Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 ianuarie 2012

Alimente care alunga stresul


Ţi s-a întâmplat şi ţie, sau sigur ai prieteni cărora li s-a întâmplat în perioade stresante, fie să slăbească brusc, fie să se îngraşe considerabil. Unii dintre noi mănâncă mai mult, alţii mai puţin în perioadele presante. Este una din metodele organismului de a face faţă stresului.
O soluţie pentru aceste probleme vine din partea nutriţionistului Lara Field. "Când stresul iintervine în viaţa femeilor, cel mai bine este ca ele să aibă mereu un regim alimentar sănătos şi echilibrat, care le va ajuta să reziste mai bine în perioadele stresante. Pentru că, dacă te simţi bine, se vede şi din exterior, arăţi mai bine din interior."

Mai jos prezentăm principalele alimente recomandate de Field. Pe lângă acestea, sunt recomandate alimentele bogate în flavonoizi (care ajută în alergiile la polen, astm, eczeme), care se găsesc, spre exemplu, în mere, izoflavonele care reduc colesterolul şi se găsesc în soia şi, nu în ultimul rând rutina, un antioxidant găsit în vinul roşu.

Iaurtul grecesc. A luat prin învăluire magazinele, companiile româneşti au început să producă iaurt după reţeta grecească. Pentru că este o sursă foarte bună de probiotici (culturi active de bacterii care impulsionează sistemul imunitar şi ajută în lupta împotriva infecţiilor). Este bogat în calciu şi în potasiu, cel din urmă influenţând direct starea ta de spirit.

Alege făinoasele integrale, care se găsesc într-o varietate din ce în ce mai mare, de la pâine integrala, paste, orez neprocesat chimic, etc. Produsele integrale ajută la creşterea nivelului serotoninei, de care ai nevoie pentru a rămâne fericită. În plus, cerealele integrale ajută şi în privinţa acizilor folici, despre care s-a descoperit curând că influenţează fericirea.

Nu ignora ouăle! Unul din cele mai versatile alimente, oul este bogat în proteine, vitaminele D şi B-12. Vitamina D este bună pentru sistemul imunitar, astm şi pentru prevenirea artritei reumatice.

Verde... ceai verde. Pentru a nu ignora curentul ecologist, adoptăm şi noi culoarea verde, sub forma ceaiului verde. Schimbă obişnuita cană de cafea pe una de ceai verde, care îţi asigură necesarul de cafeină, fără să te agite, lucru cât se poate de dăunător, mai ales în perioadele mai solicitante. Este bogat în antioxidanţi, are rol inflamator, iar studiile arată că două căni pe zi pot scădea riscul unor tipuri de cancer şi s-a dovedit că poate ajuta şi la slăbit.

Graşi, Omega graşi. Acizii graşi Omega, găsiţi în somon, alune, seminţe ajută pielea să arate mai bine, ajută la refacerea resurselor de colagen şi ajută corpul tău să funcţioneze, general, mai bine. Alimentele care conţin aceşti acizi sunt elemente care hidratează din interior, oferind pielii o strălucire sănătoasă şi ajutând-o împotriva deshidratării, prevenind crăpăturile. Somonul este, de asemenea, bogat în vitamina B-12, care ajută la o stare generală de bine.

E...mult şi bun. Probabil ştii că vitamina E este bună pentru zgârieturi, aplicată direct. Ingerată, ajută la protejarea organismului împotriva razelor dăunătoare ale soarelui. În plus, protejează împotriva cancerului şi infecţiilor, menţinându-te sănătoasă şi mai puţin stresată. În propoţii destul de mari găseşti vitamina E în migdale, avocado şi spanac.

Cel mai important este să ai grijă să nu îţi schimbi regimul alimentar şi să mănânci în continuare la ore regulate, chiar dacă eşti nevoită să înlocuieşti prânzul luat în tihnă cu o gustare luată pe fugă. Dacă faci parte dintre cele care pierd în greutate când sunt atacate de stres, poţi cu încredere să recurgi la ciocolată pentru a menţine echilibrul orar al regimului tău al

joi, 19 ianuarie 2012

Vlad Plăcintă: Puncte importante

Vlad Plăcintă: Puncte importante: 1. Cu dra­gostea omori timpul, cu timpul omori dragostea. 2. Răzbunarea e dulce şi nu are calorii. 3. Dacă n-ai ce face, fă-o în altă p...

vineri, 13 ianuarie 2012

SUCUL DE LAMAIE SI MULTIPLELE LUI CALITATI



Datorita continutului ridicat de vitamina C lamaia este unul dintre cele mai importante mijloace care intaresc sistemul imunitar si reprezinta totodata un ;medicament; foarte bun impotriva racelilor. Vedetele de la Hollywood prefera lamaia si dintr-un alt motiv: efectul vizibil de curatare a pielii, a celuleor moarte si a efectului antiimbatranire. Pe deasupra, sucul de lamaie este un ingredient esential in curele de slabire, deoarece datorita lui se pierd mult mai repede kilogramele in plus.

Fructul galben, acru usor amarui uneori creste pe crengile pomului denumit lamai, care provine din India. Lamaia are efecte benefice atat cand este vorba de anumite afectiuni, de anumite boli, cat si cand este vorba de domeniul cosmeticii ( ingrijirea parului, impotriva cosurilor si ale impuritatilor nedorite ale pielii, etc.)

Sucul pur contine enzime, care sprijina formarea colagenului. In afara de aceste caracteristici, lamaia reprezinta o solutie foarte eficienta atunci cand este vorba de cura de slabire, de "dezintoxicarea" organismului, de curatarea celulelor si a sangelui.

Avantajele sucului de lamaie
- tonifierea organismului
- intarirea sistemului imunitar
- uleiul eteric de lamaie linisteste si calmeaza
- protejarea celulelor
- dezinfecteaza
- neutralizeaza mirosurile neplacute

SUCUL DE LAMAIE, UTILIZAT IN INGRIJIREA PIELII

Tratamentul si ingrijirea cosmetica au devenit o necesitate. In consecinta, datorita mediului poluat, pielea noastra are nevoie de o mai mare atentie si protectie din partea noastra.

Astfel, tratamentele cu cosmetice naturale, preparate acasa cu fructe, legume sau diverse alte plante, ne ofera beneficii supreme si vizibile in stralucirea si sanatatea pielii.

Sucul de lamaie este utilizat si in ingrijirea pielii. Acesta reprezinta un exfoliant natural, ce confera luminozitate pielii.

De asemenea, sucul de lamaie are proprietatea de a combate infectiile.

Sucul de lamaie, bogat in acizi de fructe, va va exfolia pielea intr-un mod delicat, eliminand celulele moarte ale pielii.

Cum trebuie sa utilizati sucul de lamaie:

Se aplica pe fata ca o lotiune tonica faciala, pentru exfolierea pielii si luminozitatea sa.

Pentru a preveni si trata porii inchisi, cosurile si petele, se aplica suc de lamaie pe zonele in cauza si se lasa sa actioneze pe tot parcursul noptii. Dimineata se spala zonele respective.

Pentru uscarea cosurilor, se aplica pe zona respectiva o discheta imbibata cu suc de lamaie.

Pentru un tratament al parului si pentru stralucirea sa, dupa samponare se aplica pe par un amestec format din sucul de la o lamaie si o cana cu apa calda.

Se lasa sa actioneze pe par timp de cateva minute, apoi se clateste bine parul.

Pentru o hidratare suplimentara, puteti amesteca sucul de lamaie cu miere de albine.

Pentru zonele intunecate ori decolorate ale pielii, aplicati suc de lamaie si lasati-l sa actioneze peste noapte si clatiti dimineata.

http://www.gradinamea.ro/Sucul_de_lamaie_si_mu...

duminică, 8 ianuarie 2012

Leacuri babesti folosite frecvent contra racelilor si gripei



Romanii au inceput sa evite medicii din ce in ce mai des si, tot mai multi apeleaza la remedii naturiste, asa-zisele leacuri babesti, atunci cand au o problema de sanatate. Fiecare are dreptul sa hotarasca pentru sine ce crede ca e mai bine.

Lamaia si mierea de albine sunt remediile cel mai des folosite in caz de gripa sau raceala. Vitamina C care se gaseste din belsug in lamai, este necesara sistemului imunitar si organismul nostru, pentru ca nu poate face rezerve, are zilnic nevoie de ea. Foarte bogate in vitamina C sunt nu numai citricele, ci si kiwi, varza, broccoli, ardeiul gras, spanacul sau rosiile.

Este stiut ca mierea de albine, acest adevarat balsam pentru voce, are o actiune antibacteriana si este un calmant excelent pentru gat, atunci cand esti ragusit ori ai dureri. Persoanele racite obisnuiesc sa bea ceai, indulcit cu miere de albine si aromat cu lamaie, leacul cel mai cunoscut.

Daca te doare capul, cartoful iti poate fi de ajutor. Taie un cartof in rondele subtiri, punele pe o fasie de tifon sau alt material, si aplica-le pe frunte. Si foile de varza sunt un remediu cu rezultate excelente. Treci cu sucitorul peste cateva foi de varza, atat cat sa inmoi nervurile, pune-le pe un tifon si aplica-le pe frunte exact cum odinioara, facea bunica.

Foi de varza, recunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, se folosesc si atunci cand te doare gatul. Doua, trei frunze de varza se stropesc cu otet cald indoit cu apa si se aplica in jurul gatului, fixate bine cu un prosop.

In caz de raceala, tuse si dureri in piept fa o mamaliga, unge-ti pieptul cu grasime - unt, ulei sau o crema, pune mamaliga intr-un prosop si aplic-o pe piept cat de fierbinte suporti. Stai in pat, bine invelit si rezultatele vor fi mai rapide decat crezi.

Siropul de ridiche neagra, preparat in casa, este de foarte mare ajutor in caz de tuse, fie seaca sau umeda, urmata de expectoratie. Ia doua ridichi negre, de marime potrivita, spala-le bine sub jet de apa, lasa-le sa se scurga sau usuca-le intr-un prosop si scobeste-le la capatul unde au fost prinse frunzele. Pune-le intr-un vas in asa fel incat sa aiba stabilitate, sa nu se rastoarne, si umple scobiturile cu zahar. Pune vasul langa o sursa de caldura, soba sau calorifer, si in cateva ore va incepe sa apara siropul pe care-l bei de cate ori se formeaza. Dupa ce consumi siropul din scobitura, ai grija sa pui alt zahar in locul celui care s-a topit.

Cand coaja care o acopera incepe sa se zbarceasca, e semn ca ridichea nu mai are ce sa ofere, ca e stoarsa si trebuie inlocuita cu alta, lucru de care doar foarte rar mai este nevoie deoarece siropul de ridiche neagra are efect garantat si rapid. Nu forta ridichile, bagandu-le in cuptor. E drept ca siropul s-ar putea face mult mai repede, dar cu siguranta, ridichea si-ar pierde mult din proprietatile curative si astfel vindecarea ar putea fi intarziata.

Otetul ajuta la scaderea febrei atunci cand esti racit ori ai gripa. Inmoaie sosetele in otet cald si apoi, trage-le iute pe picioare. Stai in pat bine invelit, bea ceai si, la fiecare jumatate de ora inmoaie iar sosetele in otet pana cand temperatura incepe sa scada.

Sa avem sanatate!

joi, 5 ianuarie 2012

5 metode pentru a evita uscarea pielii in anotimpul rece


5 metode pentru a evita uscarea pielii in anotimpul rece
Descopera cinci metode prin care poti preveni uscarea pielii in sezonul rece.

Pielea uscata si fara elasticitate este un fenomen comun in anotimpul rece. Cremele hidratante si lotiunile de corp te pot ajuta sa treci cu bine prin anotimpurile reci, prevenind iritarea si uscarea pielii.

O dieta neadecvata si folosirea gresita a unor produse cosmetice poate duce la o piele uscata si lipsita de stralucire. Nu uita sa bei apa pentru a fi hidratata si pentru a avea o piele sanatoasa.
Evita dusurile fierbinti

Poate n-o sa-ti vina sa crezi insa pentru a evita uscarea pielii evita sa faci dusuri foarte fierbinti. Nu te gandi ca este bine sa faci dusuri reci, insa atunci cand te speli pe fata sau pe corp, fa-o cu apa calduta, in niciun caz foarte fierbinte. Un dus nu ar trebui sa dureze foarte mult. In orice caz, nu mai mult de zece minute.
Creme hidratante

Dupa fiecare dus, foloseste o crema de corp foarte hidratanta. Nu doar pielea fetei trebuie tinuta sub lumina reflectoarelor. Fa asta dupa fiecare dus si insista in zonele sensibile, brate, picioare si fata. Daca nicio crema nu-ti face fata atunci foloseste ulei pentru bebelusi.
Hidratare, hidratare, hidratare

Pentru a evita uscarea pielii in sezonul rece, trebuie sa-ti mentii pielea hidratata. Poti face asta in mai multe feluri. In primul rand ai grija sa bei necesarul de apa zilnic, aproximativ 2 litri. Apoi investeste intr-un umidificator. Acesta te poate ajuta foarte mult cand stai intr-o incapere foarte incalzita.
Renunta la sapun

Sapunul nu te poate ajuta in sezonul rece deloc. Acesta usuca pielea si mai mult. Sapunul care are si parfum in compozitia lui poate irita pielea. Foloseste in aceasta perioada un sapun lichid cu crema hidratanta in compozitia lui.
Ce mananci pentru o piele frumoasa

Dieta ta poate fi vinovata de felul in care pielea ta reactioneaza la vremea de afara. Se pare ca, rosiile, bauturile carbogazoase, ciocolata si unele condimente ajuta la uscarea pielii. Incearca sa renunti la ele si vezi daca asta te ajuta cu ceva.

OBICEIURI DE BOBOTEAZA

 Obiceiuri și tradiţii în ziua Botezului Domnului! Lasă busuioc sub pragul casei ca să afli câţi peţitori vei avea și mănâncă turtă sărată să-ţi vezi soţul în
Obiceiuri și tradiţii în ziua Botezului Domnului! Lasă busuioc sub pragul casei ca să afli câţi peţitori vei avea și mănâncă turtă sărată să-ţi vezi soţul în Mâine, celebrăm Botezul Domnului sau Boboteaza, eveniment ce încheie ciclul sărbătorilor de iarnă. De sute de ani, se crede că obiceiurile și tradiţiile urmate pas cu pas în această zi, aduc noroc în dragoste, sănătate și bunăstare.
# Mănâncă o turtă sărată ca să-ţi vezi iubitul în vis
Astăzi, în Ajun, e bine să ţii post negru. La prânz, frământă o turtă din nouă linguri de făină și o lingură de sare pe care să o mănânci seara, înainte de culcare. Potrivit tradiţiei, bărbatul care va îţi va aduce apă în vis va fi ursitul tău. De asemenea, obiceiul ascunderii busuiocului sub pernă în noaptea dintre Ajun și Bobotează dăinuie din cele mai vechi timpuri. Poţi încerca și acest ritual.
# Pune-ţi busuioc sub prag ca să afli câţi pretendenţi vei avea
Ca să afli câţi pretendenţi vei avea până când te vei căsători, ia un mănunchi de busuioc sfinţit de preot și lasă-l sub pragul casei. Se spune că vei avea tot atâţia peţitori câţi oameni ţi-au călcat pragul casei în ziua de Bobotează.
# Aruncă gunoiul după ce vii de la biserică să scapi de datorii
La primele ore ale zilei, trebuie să mergi la biserică să iei agheazmă, acea apă sfinţită de preot despre care se spune că nu se va strica tot anul. Iar primul lucru pe care trebuie să-l faci după ce vii de la biserică e să arunci gunoiul. Tradiţia spune că în acest mod vei alunga necazurile și vei scăpa de toate relele de peste an. Urmează acest ritual mai ales dacă ai probleme financiare, ai început anul cu datorii sau aspiri la câștiguri mai bune.
# Stropește casa cu apă sfinţită să o ferești de dezastre
Tot de Bobotează e bine să stropești toate încăperile și lucrurile din casă cu agheazmă. Se crede că astfel le vei feri de incendiu, de inundaţii, cutremure devastatoare, spargeri, furturi etc. E bine să torni puţină apă sfinţită și pe mașină ca să nu fii implicat în accidente rutiere și să nu ai parte de incidente neplăcute la drum.
# Puneţi pe inelar busuioc legat cu aţă roșie ca să fii sănătos
Una dintre cele mai puternice credinţe păstreate și astăzi în toate colţurile ţării, este aceea potrivit căreia, dacă îţi pui o crenguţă de busuioc legată cu aţă roșie, pe degetul inelar de la mâna stângă, nu te vei mai îmbolnăvi. Iar dacă ai anumite probleme de sănătate, te vei tămădui pentru că vei găsi cele mai bune leacuri pentru suferinţele care-ţi macină trupul.

  Aprinde artificii ca să alungi spiritele rele
Blestemele, farmecele și spiritele rele le poţi alunga aprinzând artificii. În unele regiuni, la sate, vânătorii și pădurarii trag focuri de armă peste ape și dealuri ca să alunge duhurile necurate.
  ?ine două lumânări aprinse într-o cană cu apă ca să-ţi afli ursitul
Tot mâine, poţi afla și dacă tipul de care ești îndrăgostită este ursitul tău. Lasă două lumânări să ardă într-o cană cu apă. Dacă flăcările lor se unesc în timpul arderii se spune că bărbatul care ţi-a cucerit inima este sufletul tău pereche și veţi rămâne împreună pentru tot restul vieţii.

luni, 2 ianuarie 2012

TERAPIA CU APA


Câta apa bei pe zi? câta apa ai baut deja pâna acum, când citesti acest articol?
Ok, ia-ti paharul cu apa lânga tine oi haide sa vedem de ce doctorii din lumea întreaga nu obosesc sa ne îndemne: "Beti apa! Beti apa!"

In perioada intrauterina suntem aproape în totalitate apa. Dupa ce ne naotem suntem apa peste 80%. Ca adul?i, pu?in  peste 70%. Pe masura ce îmbatrânim procentul acesta se micooreaza. La 50% suntem deja mor?i.

Logica cea mai simpla ne spune ca prospetime (a se citi tinerete, sanatate, vitalitate) egal APA. Exista nu mai putin  de 54 de boli diferite, de la migrene oi pâna la forme de cancer care ar putea fi evitate daca am bea suficienta apa. Pare incredibil, dar exista medici care afirma ca aceste boli se pot ameliora oi chiar vindeca astfel: cu apa!

Câta? Doi - trei litri pe zi, spun unii.
Altii sunt chiar mai exacti fiecare dintre noi ar trebui sa bea a 20-a parte din greutatea corpului sau. Sau 5%. De exemplu, daca ai 56 de kg trebuie sa bei 2,8 litri de apa pe zi pentru o sanatate buna oi o tinerete îndelungata.

Bine, dar mie nu mi-e sete!
Se poate, dar nu fiindca nu ti-ar fi. Corpul are o uluitoare capacitate de adaptare. daca s-a obionuit sa funcTioneze în conditii de apa putina nici n-o sa mai ceara!
La fel cum daca  stam  într-o camera cu un miros suparator dupa un timp totuoi n-o sa-l mai simtim. Corpul a dat un semnal la început, dar daca mirosul e constant o sa îl  ignore ca sa-oi poata continua alte activita?i.
La fel e oi cu senzatia de sete. Dupa un timp corpul va crede ca n-are încotro oi se va descurca cum poate. Dar cu pretul îmbatrânirii oi uzurii sale premature.
Ia gândeote-te ce ar  pati  o masina de spalat  nevoita  sa spele mereu cu mai putina apa decat a proiectat-o constructorul ei?
Ori corpul nostru face "programe" infinit mai complexe decat o maoina de spalat!

Au, au, ma doare!...
Creierul este 90% apa. Te doare capul sau oboseoti repede dupa efort intelectual?

Dar apa,  câta bei?...
Cartilagiile au oi ele un procent mare de apa. daca iti troznesc oasele, mai mult ca sigur e din cauza deshidratarii.
Un medic a constatat în urma unui studiu ca 90% dintre durerile de stomac au drept cauza insuficienta apei în organism. Iar o mare parte din durerile de orice fel au aceeaoi cauza.
Aoa ca a concluzionat cu umor: "Daca iei un calmant pentru durere, apa cu care bei medicamentul te ajuta mai mult decât calmantul în sine!"
Un alt doctor a scris chiar o carte cu un titlu sugestiv  "Nu esti bolnav! Doar tie sete..."

Caldura mare, mon cher!
În anotimpul calduros e oi mai greu pentru corp. Ca sa îsi regleze temperatura e nevoit sa piarda apa prin transpiratie. Deci, cu atât mai mult e nevoie sa îi dam destula.
Terapia cu apa este simpla bei un litru de apa dimineata, cu o ora  înainte de a mânca sau bea altceva. Iar pe parcursul zilei restul de apa pâna la... cât are norma fiecare.
Înca din primele zile vei simti, garantat, o îmbunatatire a sanatatii. Mai putine toxine, o hidratare mai buna, o stare generala mai buna. Unde mai punem ca e ieftin oi fara efecte secundare.
Poate doar drumurile mai dese între birou oi toaleta. Dar asta iarasi e un lucru bun, fiindca vei combate sedentarismul! Însa asta e deja o alta poveste...

\"O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer\" - Leonardo Da Vinci

FRUMUSETE





* Ten incarcat - se sterge vreme de cinci minute, in fiecare dimineata si in fiecare seara, pielea de pe obraji si de pe gat, cu un tampon bine inmuiat, din cand in cand, in suc proaspat de varza. Aceasta aplicatie are un excelent efect de
curatare a pielii, previne tulburarile de pigmentare, da un plus de stralucire tenului astfel tratat.
* Piele imbatranita - bogata in vitamina A si in vitamine din complexul B, continand substante care imbunatatesc irigatia cu sange a pielii, avand efect de curatare profunda a tenului, sucul de varza este unul din secretele saloanelor de cosmetica care obtin rezultate miraculoase. Se pun comprese cu suc foarte proaspat de varza, care se tin vreme de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza si se lasa pielea sa se usuce la aer alte 15 minute.
In final se aplica o crema hidratanta.

VARZA ROSIE
- Este, practic, aceeasi specie ca si varza alba, fiind o varietate a acesteia. Dincolo de infatisare, intre varza rosie si cea alba mai sunt insa si alte diferente, invizibile cu ochiul liber, dar extrem de importante. De pilda, spuneam despre varza
alba ca are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele.
- Ei bine, varza rosie contine de pana la... 6-8 ori mai multa vitamina C decat surata ei alba, fiind un adevarat concentrat din aceasta vitamina.
- Apoi, pigmentii care dau culoarea rosie acestei legume au un rol foarte important ca medicament. Asadar, tinand cont ca modalitatile de preparare ale verzei rosii sunt perfect identice cu cele prezentate la cea alba, sa vedem in continuare cateva recomandari terapeutice extrem de importante:

* Alzheimer - antocianii, adica pigmentii rosii din aceasta varietate de varza, fac adevarate miracole in prevenirea si in combaterea degenerarii celulelor20din sistemul nervos central. Se administreaza salata proaspata, cate trei sute de
grame pe zi, in cure de 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. Inca nu se stiu foarte multe lucruri despre capacitatea tratamentului cu varza rosie de a restabili functiile cerebrale alterate de Alzheimer, insa efectul de prevenire si de incetinire sau chiar de blocare a evolutiei bolii cu ajutorul verzei rosii este cert.

*Febra - se administreaza salata de varza (150 de grame) sau sucul de varza (100 ml) de 2-3 ori pe zi.
Continutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajuta inima si sistemul cardiovascular sa reziste cu succes temperaturii ridicate, catalizeaza actiunea sistemului imunitar, care este principalul "beneficiar" al acceselor de febra.

* Alergia - este prevenita de o cura cu salata de varza rosie cruda (ori chiar murata) pe timpul iernii. Se consuma 200-300 de grame zilnic, pe o perioada de timp de 3 luni, urmata de alte 3 saptamani de pauza, dupa care se poate relua. Bogatia de vitamina C si de antioxidanti din aceasta leguma ajuta la reglarea reactiei sistemului imunitar la interactiunea cu factorii externi.

CADOUL AMERICII PENTRU LUME



Substanta aceasta  romanii o consuma in nestiinta de cauza, un Fost iniţială sintetizata pe postul de agent chimic cu Aplicatii Militare. Fostul secretar al "apararii" americane, Donald Rumsfeld, responsabil cu caracter personal Este PENTRU faptul ca substanta un primit aprobarea autoritatilor de specialitate PENTRU A fi folosita ca aditiv alimentar. El ocupa pe-atunci pozitia de CEO al HG Searle, Compania producatoare un otravii numite aspartam. Sa aflam CE Le Facem Copiilor cu mana noastra, atunci Cand Le dam 5 lei sa-si ia CEVA de la chiosc ... Ei CE sa-i faci  daca  la miere Nu ne-a Capul DUS!
Numele meu Este Aspartam Si sint dulce, dulce, dulce. 
Cine sint eu de fapt? Am o poveste Frumoasa, Romantica, Dar Si plină de suspans si de succes. Sint Produsul ştiinţei. Dacă Nu era ea, eu nu ma năşteam ... Ce minunat! 
Totul un inceput de la o bacterie periculoasă PENTRU Oameni. Această bacterie Frumoasa o Fost Dupa aceea modificată genetic. Bacteriile, de îngrijire Este mama mea, o Fost apoi hrănită cu deseuri toxice foarte gustoase. 
De fapt, sa VA sincer filate, bacteriile Nu Este chiar mama mea, PENTRU ca eu, ASPARTAM, Nu sint chiar Copilul EI, ci ... de fapt ... ( vai, mA ruşinez), de fapt sint Čaĉa acestei bacterii modificate genetic periculoase, CE SE hrăneşte cu deseuri toxice. Asa ca spune ca putea cu mîndrie ca tatăl meu Este deşeul toxic, IAR eu mA nasc version pîntecuţul călduţ al mămicii mele, bacterii modificată genetic. Cind m-am născut, ursitoarele mi-au menit sa Devin o arma Biologica împotriva populaţiei, Dar apoi am Fost folosit tot felul version de alimente gustoase-gustoase. Imi plac Povestile cu final fericit. 
VA miraţi ca sint spurcat? Ziceţi ca sint otravă? Doar sint dulce, dulce, dulce. Sint folosit version gumele de mestecat TOATE, bomboanele PENTRU respiraţie SI în multe dulciuri si BAUTURI carbogazoase. Mai am si Alte Nume: NutraSweet, Spoonful de şanse, şanse de Măsuri, Canderel, Benevia, Neotame ... Sint bun Mai ALES PENTRU copii SI în curele de slăbire, PENTRU ca acolo Nico & Vlad sint eu, nesimţitul de zahar Este enu! Deviza mea: Sugar gratuit! 
Sint extrem de Mîndru de mine însumi si vA iubesc Mai Ales Cind mestecaţi Guma Si Beti sucuri dietetice. În Statele Unite  sint foarte populare. Aproape ca Nu există dulciuri grija sa Nu beneficieze de dulceaţa mea. 
SA aveţi Incredere in mine si sa profitaţi de deosebitele mele calităţi. Va rog sa aveţi răbdare si IMI SA citiţi succesele Cele mai însemnate, Extrase din CV-ul meu. Certific faptul ca aceste realizări personale sint, de multe ori dif sint confundat, principiul performanţe, cu iodul din sare, cu mercurul din vaccinuri, cu fluorul din pasta de dinti si din Apă si Nu numai. 
CURRICULUM VITAE 
Nume: Aspartam 
Cele mai MARI REALIZĂRI : 
• tendinte suicidare 
• schizofrenie 
• moarte subita 
• vatamarea iremediabila o creierului 
• comportament Agresiv 
• cresterea incidentei cancerului, precum si o gradului de malignitate un tumorilor pe creier 
• defecte la nastere (retardarea mintala incluzând) si avorturi spontane (Nu doar version cazul version grijă mama o aspartam consumat, ci atunci Cand tatal si o consumat) 
• dependenta de aspartam si apetitul exagerat si incontrolabil fata de dulciuri 
• depresii severe 
• hiperactivitate la copii 
• ulcer peptic 
LA Nivel PSIHOLOGIC / PSIHIATRIC 
• agresivitate 
• anxietate 
• depresii Pana la moderată severă (deoarece scade nivelul de serotonina) 
• fobii 
• insomnie, somnolenta, Probleme de somn 
• iritabilitate 
• modificari de personalitate 
• oboseala accentuată 
• schimbari rapide version calitatea si intensitatea dispozitiei 
LA Nivel neurologice 
• ameteala, clatinare din picioare, Mers instabil, Probleme de Echilibru 
• amorteli ale extremitatilor, dureri ale extremitatilor 
• artrita 
• atacuri cerebrale partiale Sau complexe 
• atacuri de panica 
• confuzie 
• convulsii 
• crize de apoplexie 
• crize epileptice 
• durere locala, slabiciune in statele membre 
ale încheieturilor • dureri si articulatiilor 
• dureri de cap, migrene, unele chiar acută (femeile sunt mult Mai vulnerabile) 
• dureri faciale atipice 
• dureri generalizate 
• dureri musculare si la nivelul scheletului 
• febrilitate 
• halucinatii 
• hiperactivitate si nevoia acuta de un Mişca încontinuu din picioare 
• hiperactivitate la copii adulti Sau 
incapabil de concentrare , pierderea memoriei, tulburari de gândire 
• îngreunarea vorbirii, dificultati de vorbire, dictie neclara 
• lesin, inconstienta si coma 
• modificarea formei si texturii un sânilor 
• parestezie si amorteala membrelor 
• retardare la copii 
• senzatie de corp Greutate version 
• spasme musculare 
• tremuraturi ale muschilor 
• tremuraturi severă 
• tulburari neurologice 
• umflarea diferitelor Parti ale Corpului 
LA Nivel urogenitale 
• impotenta 
• reducerea functiei sexuale 
• tulburari sexuale 
• dificultati de urinare 
• modificari ale cantitatii urinei 
• Probleme urogenitale 
• urinare frecventa si senzatie de Arsura 
LA NIVELUL OCHILOR 
• conjuctivita 
• dilatarea pupilei 
• sindrom exoftalmic; umflarea ochilor 
• iritatii, durere si presiune oculara 
• orbirea treptata o Sau unuia un ochi ambilor 
• Probleme la folosirea lentilelor de contact de 
• reducerea lichidului lacrimal 
• cecitate, scaderea vederii si / Sau Alte Probleme de Vedere, ejaculare AR FI:. încetosare, fulgerari luminoase, viziunea unui tunel, Pete Sau Linii 
LA NIVELUL URECHILOR 
• Severa intoleranta la zgomot 
• Probleme cu auzul, pierderea auzului 
• tinitus (tiuituri urechi version) 
LA NIVELUL PIEPTULUI 
• aritmie 
• dispnee 
• dureri version piept 
• hipertensiune • modificari ale presiunii sanguine 
• palpitatii, tahicardie 
• respiratie astmatica 
• respiratie Scurta datorita modificarii pozitiei 
LA Nivel gastrointestinale 
• balonare 
• constipatie 
• crampe 
• diaree, uneori cu cheaguri de sânge 
• durere si dificultati la înghitire 
• dureri abdominala 
• greata, voma 
• modificarea apetitului 
• modificarea sensibilitatii gustative 
• modificari version Greutate 
• Probleme ale sinusurilor 
• Probleme de salivare 
• SETE persistenta si retinerea Apei din organism 
• sialoree 
• tendinta de a-Si Manca o excesiv BEA 
• tuse cronica 
• urme de sânge version voma Sau fecale 
• uscarea gâtului, dureri de gat 
LA NIVELUL PIELII 
• la nivelul pieptului, agravarea alergiilor respiratorii (de Exemplu, astmul) 
• eczeme 
• înrosirea Fetei 
• leziuni dermatologice 
• reactii alergice version regiunea gurii si o buzelor 
• senzatii de mâncarime, eruptii cutanate fara 
• urticarie si Alte Probleme de Piele 
LA Nivel endocrin SI METABOLISM 
• accelereaza si genereaza aparitia diabetului la persoanele de îngrijire sunt susceptibile la diabet, Dar de îngrijire Nu ar fi dezvoltat niciodata aceasta boala daca Nu consumau aspartam 
• accelereaza procesele clinice ale diabetului 
• adenopatie 
• agravarea hipoglicemiei 
• agraveaza si simuleaza retinopatia diabetica si neuropatia 
• diverse tulburari metabolice, anemie 
• Căderea parului Sau subtierea lui 
• agravarea complicatiilor diabetice: retinopatie, cataracta, neuropatie si gastropareza 
• crampe version perioada dintre ciclurile menstruale 
• Creste apetitul PENTRU carbohidrati 
• cresterea gradata version Greutate 
• diabet si complicatii ale diabetului 
• dificultati în Timpul sarcinii 
• dismenoree 
• hematurie 
• hiperglicemie Sau hipoglicemie 
• modificarea coloratiei unghiilor si pielii un 
• modificarea mirosului corporale 
• modificari ale aspectului parului si unghiilor 
• modificari ale transpiratiei 
• noduli 
• obezitate 
• pierderea si modificarea gustului 
• Probleme si modificari menstruale 
• produc un control scazut asupra diabetului la pacientii grijă UAI insulina antidiabetice orale Sau 
• scaderea brusca version Greutate 
ALTE TULBURARI 
• modificarea temperaturii Corpului 
• Probleme cu dantura 
• Probleme nespecifice 
• scaderea imunitatii, sensibilitate crescuta la infectii 
• SETE excesiva, retentia de lichide, umflarea picioarelor 
Boli CAUZATE DE ASPARTAM 
• boala Alzheimer 
• boala Basedow Graves- 
boala Lyme • 
• boala Meniere 
• boala Parkinson 
• Deficitul de Atentie 
• epilepsie (forma "grand mal" si "petit mal") 
• fibromialgie 
• hipotiroidie datorata mercurului din plombele dentare 
• limfom malign non-Hodgkin 
• limfom la nivelul creierului (Este o tumoare cu o rata crescuta de mortalitate foarte, gasesc asociata cu consumul de aspartam) 
• lupus eritematos diseminat 
• retardare mintala 
• scleroza laterala amiotrofica 
scleroza Multipla • 
• sensibilitate crescuta la amalgamurile dentare Mercur cu 
sindromul de oboseala cronica 
• sindromul de mialgie eozinofilica (EMS) 
• tumori cerebrale, ale glandei tiroide, mamare, pancreatice, testiculare, ovariene, uterine, ale glandei pituitare adenomuri, tumori uterine.
SA AVEŢI Pofta!

Gripa - tratament homeopat si fericire


NU NE MAI ESTE FRICA DE GRIPA
Dr. Sorina Soescu, MFHom Homeopat, fitoterapeut
Centrul de Sanatate NATURA Constantin ww.homeopatie-soescu.ro

În fiecare an, primele semne ale anotimpului rece, vânturile oi ploile, aduc odata cu ele un ropot de otiri alarmante în mass-media româneasca. Toate ziarele, posturile de radio oi televiziune se întrec în propagarea de otiri alarmante despre posibilele oi potentialele epidemii de gripa. Acum doi ani, anul gripei aviare a raspândit o adevarata paranoia în rândul populatiei, întreaga agita?ie dovedindu-se precum celebra opera a lui Shakespeare:  ;Mult zgomot pentru nimic".
Probabil ca multe lume a avut deja gripa. Daca ati avut, atunci va amintiti cum v-ati simtit. La o zi sau doua dupa ce ati stat în preajma cuiva care a avut gripa, apare o stare de slabiciune oi de rau uoor. Apoi, în noaptea respectiva, apar aproape brusc dureri musculare, febra, frisoane, dureri de cap intense oi o tuse uscata. Persoana atinsa nu poate face altceva decât sa stea în pat, sa ia antialgice pentru durerea de cap, sa bea o multime de lichide (pentru ca simte mereu gura oi gâtul uscate) oi sa aotepte sa treaca. De regula, în 4-5 zile trece. O gluma medicala spune ca gripa trece în 7 zile cu tratament oi într-o saptamâna, fara tratament. Persoana atinsa de gripa trebuie sa se odihneasca, sa doarma cât mai mult oi sa consume lichide. În aceasta saptamâna de gripa, se pierd 1-2 kg în greutate oi apare o stare de slabiciune care poate dura pâna la doua saptamâni dupa episodul acut. Uneori, dupa ce trece gripa, poate apare o complica?ie bacteriana, cu tuse, tulburari respiratorii oi slabiciune. Aceasta indica o pneumonie bacteriana oi reprezinta o agravare a starii persoanei. De regula, se întâmpla la persoane cu imunitate scazuta, frecvent la copii sub 2 ani oi la vârstnici. Dar tratamentul prezent cu antibiotice poate rezolva acest tip de complicatii, atunci când apare.
Atunci, de ce ne temem atât de mult de gripa?
În anul 1918, epidemia de gripa a costat multe vieti omeneoti. De atunci oi pâna în prezent, medicina a dezvoltat nenumarate mijloace de preventie si tratament pentru aceasta boala.
Mass media încearca sa ne inoculeze în minte faptul ca efectele devastatoare ale acestor epidemii de gripa ar fi cu siguranta prevenite daca s-ar efectua vaccinurile anti-gripale injectabile, cu generozitate raspândite în rândul populatiei.
Dar alegerea unui virus pentru a fi inclus într-un vaccin anti-gripal este o ghiceala otiintifica. Pentru ca toate cercetarile otiintifice oi toate datele din literatura arata capacitatea mutagena a viruoilor gripali. Adica abilitatea acestora de a-oi modifica structura oi capacitatile. Pentru un virus cu astfel de însuoiri, vaccinarea este inutila oi ineficienta. Aoa s-a întâmplat cu epidemia din anul 2003, când tulpina virala predominanta a sezonului (A/Fujian H3N2) a diferit complet de lotul vaccinal. Aoadar, vaccinarea acelui an nu a avut nici o eficienta, conform unui studiu realizat de CDC Atlanta în 2004. Exista studii efectuate în alti ani care au avut rezultate asemanatoare.
Nu numai ca nu protejeaza, dar vaccinurile de multe ori induc reactii secundare extrem de neplacute. Nu putini dintre cei vaccinati s-au trezit cu o adevarata gripa indusa de vaccin, care le-a lasat o imunitate scazuta oi o stare de slabiciune pe multe saptamâni. Dintre efectele secundare ale vaccinului, mentionam febra, oboseala, durerile musculare oi durerile de cap persistente. De asemenea, vaccinurile anti-gripale sunt conservate cu ajutorul Thiomersalului, o sare de mercur oi a formaldehidei, ceea ce ridica în discutie siguranta acestui tip de vaccin.
Sa nu ne mai temem de gripa !
În perioada interbelica, într-o lume înca în curs de civilizare, gripa era o boala destul de grava, care afecta multi oameni.
În lumea prezentului, în care conditiile de igiena, cel putin în tari civilizate precum cele europene, au ajuns la un nivel acceptabil, în care alimentatia s-a modificat fundamental, în care sunt disponibile servicii medicale oi tratamente eficiente, gripa ar trebui sa fie o alta boala contagioasa, care apare oi dispare în sezonul rece.
Iar medicina naturala a prezentului a dezvoltat o multitudine de scheme de preventie oi tratament, dovedite a fi eficiente în decursul anilor.

Preventia naturala

Cel mai important medicament homeopatic împotriva gripei este Osciloccocinu


m, un remediu franTuzesc, preparat din ficat oi inima de rata, în 1925. Exista doua studii clinice importante cu Osciloccocinum, unul realizat de francezi în timpul epidemiei din 1987, cauzata de un virus H1N1 si celalalt realizat în Germania în 1990. Ambele studii au indicat efecte de vindecare ale preparatului, semnificative statistic, comparativ cu loturile studiate.
În prezent, multi homeopati folosesc scheme de preventie în perioada anotimpului rece, utilizând preparatul Osciloccocinum, o data pe saptamâna sau o data la doua saptamâni, alternativ fie cu Vaccinul anti-gripal homeopatic al sezonului respectiv, fie cu remediul de constitutie al persoanei (atunci când se cunoaste), fie cu un preparat numit Influenzinum 30. De câtiva ani de zile folosesc astfel de scheme în intervalul septembrie - aprilie anul urmator, iar rezultatele sunt multumitoare.
Preparatele tip Imunogrip (cu suc proaspat de Echinaceea purpurea) sau Imunogrip junior, administrate la începutul sezonului rece (septembrie - octombrie) oi apoi la începutul primaverii (februarie - martie), determina rezultate la fel de bune în preventia gripei oi a virozelor respiratorii.
Administrarea de suplimente de minerale oi vitamine, în special preparate care contin Spirulina oi Chlorella (alge) sau preparate ale stupului (vitamina C cu propolis, în special), la începutul anotimpului rece oi apoi la începutul primaverii, realizeaza o întarire benefica a imunita?ii organismului. Daca sunt asociate cu macerate glicerinice precum Rosa canina MG=D1 (maceo) sau Abies pectinata MG=D1 (brad), în scheme de 1-2 luni - efectele sunt dintre cele mai bune.
Cele mai bune medicamente împotriva gripei ramân iubirea oi fericirea. Oamenii ferici?i nu se îmbolnavesc. Îndragostitii nu se îmbolnavesc niciodata, deoi nu le trebuie nici mâncare, nici altceva. Acea stare interioara de fericire, de plutire calma obtinuta când ascultam o muzica înaltatoare, când citim o carte buna, când facem o plimbare prin parc, printr-o padure sau la malul marii, când avem o conversa?ie fascinanta sau când privim un cer înstelat de o claritate uimitoare - este starea proprie a fiintei umane. Atunci când ne simtim o parte din natura, o parte din Univers, când otim ca suntem un suflet minunat în cautarea minunilor lumii, armonia noastra interioara nu va permite nici o agresiune din exterior. Corpul func?ioneaza eficient, imunitatea îoi face datoria oi virusii îoi pierd puterea asupra noastra. Sa nu va fie frica de gripa!
Frica este cea care ataca armonia interioara a organismului.

Tratamentul natural

Chiar daca apar simptomele de gripa, exista o multitudine de remedii homeopatice oi de preparate naturiste care ajuta la ieoirea cu bine din episodul infec?ios. Exista trei medicamente homeopatice mai frecvent indicate la debutul unui episod gripal: Belladona, Gelsemium sau Arsenicum album, frecvent folosite în dilutiile 9CH sau 30CH.
Belladona este indicata atunci când apare febra foarte înalta, cu bufeuri intense de caldura oi durere de cap puternica. Persoana are ochii sticlooi oi este letargica, stând fara putere în pat, cu fata rosie congestionata oi mâinile oi picioarele foarte reci.
Gelsemium este indicat în prezenta frisoanelor, a durerilor musculare oi a febrei nu foarte mari, dar cu absen?a setei. Copilul vrea sa fie învelit, este moale oi foarte obosit. Sta cu ochii mereu închioi, este somnoros oi nu mai are energie nici macar sa plânga.
Arsenicum album este indicat când gripa începe cu simptome digestive, în special cu varsatura oi la scurt timp oi diaree. Copilul este anxios, friguros oi îi este sete, cerând mici înghitituri de apa.
În zilele urmatoare de boala poate apare congestia nazala, durerea de cap oi tusea, care se agraveaza la cea mai mica miocare. Acum remediul homeopatic indicat este Bryonia. Copilul este febril oi însetat, se dezveleote, simte nevoia de aer curat, este iritabil oi scâncit.
Daca tusea se transforma din uscata în umeda, cu secretii galbui din nas oi din gât, atunci schimbam remediul cu Pulsatilla. Copilul devine plângacios, se agata de mama, vrea sa fie ?inut numai în brate oi nu vrea sa fie lasat deloc singur.
Daca secretiile nazale oi faringiene devin vâscoase si verzui, atunci ne gândim la Kali bichromicum. Copilul are deja o tuse groasa, din piept (bronsita sau bronho-pneumonie) oi se trezeote noaptea din cauza tusei si a congestiei.
Daca apare raguoeala oi sufocarea, ca urmare a congestiei laringelui si faringelui, avem remedii precum Aconit, Hepar sulphur oi Spongia. Aconit-ul este un remediu de urgen?a, când sufocarea apare brusc, noaptea, cu frica de sufocare oi sufocare, punem 3 granule în pu?ina apa, oi dam câte o linguri?a din 5 în 5 minute, fugind în acelasi timp cu copilul la baie. Se da drumul la duoul fierbinte, iar vaporii calzi de apa vor uoura simptomele, pâna îoi face efectul remediul. Daca persista tusea latratoare, dam câteva doze de Hepar sulphur, iar daca apare raguseala oi hârâiala în piept, schimbam rapid pe Spongia, care se va administra tot 3 granule în putina apa, câte o lingurita din 5-10 minute în 5-10 minute.
În paralel cu tratamentul homeopatic se va administra preparatul Imunorezistan sau varianta pentru copii Imunorezistan junior, doza corespunzatoare vârstei, de 3 ori pe zi, 7-10 zile. Se vor asocia oi macerate glicerinice precum Ribes nigrum MG=D1 (coacaz negru) sau Alnus glutinosa MG=D1 (arin negru) sau Betula verrucosa MG=D1 (mesteacan argintiu), pentru întarirea imunita?ii oi eliminarea secre?iilor.
Siropul de tuse cu ridiche neagra sau alte siropuri de tuse vegetale (patlagina cu propolis, siropuri din iedera, siropuri homeopatice tip Stodal), pot fi asociate alaturi de bauturi calde oi infuzii din plante (muoe?el, tei, salvie, fenicul etc). Masajul oi presopunctura, mai ales daca se cunosc puncte de tonifiere ale meridianului plamân, pot ajuta simptomele existente.
Vitamina C, simpla sau combinata cu propolis, mierea de albine, sucul de fructe proaspat stors, consumul din abundenta de lichide, hrana uooara, bogata în fructe, legume oi saraca în proteine animale, reprezinta regimul în perioada bolii.
În perioada convalescen?ei pot fi utilizate preparate precum Prunus spinosa MG=D1 (porumbar) cu Cedrus libani MG=D1 (cedru), precum oi remedii homeopatice precum Kali phosphoricum D6, 3 granule de 2-3 ori pe zi, 10-14 zile sau Quarz D6, 3 granule de 2-3 ori pe zi, 10-14 zile, sau Arnica 5 CH, 3 granule de 2-3 ori pe zi, 10-14 zile.
Sa nu ne fie teama de gripa.
Avem la îndemâna multe mijloace de preven?ie oi tratament. Avem sim?ul umorului oi creativitatea, avem natura oi plantele, avem prietenii din jur. Nu pleca?i urechile la mesajele de frica. Asculta?i numai mesajele pline de iubire ale celor carora le pasa de oameni oi de sufletele lor.

\"O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer\" - Leonardo Da Vinci

Adevarul despre Coca-Cola si Pepsi



Veti bea o Coca-Cola sau un Pepsi in sanatatea noastra?

Ce este mai bun decat sa fie insotit pranzul nostru sau pizza de la cina de o Coca-Cola rece ? Racoritoare, digestiva si mai ales ? "fara de moarte". Nu cumva insa, in spatele acestora se ascunde ceva ? Exista ceva ce nu stim ? Ce este, in fine, acest lichid negru spumant pe care-l numim Coca-Cola ? Cititi ?
- In multe state ale Statelor Unite ale Americii politistii cara doua galoane de Coca-Cola intr-un camion ca sa curete sangele de pe drumuri in urma accidentelor.

- Daca puneti o friptura (o bucata de carne) intr-un bol cu Coca-Cola va disparea dupa doua zile.

- Ca sa curatati o toaleta turnati in scoica WC-ului o Coca-Cola si lasati "cunoscutul gust" sa stea pentru o ora dupa care trageti apa. Se va fi curatat in mod impecabil si va straluci de curatenie. Acidul citric al Coca-Cola face sa dispara toatele petele colorante de pe suprafetele sticloase si de pe portelanuri.

- Ca sa scoateti rugina de pe aparatoarele cromate ale autovehiculelor frecati cu o bucata de folie de aluminiu mototolita si inmuiata in Coca-Cola.

- Ca sa curatati contactele (polii) unei baterii auto de coroziuni varsati peste acestea o Coca-Cola.

- Ca sa slabiti un surub ruginit (cu piulita) puneti deasupra lui o carpa inmuiata cu Coca-Cola pentru cateva minute. Petele de rugina, in general, se inlatura dintr-o singura miscare daca puneti peste acestea o carpa inmuiata cu Coca-Cola.

- Ca sa scoateti petele de grasime de pe haine adaugati o Coca-Cola in masina de spalat impreuna cu detergentul si demarati programul normal de spalare. Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor. Sau la spalatul cu mana, varsati Coca-Cola peste pata impreuna cu detergentul si apoi frecati in mod ciclic.

- De asemenea, Coca-Cola ajuta la eliminarea petelor si neclaritatilor de pe parbriz.

- Coca-Cola are acid fosforic cu pH 2,8 (3,4 dupa altii !) Poate sa dizolve un cui in timp de patru zile. (PH-ul are valori cuprinse intre 1 pentru acizi si 14 pentru baze. Un pH de 7 se considera neutru.)

- Ca sa se transporte principala solutie concentrata de Coca-Cola ar trebui ca si camionul-transportor (cisterna) sa utilizeze semnul "Hazardous Material", care inseamna "Produs de mare pericol".

- Firmele care dispun de Coca-Cola o folosesc ca sa curete motoarele camioanelor lor de mai bine de douazeci de ani !

Acest produs il bem !

Normal ca-l folosim si pentru a curata petele noastre.

Si pe deasupra platim pentru asta ! Corect ?
Informativ :

- Valoarea medie pentru aciditatea racoritoarelor gazoase este de 3,4. Aceasta cantitate de acid este suficient de puternica ca sa dizolve dinti si oase ! Corpul nostru inceteaza sa mai ?construiasca? oasele aproximativ la varsta de 30 de ani. Dupa aceasta varsta oasele incep sa se dizolve in fiecare an prin intermediul urinei noastre, depinzand insa intotdeauna de aciditatea mancarii pe care o ingeram. Calciul diluat ajunge in artere, in vasele sanguine, in piele, in tesuturi si in diverse organe (in rinichi rezultatul este formarea pietrelor renale).

- Racoritoarele nu au deloc elemente naturale (in comparatie cu vitaminele si apa naturala). Contin mult zahar, au o mare aciditate si coloranti. Multi oameni prefera sa bea bauturi gazoase dupa fiecare masa. Va imaginati care este consecinta ?

- Consecinta ?!

- Corpul nostru are o temperatura indicativa de 37 grade Celsius pentru procesul digestiei enzimelor. Temperatura racoritoarelor gazoase este cu mult mai scazuta de 37, de mult ori apropiata de zero grade. Aceasta diferenta de temperatura are ca rezultat influentarea procesului de prelucrare a enzimelor si generarea stresului in sistemul nostru digestiv determinand ca acesta sa digere mai putina mancare. In realitate mancarea fermenteaza. Mancarea fermentata genereaza mirosuri urate, gaze, putreziciune si toxine, care sunt absorbite de catre intestine si astfel intra in sange de unde se distribuie in intregul organism. Aceasta raspandire a toxinelor contribuie la generarea diferitelor boli.

Cateva exemple:

- Acum cateva luni a avut loc un concurs la Universitatea din Delhi : "Cine va bea mai multa Coca-Cola ?" Castigatorul a baut 8 sticle si a murit pe loc din cauza supra-dozei de "bioxid colorant" (cernelat) in sange si a lipsei oxigenarii. De atunci, decanul a interzis categoric racoritoarele gazoase la bufetul universitatii. - Cineva a pus un dinte spart intr-o sticla cu Pepsi-Cola ; in timp de zece zile acesta s-a dizolvat ! Dintii si oasele sunt singurele parti umane care raman intacte destul de mult timp dupa moartea noastra.
Va imaginati ce poate face aceasta racoritoare sensibilelor noastre intestine si in ce hal poate ajunge interiorul stomacului nostru?

Calduros apel catre toti :

Trimiteti acest mesaj tuturor prietenilor vostri astfel incat sa largim informarea referitoare la ce sunt racoritoarele gazoase.

Lucruri neobisnuite pe care le poti face cu Coca Cola


Stiai ca poti curata o cratita arsa folosind Cola? Daca nu, afla ca aceasta cunoscuta bautura e buna si la altceva decat sa-ti satisfaca setea. Sunt activitati mai neobisnuite, dar interesante. Testele au fost efectuate cu produsul clasic, nu cel dietetic sau alte tipuri.

Iata care ar fi acele activitati, dupa cum arata thebizzare.com.

1. Curata o cratita arsa turnand Cola peste ea si punand-o la fiert.

2. Fa o poza sa arate ca una invechita, in stil sepie, frecand usor suprafata fotografiei cu o carpa imbibata in Cola (nu prea mult ca sa nu se ude rau si sa se deterioreze); usuc-o repede.


In Coca-Cola sunt de 300 de ori mai multe pesticide decât in apa de la robinet


Sucurile carbo-gazoase vândute de Coca-Cola în Marea Britanie conţin pesticide cu până la 300 de ori mai mult decât nivelul acceptat în apa de la robinet sau în cea îmbuteliată, informează Daily Mail.

Un studiu la nivel global a descoperit că nivelul de pesticide din sucurile de portocale şi de lămâie vândute sub marca Fanta, foarte populară printre copii, este foarte mare, mai ales în Marea Britanie.

Echipa cercetătoare a anunţat Guvernul, industria şi compania, şi i-a rugat să scoată chimicalele. Echipa a cerut, de asemenea, noi standarde de siguranţă în ceea ce priveşte băuturile răcoritoare.

Industria neagă că cei mici sunt supuşi unui risc şi insistă că nivelul găsit de cercetătorii de la Universitatea din Jaen, din sudul Spaniei, nu este dăunător.

Cercetătorii au testat 102 doze şi sticle de băuturi răcoritoare, cumpărate din 15 ţări, pentru prezenţa a 100 de pesticide.

Experţii au declarat că nivelul de pesticide găsit era sub maximul admis pentru fructe, însă era "foarte ridicat" şi până la 300 de ori mai mare decât cel permis pentru apa de la robinet sau cea îmbuteliată.

Chimicalele detectate includ carbendazim, thiabendazol, imazalil, prochloraz, malathion şi iprodion. Acestea sunt aplicate, în general, fructelor, după ce sunt recoltate, pentru a opri dezvoltarea de ciuperci şi mucegăirea.

19 dintre produse au fost cumpărate din Marea Britanie, toate făcute de Coca Cola.

Două băuturi din portocale cumpărate din Marea Britanie conţineau imazalil de 300 de ori mai mult decât limita permisă pentru apa de băut.

Două produse similare conţineau de 98 de ori mai mult thiabendazol decât apa de băut.

Nivelul mediu al contaminării cu pesticide din băuturile britanice este de 17,4 la milion, de 34,6 ori mai mare decât maximul admis de UE pentru apă.

Coca-Cola din Marea Britanie insistă că aceste produse sunt sigure. Un purtător de cuvânt a declarat că toate aceste băuturi sunt testate şi că întrunesc normele de siguranţă în ceea ce priveşte produsele alimentare realizate din ingrediente agricole, care includ băuturile pe bază de suc de fructe.

"Nivelul minuscul, în general, detectat sunt în limitele zilnice acceptabile", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Sursa: Daily Mail

Varza murata, depozit de vitamine si saruri minerale



Varza murata este un adevarat depozit de vitamine si minerale care n-ar trebui ocolit nici de persoanele sanatoase si nici de cele suferinde.

Contine vitamina C, chiar mai multa decat varza cruda, vitamina antioxidanta care ajuta la fortifierea sistemului imunitar al organismului. Apoi, acid folic, ce se gaseste mai ales in frunzele verzi, cele de la suprafata, dar si magneziu care ofera vitalitate persoanelor suprasolicitate. Nutritionistii cred ca pentru unii bolnavi varza murata este mult mai benefica decat cea proaspata, deoarece bacilii acidolactici produsi in procesul de fermentare o imbogatesc cu vitamine din grupul B.

Varza murata este unicul produs alimentar vegetal care contine vitamina B12 care, de regula, se gaseste in carne. Vitamina B12 inlatura oboseala si anemia, incetineste procesul de imbatranire si protejeaza sistemul nervos. Carenta de vitamina B12 se inregistreaza cel mai des la vegetarienii convinsi si la persoanele varstnice. Lipsa din organism a acestei vitamine genereaza palpitatii, slabiciuni, pierdere de memorie si scaderea auzului.

Vitamina U, substanta antiulceroasa descoperita in varza in 1949, protejeaza mucoasa tractului gastro-intestinal de formarea ulcerului si contribuie la tratarea ulceratiilor. In varza murata se mai gasesc si alte vitamine si microelemente, saruri minerale, glucide si substante organice care stimuleaza producerea sucului gastric si a secretiei biliare. In timp ce se acreste, adica in procesul de fermentatie, in varza apar si o serie de substante anticancerigene care blocheaza formarea si cresterea tumorilor.

Experientele recente au aratat ca varza murata ca este un leac excelent impotriva gripei aviare. Consumata cu regularitate, varza murata este de folos persoanelor care au dureri de stomac, dar si celor care se constipa des deoarece contribuie la reglarea digestiei. Fierul pe care il are in compozitia sa, recomanda varza murata atat persoanelor anemice dar si celor depresive.

Varza murata inlesneste arderea grasimilor de aceea se recomanda sa fie folosita cu incredere in curele de slabire. Varza murata are puternice efecte depurative si detoxifiante. Pe langa faptul ca in organism actioneaza precum o perie aspra la curatarea si eliminarea toxinelor, varza murata mai este cunoscuta si pentru efectul sau de stabilizare a tensiunii arteriale.

Noi, romanii, si ma refer, mai mult, la oraseni, folosim varza murata la sarmale, pentru ca este de neconceput o masa de Sarbatori fara traditionalele sarmale invelite in foi de varza. Ca si cea cruda, varza murata poate fi consumata ca atare, sub forma de salata langa o mancare de cartofi sau fasole, pilaf ori friptura de porc, dar si prelucrata termic, cea mai cunoscuta fiind varza calita cu ceva afumatura.

Moarea - adica zeama de varza acra, produs suta la suta natural din varza - se recomanda pentru detoxifierea organismului, mai ales dupa Sarbatori, cate doua, trei pahare in fiecare zi. Atentie, insa, moarea este sarata si se recomanda ca hipertensivii, si nu numai, s-o consume moderat. La sate, si astazi, gospodinele isi lecuiesc sotii de mahmureala dandu-le sa bea zeama de varza acra.

Scapati de varice folosind un unguent de galbenele



Inestetice si dureroase, varicele apar intre 20 si 40 de ani. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, va recomanda cateva solutii naturiste, pentru tratamentul acestei boli care apare mai ales in randul femeilor.

Nemiloasa mai ales cu femeile, aceasta afectiune are la origine o circulatie deficitara a sangelui in zona picioarelor. Concret, sangele ajunge in picioare coborand prin artere si se intoarce la inima prin vene. Pentru ca intoarcerea sangelui se realizeaza impotriva gravitatiei, in vene exista niste valve care se inchid si nu lasa sangele sa se intoarca.

Daca aceste valve nu se mai inchid, rezulta o dilatatie a vaselor de sange si stagnarea sangelui in vene. De aici, umflarea gleznelor si senzatia de greutate in picioare. Daca este ignorata, senzatia de 'picioare grele' poate evolua si se poate transforma varice sau tromboflebita.

Studiile arata ca, pana la varsta de 50 de ani, 41% dintre femei se confrunta cu probleme de circulatie a sangelui la nivelul picioarelor. Chiar daca, de cele mai multe ori, este recomandata interventia chirurgicala, exista si remedii naturiste pentru tratamentul acestei boli.

Aplicati zilnic un pansament imbibat cu unguent de galbenele pe zona afectata. in minimum patru saptamani veti observa cum leziunile incep sa dispara. Masajul traditional cu uleiuri medicinale este utilizat pentru fortifierea corpului si tonifierea sistemului nervos. Uleiurile si plantele inglobate in ele patrund prin piele si hranesc diferitele tesuturi din care este structurat corpul.

Prin apasarea asupra punctelor vitale 'Marma' se elimina blocajele energetice. Masajul de-a lungul meridianelor permite energiei vitale sa curga liber din nou. Acest masaj elimina toxinele, regleaza circulatia si fluxul limfatic, fortifica digestia si musculatura, intareste si mentine flexibilitatea articulara. Este, de obicei, urmat de sauna sau de baia de aburi, pentru a facilita absorbtia uleiului.

3 solutii naturiste pentru 'picioare grele'

1. Cataplasme cu spanz

Spanzul vindeca varicele, cu rezultate spectaculoase. Puteti cumpara aceasta planta de la plafar. Mod de folosire: taiati radacina in bucatele mici si lasati-le la macerat in otet sau alcool timp de trei saptamani. Apoi masati cu solutia obtinuta locul cu varice in fiecare seara. De asemenea, alifia de turita-mare este recomandata calduros in varice si ulceratiile gambei.

2. Ceai de papadie

In tratamentul intern al varicelor sunt recomandate ceaiurile de sulfina, de papadie, castan, urzica si coada soricelului. De asemenea, puteti folosi microhidrina (1-2 capsule pe zi, intre mese), Vitamina C alcalina (5-10 g pe zi) si extracte din plante (frunze si fructe de afin, ghimpe, ardei iute, ghimbir, ginkgobiloba, paducel
sau ovaz).

3. Cura cu polen

Alimentatia este foarte importanta daca va confruntati cu probleme de circulatie la nivelul picioarelor. Polenul este un aliment foarte complex, care contine aminoacizi, vitamine, minerale si enzime. Cura cu polen dureaza minimum doua saptamani. Se consuma intre 10 g si 30 g de polen pe zi, pe stomacul gol. Se mesteca foarte bine, pana devine ca o pasta, inainte de a fi inghitit.

Sursa: Newz

duminică, 1 ianuarie 2012

Dieta pentru persoanele cu ficat gras


Simptomele ficatului gras nu pot fi observate cu usurinta. Diagnosticul, de cele mai multe ori, se stabileste in urma unor teste medicale. Cauzele unui ficat gras pot fi: consumul excesiv de alcool, consumul de droguri, obezitatea, diabetul, tulburarile metabolice sau malnutritia. Uneori scaderea brusca in greutate (manifestare intalnita in bypass-ul gastric, de exemplu) poate provoca boala. Totusi, cea mai comuna cauza ramane consumul excesiv de alcool. Boala ficatului gras in care nu este implicat consumul de alcool, se numeste steatohepatita nonalcoolica.

Nu exista nici un tratament care sa trateze in mod special ficatul gras, dar dieta specifica si scaderea in greutate pot ajuta la diminuarea inconvenientelor provocate de boala. O persoana care sufera de obezitate si are steatoza hepatica, ar trebui sa piarda incet in greutate. Dieta pentru ameliorarea problemelor ficatului gras, depinde de cauza afectiunii.


Controlul diabetului

Diabeticii ar trebui sa urmeze dieta caracteristica pentru controlul diabetului. Pacientii cu diabet zaharat ar trebui sa consume alimente cu un nivel scazut de zahar si sa mentina un nivel adecvat de insulina in organism. Atunci cand cantitatea de zahar scade, se vor acumula mai putine grasimi in ficat. Se recomanda ca pacientii cu diabet zaharat si ficat gras sa consulte un medic si un nutritionist inainte de a face orice modificare a dietei lor.

Renuntarea la alcool

Daca alcoolul este motivul pentru care o persoana are ficatul gras, ar trebui sa se renunte la consumul de bauturi alcoolice. Alcoolul are foarte multe calorii si mai ales in acest caz, ar trebui interzis. Consumul de alcool provoaca disfunctii ale ficatului, iar acesta nu poate metaboliza substantele nutritive in mod corespunzator, aceasta fiind cauza acumularii de grasime. Alcoolul va fi inlocuit cu alte bauturi.

Scaderea in greutate

O data inceput procesul, pierderea numarului de kilograme trebuie sa se realizeze treptat, mai ales in cazul in care obezitatea este motivul care sta la baza ficatului gras. Nu se va slabi mai mult de 1 kg pe saptamana. Scaderea in greutate ar trebui sa fie rezultatul atat al dietei cat si al exercitiilor fizice. Se vor evita alimentele care contin prea multe grasimi si se va pastra controlul consumului zilnic de calorii. Pierderea in greutate cu ajutorul dietei si al activitatii fizice va ameliora steatoza hepatica.


Dieta recomandata

Nu exista nici un tratament specific pentru vindecarea ficatului gras. In cazul in care cauza este consumul de alcool, se va renunta la acesta. Daca motivul il constituie obezitatea, se va initia un program de slabit prin care se va reduce greutatea corporala si se va preveni ingrasarea. Se vor evita anumite alimente, cum ar fi: painea, orezul alb, cerealele si zaharul concentrat. Persoanele diagnosticate cu ficat gras ar trebui sa manance alimente bogate in fibre, cu cat mai putine grasimi saturate si cu putine calorii. Mai mult, caloriile acestor alimente nu trebuie sa depaseasca 30% din totalul caloriilor zilnice.

Painea si cerealele

Pot fi consumate: paine din cereale integrale, biscuiti din grau integral, quinoa, orez brun, grau bulgur, fasole boabe. Painea alba ar trebui sa fie evitata.

Carne, legume si fructe

In cazul unor persoane ar putea fi suficient consumul carnii de pui fara piele, carnea de vita macra de vitel sau iepure slaba sau peste slab. Ar trebui sa se evite carnea rosie, bacon, carnea de porc, cremvustii, mezelurile, pestele gras cum ar fi tonul si somonul. Ar trebui sa se limiteze cantitatea de produse lactate consumate cum ar fi lapte, branza, unt, margarina si smantana. Galbenusul de ou ar trebui evitat, iar albusul de ou consumat de doua ori pe saptamana. Sunt permise din belsug fructele si legumele proaspete.

Proteine

Carnea slaba, fasolea, soia si fructele de mare contin proteine fara grasimi si pot fi consumate de catre cei care au ficatul gras.

Desert

Persoanele cu ficat gras ar trebui sa consume fructe proaspete la desert, in loc de prajituri, gogosi si alte produse de patiserie. Cei care au diabet, ar trebui sa urmeze regimul alimentar specific bolii. Diabeticii vor controla putin mai greu problema ficatului gras, trebuie sa acorde o atentie speciala acestei probleme si vor consuma doar alimente cu un continut scazut de glucide.

Supe si bauturi

Supa de legume (cartofi, broccoli, ardei, morcov) este indicata in cazul persoanelor cu ficat gras. Supa de varza ar trebui exclusa. Mai mult, supa de pui nu este recomandata si nici supa de peste, ciuperci, de carne de vita. Alcoolul si bauturile carbogazoase ar trebui complet evitate. Este permis doar consumul ocazional, eventual, nu si cel regulat.

Folosind aceste repere, se pot pregati diverse meniuri pentru dieta persoanelor care au ficat gras. Pentru prepararea hranei se va evita folosirea de grasimi (mai ales cele saturate) sau prea mult ulei, dar si prajelile. Este recomandata folosirea uleiului de masline. Nu se vor depasi caloriile permise zilnic, iar activitatea fizica nu trebuie sa lipseasca.

Eliminarea alcoolului, regimul alimentar si exercitiile fizice vor atenua simptomele provocate de ficatul gras. De asemenea se va preveni ciroza hepatica sau chiar transplantul de ficat. Cu toate acestea, nu este indicata pierderea rapida in greutate, intrucat acest aspect ar putea inrautati situatia. Scaderea in greutate se va face lent si treptat si ar putea dura chiar si 6 luni sau mai mult.

Exemplu de meniu

Mic dejun: fulgi de ovaz cu lapte, o ceasca cu ceai;
Gustare: omleta cu albusuri de ou, o ceasca cu ceai de macese;
Pranz: supa de legume, carne de pui sau vita slaba, un cartof copt, fructe;
Gustare: branza telemea, ceai cu lapte;
Cina: peste fiert, piure de legume, ceai cu lapte;
Gustare: iaurt degresat.

Respectarea sfaturilor dietetice nu va contribui doar la imbunatatirea functiei ficatului ci si la scaderea in greutate, eliminarea toxinelor si instalarea unei stari de bine.

Trateaza tusea cu remedii naturiste







Tusea este un semnal zgomotos, de aparare a organismului, aparut in urma iritarii mucoaselor respiratorii. In situatiile cand este asociata cu o infectie respiratorie, exista remedii naturiste, cu efect calmant si emolient, care alunga disconfortul si grabesc vindecarea la fel ca si medicamentele de sinteza care umplu rafturile farmaciilor.


In caz de tuse uscata, iritativa, neproductiva, se recomanda patlagina, care are efect calmant, sedativ, emolient, antispastic si antibiotic, sub forma de infuzie sau sirop, preparat acasa. Pentru calmarea tusei se pot bea trei - patru cani de ceaide patlagina pe zi. Peste una - doua lingurite de planta uscata si maruntita se toarna 200 ml deapa fierbinte, se acopera vasul si se lasa la infuzat cateva minute. Se strecoara, se indulceste cu miere de albine poliflora sau putin zahar si se bea cald, inghititura cu inghititura.

Siropul de patlagina, renumit in tratarea tusei, atat la copii cat si la adulti, se poate prepara si acasa si se pastreaza la rece, in sticle de culoare inchisa. Intr-un borcan se asaza straturi alternative de planta si zahar. Cand siropul s-a lasat pe fundul borcanului, se asaza borcanul, pe un prosop sau bucata de carpa, intr-un vas cu apa si se fierbe, pentru sterilizare, 30 de minute, dupa ce apa da in clocot. La nevoie, adultii pot lua cate o lingura de trei ori pe zi si copiii cate o lingurita de trei ori pe zi.

Siropul din ridiche neagra preparat in casa este de foarte mare ajutor in caz de tuse, fie seaca sau umeda, urmata de expectoratie. Luati doua ridichi negre, de marime potrivita, spalati-le bine sub jet de apa, lasati-le sa se scurga sau uscati-le intr-un prosop si scobiti-le la capatul unde au fost prinse frunzele. Puneti-le intr-un vas in asa fel incat sa aiba stabilitate, sa nu se rastoarne, si umpleti scobiturile cu zahar.

Puneti vasul langa o sursa de caldura, soba sau calorifer, si in cateva ore va incepe sa apara siropul pe care-l beti de cate ori se formeaza. Dupa ce luati siropul din scobitura, aveti grija sa puneti alt zahar in locul celui care s-a topit.

Cand coaja care o acopera incepe sa se zbarceasca, e semn ca ridichea nu mai are ce sa ofere, ca e stoarsa si trebuie inlocuita cu alta, lucru de care doar foarte rar mai este nevoie deoarece siropul de ridiche neagra are efect garantat si rapid. Nu fortati ridichile, bagandu-le in cuptor. E drept ca siropul s-ar putea face mult mai repede, dar cu siguranta ridichea si-ar pierde mult din proprietatile curative si astfel vindecarea ar putea fi intarziata.

Efecte deosebite in tratarea tusei are si vinul de ceapa, care, de asemenea, poate fi preparat in casa. Intr-o sticla de un litru (sa se evite plasticul) se pun 200 de grame de ceapa tocata marunt, o suta de grame de miere de albine, de preferat poliflora, si vin de tara, rosu sau alb, netratat.

Amestecul se lasa la macerat, la loc caldut, timp de zece zile, dupa care se filtreaza. Se iau cate trei - patru linguri pe zi. Preparatul combate si vindeca tusea, favorizand, in acelasi timp, transpiratia. Si copiii pot lua cate o lingurita de trei ori pe zi, fara absolut nicio problema.

La tara, copiilor li se pune pe piept mamaliga fierbinte, cat suporta, dupa ce, in prealabil, pielea se unge cu ulei sau grasime. Impotriva tusei, dar si a durerii in gat, femeile de la tara pregatesc un terci, cir sau geandra, care nu este altceva decat un fel de mamaliga foarte moale, care curge, in care pun unt si miere de albine.

De un real folos impotriva tusei si a racelii sunt si taratele de grau. Compresele fierbinti cu tarate, puse pe piept, dupa ce pielea a fost unsa cu ulei sau grasime, alunga simptomele provocate de raceala si grabesc vindecarea.

COLESTEROLUL


- CEA MAI MARE INSELACIUNE A SECOLULUI ?
Colesterolul, o problemă ?

Mijloacele media au introdus o adevărată anxietate generală: teama de colesterol.
Oameni de o splendidă sănătate telefonează la cabinet şi cer, cu o voce tremurândă programare pentru "colesterol" . Buletinul de analize le adânceşte angoasa, aducându-i pe marginea disperării. "Am două sute. E grav, dom' doctor ?"

Răspundem: nu, nu este grav.
Valoarea normală a colesterolului în România este 280 mg la 100 de ml de sânge.
Dacă este aşa, cum s-a ajuns totuşi că marea majoritate a laboratoarelor tipăresc buletine de analize pe care deja valori de 181 de mg % sunt trecute ca anormal de mari ?
Ei bine, aici este o altă poveste. Una discret ruşinoasă pentru tagma noastră medicală, dar care totuşi trebuie spusă.
Pacienţii sunt rugaţi să nu mai spună nimănui că au aflat de la mine cele ce urmează.
Dacă totuşi vor spune, atunci să nu scrie, iar dacă vor scrie, să nu semneze.
Dacă, totuşi, nesocotind acest sfat, vor semna, eu declar de pe acum că nu ştiu nimic şi că sunt cu totul străin de cele scrise mai jos.

Secretul este că scăderea valorii normale a colesterolului în sânge a urmat o curbă paralelă şi cu puţin ulterioară descoperirii unor medicamente care au proprietatea de a scădea colesterolul.
Astfel, în anii '80, singurul medicament cu această proprietate principală era acidul nicotinic.
Acesta era foarte ieftin şi, dealtfel, avea reacţii adverse importante, care îl făceau de utilitate atât de restrânsă, încât era departe de a trezi interesul firmelor de medicamente. De aceea, cei care vor deschide orice carte de medicină anterioară anului 1980, vor citi acolo valoarea normală a colesterolului, care este de 280 mg %, aşa cum am spus. Intervalul 260-280 mg % impunea atenţie şi regim, dar nu tratament medicamentos.
Odată cu descoperirea unor medicamente mai specifice, care scad colesterolul în mod mai eficient, mai scumpe şi aflate sub patent, interesul firmelor de medicamente pentru această clasă a crescut enorm. Cum numărul pacienţilor cu hipercolesterolemie reală era mic, specialiştii în marketing au făcut diferite socoteli, din care a reieşit că, dacă valoarea normală ar coborî de la 280 la 260 şi medicilor li s-ar induce ideea că este neapărat nevoie de tratament medicamentos cronic peste această valoare, firmele producătoare ar avea numai de câştigat. Cum, cel puţin oficial, valorile normale din fiziologie nu sunt stabilite de firmele de medicamente, ci de medici în baza unor studii, au început a se întruni "vârfurile cercetării medicale", mai întâi în congrese o dată la doi ani prin capitale europene, mai nou în congrese anuale prin locaţii mult mai exotice.
La astfel de "întruniri ştiinţifice mondiale", de regulă însoţite de un bogat program cultural-artistic (de la degustări de licori la safari) există deja obiceiul ca medicii participanţi să prezinte lucrări "ştiinţifice", în care se pretinde, folosindu-se cu multă măiestrie posibilităţile largi ale statisticii, că valorile normale sunt mai mici decât se credea, că există riscuri serioase pentru sănătate la valori care ar fi fost O.K. înainte de congres, că aceste date noi ridică serioase probleme de sănătate publică etc.

Să mai observăm că ceea ce este valabil pentru colesterol este valabil şi pentru valoarea normală a tensiunii arteriale şi (în măsură ceva mai mică) pentru glicemie.
Extrapolând, putem prevedea încă de pe acum că, dacă mâine va apărea un medicament care să modifice grupa sangvină, poimâine o mare parte dintre cititorii acestei pagini vor afla că suferă de o grupă sangvină de-a dreptul toxică.

Tratamentul hipercolesterolemie i
Dacă valoarea colesterolului este până la 260 mg %, nu este necesar nici un tratament, aşa cum am spus mai sus, deoarece nu putem vorbi de hipercolesterolemie în această situaţie.

Dacă valoarea colesterolului este între 260 şi 279 mg %, este recomandabilă ţinerea unui regim cu evitarea excesului de colesterol, împreună cu repetarea determinării colesterolului şi a fracţiilor sale (raportul HDL versus LDL, dacă nu a fost făcut)

Dacă valoarea colesterolului este între 280 şi 299 mg % este necesar un regim hipocolesterolemian t, cu evitarea smântânei, untului, laptelui gras, cărnii grase şi cu limitarea numărului de gălbenuşuri la 4 pe săptămână (albuşurile nu conţin colesterol).
Se recomandă un regim bogat în peşte (minimum 2 kg pe săptămână) şi folosirea cu generozitate a cimbrului şi usturoiului.
Toate fructele sunt indicate, dar merele ocupă primul loc în această privinţă.
Din 6 în 6 luni se face evaluarea rezultatelor regimului, dozându-se atât colesterolul total, cât şi fracţiile lui.

Dacă valoarea colesterolului este de 300 mg % sau peste, recomand tratament medicamentos.
De regulă cu Vasilip o tabletă de 10 mg pe zi imediat înainte de masa principală, sau o altă schemă în funcţie de datele culese la consultul medical.
Reevaluare după 3 luni, pentru a vedea dacă dozele sunt eficiente.

Tipuri de întrebări frecvente:
Am colesterolul 245, buletinul de analiză îmi dă această valoare în chenar negru şi în dreptul ei scrie: "above normal range". Şefa laboratorului, când mi-a înmânat buletinul de analiză, m-a rugat să stau jos. Vecinii şi cei din familie sunt îngroziţi de cât de mult colesterol am, iar medicul cardiolog mi-a prescris să iau 6 tablete de Sortis pe zi, spunându-mi că în caz contrar am să fac infarct.

Ce este de făcut ?
Răspuns: dacă încă nu aţi citit articolul acesta, citiţi-l.
Laboratorul dă valorile normale în funcţie de ce valori normale se introduc cu ajutorul tastaturii, nu în funcţie de valorile medii a unui grup de 85, 90 sau 95 % dintr-un eşantion considerat sănătos, aşa cum ar trebui, potrivit unei definiţii ştiinţifice a "normalului" .
Vecinii şi cei din familie sunt victimele campaniilor media, iar cardiologul ar vrea să primească invitaţie şi sponsorizare şi la congresul de anul viitor de la Ouagadougou.
Dacă nu credeţi toate acestea, intraţi în primul anticariat şi uitaţi-vă în orice carte de medicină anterioară anului 1980 şi vedeţi cât este colesterolul normal.

Am auzit că uleiul de porumb nu conţine colesterol, e adevărat ?
Răspuns: nici un ulei nu conţine colesterol, deoarece plantele nu sunt capabile să sintetizeze colesterol ca atare. Deci, orice fruct sau legumă sau cereală este la fel de bună din punctul de vedere al regimului în cazul unei hipercolesterolemii , iar un număr mic de plante sunt în mod deosebit indicate, de exemplu: merele, usturoiul, cimbrul.
Este esenţial să nu mâncaţi de loc: carne grasă şi smântână şi să mâncaţi cât mai puţine gălbenuşuri de ou, care sunt saci cu colesterol. Dimpotrivă, peştele este foarte indicat. Orice fel de peşte şi cu precădere, în mod paradoxal, peştele gras. Deşi laptele şi multe brânzeturi conţin colesterol, ele nu cresc în mod semnificativ colesterolul dacă sunt folosite în cantităţi prudente.

Tratamentul medicamentos al colesterolului are reacţii adverse ?
Răspuns: Orice medicament, începând cu banala aspirină, are reacţii adverse.
Cu deosebire un tratament cronic, care se ia cu lunile şi anii, are posibile riscuri. Aceasta nu înseamnă să nu luăm medicamente de loc, ci să o facem atunci când, în urma unui raţionament medical, medicul nostru consideră că beneficiul scontat este mai mare decât riscul potenţial.
Urmez un regim strict vegetarian, şi totuşi colesterolul meu nu scade sub valoarea de 280 mg %.

De unde atâta colesterol, dacă eu în ultimele săptămâni am mâncat numai urzici şi mere ?
Răspuns: Această situaţie (relativ rară) în care vă aflaţi se explică printr-o tulburare reală de metabolism. Aşa cum spuneam, celulele animale sintetizează colesterol, iar cele umane nu fac excepţie. Uneori această sinteză este în exces. Va trebui să urmaţi un tratament medicamentos, în principiu toată viaţa, tratament în lipsa căruia există un mare risc să suferiţi de una sau mai multe din numeroasele boli favorizate de excesul de colesterol: cardiopatia ischemică, accidentul vascular cerebral, etc.

Am colesterolul mărit, dar nu suport să mănânc peşte, iar usturoiul îmi face rău.
Ce este de făcut ?
Răspuns: În loc de peşte, puteţi folosi numeroasele suplimente alimentare care conţin acizi omega-nesaturaţ i, iar în loc de usturoi, încercaţi tablete de usturoi de la farmacie.
De asemenea, la farmacie sau la plafar mai puteţi găsi combinaţii din plante pentru ceaiuri hipolipemiante.

Colesterolul meu total este normal, dar raportul HDL-LDL nu este bun. Ce trebuie să fac ?

Răspuns: afectarea raportului dintre "colesterolul bun", adică HDL şi "colesterolul rău", adică LDL are importanţă mai ales în cazurile în care colesterolul normal este crescut sau are valori la limită.
Deci, în cazul dv nu se poate vorbi de hipercolesterolemie .
O importanţă mai mare acordată peştelui în alimentaţie ar fi indicată, totuşi.

Mereu aud despre marea problemă a colesterolului crescut. Dar eu am colesterol scăzut, sub limita normală. E vreo problemă ?
Răspuns: nu, deoarece nu există boli care să fie declaşate de prea puţin colesterol, aşa cum există în cazul invers. Totuşi, unele studii sugerează o legătură între colesterolul scăzut (sau la limita inferioară) şi depresie, fără a se putea preciza dacă e vorba de o legătură de tip cauză-efect sau de o corelare de altă natură.

Dr Mihnea DRAGOMIR
Bucureşti, 16 iulie 2008
Completare- imi apartine-toti bolnavii care au murit de inima in ultima vreme au murit cu colesterolul foarte mic. E un adevar dovedit statistic.Colesterolul marit nu produce moartea .

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare