duminică, 9 septembrie 2012

MEDICAMENTE SAU OTRAVAVa prezentam în acest articol o serie de scandaluri în care industriile farmaceutice din întreaga lume au fost implicate de-a lungul timpului si denumirile unor medicamente care au ucis mii de oameni. În cazul fiecarui astfel de medicament precizam daca este comercializat în România si eventual de ce companie si sub ce denumire (daca aceasta este modificata fata de cea originala).

Din cauza efectelor secundare grave o serie de medicamente au fost retrase de pe piata în unele tari. Cu toate acestea ele continua sa fie comercializate în alte tari. România este o buna piata de desfacere pentru multe medicamente criminale interzise în alte state.

Efecte secundare grave înseamna moarte si boli severe datorate medicamentelor respective. În general, din punct de vedere legal, numai moartea sau vatamarile majore ale sanatatii celor care au folosit un anumit medicament pot duce la interzicerea acestuia. Rareori se ajunge la interzicerea unui medicament datorita unor simptome considerate „minore” si aceasta se face de regula abia dupa decenii de folosire.

Iresponsabilitatea, cinismul si lacomia dupa câstiguri a celor care detin companii din industria farmaceutica sunt atât de mari, încât chiar si în cazurile de interdictie, medicamentele continua sa fie fabricate si vândute mai departe în alte locuri pe glob. Aceasta deoarece interdictia ramâne valabila doar în tara în care exista “victime recunoscute” si în care autoritatile responsabile au luat masuri. Prin urmare, medicamente interzise în Anglia sau Germania se vând mai departe în SUA, Africa sau alte tari si invers. Deci industria farmaceutica vinde mai departe substante care produc boli si moarte, desi SE STIE foarte bine acest lucru.
Industria farmaceutica este interesata sa vindece oamenii, ori mai degraba sa câstige cât mai multi bani din vânzarea de medicamente?

Zeci de medicamente sunt scoase de pe piata anual datorita efectelor secundare grave

Un prim exemplu este siropul de tuse cu Clobutinol. Acesta, dupa ce a fost folosit intens timp de peste 40 de ani, a fost interzis în 2007, constatându-se ca produce dereglari ale batailor inimii. Iata câteva dintre numele sub care a fost folosit: Silomat, Clobutinol, STADA, Tussed, Rofatuss, Nullatuss.
În România medicamentul Silomat pe baza de Clobutinol, produs de catre compania Boehringer Ingelheim a fost disponibil în farmacii fara prescriptie medicala pâna în 2007. Apoi acesta a fost retras de pe piata si în tara noastra, în urma unei directive a Agentiei Europene pentru Evaluarea Medicamentelor.

Medicamente vechi, care sunt în circulatie de decenii si nu au fost supuse niciunui test, se vând mai departe în unele tari, desi acolo unde au fost testate au fost interzise. Pâna în anul 1978 industria farmaceutica nu era nevoita sa probeze în vreun fel ca medicamentele au efectele mentionate în prospecte. De atunci încoace se arata – cu niste teste pe animale, teste care de fapt nu dovedesc nimic – ca medicamentele au efect asupra animalelor. Mai precis ca animalele nu mor imediat când aceste medicamente, facute de fapt pentru oameni, le sunt date cu forta în conditii total nenaturale. Doar ca testele pe animale nu au absolut nicio valoare stiintifica.

Enumeram în continuare câteva din scandalurile socante legate de medicamente:

Sprayul pentru astm Isoproterenol, comercializat sub numele de Isuprel, a ucis în anii '60 în jur de 3500 de pacienti. Cu toate acestea el se comercializeaza în continuare în tara noastra si este prescris în diverse afectiuni ale inimii.

Medicamentul Stilbestrol a fost dovedit ca producând tumori uterine si mamare la femei si a fost scos de pe piata în unele tari europene. În România este produs si comercializat de patru companii farmaceutice: Amniocen, Farmacom, Imedica, Mediplus Exim.

Un scandal legat de cunoscutul Paracetamol a avut loc în Anglia în 1971. 1500 de pacienti au fost internati în spital în dupa ce au luat Paracetamol. Cei mai multi au avut probleme si mai mari în spital din cauza tratamentului ulterior.

În SUA medicamentul Orabilex a creat boli de rinichi care au dus la moarte.

Somniferul Contergan a facut ca zeci de mii de copii sa se nasca degenerati fizic. În Germania, în anul 1958 producatorul acestui „medicament” a trimis peste 40.000 de scrisori la doctori convingându-i ca acesta este cel mai bun somnifer pentru gravide si mame care alapteaza copii. În ciuda scandalului legat de Contergan concernele farmaceutice au continuat sa vânda otravuri la gravide si copiii. În 1978 s-a facut cunoscut public ca medicamentele Primodos, Amonorn, Duogynon, Bebendox si Bndectin au condus la malformatii ale noilor nascuti.

În 1970 au fost scoase de pe piata tranchilizantele Pronap si Plaxin pentru ca produceau moartea noilor nascuti.

Trilergan a fost confiscat de politie în 1975 în Italia pentru ca producea hepatita (deci hepatita nu vine neaparat de la un virus, asa cum se crede).

Flamanil, un medicament reumatic, a fost retras în 1976 de pe piata, dupa ce s-a constatat ca duce la pierderea constiintei. Acest medicament se comercializeaza în continuare în Spania.

În 1979 a fost recunoscut în mod oficial ca Valium creaza dependenta, chiar si în doze mici. Mai mult de 15% din americanii adulti luau regulat Valium.

Inhibitorii de apetit Preluin si Maxiton au fost scosi de pe piata în Germania dupa ce s-a constatat ca afectau grav inima si sistemul nervos.

Medicamentul pentru afectiuni ale inimii Eraldin, prescris între 1970 si 1975 la un numar de peste 100.000 de britanici, a cauzat daune la ochi si intestine, precum si numeroase decese. Eraldin exista în farmaciile românesti.

S-a constatat ca antinevralgicul Phenacitin, care s-a vândut în lume sub 200 de nume diferite, împiedica functia rinichilor, chiar distrugându-i complet, produce tumori la rinichi si distruge globulele rosii din sânge. Un alt antinevralgic, Amydorphirin a fost interzis în peste 160 de tari (nu în toate, în multe se mai vinde înca) fiindca împiedica formarea celulelor albe din sânge, ceea ce conduce la moarte. Antinevralgicele si antireumaticele Tanderil si Butazoludin (Ciba-Geigy) au condus în întreaga lume la moartea a peste 10.000 de pacienti.

Unul dintre cele mai populare medicamente din România, algocalminul, este unul dintre cele mai otravitoare remedii de pe piata. Algocalminul este interzis în marea majoritate a tarilor si drastic restrictionat în restul statelor. Medicii spun ca medicamentul poate provoca o boala fatala, care distruge celulele din maduva osoasa, aflate în strânsa legatura cu celulele sangvine. Din cauza lipsei de informare, românii profita de pretul accesibil al medicamentului, cumparându-l la scara larga, chiar daca în tari precum Belgia, acesta este trecut la categoria otravuri.

În 1978 medicamentul complet nefolositor Oxichinolin, prescris în probleme digestive, a provocat un scandal mondial: peste 30.000 de oameni au orbit ori le-au paralizat picioarele dupa administrarea sa. Acest medicament a provocat si numeroase decese (peste 1000 numai în Japonia).

În 1977 a fost retras de pe piata Phenformin, un medicament pentru diabetici, dupa ce facuse peste 1000 de victime în fiecare an!

Rasperpin, medicament împotriva hipertensiunii, creste de trei ori riscul de cancer la sân, creeaza cosmaruri si depresii si se banuieste ca produce tumori la creier, la hipofiza, la piele, la ovare si la uter.

New York Post a scris ca peste 852 pacienti carora le-a fost injectat medicamentul pentru inima Epinepheren au decedat.

Daily Telegraph a facut cunoscut în 1983 ca anestezicul Hypnomidate a condus într-un spital de urgenta din Glasgow la o crestere rapida a deceselor. Medicii au refuzat însa sa publice numarul deceselor în rândul celor care au urmat tratamentul cu acest medicament. În România înca se mai foloseste în spitale, anestezic administrat ca solutie injectabila.

În 1983 au fost publicate în Suedia dosare secrete de la firma Ciba-Geigy din care reiese ca concernul era informat de moartea la peste 1182 presoane din cauza antireumaticului Butazolidin si Tanderil. Dupa alte surse cifrele adevarate ale deceselor din urma acestor medicamente este de peste 10.000. La noi în tara se comercializeaza înca Tanderil ca medicament antireumatismal.

New York Times a scris în 1984 ca medicamentul Selacryn 1980 a fost retras de pe piata dupa ce au fost recunoscute peste 510 cazuri de distrugere a ficatului si de moarte.

Dupa ziarul Guardian din 4 ianuarie 1985, medicamentul împotriva infectiilor cu ciuperci Nizoral a condus la 5 decese si la 77 de cazuri grave de boala.

În martie 1985 ziarul Neue Presse, a raportat ca Fansidar, medicament împotriva malariei, a condus la boli de piele grave, cu pericol de moarte. În România medicamentul este recomandat de medicii parazitologi pentru tratarea toxoplasmozei. Se comercializeaza în farmacii.

În iulie 1985 ziarul Guardian scrie ca somniferele Largactil au fost scoase de pe piata pentru ca au condus la disfunctii grave ale creierului. Substanta cunoscuta si sub numele de largactil sau torazina este un neuroleptic de veche generatie, utilizat înca în unele spitale de psihiatrie. Acesta are efecte dezastruoase asupra organismului. Cifra victimelor se ridica la un milion de oameni care s-au îmbolnavit de dischinezie, dereglari ale aparatului locomotor sau au pierdut pentru totdeauna capacitatea de a controla muschiul limbii sau întregul corp.

În decembrie 1985 concernul Ciba-Geigy a fost pus în situatia de a recunoaste public ca a falsificat datele de la 46 de antibiotice si de la alte medicamente atunci când au fost cerute de Ministerul Sanatatii.

În mai 1985 autoritatile din SUA si Marea Britanie au interzis prescrierea de hormoni care stimuleaza cresterea, pentru ca pacientii care îi folosesc se îmbolnavesc de infectii nevindecabile, chiar la multi ani dupa aceea. Hormonii respectiv au fost obtinuti din creierul mortilor!

În decembrie 1985 Guardian a raportat ca antidepresivele Merital si Nomifensin produc oprirea rinichilor, anemie si pneumonie. Nomifensin este prescris în România în cazurile consumatorilor de droguri. Tot în decembrie 1985 acelasi ziar a raportat ca peste 2000 de oameni s-au îmbolnavit din cauza medicamentului Felden administrat pe cale rectala. Acest medicament se gaseste azi în farmaciile românesti. 77 de pacienti au murit, aproape toti din cauza ruperii si sângerarii intestinelor. Concernul Pfitzer (producatorul Viagra) a declarat ca si mai înainte ca acest medicament este „suportat bine” de pacienti.

Vaccinul HEXAVAC folosit din anul 2000, cu care au fost vaccinati deja 1,5 milioane de copii în Germania a fost scos în anul 2005 de pe piata fiindca „nu functioneaza cum s-a asteptat si nu ofera protectie”. Asta e declaratia oficiala, probabil ca producea boli sau moarte evidenta. Mortii si cei ramasi bolnavi pe viata din cauza vaccinurilor nu prea apar în presa. Si în România a fost folosit acest vaccin, dar acum este retras de pe piata.

Vaccinul împotriva bolilor create de capuse, TicoVac, singurul vaccin de acest gen pentru copii, a fost scos în 2006 de pe piata fiindca producea febra puternica si efecte secundare masive.

Medicamentul Vioxx al Firmei Merck pentru artroza si dureri la încheieturi luat de peste 120.000 de pacienti în Germania a fost scos în octombrie 2004 de pe piata fiindca producea atac de inima si boli de inima. Desi firma stia de efectele negative cauzate de acest medicament cu mult timp înainte, nu au retras medicamentul de pe piata decât în 2004, la presiunea autoritatilor. Acest medicament a fost retras si de piata româneasca.

Antiinflamatorul Prexige al companiei Novartis împotriva artritei a fost scos de pe piata în august 2007 fiindca mai multi pacienti au murit dupa ce l-au luat. Medicamentul Bextra pentru artrita de la Firma Pfizer a fost scos de pe piata în 2005 din cauza riscului major de atac de cord si congestie cerebrala. Aceste medicamente nu au autorizatie de punere pe piata în România.

S-a constatat ca barbituricele nu alina insomnia, ci o agraveaza.

Zelmac, medicament împotriva afectiunilor digestive, care se vinde în România la ora actuala, produs de compania Novartis, a fost scos de pe piata în Germania în aprilie 2007, desi nici macar nu fusese aprobat înca, fiind folosit ilegal de catre doctori în scopul testarii lui pentru industria farmaceutica.

Un scandal foarte mare cu multe victime: Lipobay, un medicament care scade colesterolul, a fost scos în 2001 de pe piata. Acesta cauzase sute de decese. Concernul Bayer, care l-a produs a fost dat în judecata de peste 1000 de ori datorita acestui medicament.

Thyreotom forte, un medicament pentru suplimentarea aportului de hormoni tiroidieni la pacienti cu hipotiroidie a fost scos de pe piata în Germania în 2005. În România în continuare este prescris de medici si se gaseste în farmacii.

Ketotifen, un medicament pentru tratamentul de lunga durata în astmul bronsic alergic sau cu componenta alergica, bronsita alergica si tulburari astmatice a fost scos în 2006 de pe piata în Germania, din cauza efectelor secundare. În România se gaseste în farmacii.

Terfenadin, antialergic, a fost scos de pe piata în mai multe tari europene. În România se gaseste sub denumirea de Histadin, un sirop folosit în tratamentul simptomelor multor afectiuni alergice si în prevenirea si tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sânge.

Tenuate Retat – un medicament care scade pofta de mâncare, a fost scos de pe piata în Germania în anul 2000.

Merzol, medicament pentru alergie solara a fost scos de pe piata în 2005 din cauza efectelor secundare grave.

FDA a recomandat în 2000 firmei Glaxo-Wellcome sa scoata de pe piata medicamentul Lotronex pentru intestine, din cauza mortii unor pacienti care au luat acest medicament.

Exanta, bazat pe substanta Ximelatragan si aprobat din 2004 împotriva trombozelor a fost scos de pe piata în februarie 2006 în Germania din cauza efectelor negative grave asupra ficatului. Acest medicament nu a fost comercializat la noi.

Trovan, antibiotic, a cauzat morti si vatamari grave, astfel încât a fost scos de pe piata dupa un singur an de zile. Desi la testele dinainte de aprobare se constatase ca Trovan dauneaza ficatului, Firma Pfizer nu a considerat ca este periculos. Comentariul Firmei: „Trovan a fost cel mai bine testat medicament de pe piata, cu mult mai bine decât penicilina de exemplu”. Oare câti morti si bolnavi creeaza medicamentele care nu sunt testate asa de bine, daca unul testat asa de bine duce la moartea pacientilor fiind interzis dupa un an?
Legat de acelasi medicament, autoritatile nigeriene au dat în judecata Pfizer si acuza compania farmaceutica de implicarea în moartea unor copii carora li s-a administrat Trovan, în perioada în care acest medicament nu era înca aprobat, în timpul unei epidemii de meningita.

Parkinsan, medicament împotriva maladiei Parkinson, de la Firma Byk Gulden, vândut de peste 130.000 de ori pe an, creeaza dereglari mari ale ritmului cardiac, care pun în pericol viata pacientilor care îl folosesc. Se cerceteaza daca va fi interzis. Firma se scuza cu citatul „Functionarea si siguranta lui au fost dovedite prin studii”.

Despre Urethan medicii spun ca vindeca leucemia. S-a constatat însa ca el creeaza cancer la ficat, plamâni si maduva oaselor.

Methotrexat, de asemenea împotriva leucemiei, a produs tumori si a dus la anemie grava si ruperea intestinelor. În România este comercializat si prescris în reducerea dureriilor si a tumefactiilor articulare.

Mitothan, un alt medicament împotriva leucemiei, duce la moartea rinichilor secundari. La noi se gaseste sub numele de Lysodren si este utilizat pentru tratamentul cancerului stratului exterior al glandei suprarenale. Este produs de laboratarele Hra Pharma – Franta.

Antibioticul Isoniazid duce la moartea ficatului. Acesta este comercializat în România.

Antibioticul Kanamyzin produce insuficienta renala si ataca nervii auzului.

Bismut, medicament prescris împotriva diareii si chiar si a constipatiei (sic!) produce intoxicatii grave. În Franta au fost cunoscute mai multe mii de astfel de cazuri.

În 1984 ziarul Daily-Mail a reportat ca medicamentul împotriva acneei, Roacutan, medicament care se prescrie si în prezent, a condus, la jumatate din copiii mamelor care l-au luat în timpul sarcinei, la malformatii foarte grave. Roacutan este prescris în continuare de doctorii români.

Arhivă blog

c3

Etichete

10 motive pentru care e bine să bei cafea (1) 100 de alimente miraculoase pentru organism (1) 20 de plante vindecatoare pe care le puteti cultiva acasa (1) 7 moduri ca sa dai jos burta fara sa mergi la sala (1) 8 remedii naturale pentru a invinge alergiile de primavara (1) 90 de alimente miraculoase pentru organism (2) Adevarul despre plastic (2) ADRESE UTILE (1) AFECTIUNI GASTRICE (1) AFTE BUCALE (1) ALERGIILE (1) ALOE VERA (4) ALTARUL ORTODOX (1) ANEMIE (2) ANTIBIOTICE (1) APA CA TRATAMENT (3) Apa cu Miere si Lamaie in Fiecare Dimineata (1) Apa din sticla de plastic (1) APA IN CORP (4) APA OXIGENATA (1) ARGILA (1) ARGINT (2) ARMURARIUL (2) articulatii (1) Artrită (1) Aspectul limbii (1) ASPIRINA (3) ASTMUL BRONSIC (2) ATACURILE ENERGETICE (1) ATENTIE..PERICULOS (7) AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU (1) Bautura care Ucide Cancerul (1) BICARBONATUL DE SODIU (4) Bicarbonatului de sodiu (1) BITERUL SUEDEZ (1) BOLI INFLUENŢATE DE VREME (1) Bolile de tiroidă și de ficat se văd pe piele (1) BOLILE OASELOR (1) BRUSTURELE (1) BUSUIOCUL (1) CADOUL AMERICII PENTRU LUME (1) CAFEAUA SI FICATUL (1) CANCERUL (4) CAPSUNELE (1) CARTI (1) CARTI DE MEDICINA ALTERNATIVA (1) CARTI PE INTERNET (1) CARTOFUL (2) CAUZELE BOLILOR (8) Ce se întâmplă când bei apă pe stomacul gol? (1) CEAIURI (8) CHIMENUL NEGRU (1) CIROZA (4) COCA-COLA....BAUTURA RACORITOARE SAU LICHID DETERGENT...!!!? (1) COJI de CEAPA (1) CONFERINTE ...CARTI SI FILME DESPRE SANATATE (1) CONOPIDA (1) CONTRAINDICATII (1) CORPUL OMENESC (1) Cum iti dai seama daca suferi de o boala (1) Cum pot fi folosite altfel alimentele din cămară (1) Cum sa eliminati fara durere (1) CUM SA SCAPI DE MOLII (1) CUM SE FOLOSESC PLANTELE MEDICINALE (3) CUPTORUL CU MICROUNDE (1) CURA DE DEZINTOXICARE (1) CURIOZITATI ALIMENTARE (2) CURIOZITATI ALE CORPULUI (2) CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le stii! (1) DEODORANTE (1) DEPARAZITAREA CORPULUI UMAN (2) DEPRESIA (1) DEPRESIE (2) DESHIDRATAREA (1) DESPRE ACNEE (1) DESPRE ALCOOL (3) DESPRE ANALIZE SI TESTE MEDICALE (3) DESPRE ARSURI (2) DESPRE BACTERII (3) DESPRE BANANE (7) DESPRE BATATURI (1) DESPRE CADEREA PARULUI (1) DESPRE CAFEA (4) DESPRE CANCER (25) DESPRE CANDIDA (3) DESPRE CARBOHIDRANTI (1) DESPRE CATINA (5) DESPRE CÂTEVA PLANTE AMINTITE ÎN SFÂNTA SCRIPTURĂ (1) DESPRE CEAPA (7) DESPRE CEARCANE (1) DESPRE COLESTEROL (11) DESPRE COLON (1) DESPRE CONDIMENTE (1) DESPRE DANTURA (1) DESPRE DIETE (21) DESPRE E-URI (2) DESPRE FICAT (2) DESPRE FRUCTE SI BENEFICIILE LOR (11) DESPRE GALBENELE (2) DESPRE GLANDA TIROIDA (2) DESPRE GREATA (1) DESPRE HERPES (5) DESPRE INIMA (6) DESPRE IUBIRE SI VINDECARE (1) DESPRE LEUSTEAN (2) DESPRE MAINI (2) DESPRE MARUL LUPULUI (1) Despre mucegai (1) DESPRE NUCI (6) DESPRE OBOSEALA (1) DESPRE OTET (3) DESPRE PLANTE (15) DESPRE POST (4) DESPRE ROSII (1) DESPRE SANZAIENE (2) DESPRE SARE (2) DESPRE SILICIUL ORGANIC. (1) DESPRE STRUGURI (2) DESPRE TELINA (1) DESPRE TRANSPIRATIE (1) DESPRE TUSE (7) DESPRE UNGHII (1) Despre vaccinuri (1) DESPRE VARICE (1) DESPRE VITAMINE (13) DETOXIFIERE (4) DIAREE (1) DIVERSE (2) DOVLEAC (1) DROGUL DIN ALIMENTE (2) DROJDIA DE BERE (4) DULCEATA (1) DURERE DE CAP (3) DUREREA IN GAT (1) DURERI DE DINTI (4) DURERI DE INCHEIETURI (1) Dureri de spate (1) EFECTELE BENEFICE ALE LEGUMELOR (5) ELECTRONICE (1) EUGEN GIURGIU (1) FICAT (39) FIECARE POFTA...ARE O CAUZA (1) FIERUL IN ORGANISM (2) FISURA ANALA (1) FLORI DE SOC (1) FOLIA DE ALUMINIU (1) FRUMUSETE (1) FUMATUL (3) GALBENELE (2) GHIMBIRUL (1) GIMNASTICA (1) GLICEMIE (1) GLUME SI ZAMBETE (2) Goji – efecte benefice şi contraindicaţii (1) Grapefruitul (1) GRAUL (1) GRIPA (10) GUMA DE MESTECAT (1) GUTUIILE (3) GUTURAIUL (1) Helicobacter pylori (1) HEMOROIZI (2) HEPATITA C (2) Hofigal... (1) IERBURI DE LEAC (1) IMPORTANT DE TINUT MINTE (1) IMUNITATE (4) Inchide pungile ermetic (1) Infectia cu Chlamydia trachomatis (1) INFECTII URINARE (4) INSECTE PERICULOASE..CAPUSELE (7) INVĂTĂTURI ORTODOXE (1) LAMAIILE (12) LĂMAIA (1) LEACURI MAGICE PENTRU BOLI (1) LEACURI PENTRU IARNA (1) LEACURI RUSESTI (1) LECŢIA DOCTORULUI YOLLOK (1) LEUCEMIE (1) LEURDA (3) LEUSTEANUL (1) Lista substantelor toxice folosite in industria cosmetica (1) MACERAT DIN COAJE DE OU (1) MACUL ROSU (1) MAGNEZIU (3) MARGARINA SAU UNT (1) MASTI PENTRU TEN (1) Mâinile îţi pot arăta semnele unei boli. (1) MEDICAMENTE SAU OTRAVA (19) MEDICINA CHINEZEASCA (1) Meiul (1) MENTA (2) MICROBI SI VIRUSI (1) MIEREA DE ALBINE SI SCORTISOARA (10) MIRODENII (4) MIROSURI URATE (1) MORCOVUL (1) NEMURIRE (1) NOUTATI MEDICALE (6) Noutăţi de la JOHN HOPKINS-- BINE DE RETINUT (1) O simplă înțepătură poate salva viața unui om (1) OBICEIURI SI TRADITII (1) ORARUL ORGANELOR NOASTRE (1) ORICE BOALA PORNESTE DIN MINTE (1) OSTEOPOROZA (1) PADUCELUL (1) PAPADIA (4) PARACETAMOLUL (1) Parintele Arsenie Boca - marturii si tratamente naturale (1) PASTE (1) PATRUNJELUL SI ALTE LEGUME (2) Păpădia (1) Pătrunjelui (1) PELINUL (1) PENTRU SANATATE (7) PESTICIDE (1) PIETRE LA FIERE. (3) PIETRE LA RINICHI (7) pietrele din fiere sau ficat (1) PILDE (1) PLANTE BIBLICE (11) Plante care ţin locul antibioticelor (1) PLANTE OTRAVITOARE (3) PNEUMONIA (1) PROBLEME DIGESTIVE (1) Probleme respiratorii (1) PURIFICAREA LIMFEI (2) REFLEXOLOGIE (2) REGIM ALIMENTAR (2) reteta Valeriu Popa (1) RETETE CULINARE (1) RETETE FOLOSITOARE (24) RETETELELE LUI VALERIU POPA (1) REUMATISM (2) ROSTOPASCA (1) SALVIA (1) SARE AMARA (1) SCLERODERMIA (1) SEL.ENIUL (1) SENTIMENTELE BUNE (1) SFATURI (17) SFATURI UTILE (3) SFATURI PENTRU CASA TA (22) SFATURI PENTRU FEMEI (5) SFATURI PENTRU GOSPODARIA TA (3) SFATURI PENTRU SANATATE (37) SFATURI VALERIU POPA (1) SFATURILE BIOTERAPEUTULUI DJUNA (1) SFECLA ROSIE (5) SISTEMUL IM UNITAR (1) SOARE SI PLAJE (1) SPONDILOZA (1) SPREIURI (1) STEATOZA (4) STEVIA (1) SUCUL DE SFECLA ROSIE MORCOV SI MAR (1) SUCURI (1) SUNATOARE (2) TELEFONUL MOBIL (3) TERAPIA CU SEMINTE (1) TERAPIA CU URINA (2) TERAPII ALTERNATIVE. (1) TOTUL DESPRE COCA- COLA (1) TOTUL DESPRE OUA (4) TOTUL DESPRE VERDETURI (3) TRATAMENT NATURAL al tuturor bolilor (1) TRATAMENT OUA DE PREPELITA (1) TRATAMENT PENTRU LUPUS (1) TRUCURI (2) TULBURARI DE VEDERE (4) ULEI DE MASLINE (5) ULEI DE OREGANO (1) ULEI DE RICIN (2) Un ucigas nevazut: gandurile negre (1) URZICILE (3) USTUROIUL (14) UTILE PENTRU TINE (3) VARZA ALBA (3) VARZA ALBA SI ROSIE (1) VIBRATIA VINDECARII (1) VITILIGO (1) ZERUL (1)

CITATELE ZILEI

Lista mea de bloguri

Postări populare