Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 mai 2011

Transpiratie abundenta

Hiperhidroza sau cresterea anormala a secretiei sudorale, poate fi generalizata, la nivelul intregului corp, sau localizata, adica in anumite zone mai bogate in glande sudoripare precum axilele, plantele si palmele.
Hiperhidroza plantara poate fi agravata de cateva complicatii serioase, dincolo de caracterul neplacut si discomfortul evident. Talpa piciorului este hiperhidratata, devine sensibila la presiunea mersului, poate dezvolta dermatiata de contact la diversi alergeni din incaltaminte, poate fi afectata de eruptii keratolitice si se poate infecta bacterian. Din acest motiv este necesara o igiena stricta, spalarea frecventa a picioarelor cu apa si sapun, utilizarea pulberilor absorbante si evitarea ciorapilor din fibre sintetice si a incaltamintei care nu permite o buna aerare si care impiedica evaporarea.
Mirosul caracteristic al transpiratiei abundente se datoreaza faptului ca pielea corpului este populata de numeroase bacterii. La origine, transpiratia nu are miros si doar contactul cu bacteriile de pe tegument determina mirosul neplacut. La acest fapt se mai adauga lipsa igienei corporale, administrarea unor medicamente (barbiturice, amfetamine), consumul de alimente bogate in proteine.
Pentru a combate aceasta problema exista cateva solutii simple cum ar fi: instalarea unei bune igiene corporala, prin dusuri zilnice cu apa si sapun; utilizarea articolelor de imbracaminte din bumbac pentru a permite evaporarea transpiratiei; schimbarea zilnica a hainelor care vin in contact direct cu corpul; epilarea axilara pentru a inlatura inretinerea umiditatii; aplicarea deodorantului numai dupa ce s-a efectua o minima toaleta in prealabil, impreuna cu un remediu naturist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare