Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 ianuarie 2011

Combaterea..Retentiei de apa in organism



Reţinerea apei în organism este rezultatul infiltraţiei de lichid în ţesuturi, ceea ce duce la apariţia edemului. Ea este un semnal al dereglării schimbului de lichide între ţesuturi şi plasma sângelui. În mod normal, între ţesuturi şi plasma sanguină are loc un schimb continuu de lichide. Dacă lichidele trec în cantitate prea mare în ţesuturile din preajma vaselor de sânge sau dacă, din diverse motive, resorbţia acestor lichide în sânge este împiedicată, se instalează edemul. Prin presiunea sa, lichidul acumulat în ţesutul subcutanat împiedică circulaţia sângelui, tumefiind regiunea, care devine palidă şi rece. Să nu uităm că şi picioarele se pot umfla din pricina oboselii.

Pentru prevenirea şi reducerea pe cale naturală a edemelor, o primă recomandare a specialiştilor se referă la înlăturarea cauzelor care provoacă aceste edeme. Dacă ele apar din cauza diverselor boli, atunci se impune necesitatea tratării acestor afecţiuni pentru a elimina posibilitatea reapariţiei edemelor. Pentru reducerea edemelor se recomandă o alimentaţie săracă în sare şi bogată în vitaminele A şi C. Se pot folosi cât mai multe legume şi zarzavaturi proaspete, sub formă de salate, la care se adaugă usturoi sau hrean.

Puteţi folosi cura de 10 zile cu pătrunjel. Amestecaţi câţiva căţei de usturoi cu frunzele verzi de pătrunjel de la o legătură mai mare şi puneţi puţin ulei de măsline. Lăsaţi câteva ore sau până a doua zi, când puneţi totul pe o felie de pâine şi mâncaţi. Puteţi pune amestecul şi într-o salată.

O cură cu borş de ţărâţe, timp de o săptămână pe lună, reduce edemele, eliminând apa din ţesuturi.

Sunt de folos, şi aşa-zisele "zile de dovleac". Se fierbe 2,5 kg pulpă de dovleac într-un vas cu lapte, până ce se face un terci gros. Se aromatizează cu cimbru sau tarhon şi nu se adaugă sare. Se consumă numai dovleac toată ziua.

Tot pentru combaterea retenţiei de lichid în ţesuturi se poate folosi infuzia sau maceratul din coajă sau crenguţe de soc. Pentru macerat, se pune o linguriţă de pulbere uscată din coajă sau crenguţe de soc într-un pahar cu apă şi se lasă peste noapte. Dimineaţa, se mai subţiază cu jumătate de pahar cu apă şi se încălzeşte uşor, fără să dea în clocot. Se bea jumătate de pahar după fiecare masă principală, în total 3 jumătăţi de pahar cu macerat pe zi. Deoarece cantităţile mari de soc provoacă diaree sau vărsături, infuzia sau maceratul trebuie făcute foarte slab.

În paralel, pentru curăţirea organismului în caz de edeme, se recomandă cura de 2 săptămâni cu infuzie de drăgaică, 2-3 căni pe zi sau cura de 5-6 zile cu infuzie de coada calului, 3 căni pe zi, băute cu înghiţituri mici de-a lungul zilei.

Se poate face, de asemenea, o cură de 2 săptămâni cu decoct din rădăcină de pătrunjel, o cană pe zi sau cu infuzie de leuştean (tarhon sau pătrunjel), 2 căni pe zi. În mod deosebit, tarhonul produce o diureză puternică însoţită de eliminare de toxine.

Lăsaţi la macerat, timp de 10 zile, 300 g ceapă tăiată mărunt cu 30 ml alcool. Filtraţi şi luaţi câte 5 linguriţe pe zi.

Remediile prezentate sînt contraindicate gravidelor şi femeilor care alăptează. Toate aceste recomandări vă pot ajuta, alegând ce este mai potrivit pentru fiecare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare