Faceți căutări pe acest blog

luni, 13 decembrie 2010

GOMAJE SI MASTI




Ne mai desparte putin timp de Craciun si de Anul Nou. Daca nu sunteti adepte ale cabinetelor de cosmetica, practicati aceste doua retete, efectul va fi la fel de spectaculos. Sunt pur naturale si nu costa aproape nimic.
Gomaj cu iaurt si drojdie de bere
- Pentru ten normal, mixt si gras -
Drojdia de bere stimuleaza circulatia sangelui, favorizand irigarea straturilor superioare ale pielii. Fiti atente, totusi, sa nu va frecati prea tare obrajii, in locurile cu vase de sange vizibile. Reteta ajunge pentru un singur gomaj. Produsul nu se conserva.
Ingrediente : 4 lingurite de iaurt, 2 lingurite de migdale rase, 1 lingurita de drojdie de bere, 1 lingurita de miere lichida.
Mod de preparare : amestecati toate ingredientele. Utilizati produsul imediat. Masati-va usor fata. Clatiti-va cu apa calduta , apoi tamponati-va cu un prosop moale.
Gomaj rapid cu patrunjel si papaya
- Pentru ten normal, mixt si congestionat -
Acest exfoliant are un efect benefici asupra tenurilor congestionate si a celor cu imperfectiuni.
Ingrediente : 1 fruct de papaya , 2 linguri de frunze de maces uscate, 1 lingura de migdale macinate sau rase, 2 linguri de patrunjel uscat.
Mod de preparare: taiati papaya in doua. Scoateti-i samburii si puneti-i sa se usuce la loc cald (pe calorifer). Bagati papaya in centrifuga si puneti sucul intr-un castronel. Amestecati 1/2 cana de suc cu samburii zdrobiti si restul ingredientelor, pentru a obtine o pasta. Utilizati acest exfoliant o data de doua ori pe saptamana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare