IMNG Medical News

ceai sau cafea cu cafeina sau decofeinizata potabilă este puțin probabil să influențeze persoane un risc de cancer pancreatic, dar consumatoare de cafea de orice fel, poate reduce riscul de cel mai frecvent cancer la ficat de la fel de mult ca 50% (în funcție de cantitatea consumată), in conformitate cu doua studii recente in Clinic de Gastroenterologie si Hepatologie.


În studiul privind cancerul pancreatic, Dr. Nirmala bhoo-Pathy de Centrul Medical Universitar din Utrecht, Olanda, si colegii sai au raportat, "Rezultatele noastre consolida concluzia făcută de Mondiale
Fondul de Cercetare a Cancerului si Institutul American de Cercetare a Cancerului , care există puține dovezi care să susțină o relație de cauzalitate între cafea și riscul de cancer pancreatic ( Clin Gastroenterol Hepatoi 2013 [doi: 10.1016/j.cgh.2013.05.029]... ). În același timp, un 16-studiu meta-analiza de consumul de cafea si riscul de pentru carcinom hepatocelular, care reprezintă mai mult de 90% din cazurile de cancer de ficat la nivel mondial, a relevat un risc scazut de 40% (risc relativ, 0,60; 95% interval de încredere: 0.50 - 0.71). pentru orice consum de cafea vs nici un consum Cu toate acestea, Dr. Francesca Bravi a Università degli Studi di Milano si colegii sai au raportat ca rezultatele lor nu a putut stabili o relație de cauzalitate între consumul de cafea și carcinom hepatocelular ( Clin Gastroenterol Hepatoi 2013 [doi: 10.1016/j.cgh.2013.04.039]... ).


Chiar și o astfel de relație de cauzalitate poate fi limitat semnificație clinică, cu toate acestea, având în vedere că mai mult de 90% din cazurile de cancer de ficat primare la nivel mondial poate fi, teoretic, prevenite prin vaccinare hepatita B, control al transmiterii hepatitei C, și de reducere a consumului de alcool, Dr. echipa Bravi a scris .

In primul studiu, ancheta Dr. bhoo-Pathy implicat inspecție de 865 de primele cazuri de cancer pancreatic raportate intr-o cohorta de 477,312 barbati si femei din 10 de țări europene urmarite prospectiv pe o medie de 11.6 ani de follow-up. Participanții la EPIC (Investigare a posibilelor europeană în Nutriție și Cancer) cohorta completat un chestionar alimentar la momentul initial in 1992, apoi calibrat cu o rechemare dietetice de 24 de ore de final de follow-up în 2000.

Cele 23 centre participante au fost în Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia și Regatul Unit, iar consumul mediu de cafea pe acestea au variat de la 92 ml / zi, în Italia la 900 ml / zi în Danemarca. Printre participanti, cu toate informațiile privind consumul tip de cafea (n = 269,593), jumătate băut doar cafea cu cafeina (50%), 4% au baut numai cafea decofeinizată, o treime (34%) au băut atât, iar 12% nu beau cafea. Doua treimi (66%) din cohorta totală a baut ceai de orice fel (cu cafeina, verde, sau pe bază de plante).

Nici consumul total de cafea (risc relativ, 1,03; 95% CI: 0.83-1.27 de mare vs aport scăzut), nici consumul de cafea decofeinizata (HR, 1,12; 95% CI: 0.76-1.63) - au raportat ca cani stare de ebrietate pe zi , săptămână, lună sau și apoi transformat în mililitri pe zi - a arătat o modificare semnificativă a riscului de cancer pancreatic. Consumul de ceai de orice fel a avut nici un impact similar asupra riscului (HR, 1,22; 95% CI: 0.95-1.56). Aceste riscuri nu sa schimbat dupa contabile pentru o serie de factori de confuzie, nici atunci când analiza a fost limitată la 608 (70,3%), tipuri de cancer care au fost confirmate la microscop.

Confounders inclus sex, clinica / centru, varsta la diagnostic, inaltime, greutate, activitate fizica, statutul de fumat, antecedente de diabet, nivelul de educație, și aportul de energie, inclusiv carne rosie, carne procesata, alcool, băuturi răcoritoare, ceai (pentru analiza de cafea) , cafea (pentru analiza ceai), și fructe și legume.

O comparație cu aport moderat scăzută și scăzută cafea cu cafeina dezvăluit inițial un risc modest crescut pentru consum moderat redus (HR, 1,33; 95% CI: 1.02-1.74), care a scăzut de mai jos semnificatie statistica atunci când a confirmat doar la microscop au fost analizate cazuri de cancer pancreatic. In plus, nici un efect doză-răspuns a fost consemnată oricare dintre rezultatele de riscul de cancer pancreatic.

Cu toate acestea, un efect doză-răspuns a fost văzut în studiul Dr. Bravi lui investigarea consumul de cafea si riscul de carcinom hepatocelular.Actualizare echipa ei de o meta-analiza 2007 a inclus o suplimentare de patru cohorta si doua studii de caz-control, pentru un total de opt cohortă și opt studii de caz de control de 14 de articole în limba engleză sunt incluse în PubMed / Medline între 1966 și septembrie 2012.

Când în funcție de tipul de studiu, reducerea riscului global de 40% pentru orice consum de cafea a fost găsit printre 3153 de cazuri de carcinom hepatocelular împărțit într-o reducere de 44%, în studiile de caz de control (RR, 0,56, 95% CI: 0.42-0.75) și o reducere de 36% în studiile de cohortă (RR, 0,64, 95% CI: 0.52-0.78).

Relația doză-răspuns a fost văzut în comparații separate de consum redus și ridicat de cafea, cu nici un consum de cafea, cu ajutorul a trei cesti pe zi ca cutoff în nouă documente și o ceasca pe zi, în cinci acte. Consum redus de cafea reduce riscul de carcinom hepatocelular cu 28% (RR, 0,72, 95% CI: 0.61 - 0.84), în timp ce consumul ridicat a redus cu 56% (RR, 0,44, 95% CI: 0.77-0.84).

Fiecare ceașcă suplimentară de cafea pe zi a determinat o reducere cu 20% a riscului (RR, 0.80; 95% CI: 0.77 - 0.84). Această divizare într-o reducere de 23% a riscului în cadrul studiilor de caz de control (RR, 0,77, 95% CI: 0.71-0.83) și o reducere de 17% a riscului în studiile de cohortă (RR, 0.83; 95% CI: 0.78-0.88) . O analiză temporală de reducere a riscurilor pentru orice consum de cafea a înregistrat o creștere de la reducerea cu 20% a riscului în 2000 (RR, 0.8, 95% CI: 0.50-1.29) la 41% în 2007 (RR, 0,59, 95% CI: 0.48-0.72 ), care a rămas stabilă la aproximativ 40% în ultimii ani.

De contabilitate pentru mai factorii de risc [semnificativ] pentru cancer la ficat a avut un efect redus asupra ratelor de risc. Acești factori au inclus hepatita B si C, ciroza, infectii si alte boli de ficat, statutul socio-economic, consumul de alcool și fumatul.

Dr. echipa Bravi a sugerat că efectul de reducere a riscurilor ar putea fi un efect real, de cauzalitate rezultă din antioxidanti si alte minerale din cafea, care pot inhiba carcinogeneza de ficat sau de asocierea inversă între cafea și ciroza sau cafea și diabet, ambele condiții de factori de risc cunoscuti pentru cancer la ficat. Sau, efectul poate avea ca rezultat, cel puțin în parte, la un consum redus de cafea la pacienții cu ciroză sau altă boală hepatică.

"Astfel, o reducere a consumului de cafea în subiecte nesănătoase nu poate fi exclusă, deși relația inversă dintre cafea și cancer de ficat, de asemenea, a fost prezent la pacienții cu antecedente de boli de hepatită / ficat," au scris cercetatorii. Cu toate acestea, au remarcat, de asemenea, utilitatea potențial limitat de reducere a riscului de cafea având în vedere impactul mai mare asupra reducerii riscului de cancer de ficat de la vaccinare hepatita B, de prevenire a hepatitei C, și de reducere a băut alcool.

Studiul a cancerului pancreatic a fost finanțat de Comisia Europeană și de Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului, cu o lunga lista de societăți suplimentare, fundații și instituții de învățământ care sprijină cohortele naționale individuale. Studiul a carcinom hepatocelular a fost finantat de un grant de la Associazione Italiana per la Ricerca sul Cancro. Autorii din ambele studii nu au raportat informatii.

Sursă
http://www.gihepnews.com/news/top-news/single-article/coffee-consumption-affects-cancer-risk-differently-for-liver-vs-pancreatic-cancers/2bb1046e5ce78d80d176b7626ca755b7.html
Foto - Lynda Banzi / IMNG Medical Media

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare