Salata de sfeclă roşie este garnitura perfectă pentru fripturi, însă aceasta aduce şi numeroase beneficii sănătăţii noastre.
Specialiştii au demonstrat că pigmentul roşu din sfeclă ajută organismul în lupta împotriva cancerului.
Aceştia au descoperit că sucul de sfeclă este un inhibitor puternic al mutaţiilor celulare.
Mai mult, aceasta scade colesterolul, ceea ce duce la reducerea riscului de apariţie a bolilor de inimă.
Consumul de sfeclă în timpul sarcinii este benefic şi pentru bebeluş.
Sfecla este bogată în folaţi, esenţiali pentru sănătatea ţesuturilor.
Consumul de alimente bogate în această substanţă este foarte important, mai ales în perioada sarcinii, pentru dezvoltarea coloanei vertebrale a fătului.
Sucul de sfeclă roşie are foarte multe vitamine, îmbunătăţeşte metabolismul, combate anemia şi are efect de detoxifiere a ficatului, ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu