Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 decembrie 2010

Retete cu miere pentru bolile cailor respiratorii


Pentru cazurile de astm
In fiecare dimineata se ia cite o lingura de miere, in care se amesteca 1 g de clorura de amoniu.
Se scobesc doua ridichi de toamna, iar in scobitura se pune miere. Dupa ce ridichile isi lasa sucul ce se amesteca cu mierea, lichidul se scurge si cantitatea de sirop rezultata se bea intr-o zi. Cura trebuie sa dureze o saptamina.
Astmul bronsic se mai trateaza si astfel:
Se prajesc boabe de fasole-bob, la fel ca boabele de cafea. Apoi se piseaza sau se risnesc si se cern. Se amesteca sase linguri din pulberea obtinuta cu 500 g miere si se omogenizeaza bine. Din acest amestec se ia de trei ori pe zi cite o lingurita. Se continua tratamentul pina la insanatosirea completa.
Intr-un litru de apa se pun la fiert 4-5 cepe, cu foi cu tot (se da la o parte doar o foita de deasupra si cepele se spala bine cu apa rece). Se fierb 15 minute la foc mic. In 100 ml fiertura strecurata se dizolva 100 g miere pura. Se bea preparatul in cursul unei zile in doua prize - dimineata si seara - cu 30 de minute inainte de masa.
In fiecare dimineata se ia o lingurita de ulei de masline sau floarea-soarelui, cu care se clateste bine gura timp de 10 minute. Uleiul se scuipa apoi si se clateste bine gura cu multa apa. Dupa aceasta procedura se maninca o lingura de miere curata. Leacul este util si in afectiuni ale bilei, in aritmie sau stari de nervozitate.
Se curata un kilogram de usturoi. Cateii se impart in doua vase uscate. Peste usturoiul din vase se pune apa si se lasa sa fiarba timp de doua ore (vasele trebuie sa fie de minimum un litru). Continutul se strecoara, iar zeama rezultata se amesteca apoi cu un kilogram de miere curata de albine. Din preparat se ia cite o lingura de trei ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.
Se ia un dovleac galben mai mic, copt. I se taie capacul (acolo unde are vrejul) si se umple cu miere, fara a-l goli de seminte si nervurile din interior. De 3-4 ori pe zi se va minca din dovleac cite o lingura (miez cu miere si seminte).
Leacuri pentru bronsita
In 250 g miere se amesteca o lingura de nuca macinata si o lingurita de bicarbonat de amoniu. Din acest amestec se va lua cite o lingura dimineata, pe stomacul gol, pina la vindecare.
In 500 ml apa se pune o jumatate lingurita de seminte de gutui (fara sa se sparga). Se pune la fiert, se fierbe 20 minute la foc mic, apoi se adauga o lingura de foi uscate de podbal, bine maruntite. Se lasa sa se traga. Dupa o ora se strecoara si in zeama rezultata se dizolva 50 g miere. Din amestec bolnavul va bea de patru ori pe zi cite 75 ml.
Pentru a expectora
Pe baie de apa se topeste o cantitate de 500 g miere. In ea se adauga cite 50 g zahar candel, o nucsoara taiata marunt si cuisoare strivite (1-2 cuisoare). Din acest amestec bine omogenizat se ia cite o lingurita de trei ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa. Cura dureaza pina la vindecarea bronsitei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

Lista mea de bloguri

Postări populare