Faceți căutări pe acest blog

vineri, 14 ianuarie 2011

REMEDII NATURISTE PENTRU PARUL GRAS

Suc de lamaie
Zeama de lamaie este foarte buna pentru parul gras, deoarece ii confer stralucire. Firul devine suplu si nu mai permite sebumului sa-l incarce. Poti folosi sucul de lamaie ca atare: aplica picaturile de suc de la o jumatate de lamaie pe pielea capului, lasa sa actioneze cateva minute si apoi clateste!

Rozmarin si cimbru
Poti folosi sucul de lamaie si in combinatie cu o infuzie de plante: rozmarin, cimbru, urzica si coada calului. Toarna 100 ml de apa clocotita peste plantele macinate, lasa la infuzat trei minute, strecoara si apoi amesteca infuzia cu sucul de la o lamaie. Aplica pe parul umed si proaspat spalat, fara a clati.

Brusture
Tinctura de brusture are capacitatea de a reduce si regla excesul de sebum. Prepara tincture din radacina macinata de brusture si alcool. Lasa la macerat doua saptamani, filtreaza si depoziteaza in sticle inchise la culoare. Dilueaza tinctura astfel obtinuta intr-un pahar cu apa calduta si clateste-ti parul cu ea, masand scalpul.

Tarate de grau
Tarata de grau absoarbe si ea sebumul. Fa o pulbere fina din tarate de grau, maseaza-ti scalpul cu ea, apoi spala parul.

Argila
Un efect similar taratei de grau il au cataplasmele cu argila aplicate o data pe saptamana. Dilueaza 3-4 linguri de argila in apa calduta pana obtii o pasta groasa. Adauga o lingurita de sare mare, omogenizeaza si intinde la radacina parului. Lasa sa actioneze 15 minute si clateste bine.

Menta
Pune la fiert in 300 ml de apa un pumn de frunze de menta. Da in clocot si fierbe la foc mic timp de zece minute. Dupa ce s-a racit, aplica ceaiul pe par, lasa-l sa actioneze 20-30 de minute, apoi clateste.

Urzica
Fa un decoct din frunze de urzica si amesteca-l bine cu un galbenus. Intinde-l omogen pe tot scalpul, lasa-l sa actioneze 20-30 de minute, apoi clateste parul. Lasa parul curat si regleaza sebumul.

Reguli de baza
- Daca iti speli zilnic parul, nu folosi sampon pentru par gras, ci unul cu o fomula blanda, spre exemplu sampoanele pentru copii.
- Evita alimentele grase si dulciurile!
- Clateste foarte bine parul dupa spalare si foloseste doar apa calduta sau chiar rece.
- Nu aplica balsam decat pe varfuri, nu spre radacina.
- Tine uscatorul de par la distanta de pielea capului, pentru ca provoaca uscarea acesteia si declanseaza secretarea sebumului.
- Alege-ti o tunsoare simpla, astfel incat sa-ti fi e usor sa-ti aranjezi parul.
- Nu te tunde foarte scurt, dar nici nu purta parul lung!
- Nu folosi produse de ingrijire pentru par pe baza de uleiuri.
- Evita sa masezi prea mult scalpul cand aplici samponul, fi indca nu faci decat sa stimulezi secretia glandelor.
- Foloseste perii si piepteni cu dinti rari, care nu intind sebumul pe firul de par.
- Nu-ti trece tot timpul mainile prin par si evita sa porti sepci si caciuli! Acestea fac parul sa transpire si cresc productia de sebum.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare