Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 februarie 2012

Hepatoprotectoare: suplimente care protejeaza ficatul



Ficatul este organul care proceaseaza toate substantele care patrund in organismul uman. Factorii nocivi precum alcoolul, tutunul, odihna insuficienta, alimentele grase, medicamentele sau stresul isi pun in timp amprenta asupra acestui organ.

Pe piata exista insa numeroase medicamente, hepatoprotectoare , suplimente care ajuta la reducerea efectelor nocive ale factorilor poluanti.

Inainte de a incepe un tratament cu hepatoprotectoare este foarte important sa consulti un medic, care este in masura sa iti recomande produsul si dozele potrivite. Hepatoprotectoarele se presciu dupa evaluarea starii ficatului si in functie de gradul de afectare al acestui organ.

Ce sunt hepatoprotectoarele?

Hepatoprotectoarele sunt medicamente pe baza de plante care protejeaza ficatul. Cele mai eficiente astfel de suplimente sunt cele pe baza de armurariu si aminoacizi, precum arginina. Aceste suplimente au un efect antioxidant, protejeaza ficatul de substantele toxice si stimuleaza procesul de neutralizare a toxinelor.

De asemenea, hepatoprotectoarele stimuleaza producerea de celule hepatice sanatoase, vindeca leziunile si regleaza metabolismul ficatului.

Hepatoprotectoarele pot fi administrate si persoanelor care sufera de hepatita sau alte afectiuni hepatice, celor care lucreaza in mediu toxic si femeilor care iau anticonceptionale.

Ce contin hepatoprotectoarele?

Hepatoprotectoarele sunt suplimente alimentare pe baza de plante care contin o serie de substante benefice pentru organismul uman. Aceste suplimente contin aminoacizi precum L-arginina, L-cisteina, L-carnitina, care stimuleaza functiile hepatice.

Flavonoidele sunt substante cu proprietati antioxidante care protejeaza ficatul si reduc efectele nocive ale radicalilor liberi. Hepatoprotectorele contin si vitamine cu rol antioxidant. Cele mai intalnite vitamine sunt E, C sau B13.

Suplimentele hepatoprotectoare contin si saponine si hipolipeminate, care elimina toxinele si reduc ingrasarea ficatului.

Suplimente hepatoprotectoare

Extractul de armurariu este un foarte bun stimulent al activitatii ficatului, impiedica fribrozarea acestuia si ajuta la regenerarea sa. Contribuie la functionarea in limite normale a ficatului, si ajuta la detoxifierea organismului. Substantele active impiedica acumularea toxinelor in ficat si stimuleaza procesul de eliminare a toxinelor acumulate.

Silimarina este un flavonoid puternic, cu puternice efecte de detoxifiere si protectie a ficatului. Impiedica patrunderea toxinelor si stimuleaza refacerea celulelor hepatice.

L-arginina intarzie dezvoltarea tumorilor, ajuta la detoxifierea ficatului si contribuie la functonarea sistemului imunitar. Contribuie si la indepartarea toxinelor.

Hepatoprotectoare naturale

Ficatul poate fi protejat si prin consumul anumitor alimnente, plante si ceaiuri naturale care au rol antioxidant si stimulant pentru tesuturile hepatice. Cele mai bune remedii naturiste pentru afectiunile hepatice sunt cicoarea, coada soricelului , anghinarea, rostopasca , sunatoarea, salvia, rozmarinul, catina sau propolisul.

Sfecla rosie este un aliment ideal pentru protejarea ficatului, contine minerale importante. Este indicat sa se consume in stare cruda, data pe razatoare si amesteca cu putin hrean si ulei de masline.

Semintele de in se consuma in salate, in stare cruda. Sunt bogate in acizi grasi omega 3 si 6. Leurda este una dintre cele mai puternice hepatoprotectoare din natura si se consuma in stare cruda, alaturi de peste sau orez.

http://sanatate.acasa.ro/boli-7/hepatoprotecto...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare