Faceți căutări pe acest blog

marți, 10 mai 2011

Pelinul purifica organismul




Ceaiul de pelin este un medicament de mare ajutor in tratarea viermilor intestinali, a problemelor ficatului si a vezicii biliare, dar si in recapatarea poftei de mancare. De asemenea, in medicina populara romaneasca, pelinul este o planta despre care se spune ca alunga spiritele rele si curata fiinta umana de impuritati, fiind un puternic detoxifiant fizic si psihic.

Iata beneficiile consumului de pelin

Ajuta la detoxifierea organismului

Alimentatia bazata pe foarte multa carne, alimente procesate si foarte multe duciuri poate provoca organismului tau o intoxicatie usoara care se poate exterioriza prin simptome cum ar fi caderea parului sau aparitia cosurilor.

In acest caz, este recomandat in primul rand sa renunti la toate aceste alimente nepotrivite cel putin pentru doua saptamani si sa bei in fiecare zi cate o ceasca mica de ceai de pelin. In numai cateva zile vei vedea rezultate clare ale acestui tratament.

Atentie! Acest tratament nu se tine mai mult de 14 zile pentru ca pelinul poate provoaca convulsii si halucinatii.

Usureaza digestia

In cazul in care ai probleme cu digestia, este bine sa stii ca poti preveni aceasta neplacere doar daca inainte de fiecare masa consumi jumatate de cana de ceai de pelin. Acest obicei va stimula digestia, insa ai grija sa nu mananci mancaruri foarte grele si grase care sa ingreuneze acest proces.

Elimina viermii intestinali

Pelinul este utilizat inca din vremuri stravechi pentru eliminarea parazitilor intestinali, atat in cazul oamenilor, cat si a animalelor din gospodarie. Asadar, daca la ultimele analize medicale rezultatele arata ca intestinele tale se confrunta cu astfel de intrusi, consuma in fiecare dimineata, timp de 10 zile, cate o cana cu ceai de pelin.

La finalul acestei perioade, refa-ti setul de analize pentru a ti se confirma ca paraziii intestinali au fost eliminati in totalitate.
Vindeca infectiile

Afectiunile genitale pot fi vindecate mai rapid daca in paralel cu tratamentul medicamentos se fac de doua ori pe zi spalaturi externe cu ceai de pelin. Acesta are efect antimicotic si antiinflamator, ceea ce inseamna ca elimina bacteriile si reduce usturimile si durerile.

Atentie! Consumat in exces, pelinul poate duce la stari de agitatie, halucinatii, pierderea memoriei, pierderea cunostintei si tulburari psihice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare