Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 decembrie 2010

Medicina integrată tratează ameţelile, Sindromul vertiginos

Medicina integrată tratează ameţelile


Sindromul vertiginos este o afecţiune care aparţine mai multor specialităţi medicale (neurologie, ORL) şi se manifestă prin ameţeli, senzaţia că se învârte totul în jur, dezechilibru, fără a avea o cauză precisă

Aceste episoade de vertij au o intensitate mai mică sau mai mare, în funcţie de afecţiunea care stă la baza producerii lor. De cele mai multe ori, vertijul apare din senin şi durează câteva minute. Se asociază cu slăbiciune generalizată, care poate să se repete şi de mai multe ori pe zi, având consecinţe importante asupra activităţii zilnice.

Simptomele vertijului
*senzaţia că totul se mişcă în jur
*greaţă
*senzaţie de vomă
*dificultăţi în menţinerea echilibrului

Cauzele vertijului
De cele mai multe ori, vertijul apare din cauza unei probleme a urechii interne, alteori ca urmare a tulburărilor de circulaţie cerebrală, tulburărilor artrozice ale coloanei vertebrale cervicale, hipotensiunii arteriale. Urechea internă poate suferi de labirintită, o infecţie provocată de răceală, gripă sau otită. Câteodată sindromul vertiginos poate fi determinat de boli grave ca scleroza multiplă, accidentul vascular cerebral, traumatismele craniene, tumori localizate la cap.

Sfatul specialistului:
Mihaela Dascălu, Medic specialist, Clinica Sciencemed

Cu ajutorul electrosomatografiei interstiţiale (EIS) se pot evidenţia posibile implicaţii digestive (probleme biliare) sau tulburări funcţionale ale coloanei vertebrale cervicale care pot sta la baza tulburărilor de echilibru şi vertijului. Cauzele sindromului vertiginos pot fi indicate de inflamaţii acute sau cronice la nivelul tractului digestiv sau al coloanei vertebrale, asociate cu modificări ale presiunii oxigenului la nivelul ţesutului cerebral, modificări ale acidităţii cerebrale sau ale nivelului neuromediatorilor cerebrali. Tulburările circulaţiei intracraniene, depresia, anxietatea pot fi cauze ale acestui sindrom.
Aparatul de biorezonanţă Paul Schmidt pune în evidenţă perturbările energetice de la nivelul tuturor organelor ce pot fi implicate în producerea ameţelilor, dezechilibrului, vertijului. De asemenea, mai poate evidenţia blocaje energetice mari la nivelul urechii, coloanei vertebrale, circulaţiei arteriale, organelor tractului digestiv. Datele obţinute, coroborate cu informaţiile oferite de EIS şi consultul clinic obiectiv al pacientului, oferă un tablou exact al cauzei sindromului vertiginos. Odată aflate cauzele suferinţei, cu ajutorul medicinei integrate Sciencemed se poate realiza un tratament eficient şi individualizat, utilizând medicamentul homeopatic, şedinţe de echilibrare energetică cu aparatul de biorezonanţă Rayocomp PS 1000 Polar, tratament fitoterapic, gemoterapic, remediu floral Bach. Cu aceste metode se acţionează asupra unor cauze diferite şi individualizat de la caz la caz.”

Caz clinic:
Pacientul M.C. în vârstă de 47 ani, cadru militar, s-a prezentat la Clinica Sciencemed pentru ameţeli, dezechilibru, instalate de aproximativ un an. Aceste simptome apar în diferite momente: când schimbă poziţia corpului, când merge pe stradă, chiar şi când stă liniştit acasă şi se relaxează. Examenul de specialitate ORL, neurologic, radiografia de coloană vertebrală cervicală nu au evidenţiat semne de boală.
Electrosomatografia interstiţială evidenţiază scăderi importante de conductibilitate electrică la nivelul coloanei cervicale, scăderi ale conductibilităţii ţesutului cerebral cu PH acid, creşteri de conductibilitate electrică la nivelul amigdalelor cerebrale, sugerând stare anxioasă de fond, nivelul neuromediatorilor cerebrali este scăzut sugerând o stare depresivă mascată, scăderi ale presiunii vasculare intracerebrale.
Biorezonanţa Paul Schmidt arată blocaje energetice majore la nivelul structurilor cerebrale, vaselor sangvine şi coloanei cervicale. Se instituie tratament cu remediu homeopatic, remediu floral Bach, gemoderivate, preparate fitoterapice. Pacientul a urmat tratament de echilibrare energetică cu aparatul de biorezonanţă, câte trei şedinţe pe săptămână. A urmat tratament zece luni, făcând controale periodice la 2-3 luni. Evoluţia a fost constant favorabilă, iar în prezent ameţelile şi vertijul au dispărut complet.

de Alina Dragomir in Sanatate pe 15 Octombrie 2010

Un comentariu:

  1. -buna
    de curand am fost diagnosticat cu acest sindrom si mi sau prescris betaserc si bilobil plus multa odihna fara tv, pc, etc.am scris in speranta ca poate ma puteti ajuta cu niste indicatii mult mai ample, mentionez ca sunt din Oradea, de meserie militar profesionist.va rog seriozitate, va multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare