Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 februarie 2012

Sanatate din ceasca: 8 ceaiuri cu proprietati imunizante

Ceai de echinaceea

Echinaceea este o planta folosita pentru videcarea tuturor afectiunilor, de la infectii, dureri abdominale, pana la raceli, rani etc. Ceaiul de echinacee este recomandabil celor care isi doresc intarirea sistemului imunitar in sezonul rece. Aceasta planta protejeaza organismul de raceli, gripe, infectii ale tractului urinar, herpes, candidoza, are efect antibacterial si antifungic si, evident, intareste imunitatea.

Ceai de macese

Macesele au un continut bogat in Vitamina C dar si in vitaminele A, B1, B2, P si K. Ceaiul de macese ajuta la combaterea si prevenirea racelilor, intareste imunitatea organismului, il face mai rezistent la boli si normalizeaza circulatia sangelui. Macesele mai sunt recomandabile in caz de avitaminoze, circulatie periferica slaba, viermi intestinali, litiaza si dischinezie biliara. Acest ceai este recomandabil si celor care sufera din cauza problemelor de stomac, rinichi si intestine. Persoanele care sufera de varice pot consuma ceai de macese.
Pentru a nu pierde proprietatile vindecatoare ale maceselor, ceaiul se realizeaza prin fierberea fructelor numai 3 minute.

Ceai verde

Ceaiul verde contine multi antioxidanti si o serie de substante care inhiba dezvoltarea microorganismelor daunatoare tubului digestiv – E. Coli, Salmonella sau Clostridium. Ceaiul verde este un panaceu pentru trupul nostru: el sporeste imunitatea organismului, incetineste imbatranirea, accentueaza slabirea, revigoreaza pielea, este un energizant natural, reduce riscul de cancer la stomac, ficat, esofag etc.

Ceai de arnica

Aceasta planta are proprietati imunostimulente foarte puternice. Ea stimuleaza imunitatea la nivelul gatului si a cailor respiratorii superioare, imbunatateste circulatia, incalzeste extremitatile si creeaza o stare de confort fizic. Se poate consuma ceaiul dar si tinctura.

Ceai din frunzele de afin

Frunzele de afin sunt foarte bogate in vitaminele A, E, B1 si B2, si ajuta organismul in reglarea proceselor imunitare si ofera organismului rezistenta in lupta cu racelile, gripele si altor infectii.

Ceai de busuioc

Ceaiul de busuioc are proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii, este un antiseptic intestinal si un bun diuretic. Reduce inflamatiile cailor respiratorii, este antitusiv si bronhodilatator. El stimuleaza sistemul imunitar, este un tonic general, nevos si antidepresiv.

Ceai de lavanda

Lavanda este o planta cu proprietati antioxidante puternice, este un analgezic usor, antiinflamator puternic, grabeste vindecarea ranilor, a arsurilor, are efect antimicrobian, antifungic, cicatrizant etc. Ceaiul de lavanda este foarte bun in raceli, bronsite, infectii in zona gatului (inclusiv cu stafilococ auriu), amigdalita etc.

Ceai si sirop de catina

Fructele de catina contin zaharuri, acizi organizici, vitamine, acizi grasi esentiali etc. Catina este o sursa importanta de polivitamine care ajuta intreg organismul. Ceaiul, tinctura si uleiul de catina pot fi folosite pentru combaterea anemiei, anorexiei, arsurilor, asteniei, cancerului, depresiei, diabetului, herpesului, dermatozelor, hepatitelor, leucemie, ranilor, radiatilor, bolilor de rinichi etc. Evident, catina este un puternic stimulent al imunitatii.

http://www.garbo.ro/articol/Tratamente-naturis...

Un comentariu:

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare